Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- رئیس جمهور آمریکا باید ظرف کمتر از یکماه دیگر درباره ماندن یا نماندن واشنگتن در برجام تصمیم بگیرد؛ چنانچه ترامپ تمایلی به باقی ماندن واشنگتن در برجام نداشته باشد و رای به خروج آمریکا از این توافقنامه چندجانبه بدهد، آنگاه کنگره این کشور باید ظرف ۶۰ روز تصمیم ن‌هایی بگیرد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان،۲۳ مهر برابر با ۱۵ اکتبر، تاریخی است که این روز‌ها به کرات از زبان «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا شنیده می‌شود؛ در این تاریخ ترامپ قرار است نسبت به پایبندی یا عدم پایبندی ایران به برجام و اینکه آمریکا در این توافق می‌ماند یا خیر، اظهارنظر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این روزها شاه بیت سخنان ترامپ در سخنرانی‌ها و دیدارهای حاشیه‌ای‌اش در مجمع عمومی سازمان ملل، «برجام ستیزی» است. «برجام» پای ثابت اظهارنظرهای اخیرا ترامپ بوده است. از منابع نزدیک به او نیز اخبار متناقض و متضادی به گوش می‌رسد؛عده‌ای می‌گویند ترامپ در 15 اکتبر، پایبندی ایران به برجام را تایید می‌کند و حکم به باقی ماندن آمریکا در این توافق چندجانبه می‌دهد. عده‌ای اما نظر مخالف دارند و معتقدند ترامپ حتی برای خروج از برجام تدارکات لازم را هم دیده است.

وعده اکتبری ترامپ
سکوت همراه با تردیدافکنی ترامپ نیز به این تناقضات در باب تصمیم 15 اکتبری و برجامی او دامن می‌زند. رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه هفته گذشته (23 شهریور) ساعتی پس از امضای تمدید 120 روزه تعلیق تحریم‌های هسته‌ای ایران به خبرنگاران مستقر در کاخ سفید گفت که «به زودی در ماه اکتبر خواهید دید که درباره برجام چه خواهم کرد»!

«هیتر نوئرت» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در همان پنجشنبه گذشته که ترامپ تمدید 120 روزه تعلیق تحریم‌های هسته‌ای ایران را به امضا رساند، متذکر شد که «این تمدید نشان‌دهنده موضع دولت و یا ترامپ در قبال برجام نیست».

خود ترامپ وقتی سه‌شنبه شب (28 شهریور) برای نخستین بار بعنوان رئیس جمهور آمریکا پشت تریبون مجمع عمومی سازمان ملل قرار گرفت، بدون آنکه نامی از برجام ببرد البته پس از کلی انتقاد از این توافق چندجانبه گفت که «ما هرگز در قراردادهای یک‌طرفه‌ای که هیچ سودی برای آمریکا نداشته باشد، باقی نخواهیم ماند».

ترامپ از برجام خارج می‌شود؟!
اما همانطور که اشاره شد در میان کنشگران سیاسی و رسانه‌ای آمریکایی پیرامون ماندن یا نماندن آمریکا در برجام، نظر و موضع واحدی وجود ندارد و آنها گمانه‌زنی‌های متضادی را در این خصوص مطرح می‌کنند.«دنیس راس» مشاور رئیس جمهور سابق آمریکا اخیرا طی یادداشتی برای نشریه «نیویورک دیلی نیوز» تصریح کرده «نشانه‌ها حکایت از آن دارد که ترامپ در گزارش ماه اکتبر پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را تأیید نخواهد کرد و اگر دولت ترامپ در همین مسیر پیش رود و پایبندی ایران به برجام را تأیید نکند آمریکا از آژانس و سایر کشورهای طرف توافق در برجام، منفصل خواهد شد».

تهدید غیرمستقیم
روزنامه «واشنگتن تایمز» نیز در همین رابطه به نقل از«جیمز جفری» دیپلمات سابق آمریکایی به سخنان حسن روحانی رئیس جمهور ایران مبنی بر قابلیت تهران به بازگشت هسته‌ای به دوران قبل از توافق برجام ظرف چند روز و همچنین اظهارات علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران مبنی بر توانمندی تهران برای از سرگیری غنی‌سازی ۲۰ درصد ظرف 5 روز در صورت استمرار عهدشکنی‌های آمریکا، اشاره کرد و نوشت که «سخنان مقامات ایرانی نوعی تهدید غیرمستقیم بود و تحلیلگران بر این باورند که تهران در حال ارسال پیامی مبنی بر این است که اگر ترامپ در 15 اکتبر سال جاری در بازنگری برجام تصمیم به کناره گیری از توافق نماید، چه اتفاق‌های بدی رخ می‌دهد».

ترامپ در پی راهکار خروج از برجام
شبکه صهیونیستی«آی-24» نیز چندی پیش به نقل از یک منبع آگاه در کاخ سفید مدعی شد که ترامپ در گزارش ماه اکتبر خود از توافق هسته‌ای خارج می‌شود. در ادامه گزارش این رسانه صهیونیستی آمده بود که «ترامپ ماه آوریل و همچنین ماه ژوئن با اکراه پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را تأیید کرد و از مشاوران خود خواستار شد تا مدارکی مبنی بر فریبکاری ایران و نقض توافق هسته‌ای از سوی ایران جمع‌آوری کنند».

در اوایل ماه آگوست (اواسط مرداد) نیز تارنمای «فارین پالیسی» از قول سه مقام کاخ سفید خبر داده بود که رئیس جمهور آمریکا با دور زدن وزارت ‏خارجه این کشور، به گروهی از نزدیکان مورد اعتمادش در کاخ سفید دستور داده که راهکار خروج از برجام را بررسی کرده و آن را تا ماه ‏اکتبر به وی ارائه دهند.

اما در برابر مستندات و گمانه‌زنی‌های کنشگران سیاسی و رسانه‌ای آمریکایی که خروج آمریکا از برجام در ماه اکتبر را محتمل و حتی قطعی می‌دانند، برخی منابع دیگر با استناد به شواهد و قرائنی از تصمیم ترامپ برای ماندن واشنگتن در برجام سخن می‌گویند.

اصلاح برجام؟!
نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سفر اخیر خود به نیویورک به ملاقات ترامپ رفت و پشت درهای بسته با او به مذاکره نشست. پس از این دیدار، رسانه‌های رژيم صهيونيستی اعلام کردند که دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا به نتانياهو گفته است توافق هسته‌ای(برجام) لغو نخواهد شد، زيرا سود لغو نکردن آن بيشتر از لغو آن است.

البته خود نتانیاهو وقتی از جلسه با ترامپ خارج شد چنین گفت که «آمریکایی‌ها مایل به تغییر و اصلاح توافق هسته‌ای(برجام) هستند و من طرحی برای چگونگی انجام این کار ارائه کردم». نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سخنرانی سه شنبه شب خود در مجمع عمومی سازمان ملل از پیشنهاد برجامی‌اش به ترامپ رونمایی کرد و گفت که تاریخ انقضای برجام باید برداشته شود و بازرسی‌ها از مراکز مشکوک این کشور نیز باید برقرار شود.

مذاکره مجدد؟!
گمانی زنی‌هایی در رابطه با مذاکره مجدد پیرامون اصلاح برجام نیز در داخل آمریکا مطرح می‌شود؛ «رکس تیلرسون» وزیر خارجه این کشور سه‌شنبه شب در مصاحبه با فاکس نیوز صریحا بر این موضوع تاکید کرد و اظهار داشت که «رئیس‌جمهور ترامپ واقعاً خواستار تغییر توافق است. او می‌گوید که مجدداً مذاکره انجام شود». تیلرسون این را هم به فاکس نیوز گفت که «اگر در برجام تغییراتی انجام نشود واشنگتن از آن خارج خواهد شد».

«مذاکره مجدد برای اصلاح برجام»، موضوعی است که مقامات ایرانی صریحا اعلام کرده‌اند، زیر بار آن نخواهند رفت. حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان که در نیویورک حضور دارد در مصاحبه با شبکه آمریکایی «ان بی سی» هر گونه مذاکره مجدد پیرامون برجام را رد کرد.

علی اکبر ولایتی عضو هیات عالی نظارت بر برجام نیز در این رابطه گفت که «برای یک‌بار توافق برجام انجام‌ شده و هیچ نوع تردیدی از سوی کشورهای مذاکره‌کننده در خصوص این قرارداد نیست و پیشنهاد مذاکره مجدد پذیرفته نخواهد شد».

به هرترتیب گمانه زنی‌ها درباره ماندن یا نماندن آمریکا در برجام ضد و نقیض است؛ مواضع ترامپ نیز بر این امر دامن زده است. رئیس جمهور آمریکا باید ظرف کمتر از یکماه دیگر در تاریخ ۱۵ اکتبر ۲۰۱۶ (۲۳ مهر ۱۳۹۶) درباره ماندن یا نماندن واشنگتن در برجام تصمیم گیری کند؛ چنانچه ترامپ تمایلی به باقی ماندن واشنگتن در برجام نداشته باشد و رای به خروج آمریکا از این توافقنامه چندجانبه بدهد، آنگاه طبق مکانیزم تعریف شده در سیستم قانونگذاری آمریکا، کنگره این کشور ظرف ۶۰ روز باید تصمیم و حکم نهایی را در این رابطه اتخاذ کند...

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۸۹۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: امروز هم در بازار برخلاف انتظار‌ها خبر خاصی نبود! تابلوی معاملات کم رمق است و همچنان رکود و سردرگمی به راحتی حس می‌شود و ظاهرا اراده‌ای برای رشد بازار وجود ندارد. هر خبر یا شایعه‌ای بهانه‌ نوسان یک الی دو روزه می‌شود و این دور باطل فعلا ادامه دارد.

او در ادامه می‌گوید: امروز ارزش معاملات خرد بورس به ۳,۶۴۴ میلیارد تومان رسید و خالص سفارشات با خروج ۱۴۰ میلیارد تومانی پول از بازار سرمایه همراه بود. همچنین تعداد نماد‌های مثبت ۲۴۱ و تعداد نماد‌های منفی ۵۶۵ نماد بود. به عبارتی حدود ۷۲ درصد نماد‌ها در شرایط قرمز بودند و بیشترین تاثیر مثبت بر بازار با وامید و بیشترین تاثیر منفی بر بازار با فولاد به ثبت رسید.

وفایی گفت: در نهایت شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با کاهش ۵ هزار واحدی به ۲ میلیون و ۲۵۹ هزار واحد رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • فیلم| اسرائیل در دو راهی آتش‌بس یا ادامه جنگ
  • هنیه: خواهان توافقی برای تضمین خروج اشغالگران از غزه هستیم
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • خروج از بحران/ همه دعوت شده‌ها به اردوی تیم ملی والیبال آمدند
  • تهدید بن غفیر در خصوص خروج از کابینه نتانیاهو