Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@23:46:58 GMT

آنچه نمی‌گذارد خارجی‌ها با پول بیایند

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۷۲۰۹۱

آنچه نمی‌گذارد خارجی‌ها با پول بیایند

تهران- ایرنا- روزنامه همدلی در گزارشی به ابهام های تامین مالی در ورود شرکت‌های خارجی به ایران پرداخت و نوشت: پیش بینی بازارهای سرمایه مولفه هایی دارد که نه تنها با اشراف به محیط فعالیت تامین منابع مالی و جذب سرمایه گذاری امکان پذیر است، بلکه می‌تواند جریان اتفاقات و عکس العمل‌های آتی فعالان این عرصه را در واکنش به تغییرات محیطی می‌تواند آشکار سازد به گونه ای که حتی تاریخ تحقق برخی اتفاقات را هم قابل پیش بینی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این گزارش آمده است: عیسی مشایخی که پیشتر سمت مدیر بازرگانی و امور بین الملل هلدینگ خلیج فارس را عهده دار بود، درباره نحوه تامین منابع مالی و جذب سرمایه گذاری در زمان تحریم و چه در حین تحریم و بعد از توافقات هسته‌ای پیش بینی‌هایی را در این ارتباط کرده بود که عموما صحت داشته است، وی نحوه پیش بینی بازار و تامین مولفه ها را تابعی از مولفه هایی چند می داند و می گوید: برای اتفاق فوق هم از بعد اکادمیک و هم از بعد تجربی دلیل روشنی وجود دارد که بارها ضمن مصاحبه ها و سخنرانی ها به آن اشاره داشته ام، اهم آن را به این صورت می توان تشریح کرد: محیط فعالیت تامین منابع مالی و جذب سرمایه گذاری تابع تغیر در شرایط سیاسی و اقتصادی است از آنجایی که تحریم ها از عوامل موثر در این حوزه است بی شک ساختار تامین منابع مالی و سرمایه گذاری را تحت تاثیر جدی خود قرار می داد.

بر اساس ساختارهای تامین منابع مالی در تغیر عوامل محیطی تغیر پذیری عامل محیطی و میزان تاثیر آن کاملا قابل محاسبه و شناسایی است.
وقتی در محیط این فعالیت قرار می گیری در جریان اتفاقات پیش رو و عکس العمل ها آتی فعالان این عرصه در واکنش به تغییرات محیطی برایتان ملموس خواهد بود لذا این پیش بینی ها کار سختی نخواهد بود. در زندگی امروز کسب اطلاعات و استفاده موثر و مربوط نقش بسیار موثری در تصمیم گیری آتی شما دارد لذا با اندک محاسبات آماری و تلاش از به دور بودن فضای تبلیغاتی امکان این پیش بینی ها بسیار موثر خواهد بود.

وی در ادامه با طرح موضوعی مساله به بیان چگونگی این پیش‌بینی می‌پردازد و تصریح می کند: قبل از سال ٢٠٠٨ و تقریبا اواخر سال ٢٠٠٧ محیط فعالیت تامین منابع مالی روند بسیارمطلوب و روبه رشدی داشت که ناشی از عوامل زیر بوده است: رتبه اعتباری کشور رتبه قابل قبولی از نظر سازمان کمکهای اقتصادی و مالی( OECD) بود، به طبع همین موضوع رتبه ایران نزد موسسات بیمه صادراتی OECD رتبه 4 بود. در تکمیل حلقه تامین منابع مالی سازندگان و یا ارائه دهندگان خدمات، موسسات بیمه صادراتی و اعتبار دهندگان بایستی کاملا از پذیرش هر گونه ریسک احساس راحت و امنیت داشته باشند رتبه اعتباری در هر کدام از عوامل این حلقه تاثیر خاص خود را دارد، مثلا موسسات بیمه صادراتی در محاسبه حق بیمه Insurance premium و اعتبار دهندگان در هزینه های تامین مالی و سازندگان و ارائه دهندگان در محاسبه ارزش افزوده مورد انتظار خدمات را در نظر می گیرند وقتی موضوع شرایط سیاسی و اقتصادی مطرح است صرفا مربوطین کشور ما نمی شود بعنوان مثال بحران اقتصادی اروپا و امریکا در سال ٢٠٠٨ بی تاثیر در روند اعطای تسهیلات توسط اعتباردهندگان نبود.

مدیر بازرگانی و مور بین الملل هلدینگ خلیج فارس یک سال قبل از به نتیجه رسیدن توافقات هسته ای عدم امکان دور زدن تحریم ها را مطرح کرده بود و اذعان داشته بود که به این صورت امکان تامین منابع مالی وجود ندارد که مورد انتقاد شدید برخی رسانه ها قرار گرفت ولی بعدها نظر وی تقریبا اثبات شد. وی در اینباره می‌گوید: با در نظر گرفتن تاثیر پذیری شرایط سیاسی بر محیط فعالیت در عرصه تامین منابع مالی و جذب سرمایه‌گذاری در مقایسه با دیگر فعالیت ها براحتی می شد که چنین روندی را پیش بینی کرد. اما در نظر داشته باشید که مفروضات بنیادین این حرفه مانند علم فیزیک و شیمی برمبنای اصولی نیست که قابل اثبات باشد ولی به عبارتی بدیهی است و مورد قبول بنیان گذاران قوانین قواعد این حرفه است.

وی درباره فقدان اعتبار دهندگان در محافل بین المللی در راستای تامین منابع مالی و جذب سرمایه گذاری تصریح می‌کند: در آن مقطع بروز نبودن و عدم اتصال سیستم بانک‌های داخلی به شبکه بانک‌های اروپایی، در همین مقطع و در ادامه وجود توافقنامه بانک‌های پرایم با OFAC با اعتبار نوامبر ٢٠١٧ و عدم اطمینان آنها از تمدید مجدد آن، نگرانی اعتبار دهندگان از اعمال جرایم، خطر پذیرش ریسک (جرایم بیشتر از حجم مبادلات)و نیز خطر از دست دادن بازار مالی امریکا توسط اعتبار دهندگان بنام- عدم اعلام هر گونه تغییر در محدودیت های اعلامی به بانکها توسط OFAC و در نتیجه همه موارد بالا عدم تکمیل حلقه تامین منابع مالی بدلیل نبود بانک‌ها علی‌رغم تمایل سازندگان و موسسات بیمه صادراتی به ورود به بازارهای ایران با توجه به بازده نسبتا بالای مورد انتظار، بارها عرض کردم انتظار تامین مالی را در فواصل زمانی و مقاطع زمانی مختلف باید انتظار داشت در مقطع فعلی امکان تامین منابع مالی به شکل میان مدت و بلند مدت تقریبا زودتر از نوامبر ٢٠١٧ ودر قالب اعتبار خریدار نمی توان داشت ولی امکان تامین مالی به شکل کوتاه مدت و یوزانس وجود دارد که الحمدالله با زحمات همکاران در هلدینگ خلیج فارس اتفاق افتاد.

این مقام بین المللی در باره روش های تامین منابع مالی و زمانبندی امکان استفاده از آنها را در شرایط موجود و آتی می گوید: ساز و کار تامین منابع مالی از نظر نوع ضمانت و روش‌های مرسوم بدین شرح است:
١-ضمانت دولتی و ایجاد خطوط اعتباری
این نوع تسهیلات مالی در قالب خطوط اعتباری مورد توافق دو کشور و با اتکا ضمانت صادره توسط وزارت امور اقتصادی و دارای وتحت نظارت بانک مرکزی است. از این نوع تسهیلات هم می توان در شرایط فعلی استفاده کرد اما قطعا زمانبر و نامید کننده است نظیر تسهیلات خط اعتباری کره جنوبی و چین.در این نوع تامین اعتبار بانک‌های دولتی کشورهای متبوع یه همراه موسسات بیمه اعتباری ورود پیدا می‌کنند.
٢- تسهیلات اعطائی به اعتبار شرکت متقاضی تسهیلات
این گروه تسهیلات به خودی خود به زیر گروهای بیشتری تقسیم می شوند :
٢-١ تامین اعتبار به اتکا عوائد حاصل از صادرات و در قالب اعتبار خریدار”Structured Finance”
بازهم به دلیل نبود اعتبار دهندگان بنام هنوز این اعتبارات قابل استفاده نیست
٢-٢ تامین اعتبار در قالب پیش فروش محصولات “Pre-ExporFinance”
امکان این نوع تامین مالی آن هم فقط به شکل کوتاه مدت و با اتکا به اعتبار خریدار محصول در امکان تامین منابع مالی در شرایط فعلی می تواند اتفاق بیافتد
٢-٣ تامین منابع مالی در قالب Usanse در ازای خرید تجهیزات؛ ساز و کاری که اکنون در هلدینگ خلیج فارس مورد استفاده قرار می گیرد.

مشایخی در باره چشم انداز سرمایه‌گذاری در ایران می گوید: تعاریفی که به ذهن بنده از منظر جذب سرمایه‌گذاری می رسد کمی با تعاریف معمول متفاوت است در موضوع سرمایه‌گذاری و در قالب مشارکت بازهم مقوله تامین منابع مالی جهت مشارکت سوال جدی است .اگر شرکت‌های بزرگی نظیر BASF علیرغم میل باطنی هنوز مشارکت خود را در ایران شروع نکرده اند به همان دلیل ابهامات تامین مالی است .البته ورود شرکت‌ها به ایران مخصوصا غول های نفتی نظیر توتال بسیار مثبت است‌.جذب سرمایه گذار یعنی استفاده از منابع مالی خارجی ( utilize نمودن منابع مالی خارجی در قالب های مختلف) در اجرای پروژه ها مورد مشارکت.

*منبع: روزنامه همدلی؛ 1396،6،26
**گروه اطلاع رسانی**ع ک**2002**انتشاردهنده: فاطمه قنادقرصی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۲۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت:از ۱۲۵میلیون هکتار مناطقی که قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارند تاکنون حدود ۳۲ میلیون هکتار اجرا و ۹۰میلیون هکتار باقی مانده است. این یعنی حدود ۲۴درصد عملیات آبخیزداری در کشور انجام شده است.

محمد فرامرز در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه تاکنون در کشور حدود ۴۲ میلیون هکتار مطالعه آبخیزداری انجام شده و ۳۲ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در دست اجرا و اجرا شده است، گفت: همچنین ۲۰ میلیون هکتار مطالعات آبخیزداری داریم که اجرایی نشده است.

وی افزود: به طور کل در کشور از ۱۲۵میلیون هکتار مناطقی که قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارند تاکنون حدود ۳۲ میلیون هکتار اجرا و ۹۰ میلیون هکتار باقی مانده است. از این ۹۰ میلیون هکتار نیز ۲۰ میلیون هکتار دارای مطالعه آبخیزداری و ۷۰ میلیون هکتار نیز بدون مطالعه است.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: این یعنی تمام این سالها تنها حدود ۲۴درصد عملیات آبخیزداری در کشور انجام شده که عدد بسیار کمی است.

بارش ها تا ۳۰۰میلی متر هم گزارش شد

وی در ادامه به بارش های اخیر نیز اشاره کرد و گفت:امسال و سال‌های قبل در مناطق جنوبی و مرکزی کشور بارش های شدیدی  گزارش شد. به طور مثال در سیستان و بلوچستان میانگین بارندگی ۱۱۰ میلی متر است ولی در نیمه اول فروردین سالجاری ۳۰۰میلی متر بارندگی در آن منطقه داشتیم.

فرامرز عنوان کرد: در نیمه اول فروردین استان‌های ایلام،  خوزستان، فارس، کرمانشاه،  لرستان، مرکزی و یزد درگیر بارندگی بودند و در نیمه دوم فروردین نیز  بوشهر،  جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان، یزد و خراسان جنوبی بارندگی های زیادی داشتند. در اوایل اردیبهشت نیز علاوه بر استان‌های ذکر شده اصفهان نیز اضافه شد.

باید روان آب‌ها را مدیریت کنیم

وی با بیان اینکه آبخیزداری به معنای کنترل سیل نیست بلکه مدیریت روان آب است، گفت: هر سال بخشی از روان آب‌های سیلابی وارد دریا، کویر یا از کشور خارج می‌شوند و باید با استفاده از آبخیزداری بتوانیم بخشی از روان آب‌ها را داخل حوضه نگه داریم و  آنها را وارد منابع آبی قابل دسترس کنیم تا امکان استفاده از آنها در بخش های مختلف فراهم شود.

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان منابع طبیعی اضافه کرد:کارکرد دیگر آبخیزداری حفاظت از پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش خاک است.

وی با اشاره به اینکه برای سال ۱۴۰۲ ،۱.۷ همت بودجه آبخیزداری در نظر گرفته شده بود، گفت: که از این میزان تنها ۶۰درصد اختصاص یافت.

 اعتبار آبخیزداری کافی نیست

فرامرز در پایان با بیان اینکه در لایحه برنامه هفتم توسعه باید ۲۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری مصوب و اجرایی شود، گفت:در حال حاضر تامین اعتبار  و منابع یکی از چالش های پیش و روی آبخیزداری است. ظرفیت اجرایی، متخصص، پژوهش وجود دارد ولی منابع کافی نیست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعرفه عضویت در باشگاه انقلاب خبرساز شد
  • تامین اعتبار برای خرید واگن های جدید قطار شهری کرج
  • سهم ۲۴ درصدی آبخیزداری از کل حوزه‌های سیل خیز کشور/ اعتبار کافی نیست
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • تاکید بر تامین لاستیک خودرو از منابع معتبر دولتی
  • تکمیل سد «دیورش» رودبار نیازمند اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومانی است
  • آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است