Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@11:40:47 GMT

وقايع روز اول و دوم محرم

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۰۷۹۴۹

خبرگزاري آريا -

وقايع روز اول محرم
ماه محرم فرا رسيد و روزهاي عزاداري بر سالار شهيدان و ياران با وفايش پرشورتر شد.
با وقايعي که در دو روز اول محرم سال 61 هجري قمري براي امام حسين (ع) و ياران با وفايش اتفاق افتاد به طور مختصر آشنا مي‌شويم.
امام حسين عليه‌السلام در روز اول محرم با سپاه حر ديدار کرد و حر و سپاه او توسط امام از آب سيراب شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نقل شده که ظاهرا در اول محرم بوده که کاروان حسيني در حرکت بودند و امام عليه‌السلام در صبحگاه دستور دادند که ظروف و مشک‌ها را پر از آب کنيد، حرکت کردند، ناگهان يکي از ياران امام با صداي بلند تکبير گفت، و گفت از دور نخلستاني پيداست.
امام فرمود چه مي‌بينيد؟
عده‌اي گفتند نخلستان نيست گوش‌هاي اسب از دور چنان مي‌نمايد که نخل است. آنها نزديک شدند تعداد هزار سواره نظام به فرماندهي حر، مأمور از طرف عبيدالله بن زياد لعنة الله عليه.
امام به يارانش فرمود: از آنها پذيرايي و آن‌ها را که تشنه‌اند سيراب کنيد. [1]
تا روز دوم، حر، اصرار داشت حضرت را همراه کاروان به سوي کوفه ببرد، بين امام و حر گفت‌وگوهايي صورت مي‌گرفت و امام عليه‌السلام وقت نمازها، نماز را اقامه مي‌کرد و سپاه حر نيز با حضرت و به اقتدا به امام، نماز جماعت مي‌خواندند.
بدين ترتيب امام پس از نماز ظهر و عصر بر آنها موعظه و اتمام حجت مي‌نمود. حر نيز به خواسته و مأموريت خود پافشاري مي‌کرد اما امام عليه‌السلام از قبول درخواست او امتناع مي‌کرد.
حر به امام عرض کرد که در اين واقعه اگر بر مخالفت اصرار و پافشاري کني، تو و همراهانت کشته مي‌شويد.
حضرت در اين حال به شعر يکي از صحابه استناد فرمود و گفت تو مرا از مرگ مي‌ترساني مرگ بر جوانمرد عار نيست، وقتي آرزوي حق و قصد دفاع از حق را داشته باشد و جهاد کند...
وقتي حر اين اشعار را از امام شنيد به کناري رفت و با سپاه خود حرکت کرد امام نيز با قافله خود در حرکت بودند تا به منزلگاه بيضه رسيدند.
امام براي اتمام حجت خطبه‌اي خواند و اهداف خويش را آشکار نمود و با استناد به سخنان پيامبر اکرم(ص) فرمود که هر کس سلطان ستمگري را بنگرد که حرام خدا را حلال مي‌کند و عهد شکن است، بر مسلمانان است که در مقابل او اعتراض کند. [2]
در مسيري که امام از مکه حرکت کرد روز هشتم ذي حجه تا رسيدن به کربلا با افراد و کاروان‌هاي مختلفي ديدار و ملاقات داشت.
از جمله اين ديداردها ديدار با عبدالرحمن حر بود که امام از او خواست به کاروان کربلا بپيوندند او امتناع کرد و اسب خود را به امام پيشکش نمود.
حضرت امتناع از قبول کرد.
در آخر شب جوانان را دستور داد تا مشک‌ها را پر از آب کنند، سپس دستور داد از منزل قصر بني مقاتل حرکت کنند حرکت کردند، حضرت بر پشت اسب خود چرتي زد، و بيدار شد و فرمود «انا لله و انا اليه راجعون» دوبار کلمه استرجاع بر زبان آورد، در اين حال فرزندش علي اکبر به پيش او آمد و علت را پرسيد.
حضرت فرمود: فرزندم در عالم رويا ديدم که سواره‌اي ندا داد مرگ بر ديدار اهل کاروان مي‌آيد، و اهل کاروان به سوي مرگ در شتابند.

امام حسين عليه‌السلام در روز اول محرم با سپاه حر ديدار کرد
علي سئوال کرد: اي پدر آيا ما بر حق نيستيم، فرمود: فرزندم ما بر حقيم و بازگشت بندگان به سوي خداوند است،
اکبر عرضه داشت: پس اي پدر مهربانم چه باکي از مرگ داريم امام از کلام علي خوشحال شد و دعايش کرد. [3]
وقتي صبح شد کاروان حسين نماز صبح را خواندند و حرکت کردند. ياران حر، به سوي آنان آمده تا کاروان را به سوي کوفه بکشند، آنها امتناع کردند و زهير گفت مولاي من با همين سپاه کم، نبرد کنيم که شکست آنها براي ما سهل است.
امام فرمود: من هرگز آغازگر جنگ نخواهم بود.
در اين روز پيکي از کوفه آمد و کاروان حسيني؛ با اصرار حر به سوي نينوا در حرکت بودند به شهر و يا آبادي غاضريه رسيدند.
پيک از سوي عبيدالله براي حر پيامي آورد، که حسين را يا وادار به بيعت کن يا در سرزمين بدون آب و علف و بدون قلعه و پناهگاه فرود آور و منتظر دستور بعدي باشد.
حر امام را از مضمون نامه آگاه کرد. امام فرمود اي حر ما را رها کن در اين قريه اقامت کنيم، حر پاسخ داد اين مرد جاسوس و پيک عبيدالله است که کارهاي مرا زير نظر دارد، من از خواسته تو معذورم.
امام و يارانشان، حرکت کردند و به دشتي بـي آب و علف رسيدند.
اسب امام ايستاد، امام فرمود نام اين زمين چيست، زهير گفت: نام‌هاي مختلف دارد، يکي از نام هايش عقر و نام ديگرش کربلا است.
امام فرمود: اينجا قافله را نگه داريد و خيمه‌ها را بپاداريد اين جا نامي است آشنا، وقتي با پدرم به سوي صفين مي‌رفتيم اينجا استراحت کرد و از خواب بيدار شد و گفت در خواب ديدم اين دشت پر از خون است و حسين در آن خون غوطه‌ور است.
شيخ عباس قمي از کتاب ملهوف نقل کرده در روز دوم سال 61 حضرت امام حسين عليه‌السلام به زمين کربلا ورود فرمود و چون به آن زمين رسيد، پرسيد که اين زمين چه نام دارد؟ گفتند: کربلا مى‌‏نامندش. چون نام کربلا شنيد گفت: «اللهُمَّ إنّي أعوذُبِک مِن الکَربِ وَالبَلاء».
پس فرمود: اين موضع کرب و بلا و محل مِحنت و عنا است، فرود آييد که اين ‏جا منزل و محل خيام ما است. اين زمين جاى ريختن خون ما است و در اين مکان قبرهاى ما واقع خواهد شد. [4]
روزي که کاروان امام حسين عليه‌السلام به کربلا رسيد روز دوم محرم سال 61 هجري قمري بود. پس از اين روز، کار بر آنان سخت شد و هر روز محاصره سپاه کوفه تنگ و تعداد آنان افزوده مي‌شد به نحوي که امام عليه‌السلام جنگ را قطعي مي‌دانست. [5]
======================================
پاورقي:
[1]. شيخ مفيد، الارشاد، چاپ اول، قم، آل البيت، 1414، ج2، ص 77 ـ 78.
[2]. شيخ مفيد، همان، ص 82.
[3]. شيخ مفيد، همان، ج2، ص 83 - 84.
[4]. شيخ عباس قمي، وقايع الايام، ص 222
[5]. مرکز مطالعات و پاسخ‌گويي به شبهات حوزه علميه قم.
منبع:farsnews.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۰۷۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه مشهد صحنه محکومیت خشونت آمریکا علیه حامیان فلسطین

به گزارش قدس خراسان، دانشجویان دختر و پسر از ۲ پردیس شهید بهشتی و شهید هاشمی نژاد مشهد به همراه اساتید خود در این تجمع اعتراضی حضور داشتند و شعارهایی علیه رژیم صهیونیستی و حامی اصلی آن ایالات متحده آمریکا در محکومیت جنایات اسرائیل غاصب سر دادند.

همچنین این اساتید در سخنانی رفتار دوگانه مقامات آمریکایی در خصوص آزادی بیان و فعالیت‌های آزاد دانشجویان را محکوم کردند؛ در ادامه بیانیه جامعه بسیج اساتید دانشگاه فرهنگیان در محکومیت خشونت پلیس آمریکا علیه اساتید و دانشجویان در مراکز علمی این کشور را محکوم کردند.

در بخشی از این بیانیه آمده است: اساتید دانشگاه فرهنگیان مشهد ضمن حمایت از همه حرکت‌های آزادی خواهانه و عدالت طلبانه در سراسر جهان، حمایت خود را از حرکت اعتراضی دانشگاهیان در مراکز آموزش عالی این کشور اعلام کرده و انزجار خود را نسبت به رفتار دوگانه دولت و هیات حاکمه آمریکا در سلب آزادی‌های معترضان به جنایات رژیم صهیونیستی اعلام می‌دارد.

در حاشیه این تجمع یک دانشجوی دانشگاه فرهنگیان مشهد اظهار کرد: دولتمردان آمریکایی که در هر ماجرایی در جهان سریع وارد شده و به اظهار نظر و دخالت در امور دیگران می‌پردازند، در خصوص سلب آزادی بیان دانشجویان خود پاسخگو باشند.

زینب صابری افزود: به ظاهر گفته اند امکان انجام هر حرکت اعتراضی در کشورهای غربی و به خصوص آمریکا فراهم است، اما وقایع اخیر نشان داد فقط رویدادهایی که با دیدگاه هیات حاکمه هم جهت باشد امکان بروز دارد و فقط قشری که با سیاست‌های رژیم صهیونیستی همراه هستند امکان اظهار نظر دارند.

همچنین در این تجمع برخی دانشجویان با در دست داشتن پلاکاردهایی از رفتار سلبریتی ها و افراد مشهور هنری و ورزشی کشورمان که بر خلاف آشوب‌های پاییز ۱۴۰۱، در برابر خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها سکوت کرده‌اند انتقاد کردند.

دیگر خبرها

  • حرکت کاروان میقات
  • ثبت فوت مردان ‌در استان زنجان بیشتر از زنان بوده است‌
  • برپایی جشن‌های دهه‌ کرامت در گیلان و میزبانی از سه کاروان خدام رضوی
  • حرکت کاروان عزاداری شهادت امام صادق (ع) از میدان المپیک تا دانشگاه علامه طباطبایی 
  • بیداری ملت های آزاده جهان به برکت انقلاب اسلامی است
  • آرمان‌های امام راحل به نسل جدید معرفی شود
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • حرکت جبهه جهانی انقلاب، مستحکم‌تر و نیرومندتر از پیش
  • دانشگاه مشهد صحنه محکومیت خشونت آمریکا علیه حامیان فلسطین
  • ببینید | اعتراف خنده‌دار مهران غفوریان در برنامه تلویزیون؛ حرکت جالب همسر آقای بازیگر علیه او