Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@17:47:27 GMT

۳ پدیده انتخابات آلمان

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۰۸۵۵۰

۳ پدیده انتخابات آلمان

جهان>اروپا - محمدامین خرمی:
۶۱ میلیون رأی‌دهنده آلمانی فردا به پای صندوق‌های رأی می‌روند تا تکلیف آخرین انتخابات پر سروصدای اروپایی‌ها در سال‌جاری میلادی هم مشخص شود.

پيش از اين در سال پرانتخابات اروپا، مردم در هلند، انگليس و فرانسه پاي صندوق‌هاي رأي رفته‌اند. در هلند راست‌هاي افراطي در يك قدمي رسيدن به قدرت قرار گرفتند؛ در انگليس حزب حاكم اكثريت خود در پارلمان را از دست داد و در فرانسه امانوئل ماكرون جوان، چهره‌اي بيرون از سيستم سياسي حاكم شگفتي‌ساز شد و به رياست‌جمهوري رسيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اكنون در آلمان موضوع ماندن يا نماندن آنگلا مركل در قدرت است؛

سياستمداري كه 3دوره 4ساله موفق شده نظر آلمان‌ها را جلب كند و اكنون براي چهارمين بار، براي رسيدن به پست صدراعظمي در جمهوري فدرال آلمان مصمم است. اگر نظرسنجي‌ها درست از آب در بيايد، آنگلا مركل، رهبر ائتلاف محافظه‌كاران بار ديگر صدراعظم آلمان خواهد بود. مركل مثل هميشه جايگاه امروزش درنظرسنجي‌ها را مديون درخشش خودش است. كمتر از 6‌ماه پيش قدرتمندترين رهبر اروپا براي نخستين بار در طول 12سال حضورش در قدرت جايگاه متزلزلي پيدا كرده بود؛ وضعيتي كه نتيجه بالا گرفتن انتقادها از او به‌خاطر اعلام سياست «درهاي باز» و پذيرش بيش از يك ميليون پناهجو بود.

امروز اما، او حمايت بيش از 40درصد از مردم را دارد و بسياري از تحليلگران آلماني مشغول گمانه‌زني در مورد چينش كابينه او هستند نه احتمال رأي آوردنش. 6‌ماه پيش در سايه وقوع حملات تروريستي در خاك آلمان و افزايش انتقادها از آنگلا مركل به‌خاطر پذيرش پناهجويان، رقيب اصلي او يعني مارتين شولتز رهبر حزب سوسيال دمكرات آلمان مورد اقبال عمومي قرار گرفت.

با اين حال، 36درصد رأي او درنظرسنجي‌ها اكنون به 21درصد رسيده است. حدود 3هفته پيش، اين درخشش مركل در نخستين و آخرين مناظره تلويزيوني‌اش با شولتز بود كه باعث شد بار ديگر شرايط تغيير كند. در اين مناظره هم موضوع پناهجويان محور مناظره داغ و جنجالي 2نامزد پيشروي انتخابات بود. مركل اما توانست با پاسخ‌هاي قاطع خود، افكار عمومي آلمان را بار ديگر با خود همراه كند.

راست افراطي، مهمان ناخوانده پارلمان

اگرچه نتيجه انتخابات فردا تا حد زيادي مشخص است و ائتلاف حزب دمكرات مسيحي و حزب اتحاد سوسيال مسيحي به رهبري مركل بيشترين كرسي‌هاي پارلمان را به‌دست خواهد آورد، اما پارلمان آلمان اكنون براي نخستين بار مهمان ناخوانده‌اي هم دارد؛ حزب آلترناتيو آلمان يا همان راست‌هاي افراطي. طي بيش از 6دهه‌اي كه از جنگ‌جهاني دوم مي‌گذرد، آلمان‌ها هيچ‌گاه در انتخابات سراسري به احزاب دست راستي افراطي روي خوش نشان نداده‌اند.

اين احزاب در برخي مناطق در انتخابات محلي توانسته‌اند كرسي‌هايي را به‌دست بياورند اما در انتخابات سراسري هيچ‌گاه حرفي براي گفتن نداشته‌اند. احزاب آلمان براي ورود به پارلمان بايد بيش از 5درصد آرا را به‌دست بياورند و راست‌هاي افراطي امسال حمايت حدود 12درصد از رأي دهندگان را دارند. طرفداران اين حزب در واقع افرادي هستند كه پيش از اين هوادار ديگر احزاب سياسي آلمان بوده‌اند و اكنون به حزب خود پشت كرده‌اند.

شعارهاي ضدمهاجرتي و ضداسلام حزب آلترناتيو باعث شده تا افراد ناراضي از ديگر احزاب جدا شوند و وارد جبهه راست افراطي شوند. راست افراطي بر مدار ملي‌گرايي و پوپوليسم حركت مي‌كند و به‌شدت با مهاجران و اقليت‌ها مخالف است. سخنان راست‌هاي افراطي آلمان، يادآور تفكرات نازيسم است؛ موضوعي كه طي بيش از 60سال در آلمان با آن مبارزه شده است. حمايت موجود از حزب آلترناتيو باعث مي‌شود تا اين حزب در پارلمان آلمان يا همان بوندستاگ براي نخستين بار صاحب كرسي شود.

پديده‌هاي جوان انتخابات

اگر راست‌هاي افراطي را پديده اول انتخابات امسال بدانيم، جوانان آلماني قطعا دومين پديده انتخابات هستند. افرادي كه حداقل 18سال داشته باشند مي‌توانند در انتخابات شركت مي‌كنند. 18ساله‌ها كه براي نخستين بار در انتخابات شركت مي‌كنند افرادي هستند كه در سال 1999به دنيا آمده‌اند؛ يعني 10سال پس از فروپاشي ديوار برلين. بنابراين نسل جديدي كه پا به فضاي سياست در آلمان مي‌گذارد نه‌تنها آلمان نازي بلكه فضاي جنگ سرد را هم درك نكرده است.

اگر براي آلماني‌هاي ميانسال و مسن، صحبت از ملي‌گرايي در فضاي بعد از جنگ جهاني دوم هميشه يك تابو بوده است، براي جوانان آلمان صحبت كردن از آن يك افتخار است. در آلمان، فضاي غالب اين است كه تفكرات افراطي ملي‌گرايانه نازي‌ها باعث به راه افتادن دو جنگ جهاني خانمان‌سوز شد كه از كشورشان ويرانه‌اي عظيم ساخت. به همين دليل، ملي‌گرايي تفكري است كه بسياري ترجيح مي‌دهند از آن فاصله بگيرند.

اما ملي‌گرايي از ديد نسل جوان آلمان‌ها با ملي‌گرايي مورد نظر راست‌هاي افراطي تفاوت عمده دارد. راست‌هاي افراطي ازجمله حزب آلترناتيو آلمان همانند نازي‌ها، ملي‌گرايي را بر پايه خون و نژاد مي‌دانند اما جوانان آلماني اكنون ملي‌گرايي را بر مبناي كشوري مي‌بينند كه بعد از جنگ جهاني دوم و براساس ارزش‌هاي دمكراتيك بنا نهاده شده است.

نتيجه يك نظرسنجي جديد نشان مي‌دهد 62درصد از جوانان آلمان به آلماني‌بودنشان افتخار مي‌كنند و معتقدند آلمان بايد به‌عنوان يك الگو براي كشورهاي ديگر عمل كند. نكته مهم اينكه بسياري از اين جوانان بخش عمده عمرشان را در دوره 12ساله صدراعظمي مركل زندگي كرده‌اند. بسياري از جوانان آلماني به‌خاطر كاريزماي مركل است كه به حزب دمكرات مسيحي رأي مي‌دهند.

براساس نظرسنجي‌ها 57درصد از جوانان 18تا 21ساله رأي خود را به نفع مركل به صندوق‌ها خواهند انداخت. امسال اما براي نخستين بار احزاب نوپا متشكل از جوانان نيز در انتخابات حضور دارند و در ميان بيش از 4هزار و 800نامزدي كه در انتخابات حضور دارند، اسامي نامزدهاي احزاب تاسيس شده توسط جوانان هم ديده مي‌شود. اين احزاب اغلب به محيط‌زيست، پذيرش پناهجويان در جامعه، تقويت دمكراسي و معيشت توجه دارند.

اقتصاد، برگ برنده مركل

در آلمان مانند هر كشور ديگري، اقتصاد و معيشت حرف اول را مي‌زند. طي 12سال حضور آنگلا مركل در قدرت، او توانسته شاكله اقتصاد آلمان را متحول كند تا اين كشور به بزرگ‌ترين قدرت اقتصادي اروپا تبديل شود. آلمان با 3.4تريليون دلار توليد ناخالص داخلي (GDP)، بزرگ‌ترين اقتصاد اروپاست. در سال‌هاي اخير سطح درآمد مردم آلمان با عبور از دوران ركود، به شكل قابل‌توجهي افزايش پيدا كرده و همين باعث اقبال عمومي به مركل و سياست‌هاي او شده است.

آلمان‌ها به همين دليل است كه او را «ماما مركل» يا «مادر مركل» ناميده‌اند. با وجود حضور بيش از يك ميليون پناهجوي جديد در آلمان و هزينه‌اي كه به عقيده منتقدان دولت، اين افراد به آلمان تحميل كرده‌اند، آمار منتشر شده از سوي دولت نشان‌ مي‌دهد اين كشور طي 6‌ماه نخست سال‌جاري ميلادي بيش از 21ميليارد دلار درآمد مازاد داشته است؛ مبلغي كه پس از اتحاد دو آلمان بي‌سابقه بوده و براي مركل يك ركورد ماندگار به شمار مي‌رود. همه‌چيز براي چهارمين حضور مركل در قدرت مهياست.

6حزب در راه پارلمان

اگر آمار منتشر شده از نظرسنجي‌ها را مبناي تحليل انتخابات آلمان قرار دهيم، امسال براي نخستين بار پارلمان آلمان از 6حزب تشكيل خواهد شد. حزب «دمكرات مسيحي» تفكرات راست ميانه دارد. اشتغال، كاهش ماليات و افزايش سرمايه‌گذاري در زمينه مسائل عمومي در صدر برنامه‌هاي اين حزب قرار دارد؛ حزب «سوسيال دمكرات» به رهبري شولتز گرايش چپ ميانه دارد. سوسيال دمكرات‌ها با ائتلاف با مركل، در 4سال گذشته در قدرت سهيم بودند. اين حزب كه گرايش چپ ميانه دارد، به‌طور سنتي متعلق به طبقه كارگر است. سرمايه‌گذاري در زمينه آموزش، تقويت زيرساخت‌ها و افزايش ماليات ثروتمندان بخشي از برنامه‌هاي سوسيال دمكرات‌هاست؛ حزب «چپ‌ها» باقي مانده احزاب كمونيست شرق آلمان است.

اين حزب كوچك به‌دنبال افزايش ميانگين دستمزد است. پايان دادن به حضور نظامي آلمان در نقاط مختلف جهان و همچنين فروپاشي ناتو از ديگر برنامه‌هاي اين حزب است؛ «سبزها» هميشه يك پاي انتخابات در آلمان بوده‌اند. حزب پيروز انتخابات معمولا براي تشكيل دولت با حزب سبزها ائتلاف مي‌كند. آنها بر محيط‌زيست، آموزش، كاهش ماليات و تقويت سياست‌هاي اجتماعي تأكيد دارند؛ حزب «دمكراتيك آزاد» 4سال قبل نتوانست شرط 5درصد لازم براي ورود به پارلمان را كسب كند.

اين حزب به‌دنبال تقويت حضور آلمان در اتحاديه اروپاست؛ حزب «آلترناتيو آلمان» به‌شدت با سازوكارهاي بين‌المللي ازجمله اتحاديه اروپا مخالف است و به‌دنبال تقويت ملي‌گرايي آلماني است. اين حزب با ورود پناهجويان به آلمان هم مخالف است و طي سال‌هاي اخير توانسته از گروه‌هاي كمتر برخوردار جامعه عده زيادي هوادار جذب كند.

در همین زمینه: شرط رقیب مرکل برای تشکیل ائتلاف مرکل خطاب به ترکیه: اینجا هیچ خبرنگاری دستگیر نمی‌شود درخشش مرکل در مناظره پس از دوره افول مرکل: برجام الگویی برای حل مساله کره شمالی است مرکل ترکیه را به سوءاستفاده از احکام اینترپل متهم کرد

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۰۸۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخی شهرهای استان مرکزی با پدیده حاشیه‌نشینی روبرو است

استاندار مرکزی با بیان اینکه مدیران استان ملزم به تکریم شورا و صیانت از جایگاه شوراها هستند گفت: به اندازه ۱۳ سال در حوزه عمران سلامت استان مرکزی کار شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، فرزاد مخلص‌الائمه پیش از ظهر امروز در همایش شوراهای استان و روز بزرگداشت شوراها اظهار داشت: سال گذشته بالغ بر یک هزار میلیارد تومان در روستاها و دهیاری‌ها هزینه شده است. استان مرکزی استان پهناور و پر روستایی نیست و تنها 1.8 درصد از مساحت کل کشور مربوط به استان است و 2درصد تولیدات کشاورزی به استان اختصاص دارد و با این وضعیت رتبه دوم در اجرای پروژه‌ها در سطح کشور و رتبه نخست در تعریف پروژه‌های جدید و راهبردی برای استان مرکزی است.

وی افزود: در سطح شهرها بالغ بر 100 هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری هزینه شده است و لزوماً طرح عمرانی نبوده است. سال 1401 نیز 5 هزار و 24 میلیارد تومان دولت در بخش عمرانی هزینه کرد که 20 درصد بیشتر از مجموعه بودجه عمرانی سال قبل هزینه کرده است و برای امسال 7 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.

استاندار مرکزی بیان کرد: از سال 95 تا 1400 طی شش سال تنها 3 هزار و 200 میلیارد تومان بودجه عمرانی وارد استان شد، اما در سال 1401 نیز 60 درصد بیش از شش سال گذشته بودجه عمرانی وارد استان شده است. برای نخستین بار در تاریخ استان به اندازه 10 سال در حوزه راهداری و به اندازه 13 سال در حوزه عمران سلامت استان کار شده است و تعدادی از پروژه‌ها شبانه‌روزی شدند.

وی تأکید کرد: هر چند زبان شوراها و مدیریت شهرها هم مانند زبان دولت در بیان موفقیت‌ها نارسا است به طوری که پروژه امام خمینی(ره) اراک به عنوان بزرگ‌ترین پروژه تاریخ مدیریت استان و شهری بدون مراسم افتتاح شد که این نارسایی و عدم اطلاع رسانی مناسب را نشان می‌دهد.

مخلص‌الائمه بیان کرد: مدیران استان ملزم به تکریم شورا و صیانت از جایگاه شوراها هستند. شوراها نمایندگان مردم هستند و ارتباط بسیار قوی با مردم دارند بنابراین فرمانداران باید به شوراها توجه ویژه داشته باشند.

وی با بیان اینکه گفتمان نظام اداری؛ نظام مسئله‌محور نتیجه‌گراست و این مهم در استان دنبال شده است، گفت: هر موفقیتی در سطح استان، شهر و روستاها داشته باشیم موفقیت نظام جمهوری اسلامی است و هر عدم موفقیت نیز در کارنامه نظام ثبت می‌شود. شوراها باید در بیان دستاورهای جامعه در سطح شهر و روستا برنامه داشته باشند. برای ایجاد رقابت در سطح استان نیاز است شوراها برنامه‌های روستاهای مربوطه را اطلاع‌رسانی کنند و اطلاع‌رسانی باید پیوست تبلیغاتی داشته باشد.

استاندار مرکزی بیان کرد: استان مرکزی در اجرای طرح نهضت ملی جزو کم‌مشکل‌ترین استان‌ها در بحث تأمین زیرساخت‌ها است، اما همچنان پیگیری‌ها در حوزه مسکن انجام می‌شود. تعداد اندکی از استان‌ها نگاه کسب درآمد سنگینی را بر بحث نهضت ملی حاکم می‌کنند، اما به طور کلی نگاه خوبی بر نهضت ملی مسکن وجود داشته است.

وی با اشاره به خسارتی که معادن وارد می‌کنند عنوان کرد: یکی از مشکلات شورای معادن روستا و کشور این است که شکایت از برخی معادن را ثبت نکردند، در حالی که باید پیگیری و شکایت شود. شوراها باید از معادنی که خسارت به همراه دارند نیز شکایت کنند.

استاندار مرکزی با اشاره به توجه به مناطق حاشیه‌نشین خاطرنشان کرد: برخی از شهرها با پدیده حاشیه‌نشینی به صورت جدی درگیر هستند. توجه به مناطق حاشیه‌ای جزو سیاست‌های مهم نظام است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

802 شورای استان 645 شورا شناسه ملی دریافت کرده اند

علی اکبر اسدی در این نشست اظهار داشت: از 802 شورای استان 645 شورا شناسه ملی دریافت کرده‌اند اما آنها مراحل بودجه‌نویسی را انجام نداده اند که حق‌الجلسه دریافت کنند و کوتاهی از سمت شوراها بوده است.

سرپرست امور عمرانی استانداری مرکزی تصریح کرد: کارت شوراها از وزارت کشور پیگیری شده است و این کارت به برخی از شوراها تحویل و مابقی به زودی تحویل می‌شود.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • اعضای هیات مدیره پدیده مشخص شدند
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • افزایش ابر و وزش باد پدیده غالب جوی در کرمان
  • نصیحت امباپه و دمبله به پدیده فوتبال فرانسه
  • بروز مشکلات تنفسی در خوزستان در پی گرد و غبار
  • نخست وزیر اسپانیا: استعفا نخواهم کرد
  • استان خراسان رضوی گرم می‌شود
  • انتقاد تند جهره شاخص اصلاح‌طلبان از سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز!
  • برخی شهرهای استان مرکزی با پدیده حاشیه‌نشینی روبرو است
  • بنر هواداران افراطی یوونتوس: آقای الگری، باید در تیم ما بمانی!