Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ نمایشگاه ایران پلاست به دنبال فراهم کردن زمینه برای رونق بازار صنایع پلاستیک داخلی و تسهیل روند بازاریابی جهانی و حضور این بخش از صنعت کشور در بازارهای جهانی است. این نمایشگاه امروزه بزرگترین رویداد صنعت پلاستیک در منطقه خاورمیانه به شمار می رود و در بین نمایشگاه های معتبر صنعت پلاستیک جهان طبقه بندی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمد مهدوی ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی، در گفتوگو با خبرنگار ایسکانیوز، گفت: برگزاری یازدهمین نمایشگاه ایران پلاست به عنوان بهترین فرصت برای افزایش سرانه مصرف مواد پلیمری در کشور است. نمایشگاه ایران پلاست گردهمایی فعالان صنایع تکمیلی پتروشیمی در کشور بوده و با توجه به افزایش حضور شرکت‌های صاحب برند و معتبر آسیایی و اروپایی در نمایشگاه امسال زمینه توسعه کمی و کیفی صنایع تکمیلی پتروشیمی فراهم می‌شود.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمائی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی علاوه بر تکمیل زنجیره‌های ارزش زمینه افزایش مصرف مواد پلیمری را هم در کشور فراهم می‌کند، تصریح کرد: نمایشگاه ایران پلاست در فضای پسابرجام بهترین فرصت برای انتقال دانش، تکنولوژی، جذب سرمایه گذاری خارجی، به روزرسانی و نوسازی خطوط تولید موجود در صنایع تکمیلی پتروشیمی کشور بوده و فعالان پلیمر و پلاستیک کشور باید از فرصت برگزاری نمایشگاه ایران پلاست حداکثر بهره برداری را داشته باشند.

حسین دُر، دبیرکل اتحادیه سراسری تعاونی‌های تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی در گفتوگو با ایسکانیوز، با اشاره به برگزاری یازدهمین نمایشگاه ایران پلاست گفت: این نمایشگاه چند سالی است که با حضور فعالان این عرصه در کشور برگزار می‌شود چرا که نمایشگاه ایران پلاست یکی از نمایشگاه‌های پلاست بزرگ دنیا محسوب می‌شود.

او تصریح کرد: سال گذشته با وجود برخی از مشکلات این نمایشگاه برگزار شد اما امسال تمام موانع برطرف شده است و تمام تشکل ها در این نمایشگاه حضور دارند.

دبیرکل اتحادیه سراسری تعاونی‌های تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی اظهار کرد: حدود 70درصد محصولات تمام شده پتروشیمی را مواد اولیه تشکیل می دهد. در همین رابطه تنها یک شبکه در سراسر کشور داریم که کار توزیع مواد را انجام می‌دهدد و باید از این شبکه یکتا حمایت کرد.

او تصریح کرد: یکی از بحث‌های دیگر بالارفتن عمر ماشین آلات در این صنعت است و باید براساس علم روز و طراحی دنیا حرکت کنیم، اتحادیه سراسری تعاونی‌های تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی در این خصوص گام های اساسی برداشته است.

دُر افزود: با توجه به حجم مصرف 18 میلیون تن پروانه صادر کردیم اما حدود 2.5 تا 3.5 میلیون تن در کشور تولید می شود در حالیکه نیاز کشور 4 میلیون تن پلیمر است و مابقی ظرفیت پلیمری را باید صادر کنیم، بنابراین این موضوع نیازمند دیپلماسی اقتصادی است.

دبیرکل اتحادیه سراسری تعاونی‌های تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی تاکید کرد: کشورهای منطقه در حوزه صنایع پایین دستی چیزی حدود 124 میلیارد دلار واردات دارند که این خود رقم بسیار بزرگی است و براساس گزارش مرکز پژوهش‌های بازرگانی وزارت صنعت الان سهم ما در بازار چیزی حدود 4 میلیارد دلار است که باید افزایش یابد.

او ادامه داد: درحوزه لاستیک و پلیمر براساس آمار سال 94، حدود 70 درصد بازار افغانستان ، 32 درصد عراق و همچنین بازار کشورهای پاکستان، ارمنستان، ترکمنستان را به دست آورده ایم که باید جهت گسترش بازارها اقدامات لازم را انجام دهیم.

دبیرکل اتحادیه سراسری تعاونی‌های تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی، ارتقای جایگاه صادراتی محصولات صنایع پایین دستی، معافیت مستقیم مالیاتی، اصلاح تعرفه و پشتیبانی لجستیکی را از عمده راهکارهایی برای توسعه بازار این صنعت عنوان کرد.

او تاکید کرد: شاخص هایی که در حال حاضر در دنیا وجود دارد و دولت‌ها از آن حمایت می‌کنند باید در کشور ما لحاظ شود که از همه مهم‌تر گسترش بازار است که باید از طریق تقویت دیپلماسی اقتصادی صورت گیرد. باید سفارتخانه ها به عنوان موتور مولد در جهت جذب سرمایه گذاری برای پروژه ها حرکت کنند.

دبیرکل اتحادیه سراسری تعاونی‌های تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی، در مورد آینده صنعت پتروشیمی بویژه صنایع پایین دستی خاطرنشان کرد: می توان به این سوال اینگونه پاسخ داد که این موضوع می تواند هم فرصت برای کشور باشد یا به قولی تهدید، اگر ما به سمت خام فروشی مواد اولیه پلیمری حرکت کنیم، در آینده شاهد نابودی صنعت پایین دستی پتروشیمی خواهیم بود اما اگر تغییر رویکرد بدهیم و به صنابع پایین دستی بها دهیم آینده روشنی در انتظار این صنعت خواهد بود.

نگاه آماری به دوره های گذشته نشان می دهد این نمایشگاه با همه مشکلات و مسائل پیش رو توانسته است روند رو به رشدی را طی کند، تا جاییکه رکورد حضور شرکت‌های ایرانی و خارجی در یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران پلاست شکسته شد و تاکنون آمار ثبت نام کنندگان این گردهمایی بزرگ صنایع تکمیلی پتروشیمی از مرز یک‌هزار شرکت عبور کرده است، به طوری که در این نمایشگاه نمایندگانی از 24 کشور جهان حضور خواهند داشت.

گفتنی است تا به امروز حضور نمایندگانی از کشورهای آلمان، چین، هند، قبرس، تایوان، فرانسه، ایتالیا، کره جنوبی، فنلاند، سوئیس، اتریش، صربستان، لوکزامبورگ، بلژیک، تایلند، جمهوری چک، یونان، دانمارک، هلند، اسپانیا، امارات متحده عربی، ژاپن، ترکیه و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس در نمایشگاه یازدهم ایران پلاست قطعی شده است.

قدرت گرفتن صنعت پلاستیک کشور تنها یکی از مزایای برگزاری این نمایشگاه بوده است. علاوه بر این در سایه برگزاری این نمایشگاه تشکل های مختلفی نیز به منظور حضور موثرتر بخش های مختلف صنایع پلاستیک شکل گرفت که زمینه رقابت روزافزون و رونق بیشتر این صنعت شد.

گزارشگر: حبیبه رحیمیان

402

نمایشگاه ایران پلاست پلاستیک بازارجهانی افزایش سرانه صنایع تکمیلی مواد پلیمری دیپلماسی اقتصاد خام فروشی حبیبه رحیمیان

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۸۴۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را دارد

رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری گفت: اکنون صنعت غذایی کشور پرنشاط است و گردش مالی آن بعد از صنعت پتروشیمی در مقام دوم قرار دارد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شقایق حق‌جوی جوانمرد؛ رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی طی سخنانی در افتتاحیه رویداد فبین‌فود (هم‌رسانی نیازها و ایده‌های نوآورانه صنایع غذایی در آزمایشگاه ساخت سریع) در مشهد مقدس سخن می‌گفت خاطرنشان کرد: دانشگاه های کشور بعد از انقلاب اسلامی رشد بسیاری کرده اند و افراد بسیاری نیز از آن فارغ‌التحصیل شده اند که این افراد باید در صنایع کشور مشغول به کار شوند. .از سوی دیگر صنعت نیز کارهای زیاد بر زمین مانده دارد که به سختی اداره می شوند و به همین دلیل نوآوری در آن کم دیده می شود و این معاونت مسئول اشاعه و ترویج فناوری است.

رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی با بیان اینکه صنایع به سختی به موضوع تحقیق و توسعه توجه دارند، گفت: این رویداد هم‌رسانی لازم را ایجاد می‌کند تا در کنار نیازهای صنایع، نقدینگی موجود در کشور و البته حضور نخبگان، حرکتی در کشور ایجاد شود تا ظرفیت‌های آزمایشگاه‌های ساخت سریع (فب‌لب) برای نوآوری در صنعت غذا فراهم شود.

حق‌جوی جوانمرد اظهار کرد: چشم‌انداز ما این است که این رویداد در سال‌های آینده بین‌المللی شود، زیرا غذا یکی از نمایشگرهای قدرت و فرهیختگی کشور ها به شمار می‌رود. این در حالی است که کشور ما با وجود غذاهای فاخر متشکل از هزاران ترکیب شگفت انگیز نتوانسته غذاهای خود را در کنار میراث و فرهنگمان به جهان معرفی و صادر کند.

شادی بلوریان؛ دبیر رویداد ملی فبین‌فود نیز با بیان این که این رویداد در سه کلیدواژه نوآوری، غذا و fablab (آزمایشگاه ساخت سریع) دنبال می‌شود، اظهار کرد: زمانی می‌توان از امنیت غذایی سخن گفت، که تمام مردم کشور به غذا در هر زمانی دسترسی داشته باشند و این رویداد سعی در هم‌افزایی بیشتر در این زمینه دارد زیرا کشورهای قدرتمند با تحدید غذا سعی در استعمار سایر کشورها دارند.

ارائه پژوهانه 10000 دلاری به پروژه‌های تحقیقاتی دارای همکار خارجی در حوزه فناوری‌های راهبردی

وی ادامه داد: مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی می‌توانند رسیدن به امنیت غذایی را با ایجاد زنجیره فناوری و نوآوری تقویت و تسهیل کنند.

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: برای اینکه بتوانیم به نوآوری دست پیدا کنیم، فب لب ها نقش کلیدی در رسیدن آسان و ارزان به محصولات دارند.

وی ادامه داد: آزمایشگاه ساخت سریع بر مبنای سه محور ساخت و تولید نمونه‌های اولیه، خدمات تخصصی و کنترل کیفی، شرایط ارزیابی و ارائه محصول به بازار را فراهم می کند.

بلوریان گفت: پژوهش برای پژوهش مورد نیاز ما نیست، بلکه به دنبال تولید محصولی هستیم تا طرح‌های ارزشمند ارائه شده بتواند مشکلات مسیر حرکتی صنایع را تسهیل کند؛ بر همین اساس فب‌لب ها درصورتی موفق هستند که بتوانند نیازی از جامعه را برطرف سازند.

وی افزود: در این مسیر فناورانه، وقتی نیازی از سوی صنعت شناسایی و دریافت شد به محققان و نوآوران ارجاع می‌شود و جهاد دانشگاهی نیز می‌تواند زیرساختهای لازم برای این هم افزایی را فراهم کند.

بلوریان درباره رویداد فبین فود هم گفت: بعد از رونمایی از پوستر رویداد ملی فبین‌فود توسط معاونت علمی ریاست جمهوری و جهاد دانشگاهی پیش‌رویدادهایی با هدف معرفی فب‌لب یا آزمایشگاه ساخت سریع برگزار شد.

به گفته وی، نخستین پیش‌رویداد آن با حضور صنایع مختلف، دومین پیش‌رویداد با حضور صنایع، نمایندگان دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و سومین پیش‌رویداد نیز با حضور نمایندگان صنایع، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی برگزار شد.

بلوریان افزود: بعد از برگزاری پیش‌رویدادها 100 نیاز از صنایع دریافت شد و بعد از غربالگری ها 60 نیاز انتخاب شده و به اطلاع فناوران و نوآوران رسید، در این مراسم طرح‌های برگزیده معرفی می‌شوند.

در پایان رویداد ملی فبین فود، 9 تفاهم نامه بین صنایع و افراد نخبه به امضا رسید.

نخستین رویداد ملی"فبین‌فود" به منظور هم‌افزایی و مشارکت نقش‌آفرینان زیست بوم دانش و نوآوری در صنعت غذای کشور با عنوان " هم‌رسانی نیازها و ایده‌های نوآورانه صنایع غذایی در آزمایشگاه ساخت سریع (فب‌لب)" روز پنج‌شنبه 13 اردیبهشت ماه به همت پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در مشهد مقدس برگزار شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • «رامهرمز» ظرفیت مناسبی برای تولیدات پایین دستی پتروشیمی دارد
  • یازدهمین جشنواره شکوفه‌های بهاری در رامسر برگزار می‌شود
  • جلیل سبحانی از ورود هوش مصنوعی به صنایع پتروشیمی خبر داد
  • صنایع غذایی پس از پتروشیمی بیشترین گردش مالی را دارد
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • تقویت ارتباط هنرمندان صنایع‌دستی با پلتفرم‌های معروف چین
  • عرضه صنایع‌دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • بازار فروش صنایع‌ دستی سیستان وبلوچستان در کشور تقویت می‌شود
  • فروش صنایع‌ دستی سیستان و بلوچستان در کشور تقویت می‌شود