Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رييس‌جمهور گفت:‌ دولت آمريکا بايد براي مردم خود توضيح دهد که چرا با صرف صدها ميليارد دلار از دارايي‌هاي ملت خود و ملت‌هاي منطقه به جاي آن‌که به ثبات و امنيت کمک کند موجب قتل و فقر و ويراني و رشد تروريسم و افراطي‌گري شده است.
به گزارش ايسنا، حجت‌الاسلام حسن روحاني امشب در سخنراني خود در مجمع عمومي سازمان ملل با اشاره به اينکه به صراحت اعلام مي‌کنم که جمهوري اسلامي ايران اولين کشوري نخواهد بود که برجام را نقض ­کند ولي در مواجهه با نقض آن عکس العمل متناسب و قاطع خواهد داشت اظهار کرد: اگر اين توافق به دست «نااهلان عرصه سياست» از بين برود، مايه تأسف خواهد بود و دنيا فرصت بزرگي را از دست خواهد داد؛ اما چنين اقدامي هرگز قادر نخواهد بود جمهوري اسلامي ايران را در مسير پيشرفت و تعالي خود متوقف نمايد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: توان دفاعي جمهوري اسلامي ايران، از جمله توانمندي هاي موشکي، تنها جنبه دفاعي و بازدارندگي داشته و براي حفظ صلح و ثبات در منطقه، و جلوگيري از ماجراجويي بيخردان هدف گذاري شده است.
رييس‌جمهور همچنين ادامه داد: با صداي بلند اعلام مي­‌کنم که اعتدال منش و روش ملت بزرگ ايران است. اعتدال نه انزواطلبي است و نه استيلاجويي؛ اعتدال نه بي تفاوتي است و نه پرخاشگري. ما تهديد نمي‌کنيم و تهديد را از جانب هيچ کس نمي‌پذيريم.
متن کامل سخنراني رييس‌جمهور در مجمع عمومي سازمان ملل به شرح زير است:
بسم الله‌الرحمن‌الرحيم
آقاي رئيس،
آقاي دبيرکل،
عاليجنابان،
خانم­ها و آقايان،
مايلم در آغاز سخنم انتخاب رياست مجمع و همچنين دبير کلّي جناب آقاي گوتِرِش را تبريک بگويم و براي ايشان در انجام مأموريت سنگيني که برعهده گرفته‌­اند، آرزوي موفقيت نمايم.
چهار ماه پيش در دوازدهمين دوره از انتخابات رياست جمهوري در ايران، بيش از 41 ميليون ايراني يعني 73 درصد واجدان شرايط با حضور خود در پاي صندوق‌هاي راي، يک بار ديگر به برنامه اينجانب براي اعتدال، و احترام به «حقوق بشر و حقوق شهروندي» در سياست داخلي، و اتخاذ خط مشي «تعامل سازنده» در سياست خارجي و پيشرفت در،مسير تحول اقتصادي اطمينان کردند. اين راي حاصل بلوغ سياسي - اجتماعي در جامعه‌اي بود که تنها چهار دهه است حکومتي مردم‌سالار و آزاد را تجربه مي‌کند. اين راي صرفاً انتخاب يک رئيس جمهور نبود، بلکه يک سرمايه‌گذاري بزرگ سياسي از سوي مردمي بود که بزرگترين پشتوانه نظام جمهوري اسلامي به شمار مي‌روند.
حقوق بشر و حقوق شهروندي، در کنار اسلامخواهي و عدالت­جويي، از مهم­ترين خواسته‌­هاي مردم ايران در طول بيش از يکصد و پنجاه سال گذشته و به ويژه در انقلاب اسلامي سال 1357 بوده است. دولت من در دوره قبل، همزمان با پيشبرد مذاکرات هسته­‌اي در عرصه خارجي، براي تدوين حقوق شهروندي در عرصه داخلي نيز تلاش نموده و «منشور حقوق شهروندي» را اعلام و براي اجرا ابلاغ نمود. تحقق اين منشور در راستاي خواسته هاي مردمي بود که 111 سال پيش، انقلاب مشروطيت و 39 سال پيش انقلاب اسلامي را عليه رژيم هاي خودکامه و ديکتاتور و به منظور دستيابي به حيثيت و کرامت والاي انساني و دستيابي به حقوق خود رقم زدند.
خانم ها و آقايان،
در اين بزرگ‌ترين تريبون بين­‌المللي با صداي بلند اعلام مي­‌کنم که اعتدال منش و روش ملت بزرگ ايران است. اعتدال نه انزواطلبي است و نه استيلاجويي؛ اعتدال نه بي تفاوتي است و نه پرخاشگري.
مشي اعتدال، مشي صلح است؛ اما صلحي عادلانه و جامع؛ نه صلح براي ملتي، و جنگ و درگيري براي ملتي ديگر؛
اعتدال، آزادي و مردم‌سالاري است؛ اما به صورتي شامل و فراگير؛ نه حمايت ظاهري از آزادي در يک جا، و پشتيباني از ديکتاتوري در جاي ديگر؛
اعتدال،هم‌افزايي انديشه ها است و نه رقص شمشيرها؛
و بالاخره مشي اعتدال، زيبايي آفرين است. سلاح هاي مرگبار صادراتي زيبا نيست؛ صلح زيبا است، تحريم­‌هاي ظالمانه زيبا نيست، عدالت زيبا است.
رويکرد ما صلح‌خواهي و حمايت از حقوق ملت‌هاست. ما ظلم را نمي‌پسنديم و از مظلوم دفاع مي‌کنيم. ما تهديد نمي‌کنيم و تهديد را از جانب هيچ کس نمي‌پذيريم. زبان ما زبان کرامت است و زبان تهديد را برنمي‌تابيم. ما اهل مذاکره‌ايم، اما از موضع برابر و احترام متقابل، و با رويکرد برد-برد.
در دنياي امروز صلح، امنيت، ثبات و پيشرفت کشورها در هم تنيده شده‌اند. نمي‌شود مردم فلسطين توسط رژيمي شرور و نژادپرست از کمترين حقوق انساني محروم باشند و غاصبان اين سرزمين در امنيت؟ نمي‌شود يمن، سوريه، عراق، بحرين، افغانستان، ميانمار، و در بسياري مناطق ديگر در فقر و جنگ و درگيري زندگي کنند و عده‌اي گمان کنند که مي‌توانند امنيت و رفاه و توسعه بلندمدت در کشورهاي خود داشته‌باشند.
آقاي رئيس!
ايران از گذشته پرچم دار تسامح در حق اديان و اقوام مختلف بوده است. ما همان ملتي هستيم که يهوديان را از رنج اسارت بابلي نجات داديم؛ ارمنيان مسيحي را با آغوش باز در ميان خويش پذيرفتيم و در ميان خود يک "قارۀ فرهنگي" و تنوعي کم نظير از اقوام و اديان را جاي داده‌­ايم. اين همان ايران است که همواره از مظلومان دفاع کرده است؛ ‌قرن‌ها پيش مدافع حقوق يهوديان و اکنون مدافع حقوق فلسطينيان است. ايران همان ايران حق جو و آرامش طلباست.
ما امروز در صف مقدم مبارزه با تروريزم و تندروي مذهبي در خاورميانه قرار داريم.نه از موضع فرقه‌اي و قومي، که از موضعي انساني، اخلاقي و استراتژيک.
ايران نه ­مي‌­خواهد، امپراتوري تاريخي اش را احيا کند و نه مي­‌خواهد، مذهب رسمي­‌اش را حاکم کند و نه مي­‌خواهد انقلابش را با زور سرنيزه صادر کند. ما به استواري فرهنگ­مان، حقيقت مذهب­مان و اصالت انقلابمان آن قدر باور داريم که هرگز نمي‌خواهيم آنها را چونان اهداف استعماري جديد بر کولۀ سربازان صادر کنيم. ما براي ترويج فرهنگ و تمدن و مذهب و انقلابمان در قلبها وارد مي­‌شويم و با عقل‌ها سخن مي­گوييم. شعر مي‌خوانيم و با حکمت سخن مي­‌گوييم. سفيران ما، شاعران و عارفان و حکيمان­مان هستند. ما با مولوي تا اين سوي اقيانوس اطلس را در نورديده­‌ايم. ما با سعدي در دل آسيا نفوذ کرده‌­ايم­. ما با حافظ جهان را فتح کرده‌ايم پس چه نيازي ديگر، به فتح جديد داريم؟!
عاليجنابان،
صداي اعتدال از طرف ملتي است که نه فقط در بيان، که در عمل به آنها پايبند بوده است. برجام، بهترين نشانه صدق ادعاي ماست.
برجام حاصل بيش از دو سال مذاکرات فشرده است که نتيجه آن، مورد حمايت شوراي امنيت ملل متحد، و جامعه جهاني قرار گرفت و به صورت بخشي از قطعنامه 2231 شوراي امنيت در آمد. برجام متعلق به يک يا دو کشور نيست، برجام سند شوراي امنيت، و متعلق به کل جامعه بين‌المللي است.
برجام ايجاد يک تعامل نو در مناسبات جديد جهاني است. تعاملي مبتني بر مشارکت و سازندگي دوجانبه، ميان ما وجهان. ما درهاي تعامل و همکاري را گشوديم. ما ده‌ها قرارداد توسعه با دولت‌هاي توسعه يافته شرق و غرب بستيم. متاسفانه برخي خود را از اين امکان تازه محروم کردند. به خود تحريمي دست زدند و حال با احساس غبن، فکر مي‌­کنند فريب خورده‌­اند.در حاليکه ما نه فريب خورده‌ايم و نه کسي را فريب داده­‌ايم.ما سطح برنامه هسته­‌اي خود را، خود تعيين کرده‌­ايم. ما بازدارندگي هسته‌­اي را نه از سلاح هسته‌­اي که از دانش و مهمتر از آن از مقاومت ملت خود بدست آورده‌­ايم.اين هنر و تکنيک ماست. آنها مي‌خواستند سلاح نداشتۀ اتمي را از ايران، سلب کنند و البته ما از سلب چيزي که نداشتيم و مدعي آن هم نبوديم، ابايي نداشتيم و نداريم. نمي‌توان پذيرفت رژيم غاصب صهيونيستي که با سلاح هسته‌اي‌اش منطقه و جهان را تهديد مي‌کند و متعهد به هيچ مقررات و نظارت بين المللي نيست، ملت‌هاي صلح طلب را نصيحت کند.
تنها يک لحظه تصور کنيد که منطقه خاورميانه بدون برجام، در چه وضعيتي قرار داشت. تصور کنيد اگر در کنار جنگ‌هاي داخلي، تروريسم تکفيري، بحران هاي انساني، و وضعيت‌هاي پيچيده سياسي اجتماعي در غرب آسيا، يک بحران ساختگي هسته‌اي نيز در اين منطقه وجود مي‌داشت؛ چه مي­شد؟
به صراحت اعلام مي‌کنم که جمهوري اسلامي ايران اولين کشوري نخواهد بود که برجام را نقض ­کند ولي در مواجهه با نقض آن عکس العمل متناسب و قاطع خواهد داشت. اگر اين توافق به دست «نااهلان عرصه سياست» از بين برود، مايه تأسف خواهد بود و دنيا فرصت بزرگي را از دست خواهد داد؛ اما چنين اقدامي هرگز قادر نخواهد بود جمهوري اسلامي ايران را در مسير پيشرفت و تعالي خود متوقف نمايد.
دولت جديدآمريکا با پيمان شکني و نقض تعهدات بين‌المللي،فقط اعتبار جهاني خود را مي‌شکند و اعتماد دولت‌ها وملت‌ها نسبت به هرگونه مذاکره وتعهدات آينده خودرا ازدست مي‌دهد.
خانمهاوآقايان،
جمهوري اسلامي ايران مبتکر اتحاد جهاني براي مقابله باخشونت و افراطي‌گري است و گفتگو ومذاکره بر مبناي برد-برد راتنها مسيرحل وفصل بحران‌هاي جهاني ومنطقه‌اي مي‌داند.
تعميق پيوندها باکشورهاي همسايه ومنطقه و افزايش سطح همکاري با کشورهاي دوست، انتخابِ آگاهانه ما است وعبور از تهديدات خطرناک وتحولات پيچيده دوران گذار فعلي جز با افزايش تماس‌ها و مراودات و نهادينه کردن گفتگو ازسوي دولت‌ها وملت‌ها امکان‌پذير نيست.
ادبيات جاهلانه، زشت، کينه‌توزانه ومشحون از اطلاعات غلط و اتهامات بي‌پايه‌اي که از زبان رئيس جمهور آمريکا عليه ملت ايران ديروز در اين مجمع محترم شنيده شد، نه تنها در شأن سازمان ملل نبود بلکه درتقابل باخواسته امروز ملت‌ها ازاين اجلاس-يعني اتحاد دولت‌ها براي مقابله باجنگ وتروريسم- قرارداشت.
در همين جا اعلام مي‌کنم که توان دفاعي جمهوري اسلامي ايران، از جمله توانمندي هاي موشکي، تنها جنبه دفاعي و بازدارندگي داشته و براي حفظ صلح و ثبات در منطقه، و جلوگيري از ماجراجويي بيخردان هدف گذاري شده است. مردم شهرهاي مختلف ما در جنگ تحميلي هشت ساله قرباني موشک هاي دوربرد رژيم صدام بودند و ما هرگز اجازه تکرار چنين جاه طلبي هاي فاجعه بار را نخواهيم داد.
بي‌ثباتي وخشونت‌ورزي در منطقه ما با مداخله نظامي قدرت‌هاي فرامنطقه‌اي تشديدشد؛ همان قدرت‌هايي که اکنون با هدف مداخله بيشتر و فروش سلاح‌هاي مرگبارشان ايران رابه ايجاد ناامني متهم مي‌کنند. من به صراحت اعلام مي‌کنم که مداخله خارجي وتعيين تکليف براي مردم منطقه نتيجه‌اي جز تداوم وگسترش بحران برجاي نخواهدگذاشت. بحران‌هاي سوريه، يمن و بحرين راه حل نظامي ندارند وتنها از طريق توقف خشونت و پذيرش راي و نظر مردم پايان‌پذير است.
دولت آمريکا بايد براي مردم خود توضيح دهد که چرا با صرف صدها ميليارد دلار از دارايي‌هاي ملت خود و ملت‌هاي منطقه به جاي آن‌که به ثبات و امنيت کمک کند موجب قتل و فقر و ويراني و رشد تروريسم و افراطي‌گري شده است.
خانمها، آقايان؛
اقتصاد ايران در چهار سال اخير به خوبي نشان داد که از ظرفيت‌هاي کم نظير رشد و توسعه برخوردار است.
تحريم هاي اقتصادي نه تنها مايه توقف ايران نشد ، بلکه عزم ملي را بر تقويت توليد ملي راسخ تر کرد. دستيابي به بالاترين نرخ رشد جهاني در سال گذشته نيز نشان داد که اقتصاد ايران مي تواند با پتانسيل رشد يک تريليون دلاري در بيست سال پيش رو ، اميدبخش ترين اقتصاد نوظهور جهان شود.سياست راهبردي ما براي تحقق اين رشد پايدار و متوازن، تعامل گسترده با جهان است. باور ما اين است که توسعه و امنيت، دست در دست هم ارتقاء مي يابد و منافع مشترک ، مي تواند ضامن امنيت منطقه اي و جهاني شود.
ايران با برخورداري از بزرگترين ذخائر گاز و نفت در جهان، آمادگي دارد که در يک همکاري بلندمدت، به امنيت انرژي جهاني کمک کند و با سرمايه گذاري مشترک در زيرساخت هاي حمل و نقل دريايي، ريلي و جاده‌اي، ظرفيت کريدورهاي ترانزيت بين المللي را ارتقاء بخشد. تقويت زيرساخت‌هاي اقتصادي در حوزه هاي گاز رساني، شبکه‌هاي برق، و ارتباطات ريلي و جاده اي ، امکان توليد ارزان با دسترسي به بازار بزرگ ملي و منطقه اي را براي پروژه هاي متنوع صنعتي فراهم کرده است. اينک با فراهم آمدن فضاي حقوقي مساعد، هيأت هاي متعدد سرمايه گذاران خارجي به ايران گسيل شده اند که به امضاي روزافزون قراردادهاي بزرگ سرمايه گذاري مشترک و تأمين مالي در حوزه هاي مختلف منجر شده است.
سياست دولت در ايران بر آن است که با بهبود مستمر فضاي کسب و کار ، حمايت از حقوق مالکيت فکري، اصلاح مداوم قواعد حکمراني شرکت‌ها و مبارزه جدي با پولشويي، فضاي حقوقي مساعد براي سرمايه‌گذاري در شرکتهاي دانش بنيان و حوزه هاي مختلف فني و اقتصادي را بيش از پيش فراهم نمايد.
عزم ملت ايران بر ساختن ايراني آزاد و پيشرو، و مشارکت در توسعه منطقه‌اي امن و آرام، بر مبناي اخلاق و احترام به حقوق بين الملل جدي است و در اين راه ، از مشارکت و همکاري همه سرمايه گذاران و صاحبان انديشه و ابتکار در سراسر جهان استقبال مي کند. من در اين جايگاه جهاني ، به سخنگويي از ملت مهمان نواز ايران، از همه آنها که صلح و امنيت و پيشرفت را در سايه مشارکت و همکاري ملت‌ها جستجو مي کنند، براي سفر به ايران و مشارکت در اين آينده پراميد، دعوت مي‌کنم.
خانم‌ها، آقايان
ما مي‌توانيم با باور به تصميم چهار سال قبل خود در اين مجمع عمومي، براي ايجاد جهاني عاري از خشونت و افراط، گفتمان تحميل، يکجانبه گرايي، ارعاب و جنگ را به منطق گفتگو، هم‌افزايي و صلح تبديل کنيم؛ تا صداي اعتدال، تنها صداي غالب در جهان باشد.
از توجه شما متشکرم.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۸۷۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در دنیای امروز جایگاه و امکاناتی وجود دارد که فقط با پول می توان خرید، مانند عضویت در باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری جهان؛ امکانی که تنها در صورت داشتن ثروتی چند میلیارد دلاری برای هر فرد محقق خواهد شد. باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری جهان را طبقه نخبه‌ای از میلیاردرهایی که دارای ثروت ۱۲ رقمی هستند، تشکیل می دهند و امسال ۱۴ نفر در سراسر جهان واجد شرایط حضور در این باشگاه شناخته شدند که بسیاری از آنها با راه‌اندازی شرکت‌های فناوری به این ثروت هنگفت دست پیدا کردند. این تعداد در مقایسه با شش سال گذشته و تنها در یک مورد نسبت سال ۲۰۲۰ افزایش داشته است.

به گزارش اقتصادنیوز، براساس گزارش اخیر فوربس، میلیاردرهای جهان ۱۲۰ درصد ثروتمندتر از یک دهه قبل شده اند، اما این ۱۴ نفر که دارایی آنها ۲۵۵ درصد افزایش یافته، بسیار بهتر از میانگین سایر میلیاردرهای جهان عمل کرده اند. ۱۴ عضو باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری‌های جهان، در مجموع ۲ تریلیون دلار ثروت دارند و بدین ترتیب ۰.۵ درصد از تعداد ۲۷۸۱ میلیاردر جهان، صاحب حدود ۱۴ درصد از کل ثروت میلیاردرهای جهان هستند.

این در حالیست که چندی پیش ۱۰۰ میلیارد دلار حتی برای مجموعه میلیاردرها دور از دسترس به نظر می‌رسید. در سال ۱۹۸۷، زمانی که فوربس اولین رتبه بندی ثروت جهانی خود را منتشر کرد، فقط دو سرمایه دار ژاپنی بودند که بیش از ۱۰ میلیارد دلار ثروت داشتند. (حدود ۲۷ میلیارد دلار به نرخ امروز، مبلغی که در فهرست ۲۰۲۴ در رتبه ۶۹ قرار می گیرد.)

ثروتمندان جهانچند درصد ثروت جهان در اختیار اعضای باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری است؟
سهم دارایی ۱۴ عضو باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری از ثروت کل جهان چقدر است؟ این سوالی است که پاسخ آن را می‌توان از گزارش ارائه شده توسط بانک کردیت سوئیس و شرکت خدمات مالی و بانکداری سوئیسی UBS پیدا کرد.

براساس تجزیه و تحلیل ثروت پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر که توسط بانک کردیت و UBS انجام شده است، مجموع ثروت افراد صاحب ثروت جهان تا پایان سال ۲۰۲۲، به ۴۵۴ تریلیون دلار رسیده است. این در حالیست که مجموع ثروت اعضای باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری جهان، بالغ بر دو تریلیون دلار است و بدین ترتیب می توان گفت این ۱۴ نفر حدود ۰.۴۴ درصد از ثروت کل افراد صاحب ثروت جهان (با مبنا قرار دادن آمار بانک سوئیسی) را در اختیار دارند.

برنارد آرنو، به عنوان ثروتمندترین فرد جهان هم نسبت به ثروت افراد صاحب ثروت جهان ۰.۰۵۱ درصد، سهم دارد. همچنین براساس این گزارش، حدود ۵۴ میلیون، میلیونر در سراسر جهان تا پایان سال ۲۰۲۲ حضور داشتند که میانگین ثروت هر بزرگسال ۸۴۷۱۸ دلار بوده است.


دنیز موریسون در آگوست ۲۰۱۱ در شرکت کمبل سوپ به اوج حرفه خود رسید، زمانیکه زنان کمی مانند او در پست‌های عالی‌رتبه شرکت‌های بزرگ ایالات‌متحده قرار داشتند.

اگر بخواهیم درک بهتری از میزان ثروت ۱۴ عضو باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری‌های جهان داشته باشیم، بد نیست میزان آن را در نسبت با ایران بسنجیم.

بنا به گزارش بانک مرکزی موجودی سرمایه خالص اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۷ هزار همت است.

با توجه به تورم و افزایش قیمت‌ها از منبع تشکیل سرمایه ناخالص تا سال ۱۴۰۲ و فرض رشد حقیقی صفر، ارزش موجودی سرمایه اقتصاد ایران برای سال ۱۴۰۲ به بیش از ۶۹ هزار همت رسیده است که با فرض قیمت میانگین نرخ ارز غیررسمی ۵۰ هزار تومانی، اقتصاد ایران حدود «۱۴۰۰ میلیارد دلار» سرمایه دارد.

بر این اساس می توان گفت که دارایی «۲۰۰۰ میلیارد دلاری» ۱۴ نفر میلیارد جهان، در حدود ۴۰٪ از موجودی سرمایه اقتصاد ایران بزرگتر است.

البته باید این نکته مهم را در نظر گرفت چون جریان سرمایه بین‌المللی در املاک و مستغلات، ماشین‌آلات، معادن و حتی نظام پرداخت ایران ورودی ندارد، دارایی ایرانیان در داخل کشور حتما ارزش واقعی و حقیقی بیش از این دارد.

با این همه، از دیگر نکات جالب توجه درباره باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری جهان که فوربس معرفی کرده، کشورهایی است که اعضای این باشگاه شهروند آن هستند که به جز چهار مورد (مکزیک، هند، اسپانیا و فرانسه)، ۱۰ ثروتمند جهان در ایالات متحده آمریکا ساکن‌اند.

اما آنچه مشخص است، امروزه با افزایش ثروت در سراسر جهان، عضویت در باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری روز به روز رایج تر می شود. در ادامه فهرست کامل انحصاری ترین باشگاه زمین، از کم ترین تا بیشترین میزان ثروت را مرور خواهیم کرد. (میزان دارایی خالص مربوط به ۸ مارس ۲۰۲۴ است.)

۱۴. کارلوس اسلیم
اسلیم از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ به عنوان ثروتمندترین فرد جهان با ۷۴ میلیارد دلار در اوج رتبه بندی قرار داشت. اگرچه اکنون ۱۳ نفر دیگر جلوتر از او هستند، اما به لطف افزایش ارزش پزو مکزیک و جهش ۶۰ درصدی قیمت سهام شرکت صنعتی اش، او همچنان از همیشه ثروتمندتر است.

۱۳.آمانسیو اورتگا
دارایی خالص: 103 میلیارد دلار | منبع ثروت: زارا | کشور: اسپانیا

ثروت اورتگا از سال گذشته تاکنون ۲۶ میلیارد دلار افزایش یافته است و دارایی خالص او به دلیل جهش ۴۳ درصدی سهام خرده فروشی لباس اش که زنجیره مد زارا را اداره می کند، به ۱۲ رقم رسیده است. مجموعه املاک و مستغلات اورتگا که شامل لجستیک، املاک مسکونی و اداری عمدتا در اروپا و آمریکای شمالی می شود، اکنون ۲۰ میلیارد دلار ارزش دارد و به مستاجران از جمله اپل، آمازون و والمارت اجاره داده می شود.

۱۲. مایکل بلومبرگ
دارایی خالص: 106 میلیارد دلار | منبع ثروت: بلومبرگ | کشور: آمریکا

در آگوست، بلومبرگ LP، زمانی که بلومبرگ پس از سه دوره به عنوان شهردار نیویورک انتخاب، ولاد کلیاتچکو را به عنوان مدیرعامل منصوب کرد که اولین مدیر اجرایی از سال ۲۰۱۴ محسوب می شد. مایل بلومبرگ همچنین در حال برنامه ریزی بلندمدت برای پول خود است و آوریل گذشته، بنیانگذار ۸۲ ساله غول فناوری مالی و رسانه ای به طور علنی متعهد شد که ۸۸ درصد از سهام خود برای کمک هایی مانند پیشگیری از تغییرات آب و هوایی و سلامت عمومی به خیریه بلومبرگ اهدا کند

۱۱. سرگی برین
دارایی خالص: 110 میلیارد دلار | منبع ثروت: گوگل | کشور: آم
ریکا

سرگی برین یک کارآفرینان موفق است که در حال حاضر در ایالات متحده آمریکا زندگی و فعالیت می کند ولی اصالتی روسیه ای دارد. او به همراه لارنس لری پیج توانست موتور جست و جوی اینترنتی گوگل را در سال ۱۹۹۸ میلادی (۱۳۷۸ شمسی) ایجاد کند

۱۰. لری پیج
دارایی خالص: 114 میلیارد دلار | منبع ثروت: گوگل | کشور: آمریکا

بنیانگذاران گوگل اکنون چهار سال از فعالیت های روزمره خود فاصله گرفته اند، اما همچنان بزرگترین سهامداران فردی این غول فناوری هستند. پیج بیشتر از دید عموم دوری می‌کرد و در پنج جزیره خصوصی گزارش‌شده‌اش، از جمله یکی در فیجی و دیگری در پورتوریکو، وقت می‌گذراند. برین سال گذشته از نیمه بازنشستگی خارج شد تا تغییراتی را در مدل‌های چت ربات هوش مصنوعی گوگل ارائه دهد و در زمان انتشار چت بات جمینی در دسامبر به عنوان یکی از «همیاران اصلی» معرفی شد.

۹. موکش آمبانی
دارایی خالص: 116 میلیارد دلار | منبع ثروت: منابع مختلف | کشور: هند

آمبانی اولین عضو آسیایی باشگاه ۱۰۰ میلیارد دلاری است که امسال به لطف سهام پررونق شرکت خود موفق به کسب این جایگاه شد. در ماه مارس، او میزبان یک جشن سه روزه پر ستاره در مجتمع پالایشگاهی Reliance برای جشن عروسی آتی کوچکترین پسرش بود. ریحانا، خواننده معروف در این مراسم برای ۱۶۰۰ مهمان از جمله مارک زاکربرگ، بیل گیتس و ایوانکا ترامپ اجرا کرد.
۸. استیو بالمر
دارایی خالص: 121 میلیارد دلار | منبع ثروت: مایکروسافت | کشور: آمریکا

مالک لس آنجلس کلیپرز در تابستان امسال تیم خود (پنجمین تیم با ارزش NBA ) را به یک استادیوم جدید منتقل می کند. ثروت بالمر از سال گذشته تا حدودی به دلیل ارزش بالای کلیپرز و به لطف افزایش سهام مایکروسافت، ۴۰ میلیارد دلار افزایش یافته است.

۷. بیل گیتس
دارایی خالص: 128 میلیارد دلار | منبع ثروت: مایکروسافت | کشور: آمریکا

بیل گیتس علیرغم اینکه تقریباً ثروتمندترین فردی است که تا به حال جهان به خود دیده است اما به لطف رقابت سخت در صدر، طلاق پرهزینه در سال ۲۰۲۱ و ۵۹ میلیارد دلاری که به امور خیریه داده است، کمترین رتبه را از سال ۱۹۹۲ کسب کرده است. بنیانگذار مایکروسافت در ۱۸ سال از ۲۳ سال (۱۹۹۵ تا ۲۰۱۷) ثروتمندترین فرد جهان بود.

۶. وارن بافت
دارایی خالص: 133 میلیارد دلار | منبع ثروت: برکشایر هاتاوی | کشور: آمریکا

بافت که شریک تجاری دیرینه اش چارلی مانگر در ۹۹ سالگی در نوامبر درگذشت، در یک سال گذشته خود را در یک خصومت نادر دید و با جیمی هاسلم میلیاردر همکارش در مورد قیمت خرید برکشایر هاتاوی از زنجیره کامیون هاسلم اختلاف نظر داشت. طرفین در ژانویه به توافق رسیدند و برکشایر آخرین ۲۰ درصد از Pilot را به مبلغ ۲.۶ میلیارد دلار خریداری کرد. سهام برکشایر در بالاترین حد خود قرار دارد که نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یافته است.

۵.لری الیسون
دارایی خالص: 141 میلیارد دلار | منبع ثروت: اورکل کورپوریشن | کشور: آمریکا

یک دهه پس از کناره گیری از سمت مدیرعاملی اوراکل، الیسون همچنان رئیس، مدیر ارشد فناوری و بزرگترین سهامدار آن با ۴۰ درصد از شرکت است. سهام اوراکل ۳۴ درصد رشد کرد و به او کمک کرد تا ۳۴ میلیارد دلار ثروتمندتر شود. سرمایه‌گذاری‌های دیگر او به خوبی پیش نمی‌روند و ارزش سهام او در X کمتر از یک‌سوم یک میلیارد دلاری است که برای آن پرداخت کرده است و Project Ronin، یک استارت‌آپ نرم‌افزار سرطان که او در سال ۲۰۱۸ تأسیس کرد، قرار است تعطیل شود.

۴. مارک زاکربرگ
دارایی خالص: 177 میلیارد دلار | منبع ثروت: فیس بوک | کشور: آمریکا

پس از سقوط ۷۵ درصدی سهام غول رسانه‌های اجتماعی نسبت به اوج خود در سال ۲۰۲۱، زاکربرگ تقریباً یک چهارم از کارکنان خود را اخراج کرد و در عین حال شرط‌بندی بزرگی روی هوش مصنوعی و متاورس داشت. سهام شرکت در طول سال گذشته تقریباً سه برابر شد و زاک با ۳۹ سال سن به ثروتمندترین فرد تبدیل شد.

۳.جف بزوس
دارایی خالص: 194 میلیارد دلار | منبع ثروت: آمازون | کشور: آمریکا

بنیانگذار آمازون امسال هم از نظر ثروت و هم از نظر آفتاب به طلا دست یافت. او به لطف جهش ۹۳ درصدی در سهام تجارت الکترونیک لویاتان، ۸۰ میلیارد دلار ثروتمندتر شد. در همین حال، او ۱۵۰ میلیون دلار برای خرید خانه در جزیره پناهگاه میلیاردر میامی، به سمت فلوریدای آفتابی و مالیات پسند پس از سه دهه نقل مکان کرد.

۲. ایلان ماسک
دارایی خالص: 195 میلیارد دلار | منبع ثروت: تسلا، اسپیس ایکس | کشور: آمریکا

ثروت ایلان ماسک تا نوامبر ۲۰۲۱ فاصله زیادی دارد، زمانی که او اولین کسی بود که ۳۰۰ میلیارد دلار ثروت داشت. از آن زمان، او چندین بار عنوان ثروتمندترین جهان را به دست آورده و از دست داده است زیرا شرط بندی های جسورانه او یا رشد داشته است مانند ارزش اسپیس ایکس که به ۱۸۰ میلیارد دلار افزایش یافت، یا مانند شبکه اجتماعی ایکس (۷۰%) و سهام تسلا (۵۷%) کاهش یافته است.


۱. برنارد آرنو
دارایی خالص: 233 میلیارد دلار | منبع ثروت: LVMH | کشور: فرانسه

ثروتمندترین فرد جهان برای دومین سال متوالی. ثروت آرنو در سال ۲۰۲۳ است که به لطف شرکت لوکسش، LVMH، که مالک لویی ویتون، کریستین دیور و سفوراست، ۱۰ درصد رشد ثروت داشته است. سال گذشته، غول مد ۱۶.۵ میلیارد دلار سود خالص در ازای ۹۴ میلیارد دلار درآمد را اعلام کرد. آرنو برنامه جانشینی خود برای حفظ کنترل خانواده را در ژانویه تثبیت کرد، زمانی که پیشنهاد کرد پسرانش الکساندر و فردریک را به هیئت مدیره LVMH اضافه کنند، جایی که آنها به دو فرزند بزرگ او، آنتوان و دلفین بپیوندند.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899468

دیگر خبرها

  • نمایندگی ایران: ضرب و شتم، مدافعان حقوق بشر را ساکت نمی‌کند
  • بیانیه ستاد حقوق بشر در واکنش به اقدام متزورانه آمریکا
  • خون شهدای مدافع حرم موجب نابودی رژیم صهیونیستی می‌شود
  • این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند
  • سیل موجب انسداد ١٠ راه روستایی در شهرستان بم شد
  • ترسیم نظم نوین منطقه در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ
  • واکنش آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی
  • رمزگشایی از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در جلسه حزب اعتدال و توسعه /پیش بینی می شود دولت نتانیاهو سقوط کند
  • آیت الله خامنه ای : برخی توصیه می‌کنند یک خواسته آمریکا را قبول کنید تا مشکل حل شود / تحریم‌ها موجب شکوفایی استعداد‌ها شده
  • ایران به اتهامات سایبری از طرف آمریکا پاسخ داد