Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر دیروز سیدمحمد بطحایی در نشست مشترک اعضای شورای معاونان و مدیران کل استان های کشور در اردوگاه شهید باهنر تهران، با اشاره به چالش های موجود آموزش وپرورش، اظهارکرد: مشکلات و راه حل ها را همه می شناسند و این شناخت از مشکلات همواره در طول زمان وجود داشته است، اما آنچه نبودش احساس می شود، جرأت و جسارت کافی برای حل این مشکلات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دولت دوازدهم دکتر روحانی، دولت اعتدال و شایسته محور است، بنابراین مدیران کل در انتصابات خود باید به گونه ای عمل کنند که افراد شایسته، همراه، همدل و هم سو با دولت به کار گرفته شوند حتی اگر از حزبی دیگر باشند.

بطحایی تصریح کرد: انتصاباتی که براساس گرایش های حزبی باشد و شایسته سالاری را تحت تأثیر قراردهد برای آموزش و پرورش سمی مهلک خواهد بود.

جوان گرایی و به کارگیری زنان در پست های مدیریتی

وی ادامه داد: ۶۰ درصد از جمعیت آموزش وپرورش را با نوان تشکیل می دهند، این مسئله ظرفیت خوبی است که باید در انتصاب مدیران موردتوجه قرار گیرد، بنابراین به کارگیری زنان در سمت های مدیریتی آموزش و پرورش می تواند الگویی برای سایر دستگاه ها باشد.

وزیرآموزش وپرورش جوان گرایی را یکی از مؤلفه های مهم در امر کادرسازی برشمرد و خاطرنشان کرد: تلاش کنیم زمینه رشد نیروهای جوان را در استان ها و در حوزه های ستادی فراهم کنیم و مدیران کل آموزش و پرروش کاهش میانگین سن مدیران را در دستور کار قرار دهند.

وی افزود: با تلاشی که در مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات صورت گرفته است بستری مناسب برای ارتباط با مدیران فراهم شده است که می توان از طریق کانال، آموزش های مورد نیاز مدیران را ارائه کرد، ‌البته این گام اول این برنامه است، درگام دوم، فناوری به حوزه مدارس توسعه می یابد.

عضوکابینه تدبیر وامید، تجهیز مدیران به فناوری های نوین را لازمه تحول در آموزش وپرورش برشمرد و عنوان کرد: برگزاری دوره های ضمن خدمت به روش سنتی، زمان بر و هزینه بر است.

وی ادامه داد: آموزش خانواده را نیز از طریق فضای مجازی دنبال خواهیم کرد و به زودی سیستمی راه اندازی می کنیم که والدین دانش آموزان باتوجه به شرایط، سن و سال فرزندان خود ، آموزش های مربوطه را فرا گیرند.

برگزاری اردوها فعلا ممنوع است

وزیرآموزش وپرورش با اشاره به حادثه تلخ اتوبوس دانش آموزان هرمزگانی و ابراز همدردی با خانواده های ایشان تصریح کرد: آموزش مهارت ها می تواند در این گونه حوادث کمک شایانی به حادثه دیدگان کند و میزان خطر را کاهش دهد.

وی افزود: انجام هر گونه اردو و تردد دانش آموزان در شهر فعلا ممنوع است تا آیین نامه جدید تهیه و به استان ها ابلاغ شود.

لزوم همکاری سایر دستگاه ها با آموزش وپرورش در برگزاری اردوها

بطحایی خاطرنشان کرد: برای کاهش خطرات ناشی از حمل و نقل در اردوهای دانش آموزی سایر دستگاه ها باید همکاری کنند، مثلا اتوبوسی که قرار ا ست دانش آموزانی را بین دو شهر جابه جا کند نیازمند مشایعت پلیس، آمبولانس و... در هنگام طی مسیر است.

عضو کابینه تدبیرو امیدبرآموزش مربیان، سرپرستان و دانش آموزان قبل از اعزام به محل برگزاری اردوها، تأکید و اعلام کرد: تمام اتفاقاتی که در حوزه کاری مدیران رخ می دهد باید توسط مدیران کل در اسرع وقت، رصد شود و اقدامات لازم انجام شود.

مدیران در هفته اول مهرماه اورژانسی عمل کنند

بطحایی هفته اول مهرماه را برای آموزش وپرورش هفته اورژانسی نامید و خاطرنشان کرد: مدیران تلاش کنند کمبودهای احتمالی را در هفته اول مهرماه برطرف کنند و در صورت نیاز حوزه های مختلف ستادی به صورت شبانه روز در هفته اول، پاسخ گو باشند.

وی ادامه داد: مشکل اصلی آموزش وپرورش تمرکزگرایی است، کارگروهی را برای شکستن تابوی تمرکز تشکیل می دهیم تا تفویض اختیار بیش از پیش محقق شود، زیرا معتقدم کانون اصلی کار مدرسه است.

سنجش صلاحیت های حرفه ای مقدمه ای برای ایجاد نظام معلمی است

وزیرآموزش وپرورش با اشاره به نظام رتبه بندی گفت: کانون های سنجش صلاحیت حرفه ای مقدمه ای برای تشکیل سازمان نظام معلمی است واین سنجش را از مدیران آغاز می کنیم.

وی افزود: مدارس دولتی باید در فضای رقابتی قرار گیرند، زیرا هیچ پیشرفتی بدون رقابت حاصل نمی شود و عملکرد مدارس نیز براساس معیارهای سنجش، تعیین و به آنها اعلام شود.

بطحایی در پایان بر لزوم تشکیل جلسات قطبی مدیران کل آموزش وپرورش استان ها تأکید کرد.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۹۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از ۵۳ سال تدریس و مهری ماندگار

بیش از ۵۰ سال از عمر خود را به آموزش و تدریس مشغول بوده است، اما هنوز پر انرژی سر کلاس درس می‌رود و خستگی برایش معنایی ندارد، معلمی که گرد پیری روی موهایش نشسته و هم‌چون پدری مهربان از به ثمر نشستن تلاش‌هایش می‌گوید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، معلمان نمادی از علم و دانش و از مؤثرترین نیروها در تربیت دانش‌آموزانی کنجکاو، دانا و جویای علم هستند، آن‌ها منابع آگاهی، روشن‌نگری و روشن‌فکری به حساب می‌آیند که دانش‌آموزان را با خرد خود تغذیه می‌کنند، مهارت‌های واقعی داشتن یک زندگی موفق را به کودکان آموزش می‌دهند و به نسل‌های آینده جامعه کمک می‌کنند تا مسیر دقیق و صحیح زندگی را کشف کنند.

دوازدهم اردیبهشت همزمان با شهادت استاد مرتضی مطهری، در تقویم رسمی ایران به عنوان روز معلم نام‌گذاری شده است و هدف از این نام‌گذاری قدردانی از زحمات و خدمات این استاد بزرگ و ارج نهادن به جایگاه والای معلم است، به همین مناسبت گفت‌وگویی داشتیم با حبیب توحیدی، معلمی که پس از گذشت سال‌ها آموزش و تدریس همچنان با انگیزه و علاقه خاصی در کلاس درس حاضر می‌شود.

وی در خصوص مسیر زندگی خود این گونه اظهار می‌کند: در کرمانشاه متولد شدم و تا هنگام دریافت مدرک دیپلم در آنجا زندگی می‌کردم، مدرک لیسانس را در تهران گرفتم و از همان بدو ورود به دانشکده به آموزش علاقه داشتم و با توجه به اوقات فراغتی که در طول هفته وجود داشت، به اداره آموزش‌وپرورش یکی از نواحی تهران مراجعه کردم و آن‌ها با استقبال گرمی که داشتند، ساعاتی از هفته را برای تدریس اختصاص دادند تا با حضور در کلاس‌های دبیرستان به تدریس و آموزش دانش‌آموزان بپردازم.

این معلم فعال و پرانرژی می‌گوید: از همان دوران دانشجویی علاقه‌مند به آموزش و شغل معلمی بودم و با اظهار لطفی که دانش‌آموزان نسبت به معلمشان داشتند، از همان زمان تصمیم گرفتم به‌صورت جدی‌تر و مستمر همین کار را ادامه دهم، همچنین تحت تأثیر معلمان خوبی که در دوران دانش‌آموزی داشتم، خود نیز مسیر معلمی را در پیش گرفتم و زمانی که از دانشگاه فارغ‌التحصیل شدم، می‌توانستم در شغل‌های مختلفی مشغول به کار شوم، اما به خاطر شدت علاقه‌ای که به تدریس و آموزش داشتم، حرفه معلمی را برگزیدم.

توحیدی ادامه می‌دهد: قشر تحصیل‌کرده و دانشجویان در دهه ۵۰ بسیار کمتر از زمان حال بود و اغلب پسران برای کمک به خانواده و پدر مشغول به کشاورزی و دامداری می‌شدند، به همین علت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی می‌توانستند آسان‌تر جذب مراکز دولتی و اداری شوند، اما کسانی وارد آموزش‌وپرورش می‌شدند که علاقه‌مند به آن بودند.

از آموزش خسته نشده‌ام و از موفقیت دانش‌آموزانم دلگرم می‌شوم

این معلم با سابقه ۵۳ سال تدریس در آموزش‌وپرورش در خصوص بهترین خاطره‌ای که از دوران معلمی خود دارد، اضافه می‌کند: در سال‌های ابتدایی خدمت که سرباز معلم بودم در روستایی به دور از شهر خدمت می‌کردم و نیاز بود هر روز با اتوبوس به مدرسه بروم، اما اتوبوس همواره از جاده اصلی عبور می‌کرد، برای همین باید هر روز حدود پنج کیلومتر را پیاده‌روی می‌کردم تا بتوانم به جاده اصلی برسم؛ یک روز در میانه راه برف سنگینی که تحملش بسیار دشوار بود و سرمای شدیدی به همراه داشت، به حدی که از شدت سرما و کولاک دیگر توان ادامه دادن مسیر را نداشتم.

وی ادامه می‌دهد: ناگهان صدای فریادی به گوشم رسید و به محض شنیدن این صدا شوقی درونی در وجودم ایجاد شد و توانستم به سمت مبدا صدا حرکت کنم و مشاهده کردم که دانش‌آموزان روستا چون می‌دانستند در این سرما نمی‌توانم به مدرسه برسم، به دنبالم آمده‌اند، این از خودگذشتگی دانش‌آموزان برای همیشه در خاطرم مانده است و با یاد آن دلگرم می‌شوم، چرا که در آن شرایط ناگوار و ناامیدکننده و به دور از انتظار به کمکم آمدند.

توحیدی درباره خاطره یکی از دانش‌آموزانش که پزشک شده است، می‌افزاید: روزی بخاطر درد دندانی که داشتم به مطب دندانپزشکی رفتم، بعد از پایان درمان برای پرداخت هزینه به بخش پذیرش مراجعه کردم که ناگهان متخصص دندانپزشک گفت نیازی نیست حق ویزیت را پرداخت کنید، ما از دانش‌آموزان سال‌های گذشته شما هستیم، با شنیدن این حرف ناگهان مبهوت ماندم، زیرا بخاطر گذشت حدود ۱۵ سال با تغییر چهره آن شخص نتوانستم او را بشناسم، اما از اینکه او به چنین جایگاهی رسیده بود، خوشحال شدم‌.

مدرس نمونه استان اصفهان در سال ۱۳۷۶ ادامه می‌دهد: روزی در یکی از مدارس، دبیر آموزش زبان انگلیسی مرا در آغوش گرفت و گفت که از دانش‌آموزان چندین سال پیش من بوده است و در حال حاضر افتخار می‌کند که همکارمان شده است؛ همچنین حدود یک ماه گذشته فردی از ایتالیا تماس گرفت و بعد از احوال پرسی مختصری بیان کرد که از شاگردان من بوده است و در حال حاضر در ایتالیا مشغول به ادامه تحصیل در دوره دکتری است.

توحیدی می‌گوید: با اینکه ۵۳ سال است مشغول آموزش و تدریس هستم، هنوز خسته نشده‌ام و با علاقه بر سر کلاس حاضر می‌شوم و ‏‬ به دانش‌آموزان سال آخر دوره دبیرستان توصیه می‌کنم که یکی از اولویت‌های انتخاب رشته دانشگاهی خود را برای ورود به دانشگاه فرهنگیان اختصاص دهند، چرا که در این دانشگاه زمینه پیشرفت بسیاری برای ادامه تحصیل وجود دارد و با علاقه داشتن به حرفه معلمی می‌توانند در تحصیل و شغل خود موفق شوند و ارتباط خوبی با دانش‌آموزان برقرار کنند.

کد خبر 748543

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۰ درصدی ساخت کلاس در خراسان رضوی نسبت به سال قبل
  • صحرایی: معلم معمار آینده هر کشور است
  • صحرایی: معلم معمار آینده هر کشور است/ زنگ سپاس معلم به دست وزیر آموزش‌وپرورش به صدا درآمد
  • به احترام «معلم» برپا ...
  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • ۵۳ سال تدریس و مهری ماندگار
  • روایتی از ۵۳ سال تدریس و مهری ماندگار
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • به هنرستان‌ها توجه ویژه شود