Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- امام می‌فرمایند من اگر می‌خواستم برای حکومت قیام کنم کارهای دیگری می‌کردم، من می‌خواهم به روش و سیره جدم پیغمبر اقتدا کنم و امر به معروف و نهی ازمنکر کنم.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، اولین روزهای محرم امسال مصادف با پاییز شده و خزان طبیعت انگار همزمان با خزان و غم و اندوه شیعیان جهان آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزهای ابتدایی محرم هر سال عاشقان و دلدادگان حسینی در دسته‌ها، تکایا و هیات‌ها گرد هم آمده و شهادت سیدالشهدا (ع) را به سوگ می‌نشینند.

به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، با سعید شمس کارشناس ارشد علوم قرآنی به در خصوص روزهای ابتدایی ماه محرم، چگونگی برگزاری مراسم عزاداری و سوگواری و آداب این ماه عزیز به گفت‌وگو نشسته است.

در ابتدا در رابطه با وقایعی که برای امام حسین (ع) و یارانشان در اولین روزهای محرم اتفاق افتاد صحبت کنید.

ماه محرم اولین ماه قمری محسوب شده لذا اهل سنت در این ماه اداب خاصی دارند وسال نو را جشن می‌گیرند. این آداب نماز اول ماه و روزه گرفتن در روزهای ابتدایی ماه محرم است.

در خصوص اول محرم روایت داریم، روز اول روزی است که در واقع اهل بیت امام حسین (ع) وارد سرزمین قاصریه یا سرزمین کربلا می‌شوند و در آنجا اسکان می‌گزینند.

بر اساس روایت نقل می‌شود که وقتی حضرت با محمل‌شان وارد شدند به یکباره شترها در آن منطقه ایستادند. حضرت وقتی توقف شترها را دیدند پرسیدند که اسم این سرزمین چیست؟ از میان گروه بادیه نشینان آن اطراف را خواستند و اسم منطقه را پرسیدند و اسم‌های مختلفی شنیدند مثل قاصریه و... که یکی از آن اسم‌ها کربلا بود.

و متوجه شدند که در سرزمینی به اسم کربلا ایستاده‌اند. حضرت فرمودند که اینجا باید ساکن شویم و قافله‌مان را اینجا مستقر کنیم و خبر دادند که اینجاست که یاران ما را به شهادت می‌رسانند. در اصل شب اول محرم اتفاق خاصی نمی‌افتد و این اتفاق برای دوم محرم است.

در رابطه با واقعه عاشورا برای ما صحبت کنید. این روز چه پیامدهایی برای ما مسلمانان و جهان اسلام دارد؟

شما اگر با مسلمانان کل دنیا تعامل داشته باشید نکته خاصی را همواره می‌ّبینید که بعد از آن می‌توانید شیعیان و پیروان امام حسین (ع) را از بقیه مسلمانان تفکیک کنید و آن نکته این است که تحمل ظلم را ندارند، در مقابل ناملایمت‌ها سکوت نمی‌کنند، در مقابل بی عدالتی‌ها آرام نیستند.

در قضایای محرم و کارهایی که به عنوان شیعه در محرم انجام می‌دهیم گریه و روضه خوانی و اشک‌ریزی است که بعضیها هم ایراداتی مطرح کردند که اشک ریختن کاری را پیش نمی‌برد و مشکلی حل نمی‌شود جز اینکه دل خود را بشکنید اما در واقع این رفتار یک رفتار تربیتی است.

وقتی ایام محرم فرا می‌رسد روضه امام حسین (ع) می‌خوانند و حتی مادری که در حال شیردادن به بچه است، در حال شیر دادن اشک می‌ریزد. این روحیه و تربیت خاصی است که با شنیدن کلمات اشک می‌ریزیم و به مرور زمان این روحیه ظلم‌ستیزی و مقابله با ناعدالتی را در ما رشد می‌دهد و نمی‌توانیم ظلم و ناعدالتی را تحمل کنیم. این روحیه فقط در شیعیان است و کسانی که در مکتب امام حسین (ع) رشد کرده‌اند.

این ویژگی در شیعیان عراق و لبنان و کویت و ایران هم ملموس بوده و این به خاطر رفتار تربیتی بوده که در آنها ایجاد شده است. باید بگوییم که این رفتار بی تاثیر نیست بلکه کاملاً مکتبی را برای ما شکل می‌دهد.

وقتی در دهه محرم روضه می‌خوانند و گوش می‌دهیم و هر سال این کار تکرار می‌شود حالت و ویژگی تربیتی را برای ما ایجاد می‌کند و روحیه ما را طوری کرده که از دیگر مسلمانان متمایز ساخته است.

در ایام محرم خیلی از جوانان در عزاداری‌ها شرکت می‌کنند، جوانان چقدر موظف هستند که وقتی در مراسم حضور پیدا می‌کنند حرمت‌ها را حفظ کنند. ما بعضاً شاهد هستیم که بعضی از جوانان بر اساس ندانستن در این محفلها پوشش مناسب ندارند به اینها چه توصیهای می‌کنید و چگونه باید با اینها برخورد کرد؟

نباید از این نکته غافل شد، آنچه که اسمش مکتب امام حسین (ع) است مخاطبانش مخاطبان خاص نیستند برخلاف ما شیعیان که فرقه خاصی در مسلمانان هستیم، مخاطبان امام حسین (ع) عموم مردم هستند حتی غیرمسلمانان.

ما نباید به کسی که در عزارداریها شرکت می‌کند انتقاد کنیم که باید لباس خاصی بپوشد یا سبک خاصی لباس بپوشد چون مخاطبان امام حسین حتی آتش‌پرستان، هندوها، مسیحی‌ها، یهودی‌ها و در هر قشری عاشق امام حسین (ع) وجود دارد. ما نباید این محدودیت را با دست خود ایجاد کنیم.

پس هرکسی را با هر ظاهری پذیرا باشیم؟

بله ولی در عین حال یکی از ویژگیهای مهم که در واقعه عاشورا وجود دارم پیام حضرت سیدالشهدا (ع) است که می‌فرماید: امر به معروف و نهی از منکر کنید که هدف اصلی امام حسین (ع) از این قیام نیز همین بوده است و خونش را از دست داده و زن و فرزندانش را به اسارت بردند.

امر به معروف و نهی از منکر را نباید فراموش کنیم و به جوانان بخاطر پوشش و رفتار نامناسب تذکر را بدهیم به اعتبار اینکه این پیام عاشورا و امام حسین (ع) است ولی خیلی اصرار نورزیم که حتماً باید آدم‌هایی که مخاطب مراسم محرم و عاشورا هستند باید آدم‌های خاصی باشند و پوشش خاص داشته باشند. در این رابطه فقط تذکر بدهیم و اصرار زیاد نکنیم.

در روز اول محرم صحبتی از هدف بزرگ امام حسین (ع) برای این سفر شد؟

امام حسین 5 -6 ماهی با خانواده‌شان در مکه بودند و آمده بودند که اعمال مکه را انجام بدهند ولی یک دفعه متوجه می‌شوند که بعثی‌ها در اعمال مکه شمشیر دارند.

حضرت فرمودند که اینجا مکه است و حرمت دارد و من اجازه نمی‌دهم اینجا خونی ریخته شود و حرمت از بین برود و ترجیح می‌دهم به‌جای اینکه بمانم و اعمال را انجام دهم بروم. حضرت سریع از مکه بیرون می‌آیند و به سمت کربلا می‌روند.

در راه اتفاقاتی می‌افتد مثل ماجرای محمد حنفی که به حضرت عرض می‌کند شما چرا می‌خواهید بروید و اصلاً چرا اهل بیت را با خود می‌بّرید حضرت می‌فرمایند که من رسول خدا (ص) را در خواب دیدم که فرمودند حسین به سمت کربلا بیا خدا میخواهد تو را شهید ببیند و اهل بیت را با خودت بیاور خدا می‌خواهد آنها را در اسارت ببیند.

حضرت در جایی دیگر می‌گویند شما که جنگ می‌کنید مردم تصور نمی‌کنند که شما می‌خواهید با حکومت بجنگید و حکومت را در دست بگیرید؟ امام می‌فرمایند نه من اگر میخواستم برای این چیزها قیام کنم کارهای دیگری می‌کردم، من می‌خواهم به روش و سیره جدم پیغمبر اقتدا کنم و امر به معروف و نهی ازمنکر کنم و اگر من این کار را نکنم از اسلام چیزی جز نامش باقی نمی‌ماند و حتی نامش هم از بین می‌رود و همه این اتفاق‌ها در راه کربلا برای امام به وجود آمد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۱۳۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های حرم رضوی به مناسبت شهادت حمزه سیدالشهدا(ع)

مراسم عزاداری شهادت حضرت حمزه سیدالشهدا(ع) و نیز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در صحن و سرای حرم مطهر رضوی با حضور زائران و مجاوران این حرم مطهر برگزار می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از آستان نیوز،مراسم شب شهادت حضرت حمزه سیدالشهدا(ع) و نیز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) شامگاه سه‌شنبه، 4 اردیبهشت 1403 با قرائت زیارت امین الله توسط مهدی سروری شروع خواهد شد و در ادامه حجت‌الاسلام حسین اسلامی به ایراد سخنرانی و پس از آن رضا نظامی به قرائت دعای توسل خواهد پرداخت.

همچنین مراسم عزاداری روز شهادت حضرت حمزه سیدالشهدا(ع) و نیز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با سخنرانی حجت‌الاسلام محمد مهدی رجبی در رواق امام خمینی، سخنرانی حجت‌الاسلام سید جواد پنجتنیان در ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد و سخنرانی حجت‌الاسلام محمد حسین فرمانبر در رواق دار الحجة(عج) برگزار خواهد شد.

ویژه برنامه های شام شهادت حضرت حمزه سیدالشهدا(ع) و نیز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) پس از نماز مغرب و عشا با قرائت زیارت امین الله توسط مهدی سروری آغاز و پس از آن سخنرانی حجت‌الاسلام محمد الهی خراسانی و نیز قرائت زیارت جامعه کبیره با حضور زین‌العابدین غلام در رواق امام خمینی(ره) ویژه زائران و مجاوران حرم مطهر تدارک دیده شده است.

بنابراین گزارش ویژه برنامه وفات حضرت عبد العظیم حسنى(ع) روز سه‌شنبه ساعت 17:00 و چهارشنبه ساعت 10:00 در رواق حضرت معصومه(س) ویژه خواهران برگزار خواهد شد.

 همچنین مجلسی به مناسب این ایام حزن انگیز با عنوان محفل اشک روز چهارشنبه همزمان با اقامه نماز ظهر و عصر، صحن پیامبر اعظم، خروجی باب الهادی، مسجد صدیقی‌ها برگزار می‌شود.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • تسلیت اخوان انصاری در پی درگذشت همسر شهید آیت‌الله سیدمصطفی خمینی
  • ترمیم حرم‌ مطهر ائمه تعظیم شعائر اسلامی است
  • بزرگداشت حمزه سیدالشهدا در کشور کم‌رنگ است
  • چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)
  • فعالیت مجامع اجلاسیه بین المللی پیرغلامان حسینی
  • جبهه مقاومت، میهمان بیست و یکیمین اجلاس پیرغلامان حسینی
  • علل انتخاب حضرت عبد العظیم حسنی (ع) برای وکالت در ری
  • امامزاده‌ای که زیارتش مانند زیارت سیدالشهدا (ع) است
  • برنامه‌های حرم رضوی به مناسبت شهادت حمزه سیدالشهدا(ع)
  • روایت تاریخ از کارنامه روحانیت