Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-20@02:35:25 GMT

"موشک خرمشهر" کابوس جدید اسرائیل شد

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۰۱۹۹۹

'موشک خرمشهر' کابوس جدید اسرائیل شد

امروز جدیدترین موشک بالستیک ۲ هزار کیلومتری ایران رونمایی شد و شمار موشک‌های ۲۰۰۰ کیلومتری ایران به ۳ رسید. به گزارش جهان نيوز، صبح امروز جمعه در مراسم رژه نیروهای مسلح، رسما از جدیدترین موشک بالستیک ایرانی با نام خرمشهر رونمایی شد. این موشک بنابر آنچه که سردار حاجی‌زاده اعلام کرده، 2000 کیلومتر برد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با احتساب موشک خرمشهر، شمار موشک‌هایی که ایران قادر است با آنها، اهداف مختلف را در فاصله 2000 کیلومتری هدف قرار دهد، به 3 رسید. این به معنای آن است که در صورت وقوع هر نوع جنگی، جمهوری اسلامی ایران قادر است تمام اهداف مورد نظر به خصوص اهداف مختلف در سرزمین‌های اشغالی، از تاسیسات گازی صهیونیست‌ها در غرب سرزمین‌های اشغالی تا بقیه نقاط این رژیم را به دقت بالا با موشک‌های 2000 کیلومتری هدف قرار دهد.
البته غیر از موشک‌های 2000 کیلومتری، ایران قادر است با موشک‌های دیگر خود یعنی موشک‌های میان بردی همچون قدر اچ و اس، شهاب 3 و عماد هم، بیشتر این اهداف را مورد اصابت دقیق قرار دهد.
در ذیل، نگاهی داریم به ویژگی‌های موشک‌های 2000 کیلومتری ایران که از امروز، 3گانه شدند.

** موشک بالستیک سجیل؛ غول 23 تُنی ایران


- برد: 2000 کیلومتر
- وزن مسلح: 23,540 کیلوگرم
- وزن سر جنگی: 650 کیلوگرم
- ماموریت: زمین به زمین - بالستیک
- نوع: دو مرحله‌ای با قابلیت سر جداشونده
- سوخت: جامد
- طول: 17.90 متر
- قطر: 125 سانتی متر

** موشک بالستیک قدر F


- طول: 15.86 متر
- وزن مسلح: 17460 کیلوگرم
- وزن سرجنگی: 650 کیلوگرم
- سوخت: مایع
- قطر: 125 سانتی متر
- نوع جدایش: تک مرحله‌ای با قابلیت سر جداشونده
- ماموریت: زمین به زمین - بالستیک

** خرمشهر؛ پا در رکاب سجیل و قدر


- برد: 2 هزار کیلومتر
- قابلیت: حمل چند کلاهک
- نوع جدایش: تک مرحله‌ای
- سوخت: مایع
- وزن مسلح: نامشخص
- وزن سر جنگی: نامشخص
- ماموریت: زمین به زمین - بالستیک
- هدایت: بدون باله (این موشک بعد از موشک قیام، دومین موشک بدون باله ایرانی است)

** توضیح: غیر از موشک‌های سجیل، قدر اف و خرمشهر، برخی کارشناسان درباره برخی موشک‌های بالستیک ایرانی از جمله شهاب 3 نیز گمانه‌زنی کرده‌اند که آنها هم بردی معادل 2 هزار کیلومتر دارند، اما به دلیل اینکه در این باره خبری رسمی منتشر نشده، آن موشک‌ها در این لیست قرار داده نشده‌اند.

منبع:تسنیم

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۰۱۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موشک «بالستیک» چیست و چه فرقی با موشک کروز دارد؟ (+عکس)

رومیان باستان نوعی منجنیق یا پرتابگر داشتند که به آن «بالیستا» می‌گفتند؛ این منجنیق مانند یک کمان بزرگ بود که تیرهای بزرگ یا گلوله‌های سنگی را در آن قرار می‌دادند و با آزاد کردن کمان، گلوله را با نیرویی زیاد و با حالتی قوس‌دار به سمت اهداف پرتاب می‌کردند.

به گزارش فرادید، موشک‌های «بالستیک» هم تقریبا به همین شکل عمل می‌کنند، اما با یک نیروی اولیۀ خیلی شدیدتر که از موتورهای راکت به دست می‌آید.

طرحی از یک «بالیستا»

موشک بالستیک نیروی پرتابش را فقط در همان مراحل ابتدایی حرکت و پرتاب دریافت می‌کند؛ درست مثل گلوله‌ای که از یک منجنیق قدیمی شلیک می‌شد. گلولۀ منجنیق بعد از اینکه به هوا برمی‌خاست دیگر هیچ موتور یا چیزی شبیه به آن نداشت بلکه ابتدا به واسطۀ نیرویی که منجنیق به آن وارد کرده بود به سمت بالا می‌رفت و بعد تحت تاثیر نیروی جاذبه با حالتی قوسی به سمت پایین متمایل می‌شد و به هدف اصابت می‌کرد؛ همان حالتی که وقتی یک سنگ را با دست پرتاب می‌کنید اتفاق می‌افتد.

طرحی که نوع حرکت موشک بالستیک را نشان می‌دهد

موشک‌های بالستیک نیز در ابتدای پرتابشان در یک یا چند مرحله توسط راکت‌ها به سمت بالا رانده می‌شوند اما پس از آن تنها در اثر نیروی جاذبه سمت پایین متمایل می‌شوند و به سوی هدف خود بر روی زمین حرکت می‌کنند. به خاطر همین مسیرِ قوسی و کمانی‌شکل است که بسیاری از موشک‌‌های بالستیک قبل از برخورد به هدف خود باید کاملا اوج بگیرند به طوری که به سطوح بالایی جو زمین برسند یا حتی از آن خارج شوند و سپس با شتابی سرسام‌آور به سوی هدف فرود بیایند.

اینکه موشک‌های بالستیک از جو خارج شوند یا نه بستگی به میزان برد آن‌ها دارد؛ موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد (که در حدود 1000 کیلومتر برد دارند) معمولا در تمام مراحل حرکت خود در جو باقی می‌مانند اما موشک‌هایی با برد بیشتر معمولا قبل از فرود به سمت هدف به فضای بیرون از جو نیز می‌رسند.

اما موشک‌های کروز در تمام مراحل حرکت خود توسط نیرویی مثل نیروی هواپیماهای جت به پیش رانده می‌شوند. این موشک‌ها در واقع از نظر نوع نیروی حرکت تفاوت چندانی با هواپیمای جت ندارند و بر خلاف موشک‌های بالستیک فقط متکی به نیروی اولیۀ پرتاب نیستند.

نموداری که تفاوت مسیر حرکت یک موشک بالستیک (بالا) و یک موشک کروز (پایین) را نشان می‌دهد

به همین دلیل است که موشک‌های کروز در تمام مدت در جو زمین و در ارتفاعی نسبتا پایین حرکت می‌کنند و در طول مسیر خود قابل هدایت و تغییر جهت هستند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پیدا شدن بقایای موشک های اسرائیلی در عراق + عکس و فیلم
  • باید بدانیم که موشک‌های بالستیک ایران بسیار نقطه‌زن هستند (فیلم)
  • ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد
  • نیویورک تایمز: مقامات اسرائیلی در مورد شدت پاسخ ایران، اشتباه محاسباتی کردند
  • در عملیات سپاه علیه اسرائیل از چه موشک هایی استفاده شد؟
  • موشک «بالستیک» چیست و چه فرقی با موشک کروز دارد؟ (+عکس)
  • واکنش سفیر ایران در سوریه به تهدیدات توخالی رژیم صهیونیستی
  • آسمان ایران امن تر از همیشه
  • نگاهی به مهم ترین سیستم های پدافند ایران (+عکس)
  • (ویدئو) تصاویری دیده نشده از اولین موشک بالستیک ضد رادار ایران