Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، محمد شهریاری گفت: آب منطقه‌ای تهران یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های آب منطقه ای کشور است که 4 نیروگاه برقآبی به ظرفیت اسمی 268 مگاوات در اختیار دارد.

وی با بیان اینکه 9 واحد نیروگاهی برقآبی تحت مدیریت شرکت آب منطقه ای تهران قرار دارد گفت: در سامانه شرق تهران سد لتیان شامل دو واحد نیروگاهی هر یک به ظرفیت 22.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 مگاوات و در مسیر آب انتقالی از سد لار به تهران نیز نیروگاه کلان با سه واحد نیروگاهی هر یک به ظرفیت 37.5 مگاوات وجود دارد.

وی افزود: همچنین در سامانه غرب نیز سد امیرکبیر با دو واحد نیروگاهی هر یک به ظرفیت 45 مگاوات و سد طالقان با دو واحد 8.7 مگاواتی وظیفه تامین بخشی از برق شبکه سراسری را برعهده دارند.

مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه ای تهران با اشاره به مزایای نیروگاه‌های برقآبی تصریح کرد: با توجه به اینکه نیروگاه های برقآبی سوخت فسیلی مصرف نمی کنند، جزو تاسیسات دوستدار محیط زیست و نیروگاه‌های پاک محسوب می شوند. علاوه بر آن نیز این نیروگاه‌ها در کنترل فرکانس شبکه نقش مؤثری داشته و می توانند ضریب بار شبکه را بهبود بخشند.به عبارتی عدم نیاز به سوخت ، زمان راه اندازی بسیار کوتاه ، حفظ محیط زیست و عدم ایجاد آلودگی و عمرمفید بالا از شاخصه های نیروگاه‌های برقآبی بوده و در همین راستا می توانند نقش مهمی در تامین انرژی مورد نیاز کشور داشته باشند.

وی پتانسیل های برق آبی موجود در کشور را حدود 32 هزار مگاوات و ظرفیت تولید در دست بهره برداری را حدود 11 هزار و هشتصد مگاوات عنوان کرد و گفت: شرکت آب منطقه ای تهران با در اختیار داشتن 9 واحد نیروگاهی به ظرفیت اسمی 268 مگاوات و متوسط تولید انرژی سالانه 431 هزار مگاوات ساعت، سهم تولیدی 2.8 درصدی از کل نیروگاه‌های برقآبی کشور را به خود اختصاص داده است.

شهریاری از تولید 252 هزار مگاوات ساعتی انرژی الکتریکی در نیروگاههای برقآبی شرکت آب منطقه ای تهران طی 5 ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: طی این مدت نیروگاه امیرکبیر 97 هزار و 500 مگاوات ساعت، نیروگاه کلان 78 هزار و 100 مگاوات ساعت، نیروگاه لتیان 39 هزار و 200 مگاوات ساعت و نیروگاه طالقان 37 هزار و 600 مگاوات ساعت برق تولید کرده اند.

وی با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای بهره برداری حداکثری از ظرفیت نیروگاههای برق آبی شرکت آب منطقه ای تهران در تابستان گفت: قبل از تابستان واحد یک نیروگاه کلان در دست تعمیر بود که با تکلیفی که به پیمانکار این نیروگاه صورت گرفت واحد مذکور پس از اتمام عملیات تعمیرات و انجام تست های مربوطه در زمان پیک تابستان با حداکثر ظرفیت وارد مدار شد که همین موضوع باعث افزایش 30 درصدی برق تولیدی این نیروگاه شد.

مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه ای تهران ادامه داد: میزان تولید نیروگاههای برق آبی متاثر از حجم ذخیره مخازن سدها و نیاز آبی پایین دست می باشد که امسال با توجه به وضعیت مخازن سدهای تحت پوشش و همچنین گرمای بی سابقه هوا و نیاز شبکه برق سراسری ،با برنامه ریزی های انجام شده و پس از اخذ تاییدیه از شرکت مدیریت منابع آب ، 15 میلیون متر مکعب آب از سد لار به سدهای لتیان و ماملو منتقل گردید که همین موضوع باعث شد 25 هزار مگاوات ساعت بیش از برنامه پیشبینی شده برق تولید و به شبکه سراسری تزریق شود.

وی با اشاره به نقش نیروگاههای برق آبی شرکت آب منطقه ای تهران در تامین برق پیک تابستان 96 گفت: طی 5 ماهه نخست امسال 76 هزار مگاوات ساعت در زمان پیک و 176 هزار مگاوات ساعت نیز در ساعات غیر پیک توسط 9 واحد نیروگاه برق آبی تحت مدیریت شرکت آب منطقه ای تهران تولید شده است.

مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقه ای ماهیت کار در سدها و نیروگاههای برقآبی را بسیار سخت و طاقت فرسا توصیف کرد و گفت: نیروهای خدوم ، متخصصان و کارشناسان مربوطه به صورت 24 ساعته در تاسیسات آبی و برق آبی حضور دارند تا خدمات پایدار و مطلوبی به مردم شریف ارائه شود.

وی خاطرنشان کرد: اعیاد، تعطیلی های رسمی و مناسبت ها دلیلی بر عدم حضور متخصصان و کارشناسان در محل سدها و نیروگاهها نیست که همین موضوع شرایط سخت و البته مقدسی را ایجاد می کند.

وی در پایان گفت: با توجه به شرایط بسیار سخت کار در مجموعه سدها و نیروگاههای برقآبی ، رویکرد مثبت و اقدامات بسیار خوبی جهت افزایش انگیزش همکاران این مجموعه ها از سوی مدیریت کلان شرکت در دستور کار قرارگرفته است که امیدواریم با عملیاتی شدن آنها شاهد تلاش هرچه بیشتر همکاران شاغل در امور بهره برداری و نگهداری سد و نیروگاههای تحت پوشش شرکت آب منطقه ای تهران باشیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۷۹۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان

به گزارش قدس آنلاین، رسانه‌های محلی ازبکستان نوشتند: شرکت دولتی «روس‌اتم» روسیه به عنوان پیمانکار ساخت اولین نیروگاه هسته ای در ازبکستان انتخاب شده است.

این پروژه نیروگاه هسته‌ای شامل ساخت دو واحد نیروگاهی مجهز به راکتورهای نوع VVER-۱۲۰۰ است. این نوع راکتور متعلق به نسل «۳+» بوده و بالاترین استانداردهای بین المللی ایمنی و کارایی را داراست.

انتظار می رود راه اندازی اولین واحد برق در سال ۲۰۳۰ انجام شود و راه اندازی واحد دوم برای سال ۲۰۳۳ برنامه ریزی شده است. هزینه اولیه این پروژه ۱۱ میلیارد دلار برآورد شده است.

نشریه استرانا روس اتم (Strana Rosatom) خاطرنشان می کند که ساخت نیروگاه هسته ای گام مهمی در توسعه زیرساخت های انرژی ازبکستان خواهد بود و منبع انرژی قابل اعتماد و سازگار با محیط زیست را برای این کشور فراهم می کند.

قرارداد همکاری بین ازبکستان و روسیه برای ساخت این ایستگاه در دسامبر ۲۰۱۷ امضا شد. پس از آن، شرکت توسعه انرژی هسته ای اوزاتم (Uzatom) در ازبکستان ایجاد شد.

شرکت دولتی انرژی اتمی روسیه «روس‌اتم» طی سال‌های اخیر به کشورهای آسیای مرکزی پیشنهاد ساخت نیروگاه‌های هسته ای با شرایط مطلوب را داده است؛ قزاقستان، ازبکستان و قرقیزستان چنین پیشنهادهایی را در مقاطع مختلف دریافت کرده اند و گام‌هایی را برای احداث این نیروگاه‌ها برداشته‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • یک روز با «کارگران» شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه تهران
  • بزرگترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران در مارلیک افتتاح شد
  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان
  • نیروگاه برق خورشیدی برای مصارف سیمان دشتستان ایجاد شود
  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • راه‌اندازی سه نیروگاه برق با ظرفیت ۵۸ مگاوات در صنایع بزرگ کرمانشاه