Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@17:35:37 GMT

ربودن جایگاه ایران در بازار سنگ عراق توسط ترکیه

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۸۰۲۵۸

ربودن جایگاه ایران در بازار سنگ عراق توسط ترکیه

در حالی که بسیاری از فعالین و مسئولین حوزه سنگ‌های تزئینی از رتبه برتر ایران در ذخیره و تنوع سنگ‌های تزئینی یاد می‌کنند، اما در عمل، آمار صادرات و درآمدزایی کشور نشان دهنده این است که کشور ایران حتی قادر به رقابت با کشور ترکیه در بدست آوردن همسایه غربی و مهمترین شریک سیاسی خود یعنی کشور عراق نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش عیارآنلاین، در حالی که بسیاری از فعالین و مسئولین حوزه سنگ‌های تزئینی از رتبه برتر ایران در ذخیره و تنوع سنگ‌های تزئینی یاد می‌کنند، اما در عمل، آمار صادرات و درآمدزایی کشور نشان دهنده این است که کشور ایران حتی قادر به رقابت با کشور ترکیه در بدست آوردن همسایه غربی و مهمترین شریک سیاسی خود یعنی کشور عراق نبوده است.
بالعکس کشور ترکیه اگر چه به لحاظ ذخیره و تنوع سنگ‌ حرفی برای گفتن و عرض اندام در مقابل ایران ندارد، اما در زمینه صادرات و تسلط بر بازارهای جهانی و کشورهای همسایه به خصوص کشور عراق در جایگاه بسیار رفیعی قرار دارد. به طوری که بنابر آمار صادرات سنگ‌های تزئینی کشور ترکیه؛ این کشور در سال ۲۰۱۵ با درآمدی بالغ بر یک میلیارد و نهصد میلیون دلار، ۱۵ برابر کل درآمد صادراتی ایران از بخش‌ سنگ‌های تزئینی درآمد کسب کرده است. درآمدی که به تنهایی برابر با نیمی از درآمد کل بخش معادن ایران است.

جدول (۱). صادرات سنگ به کشور عراق
همچنین درآمد کشور ترکیه از صادرات سنگ به استراتژیک ترین شریک سیاسی ایران یعنی کشور عراق در سال ۲۰۱۵ برابر با ۸۱ میلیون دلار بوده است. در صورتی که درآمد ایران از صادرات سنگ تزئینی به کشور عراق تنها ۸ میلیون دلار بوده که نشان دهنده سهم ده برابری ترکیه نسبت به ایران از بازار سنگ عراق است. این در حالی است که سال ۲۰۱۵ کشور ترکیه و عراق در بحبوحه حمله داعش به عراق با یکدیگر روابط سیاسی نزدیکی نداشته اند و همچنین بخش ساخت و ساز در کشور عراق در وضع رکود به‌ سر می‌برده است. بنابراین با زدودن داعش از خاک عراق و بازگشت آرامش به این کشور ساخت و ساز و بازسازی به شدت رونق خواهد گرفت و با توجه به وضع موجود، کشور ایران هیچ شانسی در مقابل کشور ترکیه نخواهد داشت.
کشور ایران برای دست‌یابی به جایگاهی که پتانسیل آن را دارد، بیش از آنکه نیازمند سرمایه و تکنولوژی باشد، نیازمند سیاست‌گذاری صحیح، بلند مدت و مبتنی بر رقابت با سایر کشورها است. بنایراین کشور ایران در اولین گام باید چهار سیاست؛ ۱- برطرف کردن موانع گمرکی و حذف تعرفه از طریق دیپلماسی، ۲- راه اندازی خطوط حمل و نقل ارزان و حتی رایگان برای صادرات کالاها از طریق وارد کردن وسایل نقلیه نظامی، ۳- حمایت از ایجاد نمایندگی و دفاتر فروش سنگ در کشور عراق و ۴- سیاست حمایت از تجار برای تحویل کالا در مقصد را مد نظر خود قرار دهد.
رسیدن ایران به جایگاه واقعی خود تنها با دیپلماسی فعال ممکن است، دیپلماسی که منافع اقتصادی را در کنار منافع سیاسی کشور مدنظر قرار دهد. سیاستی که کشور ترکیه به خوبی در مورد کشور عراق پیاده کرده است و توانسته از کشور عراق به تنهایی برابر با ۷۵ درصد کل صادرات سنگ‌های تزئینی ایران درآمد کسب کند.
بنابراین با توجه به نزدیکی روابط سیاسی با کشور عراق و همچنین کشور سوریه می‌توان این دو کشور را به عنوان الگویی برای چگونگی رقابت با رقیبان تجاری منطقه در نظر گرفت. مسلماَ الگوسازی به منظور بدست آوردن سهم حداکثری از بازارهای این دو کشور می‌توان جایگاه ایران را نیز در بازار سایر کشورها ارتقا بخشد و الگوهای تدوین شده به عنوان الگوی صادرات در تمامی کالاهای معدنی مدنظر قرار گیرد.
برچسب ها: بازار سنگ ، عراق ، ترکیه

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۸۰۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات مازندران بازار خوبی در عمان دارد

به گزارش خبرنگار مهر، مهرداد فلاح شامگاه چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگاران در بازدید از غرفه مازندران در ایران اکس پو۲۰۲۴ با اشاره به اینکه در سال گذشته بیشترین رشد صادرات ایران به عمان رخ داده و این تجارت رشد ۵۲ درصدی در صادرات را تجربه کرده است، تصریح کرد: در سال‌جاری حجم تجارت ایران به عمان به دو میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار رسیده است که در بین ۱۵ کشور همسایه رتبه هشتم را کسب کردیم.

وی با اشاره به اینکه مازندران پتانسیل‌های مناسبی در بخش شیلات و کشاورزی دارد، تصریح کرد: پرورش ماهی و میگو در قفس که در مازندران از جمله اولویت هاست بازار خوبی در عمان دارد و نیز صیفی جات مازندران در این استان مشتری‌ها خوبی دارند.

فلاح از افزایش تبادلات تجاری مازندران و عمان خبر داد و افزود: یک هیأت اقتصادی در سال گذشته از مازندران در عمان حضور یافت و امیدواریم با تجدید این دیدارها، بتوانیم زمینه‌های توسعه اقتصادی را فراهم کنیم.

رایزن بازرگانی ایران در کشور عمان با تاکید بر اینکه گردشگری در ایران مورد توجه عمانی‌ها است، افزود: عمانی‌ها ایران را به شیراز و کلاردشت می‌شناسند و تمایل به این دو شهر دارند از این رو ضرورت دارد شرکت‌های گردشگری مازندران برای حضور گردشگران عمانی برنامه ریزی مناسبی انجام دهند.

فلاح با بیان اینکه خط پروازی مستقیم مسقط به رامسر که در سال گذشته دایر شده و امروز متوقف شده است می‌تواند مجدداً راه اندازی شود، بر توسعه تبادلات گردشگری عمان و مازندران تاکید کرد.

کد خبر 6094729

دیگر خبرها

  • صادرات دومین محموله ریلی افغانستان به ترکیه
  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران
  • محصولات مازندران بازار خوبی در عمان دارد
  • بمباران شمال عراق از سوی ترکیه
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • همدان زیرساخت‌های خوبی برای مبادلات تجاری با روسیه دارد
  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟