Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@03:59:27 GMT

برداشت گیاه گون پنبه ای از مراتع خنداب پایان یافت

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۷۶۲۹۰

برداشت گیاه گون پنبه ای از مراتع خنداب پایان یافت

اراک - ایرنا - رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خنداب گفت: برداشت گیاه گون پنبه ای (سفید) از سطح 20 هکتار مراتع خنداب در سال جاری پایان یافت.

به گزارش ایرنا، سعید علیپور صفری روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: گون گیاهی دارویی و مرتعی است که از آن کتیرا استحصال می شود و پیش بینی می شود امسال از آن 50 کیلوگرم کتیرا در خنداب حاصل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بیشترین بهره برداری از گون را منطقه مرتعی علی آباد خنداب عنوان کرد و افزود:کتیرا که از فرآورده های مهم گون است خواص دارویی در پاکسازی کبد، درمان عفونت دندان و لثه، ضد سرفه دارد و یکی از بهترین مواد برای شست و شوی موی سر و نرم کردن آن است.
صفری اظهار کرد: شهرستان خنداب به دلیل موقعیت جغرافیایی، شرایط آب و هوایی، ویژگی های توپوگرافی و کوهستانی بودن خاستگاه بسیاری از گیاهان دارویی خودرو است و گیاه باریجه که از دیگر گیاهان ارزشمند دارویی است در این منطقه به وفور یافت می شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خنداب خاطر نشان کرد: شیره گیاه باریجه دارای 95 درصد از ترکیبات شیمیایی و دارویی با ارزش است.
صفری تصریح کرد: باریجه در مراتع روستایی سوزان، درمن و بخش کلاغ نشین اراک و در ارتفاعات تا 2 و هزار و 200 متری رشد می کند و در سطحی به میزان 2 هزار و 800 هکتار در این منطقه وجود دراد.
وی ادامه داد: این گیاهان بر اساس طرح های مصوب برای برداشت در اختیار بهره برداران قرار می گیرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خنداب گفت: در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی به دلیل وجود اراضی شیب دار مستعد، واگذاری اراضی به منظور اصلاح و بهبود این اراضی تخریب یافته و کشت زعفران، گل محمدی و سایر گیاهان دارویی به صورت دیم نیز انجام می شود.
صفری، برداشت غیرمجاز و شیوه های نادرست جمع آوری این گیاهان را از چالش های اساسی دانست که باعث انقراض نسل یک گونه در منطقه، کاهش تنوع ژنتیکی، حذف تدریجی رویش گیاهان مرتعی و دارویی می شود.
وی افزود: ریواس، آویشن، کرک خرگوشی، موسیر و کنگر نیز از دیگر گیاهان دارویی موجود در خنداب است که در تمامی عرصه های مرتعی شهرستان یافت می شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خنداب عنوان کرد: گیاهان مرتعی از ذخایر منابع طبیعی هستند فراوانی آن ها بر اساس شرایط جغرافیایی و موقعیت منطقه متفاوت می باشدو تنها در سایه برنامه هدفمند و نظارت اصولی بر برداشت می توان علاوه بر تامین بخشی از نیازهای داخلی از خروج ارز جلوگیری کرد.
صفری، بازدهی زیاد و سود آوری کلان که می تواند باعث اشتغال پایدار و ارز آوری در منطقه شود را از دیگر مزایای گیاهان دارویی عنوان کرد.
86 هزار هکتار اراضی ملی در شهرستان خنداب وجود دارد.
7114/6013/خبرنگار: شیما کریمی***انتشاردهنده:مژگان حیدری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۶۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سالانه ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در لرستان

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان از تولید سالانه بیش از ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در این استان خبر داد. - اخبار استانها -

محمدحسن کیانی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با بیان اینکه بیش از 100هکتار سطح زیر کشت گلخانه‌های لرستان است، گفت: محصولات سبزی و صیفی در این گلخانه‌ها تولید می‌شود.

او با اشاره به تولید بیش از 16هزار تن محصولات گلخانه‌ای به‌صورت سالانه در لرستان، اضافه کرد: محصولات صیفی و جالیزی در این گلخانه‌ها کشت می‌شود.

رشد 2برابری تولید گیاهان دارویی در لرستان

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان با اعلام اینکه هشت هکتار از سطح گلخانه‌های این استان به گل شاخه‌بریده شامل انواع رز اختصاص دارد، توضیح داد: گل‌های شاخه‌بریده گل‌ها یا غنچه‌هایی به‌همراه ساقه و برگ است که برای دسته‌گل، سبد گل و یا حلقه‌گل استفاده می‌شود.

کیانی‌فر با بیان اینکه بیش از 16هزار تن گیاهان دارویی به‌صورت سالانه در لرستان تولید می‌شود، یادآور شد: شش‌هزار هکتار سطح زیر کشت این محصول است.

او با تأکید به صادرات 90درصد گیاهان دارویی به خارج لرستان، خاطرنشان کرد: بیش از 90درصد مازاد میوه‌های درختی نیز به استان‌های همجوار صادر می‌شود.

مدیر باغبانی جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به صادرات محصولات گلخانه‌ای اطلاع داد: بیش از 50درصد محصولات گلخانه‌ای این استان به خارج از کشور صادر می‌شود.

کیانی‌فر اعلام کرد: بیش از 320هزار تن محصولات باغی شامل میوه‌ها، تولیدات گلخانه‌ای، گیاهان دارویی و قارچ به‌صورت سالانه در لرستان تولید می‌شود.

انتهای پیام/ 644

دیگر خبرها

  • برگزاری اولین جشنواره گل و گلاب بردسکن
  • دستگاه پرورش هوشمند گیاهان طراحی شد
  • کاهش ۵۰ درصدی بیماری‌های ریشه گیاهان با استفاده از کود بیولوژیک
  • خطر نابودی گیاهان دارویی و خوراکی با برداشت بی رویه
  • شکوفه‌های بیدمشک فرصتی برای استشمام عطر بهار
  • برداشت خاکشیر از قطب تولید این محصول در خراسان آغاز شد
  • توسعه کشت گیاهان دارویی در جهرم
  • تولید سالانه ۱۶ هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
  • تولید سالانه ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
  • فقط یک‌چهارم گیاهان دارویی برای تولید دارو استفاده شده‌اند