Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی وضعیت آمایش کشت و کار در استان همدان را نامشخص دانست و گفت: باید کمیته آمایش کشاورزی در استان همدان تشکیل شود.

به گزارش ایسنا، حمیدرضا حاجی‌بابایی یکشنبه 26 شهریور در جمع مدیران و کارکنان سازمان مدیریت استان همدان، با اشاره به فراز و فرودهای مجلس در تدوین برنامه ششم توسعه اظهار کرد: پس از آن که مجلس نهم نتوانست برنامه ششم را بنا به دلایلی تدوین کند، در مجلس دهم، کمیسیون تلفیق شکل گرفت و مقرر شد برنامه‌ای کامل تدوین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نهایت برنامه‌ای کامل و جامع با هشت ماه کار شبانه‌روزی تدوین شد به طوریکه برنامه ششم توسعه بعد از 10 برنامه، پنج برنامه قبل از انقلاب و پنج برنامه بعداز انقلاب رویکرد کاملا متفاوتی دارد.

ویبا اشاره به اینکه براساس نامه مقام معظم رهبری و هماهنگی با دولت تدوین برنامه ششم توسعه کشور، با کار کارشناسی بسیار دقیق و موثری انجام شد، عنوان کرد: در برنامه ششم به جای نگارش تمام موارد از ابتدا تا انتها، موضوع‌محور و مشکل‌محور عمل کرده و 22 اولویت را برگزیدیم که بالای 90 درصد آن ناشی از کار کارشناسی دولت و کمیسیون تلفیق مجلس بود.

وی با بیان اینکه در کمیسیون تلفیق هم سه کمیته تخصصی تشکیل شد، اضافه کرد: در این راستا با همه دانشگاه‌ها، همه کمیسیون‌های تلفیق بعداز انقلاب، اقتصاددانان، مرکز پژوهش‌های مجلس و کمیسیون‌های تخصصی مجلس مکاتبه کرده و دیدگاه کارشناسی آنها را دریافت کردیم.

نماینده مردم همدان و فامنیندر خانه ملت با بیان اینکه پس از تعیین 22 اولویت مجددا با دولت همراه شدیم و با برگزاری جلسات تخصصی در نهایت با هماهنگی دولت کار تدوین برنامه انجام گرفت، تصریح کرد: جداول کلان جز دو مورد با هماهنگی کامل دولت تدوین شده است؛ یکی مربوط به بخش کشاورزی بود که نظر کمیسیون بر رشد هشت درصدی و اعتقاد دولت کمتر از این میزان بود، مورد دیگر منابع خارجی بود به طوریکه پیشنهاد لایحه دولت 35 میلیارد دلار و کمیسیون تلفیق 65 میلیارد دلار بود که آن را هم دولت موافق بود و بالاخره در مجلس مصوب شد.

وی خاطرنشان کرد: اولویت‌های تعیین‌شده از چشم‌انداز استخراج شده و بر این اساس رشد هشت درصدی همه بخش‌ها در صنعت و اقتصاد و سایر بخش‌ها تعیین، سرمایه‌گذاری‌ها مشخص و منابع نیز پیش‌بینی شده است. در برنامه ششم رشد هشت درصدی و سرمایه‌گذاری 770 هزار میلیارد تومانی دو عدد تغییرناپذیر هستند چرا که در برنامه ششم هدف اساسی اشتغال و تولید منجر به اشتغالزایی است.

وی در ادامه عنوان کرد: باید برای استان همدان یک برنامه ششم داشته باشیم تا برای همه بخش‌ها اعم از دولتی، خصوصی و بانک‌ها تعیین تکلیف شود و چشم‌انداز استان در این برنامه با عدد، رقم و برنامه صحیح در هر بخش به صورت عملیاتی تعریف شده باشد.

حاجی‌بابایی با تأکید بر اینکه سازمان برنامه و بودجه باید به عنوان مغز متفکر استان هر بخشی را که از هدف برنامه زاویه پیدا کرد، به صورت خودکار زنگ هشدار به صدا درآورد و اندازه هر کار را تعیین کند، اعلام کرد: مدیریت استان، مجمع نمایندگان و سایر مسئولان استان باید با نگاه کارشناسی سازمان حرکت کنند به طوریکه هر برنامه یا پروژه‌ای اگر توجیه فنی و اقتصادی علمی و برنامه‌ای داشت انجام پذیرد در غیر این صورت متوقف شود.

وی با اشاره به اینکه در پیوست‌های بودجه سال‌های 85 تا 88، حدود 41 پروژه ملی با ردیف اعتباری ملی برای همدان تعریف شده بود، افزود: در سال 95 تعدادی از پروژه‌ها متوقف شده بود که با ارسال نامه‌ای به مدیر ارشد استان تعیین تکلیف 22 پروژه به خواب رفته را یادآوری کردیم.

نماینده مردم همدان و فامنیندر مجلس ادامه داد: به عنوان مثال ایجاد منطقه فناوری‌های برتر در کنار قطب‌های علمی و صنعتی که فقط برای 6 استان اصفهان، تبریز، تهران، شیراز، مشهد و همدان تعریف شده بود، متأسفانه در استان حذف شده بود. بیمارستان امام(ره)، ردیف ویژه بنیاد بوعلی، پردیس سینمایی ارشاد، موزه هنرهای معاصر و تالار 5 هزار نفری همه از پروژه‌های به خواب رفته بودند که هیچ زنگ هشداری را به صدا در نیاوردند.

حاجی‌بابایی با اشاره به پروژه پتروشیمی ابن‌سینا و انتقال خط اتیلن از کنگاور به همدان بیان کرد: هیچ سیستمی متوجه نشده بود که این پروژه‌ها بی‌جان در گوشه‌ای افتاده‌اند در صورتی‌که در تفکر سیستمی باید با نقصی کوچک زنگ‌ها به صدا در آیند.

وی با بیان اینکه کلانشهر همدان در سال 88 مصوب شده پس انتظار ما از سازمان برنامه و بودجه هم‌افزایی و کارشناسی دقیق و رصد میزان تحقق اهداف برنامه‌هاست، عنوان کرد: 770 هزار میلیارد تومان باید در کشور سرمایه‌گذاری شود، حساب کنید سهم استان همدان چقدر است و این موضوع باید دقیق تعریف شود.

رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه مجلس با اشاره به اینکه خروجی این سرمایه‌گذاری در کشور باید ایجاد یک‌میلیون و 500 هزار شغل باشد، افزود: در ابتدای سال نرخ بیکاری 12.6 درصد بود بنابراین در کمیسیون مقرر شد در پایان برنامه به هفت درصد برسیم اما دولتی‌ها 8.6 درصد را پیشنهاد کردند در واقع سالانه کاهش هشت دهم درصد نرخ بیکاری پذیرفته شد.

وی تأکید کرد: در زمینه نیروهایی که سالانه باید وارد بازار کار شوند با دولت اختلاف‌نظر داریم به طوریکه دولتی‌ها این عدد را یک‌میلیون اعلام کرده‌اند اما ما معتقدیم یک‌میلیون و 200 نفر باید سالانه وارد عرصه کار و اشتغال شوند.

حاجی‌بابایی گفت: اگر یک‌میلیون شغل ایجاد کنیم و سالانه هشت دهم درصد کاهش نرخ بیکاری داشته باشیم، با پذیرش مبانی دولت 25 میلیون و 600 هزار نفر نرخ مشارکت اقتصادی، 12.6 درصد بیکارند، یعنی 3 میلیون و 300 هزار نفر بیکار داریم. اگر نرخ جمعیت 2.4 درصد را درنظر بگیریم، باید ببینیم سهم استان همدان از این ارقام چیست؟

وی ادامه داد: سالانه 190 هزار میلیارد تومان از مبلغ 770 میلیارد تومان سهم سرمایه‌گذاری بانک‌هاست، با احتساب رقم نقدینگی بیش از یک‌هزار و 300 هزار میلیارد تومان اگر 190 هزار میلیارد آن در بخش تولید هزینه شود، سهم همدان از این رقم چقدر است؟ در استان همدان بانک‌ها باید حدود 5 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری داشته باشند که لازمه آن تعریف طرح‌های اقتصادی بیشتر با پیوست گردشگری است.

وی با بیان اینکه باید صندوق توسعه ملی در سال حدود 71.4 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کند پس در این قسمت هم باید سهم استان تعریف شود، به طرح این سوال پرداخت که تأمین اجتماعی 40 هزار میلیارد تومان در سال در کشور سرمایه‌گذاری کرده اما سهم استان چقدر است؟

حاجی بابایی با اشاره به اینکه با برنامه‌ریزی مناسب نیاز به ارائه گزارش در 10‌ها جلد کتاب مجلد زرنگار نداریم و فقط میزان تحقق اهداف در قالب چند عدد و رقم واقعی بیان می‌شود، اظهار کرد: سرمایه‌گذاری خارجی 195 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده، در تمام موارد فوق منابع خوبی موجود است، در قسمت سرمایه‌گذاری خارجی باید برنامه‌های هدفمندتری درنظر گرفته بود.

وی وضعیت آمایش کشت و کار در استان همدان را نامشخص دانست و با بیان اینکه باید کمیته آمایش کشاورزی تشکیل شود، تصریح کرد: نوع کشت با توجه به وضعیت اقلیمی، درآمدزایی و الگوی کشت به صورت علمی مشخص شود.

حاجی‌بابایی به کاهش جمعیت شهرستان فامنین اشاره کرد و گفت: جمعیت فامنین از بیش از 40 هزار نفر به 39 هزار نفر کاهش پیدا کرده که این زنگ خطری برای عدم تأمین دقیق منابع برای کشاورزی و اجبار مهاجرت است.

وی با بیان اینکه باید تا 70 درصد اشتغال در استان همدان از طریق خدمات پیگیری و جبران شود، اعلام کرد: در برنامه کلان، گردشگری خدماتی، کشاورزی و صنعتی باید با یکدیگر رشد کنند به طوریکه باید سرانه ایجاد هر شغل تعریف و بر اساس نمایندگی غرب کشور تعیین شود چرا که آمار همدان بسیار رنج‌آور است.

نماینده مردم همدان در مجلس با اشاره به اینکه مدیران باید پروژه‌ها را مانند فرزندان خود بدانند و از توقف آنها ناراحت شوند، تأکید کرد: همدان باید کلانشهر شود که یکی از الزامات آن داشتن آمار جمعیتی دقیق است به طوریکه برخی روستاها از نظر جغرافیایی در مرکز قرار دارند اما به نام روستا و بخش مرکزی تعریف شده‌اند پس باید سازماندهی شوند.

وی‌ در ادامه با بیان اینکه وقتی می‌خواهیم شهردار انتخاب کنیم، لیستی بلندبالا ارائه می‌شود پس نباید بیشتر از این انتظار داشت، اظهار کرد: در تمام کشور به دنبال کارآمدترین افراد برای شهرداری هستند. شهرداری همدان در نگاه سازمان برنامه و بودجه 140 میلیارد تومان بیشتر بودجه ندارد، به همین شهرداری از محل جمعیت همدان که هفت هفدهم جمعیت استان است، 5 هزار میلیارد تومان باید بانک‌های استان وام دهند، براساس نرخ هفت هفدهم شهرداری می‌تواند 2000 میلیارد تومان وام بگیرد و چندین پروژه بزرگ راه‌اندازی کند، شهرداری همدان کسی را می‌خواهد که شجاعت و جسارت هزینه این 2000 میلیارد تومان را داشته باشد.

حاجی‌بابایی افزود: صدها پروژه در این شهر در حال اجراست، با 140 میلیارد تومان چه کاری می‌توان انجام داد، چهار سال است که در این شهر اتفاقی نیفتاده است. اینکه دور میدان امام(ره) شهر همدان سنگفرش شود کسی مخالف نیست اما نباید هزار کاسب بیکار شود، همدان مانند جسمی است که پاهایش در حال گندیدن و از بین رفتن است و ما صورتش را سرخ می‌کنیم پس حالا باید به داد شهر رسید. رینگ سوم باید سریع راه بیفتد، وزیر راه برای ایستگاه راه‌آهن طرحی بزرگی را در نظر گرفته که پیش‌بینی اعتبارات آن بیش از 600 میلیارد تومان است، با 140 میلیارد تومان چه کار می‌توان انجام داد؟

وی با اشاره به اینکه باید باغ‌شهرهای همدان دقیقا تعریف شود، اعلام کرد: مدیری که می‌تواند خلق منابع کند، باید انتخاب شود پس شهرداری باید حداقل 10 هزار میلیارد تومان جابجایی اقتصادی انجام دهد و از آن 500 میلیارد تومان کسب کند که مشکل حقوق کارمندانش را پیدا نکند.

وی شهرداری همدان را ورشکسته معرفی کرد و افزود: بنده نماینده 900 هزار نفر هستم که بیش از 700 هزار نفر آن در شهر همدان است، آنقدر برنامه‌ریزی‌های عجیب و غریب در همدان شده که در آن گیر کرده‌ایم، فرمولی که بستیم در آن گیر افتاده‌ایم.

نماینده مردم همدان در مجلس با اشاره به اینکه نرخ مشارکت اقتصادی در همدان از مرز 40 عبور کرده است، افزود: در همدان 503 هزار نفر شاغل داریم و بیش از 100 هزار نفر بیکار که باید برای اشتغال آنها برنامه‌ریزی کرد، این درد و رنج بیکاری جوانان نباید اجازه خواب به ما بدهد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۸۰۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم‌نامه مشترک صداوسیما و دانشگاه آزاد همدان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، تفاهم‌نامه مشترک صداوسیما و دانشگاه آزاد اسلامی همدان در دیدار غلامرضا خاکساری رئیس این دانشگاه و کیوان الوندی مدیرکل صداوسیمای مرکز این استان برای هرگونه همکاری و ترسیم نقشه راه به‌منظور پیشبرد اهداف مشترک این دو مجموعه به امضا رسید.

توسعه استان همدان با همکاری مشترک دانشگاه و صداوسیما

غلامرضا خاکساری، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی همدان در این دیدار به بیان دغدغه‌ها، ظرفیت‌های همکاری و راهکار‌های بهره‌مندی دوجانبه از مزیت توسعه تعاملات صداوسیما و دانشگاه آزاد اسلامی پرداختن و با اشاره بر ظرفیت علمی و فرهنگی بی‌بدیل این دانشگاه در زمینه‌های مختلف اظهار کرد: همکاری مشترک و تشکیل اتاق فکر دانشگاه و صداوسیما می‌تواند در راستای توسعه استان مؤثر واقع شود.

وی با قدردانی از تلاش‌های ارزنده صداوسیما در پوشش اخبار و فعالیت‌های مختلف علمی، فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان، آمادگی این نهاد را برای همکاری‌های بیشتر و استفاده از تخصص دانشگاهیان در غنی‌سازی محتوایی برنامه‌های صداوسیما اعلام کرد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی همدان با اشاره بر حضور اعضای هیئت علمی در رشته‌های متنوع و مقاطع تحصیلی مختلف در واحد‌های دانشگاهی استان همدان عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان دانشگاه اجتماعی و مسئله محور با وجود ۱۱ واحد و مرکز در شهرستان‌های استان به‌عنوان شبکه گسترده علمی و فرهنگی می‌تواند در تأمین محتوا و جهت‌دهی صحیح علمی و فرهنگی برنامه‌های صداوسیمای مرکز استان یاری‌رسان این نهاد مردمی باشد.

خاکساری با بیان رویداد‌های پیش روی دانشگاه آزاد اسلامی همدان در ماه‌های آتی عنوان کرد: میزبانی از مسابقات انتخابی تیم ملی کاراته در رده‌های سنی و مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی کشور از رخداد‌های پیش روی این دانشگاه در چند روز آینده است.

وی با بیان اینکه در اردیبهشت‌ماه دانشگاه آزاد اسلامی همدان میزبان رویداد صدراست، مطرح کرد: این رویداد با تأکید بر توسعه اشتغال و راهبرد‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی و اهداف مندرج در سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد مبنی بر توسعه فعالیت‌های فناورانه با رویکرد کارآفرینی در زیست‌بوم‌های محلی و منطقه‌ای، ایجاد ارتباط مستقیم بین دانشجویان و اعضای هیئت علمی، جامعه و صنعت برگزار خواهد شد.امیدوارم رسانه ملی در راستای شعار سال همگام با دانشگاه در این رویداد حضور داشته باشد.

ارتقای سواد علمی جامعه با همکاری دانشگاه آزاد همدان و صدا و سیما

مدیرکل صداوسیمای مرکز همدان نیز با تأکید بر آموزش محور بودن برخی از برنامه‌ها در امر اطلاع‌رسانی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی همدان و حوزه‌های پیام این مرکز می‌توانند با تعامل و همکاری برنامه‌ریزی‌شده از ظرفیت علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی همدیگر استفاده کنند و نقش قابل توجهی در افزایش آگاهی مردم و ارتقای سواد علمی جامعه داشته باشند.

کیوان الوندی با استقبال از انتقال تجربه و تخصص دانشگاهیان در برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی اضافه کرد: استفاده از دانش و تخصص استادان دانشگاه اصل است و تلاش خواهیم کرد برنامه‌ریزان و برنامه‌سازان در راستای تقویت نگاه علمی به مسائل مختلف جامعه در برنامه‌ها به شکل هدفمند و بهترین شکل از این ظرفیت استفاده کنند.

وی بیان کرد: در این تفاهم‌نامه تلاش خواهیم کرد با برقراری ارتباط منظم و سازمان‌یافته میان دانشگاه و صداوسیما و بهره‌گیری از توانمندی‌های رسانه‌ای و علمی و پژوهشی و استفاده از ظرفیت‌های موجود طرفین در راستای تحقق اهداف مشترک، تقویت و توسعه همکاری‌های فی‌مابین قدم برداریم.

مدیرکل صداوسیما مرکز همدان ادامه داد: این تفاهم‌نامه با هدف دسترسی و به‌کارگیری دانش فنی و فناوری روز در اجرای طرح‌های پژوهشی، مطالعاتی، توسعه‌ای، کاربردی، مشاوره‌ای، آموزشی، ورزشی و فرهنگی در موضوعات مرتبط با نیاز‌های صداوسیما و دانشگاه به‌منظور دستیابی به دانش و فناوری‌های مورد نیاز و حمایت از تولیدات رسانه‌ای درباره ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشگاه و پوشش رسانه‌ای نشست‌های علمی و تخصصی دانشگاه در موضوعات مهمی مانند بیانیه گام دوم انقلاب، تمدن سازی اسلامی، سبک زندگی اسلامی- ایرانی، فرزندآوری، هویت بخشی، عدالت‌گستری و معرفی نخبگان، کارآفرینان، پژوهشگران، دانشجویان و استادان برجسته، کانون‌های دانشجویی و شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه به جامعه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسکواش استان همدان رتبه پنجم کشور را در سال ۱۴۰۲ کسب کرد
  • شعار سال باید در ابعاد مختلف تحقق یابد
  • افزایش شور و نشاط اجتماعی در سطح جامعه اعتیاد را کاهش می‌دهد
  • اصلاح حکمرانی آموزشی بر پایه دانش و اخلاق
  • بیکاری فارغ التحصیلان مازندران بالاتر از میانگین کشور
  • تیم فوتبال اولسان سهمیه جام باشگاه‌های جهان را کسب کرد
  • حضور داوطلب ریاست فدراسیون دوومیدانی در همدان
  • جزئیات بودجه شهرداری همدان در دسترس شهروندان قرار گرفت
  • همدان امسال متعهد ایجاد اشتغال ۱۷۶۷۰ نفر است
  • امضای تفاهم‌نامه مشترک صداوسیما و دانشگاه آزاد همدان