Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر>محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
کارشناس مسئول جنگل‌کاری معاونت امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: به منظور جلوگیری از بروز آفات و بیماری‌های ناشناخته، برداشت تدریجی درختان سوزنی ‌برگ و جایگزینی آنها با گونه‌های پهن‌برگ بومی جنگل‌های شمال در دستور کار این سازمان قرار گرفت.

به گزارش ايرنا، وحید شقاقی افضلی گفت: سیاست کلی سازمان جنگل‌ها، برداشت تدریجی سوزنی‌برگان و جانشینی آنها با گونه‌های پهن‌برگ بومی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی علت این امر را بروز آفات و بیماری‌های ناشناخته و نبود بازار مصرف برای بعضی از گونه‌های سوزنی‌ برگ برشمرد.

کارشناس مسئول جنگل‌کاری معاونت امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت که مجموع جنگل‌کاری با گونه‌های غیربومی در شمال ایران در حدود 150 هزار هکتار، یعنی کم‌تر از هشت درصد کل مساحت 1.9 میلیون هکتاری جنگل‌های هیرکانی برآورد می‌شود.

وی افزود: این رقم، با در نظر گرفتن تمام جنگل‌کاری‌های انجام شده با سوزنی‌برگان غیربومی و همچنین کلیه عرصه‌های داركشت‌ورزی (agroforestry) شامل صنوبرکاری‌ها و مناطق کاشت اوکالیپتوس و حتی کاشت گونه بومی توسکا در 50 -60 سال اخیر است.

کارشناس مسئول جنگل‌کاری معاونت امور جنگل سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد: تمرکز بر کاشت درختان غیربومی موجب افزایش خطر از بین رفتن جنگل‌های جلگه‌ای در اکثر مناطق شمال می‌شود.

وی اظهار داشت: سازگاری نداشتن با بوم‌سازگان جنگل‌های هیرکانی که اغلب دارای درختان پهن‌برگ خزان‌کننده است و همچنین برهم خوردن تعادل گیاخاک و افزایش خطر آتش‌سوزی، از دیگر مضرات کاشت گونه‌های غیر بومی است.

شقاقی افضلی تصریح کرد: برنامه فعلی ما کاهش کاشت بعضی از گونه‌های غیربومی مانند سوزنی‌برگان تا حدود سه درصد آن هم فقط برای ایجاد کمربند سبز و گونه پیشگام در نواحی برهنه است؛ در حالی که در چند دهه قبل در حدود 30 درصد از جنگل‌کاری‌ها با سوزنی‌برگان انجام می‌شد.

وی یادآور شد: اهداف کاشت گونه‌های غیر بومی و اغلب سوزنی‌برگ در آن زمان، تثبیت مالکیت عرصه، حفظ آب و خاک، افزایش مساحت جنگل، اهداف زیست‌محیطی، جلوگیری از فرسایش خاک، افزایش تولید در واحد سطح، تأمین سلولز برای کارخانه‌های صنایع چوب نظیر کاغذسازی، کاهش دوره برداشت، ایجاد کمربند سبز برای جلوگیری از تجاوز متصرفان، احیای جنگل های مخروبه، افزایش سرانه فضای سبز بود.

به گفته این کارشناس مسئول، کاشت سوزنی‌برگان در آن زمان، بی‌فایده هم نبود و در نواحی بدون پوشش، موجب حفظ مالکیت عرصه از تجاوز و حفظ آب و خاک شد و در سایر مناطق باعث افزایش تولید در واحد سطح و کاهش فشار برداشت از جنگل و کاهش دوره برداشت گردید.

شقاقی افضلی، مهم‌ترین گونه‌های سوزنی‌برگ غیر بومی کاشته شده در شمال کشور را کاج تدا، کاج سیاه (رقم‌های اتریش، كرس، ترکیه)، نوئل، ‌نوئل شرقی، کاج جنگلی، کاج دریایی، کاج بادامی، کاج الدار (کاج تهران)، سرو نقره‌ای، سدر ژاپنی (کریپتومریا)، سدر اطلس، کاج زرد (کاج پوندروزا)، لاریكس، سکویا، نرّاد نام برد.

وی گفت: از پهن‌برگان نیز صنوبر دلتوئیدس، صنوبر آمریکایی (صنوبر اورامریکانا)، انواع اوکالیپتوس بیشتر از بقیه کاشته شده است.

به گفته شقاقی، ورود سوزنی‌برگان به شمال کشور، از سال 1336 با تولید نهال در نهالستان کلاردشت آغاز شد.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۷۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تدریجی دمای هوای تهران در پنج روز آینده

مطابق داده‌های اداره کل هواشناسی استان تهران طی ۵ روز آینده روند تدریجی افزایش دما در سطح استان پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، به نقل از اداره کل هواشناسی استان تهران، وضعیت جوی استان طی ۳ روز آینده آسمانی صاف تا قسمتی ابری گاهی همراه با وزش باد و از روز سه‌شنبه افزایش سرعت وزش باد و در ارتفاعات در بعضی ساعت‌ها افزایش ابر پیش‌بینی می‌شود.

همچنین از روز چهارشنبه تا پایان هفته جاری، افزایش ابر گاهی وزش باد شدید و رگبار پراکنده باران با احتمال رعدوبرق در پاره‌ای نقاط به‌ویژه در ارتفاعات مورد انتظار است.

شایان ذکر است طی ۵ روز آینده روند تدریجی افزایش دما در سطح استان پیش‌بینی می‌شود.

منبع: فارس

کد خبر 748885

دیگر خبرها

  • افزایش تدریجی دمای هوای تهران در پنج روز آینده
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • آغاز کاشت نشا برنج در شالیزار‌های بابل + فیلم
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • (ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • افزایش تدریجی دمادر آذربایجان غربی