Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-03-29@07:42:49 GMT

گلپر چه خواصی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۸۶۵۸۴

گلپر چه خواصی دارد؟

خبرگزاری میزان- گیاه گلپر (Heracleum persicum) از دسته گیاهان دارویی میباشد. خواص گلپر در طب سنتی شامل رفع مشکلات گوارشی، تقویت بدن، تقویت حافظه و ... است.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، گیاه گلپر از دسته گیاهان دارویی بوده که علاوه بر ارزش خوراکی که دارد در طب سنتی و صنعت داروسازی نیز از آن استفاده‌های فراوانی میشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاه دارای مواد معطر مخصوص و مرکب از صمغ‌‌های مختلف است. جوانه‌‌ها، ساقه‌‌ها و غنچه‌های نورسته آن بیشتر مورد استفاده قرار می‌‌گیرند. دانه‌های خشک این گیاه معطر است که همراه با اغذیه و به عنوان ادویه مصرف عمومی‌دارد. خواص گلپر شامل خاصیت ضد نفخ، رفع سوء‌هاضمه، دفع کننده باد و نفخ شکم و کمک به درمان خانگی سکسکه است. همچنین از این گیاه در صنعت به عنوان طعم‌دهنده در صنایع غذایی و دارویی، دهان شویه‌ها، معطر کننده صابون و خمیر دندان و عامل ضد نفخ در مصارف دارویی استفاده میشود. در ادامه برخی از مهمترین کاربردهای درمانی و خواص گلپر در طب سنتی گردآوری شده است.

گیاه شناسی گیاه گلپر

گلپر گیاهی گل‌دار، علفی و چند ساله از تیره چتریان و بومی ‌ایران است. در نواحی نمناک کوهستانی ایران مانند نواحی شمالی البرز، ییلاق جواهرده، گچسر، شمیرانات، توچال، غرب ایران و کوه‌‌های بختیاری می‌‌روید. همه گونه‌های سرده گلپران معطر هستند و برخی گونه‌‌ها در آشپزی ایرانی به عنوان ادویه کاربرد دارند. گونه‌های دیگری از گلپر در صنعت داروسازی به کار می‌روند. گل‌های این گیاه سفید مجتمع به صورت چتر در انتهای ساقه‌های گل ‌دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می‌‌شود.

خواص گلپر چیست؟

طبیعت گیاه گلپر گرم و خشک است. برخی از مهمترین خواص گلپر در طب سنتی شامل موارد زیر میگردد:

گلپر خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضد نفخ بالایی دارد و معمولاً همراه با مواد غذایی نفاخ مثل باقلا استفاده می‌شود. دانه‌های گلپر خاصیت تقویت‌کنندگی معده هم دارند و هضم‌کننده خوبی هستند. افرادی که معده ضعیف یا تنبلی دارند، می‌توانند از پودر گلپر به عنوان ادویه در غذا استفاده کنند.

مصرف گلپر باعث تقویت حافظه شده و برای بهبود بیماری صرع مفید میباشد.

خوردن مقدار متعادل گلپر باعث ایجاد شادی و نشاط میگردد. همچنین رفع ناراحتی‌های اعصاب از دیگر خواص گلپر در طب سنتی بوده، به این منظور از دم کرده ریشه این گیاه استفاده میشود.

گلپر دارای خاصیت ضد عفونی کننده و میکروب کش میباشد. اسانس دانه‌های گلپر خاصیت ضدمیکروبی دارد و همانند سیر و پیاز شوینده معده محسوب می‌شود.

استفاده از خواص گلپر برای درمان کمردردهای ناشی از رطوبت بسیار مفید است و متخصصان طب سنتی توصیه میکنند از این ادویه همراه با غذا استفاده شود.

ضماد گلپر با موم و روغن جهت تسکین درد سیاتیک و امثال آن با روغن زیتون جهت از بین بردن سیاهى زیر چشم و مالیدن پخته شده آن آن با سرکه و پوست انار جهت بواسیر نافع است.

در گذشته و در طب سنتی ایرانی از گرد گیاه گلپر برای درمان زخمهای بیماری خوره و جزام استفاده میشده است.

متخصصان طب سنتی گیاه گلپر را جهت معالجه هیسترى (صرع)، عفونت‌هاى عصبى و عفونت‌هاى دستگاه تنفس تجویز می‏کنند.

در طب سنتی از خواص گلپر و دانه آن برای درمان بیماری استسقاء استفاده میشود. این بیماران می‌توانند مقدار هشت گرم از پودر دانه گلپر را در دهان ریخته و بخورند، پس از آن نیز مقداری آب گرم بنوشند.

مصرف گلپر باعث تقویت بدن و تقویت قوه باه میگردد.

ترکیبات شیمیایی گیاه گلپر

مواد شیمیایی موجود در گلپر عبارتند از: استات هکسیلیک، استات استیلیک و بوتیرات متیلیک و بوتیرات اتیلیک و اسیدهای مختلف دیگر که بوی تند آن از آنهاست. همچنین در گیاه گلپر نوعی اسانس روغنی و فرار نیز وجود دارد که از گرد آن برای معطر ساختن بعضی غذاها استفاده می شود.

مضرات گلپر (موارد احتیاطی و منع مصرف)

مصرف گلپر می‌تواند در بعضی افراد حساسیت یا آلرژی بوجود بیاورد.

زیاده‌روی در مصرف گلپر برای زنان باردار مضر بوده، زیرا خطر سقط جنین را به همراه دارد.

استفاده زیاد از گرد گلپر باعث ایجاد تپش قلب میشود.

منبع: تبیان

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۸۶۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لاغری با یک دمنوش/ مضر و اعتیادآور هم نیست

به گزارش خبرآنلاین ،یک کارشناس طب‌سنتی در همدان گفت: چای سبز مضرات چای سیاه را ندارد و اعتیادآور هم نیست.

ایسنا در خبری نوشت:"امیرحسین خسروی" منطقه همدان، با بیان اینکه چای‌ها انواع مختلف دارند که رایج‌ترین نوع مصرف آن در میان مردم چای سیاه بوده است، اظهار کرد: چای سبز مضرات چای سیاه را برای مصرف‌کننده ندارد و استفاده از آن وابستگی ایجاد نمی‌کند.

خسروی با اشاره به اینکه چای سبز طبعی خنک و تر دارد و با افزایش سوخت‌وساز در بدن موجب کاهش وزن در افراد می‌شود، افزود: این چای پرخاصیت برای چربی‌سوزی و از بین بردن چربی‌های خون و بافت بدن کاربرد دارد تا جایی‌که امروزه به عنوان یک دمنوش لاغری طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است.

وی با بیان اینکه چای سبز برای افرادی که دچار پرفشاری خون هستند مناسب است، اظهار کرد: چای سبز خواص ضدسرطانی دارد که برای پیشگیری از سرطان می‌توان از آن استفاده کرد.

چه کسانی چای سبز نخورند؟

این کارشناس طب‌سنتی عنوان کرد: افرادی که دچار مشکلات عصبی و گوارشی هستند بهتر است از چای سبز استفاده نکنند.

خسروی خاطرنشان کرد: تلخی چای سبز جزء خواص درمانی است و کسانی‌که می‌خواهند از خواص درمانی آن بهره‌مند شوند باید آن را با طعم تلخش بنوشند اما افرادی‌که به صورت تفریحی مصرف می‌کنند می‌توانند از انواع طعم‌دهنده بهره ببرند.

۴۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1888988

دیگر خبرها

  • لاغری با یک دمنوش/ مضر و اعتیادآور هم نیست
  • سقز چیست و چه خواصی دارد؟
  • جینسینگ هندی یا آشواگاندا چیست و چه خواصی برای بدن دارد ؟
  • ۹ فروردین در دنیای علم چه خبر؟
  • احیای هنر ۹ هزار ساله پشم ریسی با دستان هنرمند آران و بیدگلی
  • شروع به کار دستگاه دروگر سنبل آبی در تالاب انزلی
  • تخریب دیوار باغ گیاه‌شناسی نوشهر؛ قانونی یا غیرقانونی؟
  • خواص بی نظیر و معجزه های برگ سیر!
  • گرسنگی در غزه ؛ مردم علف می خورند (+ عکس)
  • خواص برخی دمنوش‌ها در ماه مبارک رمضان