Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@12:53:05 GMT

برنامه جامعی که نیازمند اقدام مشترک مسئولان ایران است

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۷۹۵۰۱۶

برنامه جامعی که نیازمند اقدام مشترک مسئولان ایران است

مهم‌ترین دستاورد برنامه جامع اقدام مشترک، دچار بدعهدی‌های طرف غربی شده و نیازمند اقدام مشترک مسئولان ایرانی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، مهم‌ترین دستاورد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) انعقاد قرارداد با دو غول هواپیمایی جهان یعنی ایرباس و بوئینگ بود. با امضای این قراردادها، بیش از 200 فروند هواپیمای مسافری دور، متوسط و کوتاه برد در یک بازه زمانی 10 ساله به کشور وارد و ظرفیت‌ها را تا بیش از 50 هزار صندلی جدید ارتقا می‌یابد و فرصت‌های اشتغال‌زایی مستقیم را برای بیش از 20 هزار نفر در داخل فراهم می‌کند و این اقدام گامی مؤثر در جهت نوسازی ناوگان هوایی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نابود شدن مهم‌ترین دستاورد برجام

فرود اولین ایرباس A320 بر آشیانه مهرآباد در 23 دی‌ماه سال گذشته به‌عنوان پایان دوره تحریم‌ها و آغاز فصل گشایش‌های تجاری و باز شدن درب‌های جهان به روی ایران تلقی می‌شد. اما دیری نپائید که مسئولان دیپلماسی کشور از کارشکنی‌ها و بدعهدی‌های طرف غربی به‌ویژه آمریکایی سخن گفتند و کنگره آمریکا طرح‌هایی را برای محدودیت روابط با ایران ارائه می‌داد.

23 شهریورماه سال جاری، مجلس نمایندگان آمریکا با متمم پیشنهادی یک قانون‌گذار جمهوری‌خواه برای منع فروش هواپیمای غیرنظامی به ایران موافقت کرد. تصویب این متمم علی‌رغم هشدارهای برخی از دیگر نمایندگان درباره مغایر بودن این اقدام با توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 صورت گرفت.

پیتر روسکام، نماینده جمهوری‌خواه آمریکایی پیشنهاد اضافه شدن دو متمم پیشنهادی به طرح بودجه دفاعی سال 2018 آمریکا را مطرح کرد. این متمم‌ها، به‌طور خاص، استفاده از منابع مالی برای مجاز کردن مبادلات مالی مربوط به فروش هواپیما را ممنوع می‌کند و اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا را از صدور مجوز جهت فروش هواپیما به ایران منع می‌کند.

این نماینده آمریکایی در سخنرانی خود در صحن علنی مجلس با متهم کردن ایران به استفاده از هواپیماهای مسافربری جهت انتقال منابع مالی و تسلیحاتی گفت که واشنگتن نباید به ایران هواپیما بفروشد.

به گزارش پایگاه هیل، هر دو متمم پیشنهادی روسکام با رأی‌گیری شفاهی به تصویب رسید.

این مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا موجب ‌شد تفاهم‌نامه و قرارداد خرید 160 فروند انواع بوئینگ برای شرکت‌های هواپیمایی ایرانی در هاله‌ای از ابهام قرار گیرد.

قردادهای معلق مانده

قرارداد ‌80 فروندی ایران‌ایر با بوئینگ

اولین توافق و قرارداد با بوئینگ در پسابرجام را ایران‌ایر امضا کرد، پس از برنامه جامع اقدام مشترک، مقرر شد هما طی توافق و قرارداد با نمایندگان بوئینگ، 80 فروند هواپیما از این کمپانی خریداری کند.

مدیرعامل سابق هما (فرهاد پرورش) درباره قرارداد بوئینگ‌ها به فارس گفته بود: طبق مجوز خزانه‌داری آمریکا به بوئینگ، قرار است این هواپیماها در دو مرحله به ایران‌ایر تحویل شود؛ اگر آن‌ها بدعهدی نکنند، ایران‌ایر همه 80 هواپیماها را به‌تدریج تحویل می‌گیرد.

قرارداد 60 فروندی شرکت آسمان با بوئینگ

پس از ایران‌ایر، دومین ایرلاین ایرانی که برای خرید هواپیمای بوئینگ سراغ این کمپانی آمریکایی رفت، شرکت هواپیمایی آسمان به‌عنوان زیرمجموعه سازمان تأمین اجتماعی و در قالب هلدینگ آتیه صبا بود و مقرر شد آسمان در قالب دو پکیج 30 فروندی، جمعاً 60 فروند بوئینگ 737 MAX از این کمپانی آمریکایی خریداری کند.

قرارداد خرید 60 فروند هواپیمای بوئینگ 737MAX در قالب دو بسته 30‌ فروندی در خردادماه بین شرکت آسمان و کمپانی بوئینگ نهایی و مقرر شد‌ اولین فروند آن سال 2022 میلادی تحویل ‌شود؛ قرارداد هواپیمایی آسمان شامل خرید 30 فروند بوئینگ 737MAX و قرارداد الحاقی حق خرید 30 فروند دیگر از همین هواپیما است؛ توافق شد تحویل هر 30 فروند تا سال 2024 باشد و پس‌ازآن تحویل 30 فروند دیگر آغاز ‌شود.

تفاهم‌نامه 10 فروندی قشم‌ایر با بوئینگ

اوایل تیرماه امسال بود که محمود شکرآبی، مدیرعامل ‌شرکت هواپیمایی قشم، ‌از یادداشت‌تفاهم این ایرلاین با کمپانی بوئینگ برای خرید 10 فروند بوئینگ 737 MAX، خبر داد. البته توافق‌نامه قشم‌ایر با بوئینگ به قرارداد نرسیده است.

تفاهم‌نامه 10 فروندی کیش‌ایر با بوئینگ

همچنین مردادماه امسال بود که کیش‌ایر‌ تفاهم‌نامه خرید 10 فروند بوئینگ‌MAX را امضا کرد. البته توافق‌نامه کیش‌ایر با بوئینگ هم به قرارداد نرسیده است.

بدعهدی طرف آمریکایی‌

این مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا نشان از بدعهدی کامل آمریکایی‌ها و پشت پا زدن آن‌ها به برجام و توافقات است.

البته پس از‌ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و انتخاب دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه‌ این کشور، وی گفته بود‌: «مفاد این توافق بد باید دوباره مورد مذاکره قرار گیرد.»

بوئینگ‌ نیز به‌طور غیرمستقیم اعلام کرده که قول و قرارهایش با ایران، ارزش خاصی ندارد و این شرکت به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی آمریکایی، پیرو دستورات ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا است.

عقب‌نشینی عجیب یک مسئول!

در این‌ بین نقش وزارت خارجه و سایر وزارتخانه‌ها در برابر این بدعهدی‌ها چیست؟ هنگامی‌که رئیس سازمان انرژی هسته‌ای و معاون رئیس‌جمهور ایران، می‌گویند: «اگر آمریکا به‌تنهایی توافق هسته‌ای میان ایران و گروه 5+1 را ترک کند، ایران به‌احتمال‌زیاد به آن متعهد باقی خواهد ماند!»

یعنی با فرض بازگشت تحریم‌های آمریکایی پیشابرجام که مستقیم و غیرمستقیم دربرگیرنده حدود 83 درصد تحریم‌ها است، ایران بازهم به تعهدات خود پایبند می‌ماند! آیا این دشمن را جری‌تر نمی‌کند؟! چه چیز مانع می‌شود تا مسئولین ما زبان به دهان گرفته و در این زمینه سکوت کنند!

بعد از برجام نیز نباید به آمریکا دل بست

یکی از اساتید دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد اهداف خود نیاز به آمریکایی‌ها ندارد. این ممنوعیت فروش هواپیما به ایران نشانه داد که نباید بعد از برجام نیز به آمریکا و متحدانش دل بست.

حسین ابوطالبی با اشاره به طی موفق سال‌های انقلاب تاکنون، یادآور شد: در طول این سال‌ها هیچ‌گاه غربی‌ها به مردم ایران روی‌خوش نشان ندادند، به همین دلیل این کارشان نیز غیرمنتظره نبود.

وی با بیان اینکه ما در حوزه‌های مختلف داخلی و بین‌الملل می‌توانیم نیازهای کشور را بدون نیاز به آمریکا تأمین کنیم، عنوان کرد: ایران به هواپیمای آمریکایی نیاز ندارد و این‌ها نمی‌تواند برای ما اهرم فشار باشد.

لزوم برخورد قاطع دستگاه‌ها

یک هادی سیاسی نیز در این‌باره اظهار کرد: این کار آمریکایی‌ها نقض آشکار برجام است. آن‌ها هرروز یک کار جدید در ارتباط با جمهوری اسلامی از سوی رئیس‌جمهور تازه به دوران رسیده آمریکا یا مجلسشان انجام می‌دهند.

حسن غفاری بر برخورد قاطع وزارت امور خارجه و همچنین حمل‌ونقل تأکید کرد و افزود: از زمان این دولت مدام تحریم‌ها در حال افزایش است و متأسفانه هیچ واکنشی نیز به آن‌ها نشان داده نمی‌شود.

مجلس پاسخگو باشد

به گزارش بلاغ، بنا به نظر کارشناسان، مکانیسم ماشهگونه این برنامه جامع اقدام مشترک مانع بروز عکس‌العمل مقامات مربوطه شده، به‌نحوی‌که اگر امروز بخواهیم بخشی از تعهدات هسته‌ای خود را در واکنش به تحریم‌ها انجام ندهیم، تمام تحریم‌های پیشین نیز بازمی‌گردد. اینجاست که مجلس محترم با به تصویب رساندن 20 دقیقه‌ای برجام، باید برای راه‌حل آن نیز این‌گونه عمل کرده و امروز پاسخگوی این تحریم‌ها باشد. انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۷۹۵۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تأمین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می‌دهد.

بر اساس این گزارش اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می‌گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تأمین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله‌های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه‌های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می‌گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای به دلیل طرح ایده‌های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسرائیل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تأمین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا، تحریم‌های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می‌نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم‌ها معمول خواهند داشت.

کد خبر 6094853

دیگر خبرها

  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • یک مسئول سابق: طراح ایرانی را تحویل نگرفتیم، رفت در هند 25 میلیون موتورسیکلت را گازسوز کرد
  • ذهن آمریکااندیش
  • بایرن ستاره مورد علاقه رئال را از دست نمی‌دهد!
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی: اقدام‌های فرهنگی باید امیدآفرین باشد
  • لحظه اصابت پهپاد انتحاری ارتش یمن به کشتی اسرائیلی+ فیلم/ مخالفت وزیرخارجه انگلیس به تروریستی اعلام کردن سپاه/ هشدار مهم انصارالله به آمریکا درباره حمله به یمن/ حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به یمن
  • برنامه اقدام مشترک برای رونق باغ‌موزه دفاع مقدس تبریز تدوین شود
  • عکس‌| قاب مشترک میثاقی با ۳ قهرمان آسیا
  • آتش سوزی در جایگاه سوخت سی ان جی آستارا