Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک اقتصاددان با بیان اینکه سرمایه گذاری و گشایش اعتبار خارجی باید در صنعتی باشد که درآمد ارزی دارد، گفت: برای بخش خصوصی، آینده ارز مشخص نیست و دریافت تسهیلات ارزی آزمون و خطاست.

مرتضی الله داد افزود: سرمایه گذاری و گشایش اعتبار خارجی باید در صنعتی باشد که درآمد ارزی داشته باشد. به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، این اقتصاددان گفت: اگر بخش خصوصی بتواند نرخ ارز را پیش بینی کند دریافت تسهیلات ارزی برای آن مناسب است اما اکنون با توجه به فناوری قدیمی و تولید کالا با قیمت تمام شده بالاتر قدرت رقابت حتی با کشورهای همسایه را نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الله داد گفت: بزرگترین مشکل کشور رکود و بیکاری حاصل از آن است و اینکه می گویند از رکورد خارج شدیم نادرست است.

این اقتصاد دان افزود: دولت نمی تواند در اقتصاد سیاست گذار باشد و دخالت کند اما برای گشایش خطوط اعتباری و فاینانس تعهد ندهد .

الله داد با بیان اینکه دولت باید بگذارد بخش خصوصی کار خودش را بکند گفت: اشتباهات دولت تا کنون با درآمد نفتی پوشش داده شده است.

وی افزود: دولت باید دست از دخالت در اقتصاد بردارد زیرا دیگر پول نفت وجود ندارد و این درآمد کاهش خواهد یافت و اشتباهات دولت مشخص می شود.

این اقتصاددان گفت: از ابتدای دولت یازدهم 65 درصد تورم داشته ایم اما نرخ ارز 10 درصد افزایش یافته است.

الله داد افزود: این مسئله موجب می شود تولید کننده به سمت واردات برود.

وی گفت: درحالی که هنوز زمینه ها برای گشایش خطوط اعتباری و سرمایه گذاری خارجی فراهم نشده دولت به سمت تامین مالی خارجی و فاینانس رفته است.

این اقتصاددان با بیان اینکه کشور راهبرد توسعه اقتصادی ندارد افزود: فاینانس هایی که قرارداد آنها امضا شده است بیشتر برای صنایع نفتی و معادن به کار گرفته می شوند.

الله داد اضافه کرد: در حالی که راهبرد توسعه صنعتی داشتیم اما هیچ یک از بندهای آن اجرا نشد و مشخص نیست کشور به کدام سمت می خواهد برود.

وی با اشاره به اینکه روسیه و قطر درخواست کالای ایرانی کردند اما کالاهای ما قابل رقابت نبود گفت: افزون بر تولید کالاهای صادراتی باید زیرساخت های صادرات نیز ایجاد شود.

این اقتصاددان افزود: بخش دولتی از فاینانس ها استفاده خواهد کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۵۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدصادق خیاطیان، ضمن تأکید بر اینکه صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود، گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند که میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بیش از  ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند. رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود:درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.  خیاطیان درخصوص ترغیب شرکت های بزرگ برای ورود به حوزه دانش بنیان تأکید کرد: یک راهکار این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند و راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است. وی ، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و افزود : صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهاد‌های تخصصی، یکی از راهکار‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است.  رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: حوزه معدن یکی از بخش‌های است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویداد‌هایی مانند رویداد چادرو (Chadro 2023) ( رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو) حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. خیاطیان گفت : ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیاز‌های فناورانه را احصا و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.  

دیگر خبرها

  • تمدید ثبت کد اعتبار سنجی کارت هوشمند اتباع
  • ضرورت برخورد جدی با شرب خبر در جامعه
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • معرفی فرصت‌های صادراتی استان بوشهر در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • برنامه جدید دولت درخصوص کالابرگ چیست؟
  • آخرین مهلت استفاده از کلابرگ
  • ضرورت تربیت و پرورش نیرو علیه استکبار جهانی
  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو
  • رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان