Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-08@23:37:50 GMT

آدرس غلط ندهید

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۰۳۴۵۶

آدرس غلط ندهید

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، رسول رستگاری درباره اظهارات اخیر وزیر راه و شهرسازی در خصوص پاسخ ایران به مصوبه اخیر مجلس نمایندگان با ورود دو فروند ای تی آر جدید تا چند روز آینده گفت: هم وزیر راه و شهرسازی و هم قائم مقام وی در امور بین الملل (اصغر فخریه کاشان) در دولت یازدهم و پس از امضای موافقت نامه برجام که ایران موفق به امضای خرید ۲۰۰ فروند هواپیما شده مصاحبه های متنوع و متعددی در این خصوص داشتند و خرید هواپیما را بزرگ ترین دستاورد برجام معرفی می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با این حال فرهاد پرورش مدیرعامل سابق هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در پایان مأموریت خود خبری را اعلام کرد که تا پیش از آن هیچ یک از مسئولان خرید هواپیماها نگفته بودند و آن این مطلب بود که هواپیماهای وارد شده پس از برجام که همواره آنها را دستاوردهای برجام، هواپیماهای برجامی، میوه برجام و ... می نامیدند، بر خلاف ادعاهای قبلی از محل فاینانس یا سرمایه گذاری خارجی نبوده و نقدا خریداری شده است؛ مبلغی هم که برای خرید هواپیماها پرداخت شده از مصوبه ای بوده که دولت دهم از محل صندوق توسعه ملی به تصویب رسانده است.

کارشناس صنعت هوانوردی افزود: پیش از اظهارات مدیرعامل سابق هما، بارها شاهد اعلام خبر به نتیجه رسیدن و نهایی شدن فاینانسر از جانب طرف های سرمایه گذار خارجی بودیم ولی در عمل اتفاقی را مشاهده نکردیم و دولت و رسانه های وابسته به دولت با مطرح کردن چند باره این اخبار غیر واقعی، توانستند میوه واقعی برجام از نظر خود (پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری) را بچینند.

رستگاری با اشاره به مصوبه اخیر مجلس نمایندگان آمریکا مبنی بر ممنوعیت صدور مجوز فروش هواپیما به ایران از سوی دفتر کنترل داریی های خارجی این کشور (اوفک) و همچنین ممنوعیت هر نوع تأمین مالی خرید این هواپیماها برای ایرلاین های ایرانی، اظهار داشت: مجددا شاهدیم که وزارت راه و شهرسازی و دولت برای کم کردن فشار منتقدان، فعالیت رسانه ای در این زمینه را آغاز کرده است.

وی به اظهارات اخیر آخوندی در دیدار با هیئت فرانسوی اشاره و تصریح کرد: آقای آخوندی در پایان این دیدار خبر دریافت وام ۷۰ میلیون یورویی از فرانسوی ها برای خرید هواپیما را با خوشحالی اعلام کرده است حال آنکه این رقم نه تنها در برابر رقم توافق شده برای کل خریدهایی که وعده داده بودند بسیار ناچیز است، بلکه حتی با آن یک فروند هواپیمای ایرباس A۳۳۰ هم نمی توان خرید. این در حالی است که پیش از این بارها از رقابت شرکت های تأمین کننده مالی اروپایی بر سر حضور در مناقصه فاینانس خرید هواپیما از سوی ایران صحبت می شد. ولی به صورت شفاف بیان نشد که آیا این وام دولت فرانسه در همین راستاست یا وعده جدیدی است که عملیاتی شدن آن هم معلوم نیست؟

این کارشناس اقتصاد حمل و نقل هوایی خاطرنشان کرد:آمریکایی ها برای برای خلف وعده و نقض برجام، راه های فرار زیادی برای خود پیش بینی کرده اند.

حتی قطعات هواپیما هم نمی توانیم بخریم

وی تأکید کرد: شنیده شده یکی از بهانه های آمریکایی ها در صورت تصویب ممنوعیت صدور مجوز اوفک برای فروش هواپیما به ایران در مجلس سنا و امضای آن از سوی رئیس جمهور این کشور، منع فروش قطعات هواپیماهای خریداری شده است؛ چون این کشور در بسیاری از شرکت های سازنده قطعات هواپیما نیز سهام دارد و ما دیگر نمی توانیم مستقیما از کمپانی سازنده، قطعه بخریم؛ بلکه مجبوریم مانند دوران تحریم از واسطه و چند برابر قیمت قطعات هواپیما را تأمین کنیم که این موضوع به معنی بی اثر شدن همه آن تبلیغاتی است که دولتی ها در خصوص برجام و چیدن میوه آن به اسم خرید هواپیمای نو مطرح کرده بودند.

رستگاری افزود: وزیر راه و شهرسازی از ورود هواپیماهای ملخی هم کمک می گیرد و خبر ورود ۲ فروند از آنها که قرار بود پیش از این وارد شود و جزء خریدهای نقدی بوده است را برای کم اهمیت جلوه دادن مصوبه اخیر مجلس نمایندگان آمریکا بیان کرده که جای تأمل دارد. آن هم هواپیماهایی که هنوز بعد از گذشت ماه ها به نحو اقتصادی و برنامه ریزی شده عملیاتی نشده اند و مشکلات خاص خود را دارند. این در حالی است که جامعه هوانوردی ایران منتظر ورود ۵ فروند ایرباسی است که در مصاحبه های قبلی مسئولان گفته شده بود قرار است تا پایان سال ۲۰۱۷ وارد کشور شوند و هنوز این وعده در ۳ تا ۴ ماه مانده به انتهای سال ۲۰۱۷ اتفاق نیفتاده است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۰۳۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!

طبق برنامه ظهر دیروز دوشنبه، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در صدر هیئت همراه وارد تهران شد. بر اساس این گزارش، نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای که در اصفهان در حال برگزاری است، دیروز (دوشنبه) با حضور و سخنرانی محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی افتتاح شد. طبق اخبار قرار است که گروسی امروز سه‌شنبه ضمن شرکت در اولین کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای اصفهان با محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی دیدار و در یک کنفرانس خبری به سؤالات خبرنگاران و رسانه‌های جمعی پاسخ دهد.

به گزارش شرق، رافائل گروسی در بدو ورود مورد استقبال بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی قرار گرفت. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عصر دوشنبه هم در مذاکراتی جداگانه با علی باقری‌کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد.

گروسی عصر دیروز هم با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و رایزنی کرد. نکته شایان‌توجه آنجا بود که مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از دیدارش با امیرعبداللهیان مدعی شد که «مجموعه‌ای از اقدامات عملی و ملموس را برای احیای بیانیه مشترک پیشنهاد داده است. رافائل گروسی در پیامی در صفحه شخصی خود در ایکس با اشاره به سفرش به ایران نوشت: «در تهران برای دیدارهای سطح بالا هستم». البته مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش از سفر به ایران و در مصاحبه روز ۲۳ آوریل خود با دویچه‌وله آلمان گفته بود جمهوری اسلامی ایران اکنون به جای چند ماه فقط چند هفته با غنی‌سازی اورانیوم به حد مورد نیاز برای بمب اتمی فاصله دارد.

او بااین‌حال در این گفت‌وگو تأکید کرد «این بدان معنی نیست که ایران در این مدت به سلاح اتمی دست می‌یابد یا خواهد یافت. او افزود که غنی‌سازی اورانیوم تا حد مورد نیاز برای استفاده در سلاح هسته‌ای اگرچه هشداردهنده است اما نمی‌تواند مستقیما به دست‌یابی به سلاح هسته‌ای منتج شود». حال که گروسی خبر از انتقال پیشنهاد برای احیای برجام به طرف ایرانی را داده است، گویا فضای این سفر می‌تواند مثبت باشد.

پیرو این نکته، قبل‌تر در گزارشی به مذاکرات پشت‌پرده تهران – واشنگتن در آستانه سفر مدیرکل آژانس اشاره کرده بودیم؛ مذاکراتی که در روزهای گذشته خبرهای مربوط به آن به رسانه‌ها درز پیدا کرده و از سوی دیگر، کشورهایی مانند عمان یا حتی ژاپن به‌طور تلویحی از آمادگی خود برای «میانجیگری» در آن خبر داده‌اند که ادعاهای گروسی و توییت عصر دیروز او و دیدارش پشت درهای بسته با باقری‌کنی و امیرعبداللهیان می‌تواند تأییدی بر آن باشد.

البته حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم شامگاه چهارشنبه گذشته در گفت‌وگوی تلفنی با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برخی طرف‌های مذاکرات برای احیای برجام را «زیاده‌خواه» دانست و گفت «همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد و ما از سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران استقبال می‌کنیم».

به نوشته یورونیوز هم سفر رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اگرچه به‌واسطه حضور در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ایران انجام می‌شود اما نفس سفر ارشدترین مقام آژانس با درنظرگرفتن «اختلافات پادمانی حل‌نشدنی» با ایران اهمیت خاصی دارد.

اما با توجه به اینکه تنها شش ماه به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده مانده و با درنظرگرفتن نتایج نظرسنجی‌ها زمزمه بر مسند نشستن دوباره دونالد ترامپ به گوش می‌رسد، به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی درصدد باشد برای احیای برجام تلاش مضاعفی به خرج دهد.

این در حالی است که برخی از تحلیلگران و ناظران هم اذعان دارند که برجام دیگر قابل بازیابی نیست، زیرا شرایط به کلی تغییر کرده و ایران پیشرفت‌های هسته‌ای برگشت‌ناپذیر بسیاری داشته و گروه ۵+۱ جای خود را به ۴+۱ داده است که تاکنون گامی مؤثر برنداشته‌اند. حال باید دید سفر عالی‌رتبه‌ترین مقام آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای به ایران در آستانه برگزاری نشست شورای حکام چه نتایج ملموس و عینی‌ای را به‌دنبال خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • سخنگوی سازمان هواپیمایی: ۷۸ فروند هواپیما و هلی‌کوپتر وارد کشور شد
  • مزخرفاتی که می‌گویند چرا در دیوان حافظ نام ایران نیست، بها ندهید/ قسم‌تان می‌دهم هر روز برای کودک خود دو بیت از «بوستان» بخوانید
  • ۷۸ فروند هواپیما و هلی‌کوپتر وارد کشور شد
  • اوجی: معطل خارجی‌ها و برجام نبودیم؛ از توان پیمانکاران و سازندگان داخلی استفاده کردیم
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • رشد ۷ درصدی سهم حمل ونقل هوایی از سفرهای نوروزی!
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟