Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - آمارها نشان می‌دهد سهام همچنان پرطرفدارترین اوراق بهادار نزد سرمایه‌گذاران ایرانی است. درحالی‌که یورو به یک بازار سرمایه‌گذاری بالقوه در کنار سایر بازار‌ها تبدیل شده بود رشد شهریورماه بورس همه معادلات را در بازارها به هم ریخت. اکنون تحت‌تأثیر چشم‌انداز امید بخش اقتصادی در نیمه دوم سال، نقدینگی در حال حرکت به سمت بورس است، همین موضوع موجب شد بازده بورس از مرز ۱۱درصد هم عبور کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطابق آمارهای رسمی تا هفته آخر شهریور‌ماه بازده ۱۱درصدی یورو در مقابل بازده ۸درصدی بورس، بازار سهام را در رتبه دوم جدول سرمایه‌گذاران نشانده بود اما با رشد سریع بازار سهام در ۸روز گذشته شرایط به‌طور کلی تغییر کرد.

به اعتقاد کارشناسان کاهش نرخ سود بانکی، امید به تک نرخی شدن ارز و همینطور چشم‌انداز افزایش قیمت نفت تحت‌تأثیر سیاست‌های جدید اقتصادی ترامپ در آمریکا، بدون درنظر گرفتن رشد بهره‌وری در اقتصاد، آینده رو به رشدی را پیش پای شاخص بورس قرار داده است به‌طوری که برخی کارشناسان حتی پیش‌بینی می‌کنند شاخص بورس از پتانسیل رشد تا مرز ۱۲۰هزار واحد هم برخوردار است.

•نماگر‌های اصلی


مطابق آمار رسمی، ارزش کل بورس تهران از ابتدای امسال تاکنون دست‌کم ۱۸هزار میلیارد تومان و ارزش کل فرابورس ۱۰هزارو ۵۰۰میلیارد تومان رشد کرده است، این ارقام به‌معنای این است که ارزش سهام شرکت‌های ایرانی از ابتدای سال تاکنون ۸میلیارد دلار بالاتر رفته است.

این آمار‌ها نشان می‌دهد تحت‌تأثیر رشد شاخص‌های بازار سهام بازده سرمایه‌گذاری در بورس از مرز ۱۱درصد و سرمایه‌گذاری در فرابورس از مرز ۹٫۵درصد عبور کرده است. چنانچه این رویه در نیمه دوم سال تداوم یابد می‌توان امیدوار بود که بازار سهام بالاترین نرخ رشد را در میان همه بازار‌ها ازجمله مسکن، طلا و ارز به نام خود ثبت کند.

•سهام

مطابق آمار موجود نزدیک به ۵۰درصد از کل معاملات اوراق بهادار در نیمسال اول به‌صورت سنتی به سهام اختصاص یافته است. در این مدت ۶۳هزارو ۷۲۰میلیارد تومان معادل ۱۷میلیارد دلار اوراق بهادار در بازار سرمایه دادوستد شده است که از این مقدار ۳۴هزار میلیارد تومان به مبادلات سهام در بورس و فرابورس اختصاص یافته است. از این مقدار ۲۴هزار میلیارد تومان در بورس و ۱۰هزار میلیارد تومان در فرابورس خریداری شده است.

•اوراق مشتقه

مطابق آمار‌ها بعد از سهام بیشترین حجم معاملات در بازار اوراق بهادار به اوراق مشتقه اختصاص یافته است. البته بخش عمده این معاملات در معاملات آتی بورس کالا انجام شده و سهم بورس از معاملات مشتقه بسیار ناچیز بوده است. ابزار مشتقه به اوراقی گفته می‌شود که مبتنی بر یک نوع قرارداد تحویل کالا یا اوراق بهادار دیگرند.


در واقع قراردادهای مشتقه به نوعی از قراردادهای مالی اطلاق می‌شود که ارزش خود را از کالای فیزیکی می‌‌‌‌گیرند، این کالای فیزیکی می‌تواند سهام، کالا، نرخ بهره و یا هر نوع کالای دیگر باشد.هم‌اکنون مهم‌ترین معاملات مشتقه مربوط به سکه بهار آزادی است که در بورس کالا دادوستد می‌شود.

براساس آمار در نیمه نخست امسال جمعا ۱۵هزار میلیارد تومان اوراق مشتقه در بازار سرمایه خریداری شده که از این مقدار ۱۴هزارو ۳۰۰میلیارد تومان در بورس کالا و ۵۲میلیارد تومان در بورس تهران انجام شده است. معاملات مشتقه بورس کالا مربوط به معاملات آتی سکه و معاملات بورس تهران مربوط به سهام بوده است.فرابورس ایران هم هنوز سهمی از معاملات مشتقه را به‌خود اختصاص نداده است.

اوراق بدهی

مطابق آمار بازار اوراق بدهی به سومین محصول پر طرفدار بازار سرمایه تبدیل شده است. از ابتدای سال تاکنون ۱۳هزارو ۴۰۰میلیارد تومان اوراق بدهی در بورس تهران و فرابورس دادوستد شده است که از این مقدار ۳۹۰۰میلیارد تومان در بور س و ۹۵۰۰میلیارد تومان در فرابورس خریداری شده است.عمده‌ترین معاملات اوراق بدهی شامل معاملات اسناد خزانه اسلامی دولتی است که با نرخ بهره بالا نظر سرمایه‌گذاران را جلب کرده است.از اواسط شهریور‌ماه با انتقال اسناد خزانه بانکی معروف به سخاب به فرابورس انتظار می‌رود حجم معاملات این اوراق در نیمه دوم سال با افزایش بیشتری مواجه شود.

•صندوق‌های قابل معامله

از ۲سال پیش تاکنون بخشی از معاملات اوراق بهادار بازار سرمایه به مبادلات واحدهای(یونیت) صندوق‌های سرمایه‌گذاری اختصاص یافته است. این صندوق‌ها که با نام صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله معرفی می‌شوند توانسته‌اند از ابتدای سال تاکنون ۱۲۵۲میلیارد از معاملات را به‌خود اختصاص دهند. از این مقدار ۵۹۶میلیارد تومان در بورس و ۶۳۴میلیارد تومان در فرابورس دادوستد شده است. نکته جالب توجه در مورد معاملات نخستین صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس کالاست که فقط چند‌ماه از فعالیت آن می‌گذرد. این صندوق که یک صندوق کالایی مبتنی بر طلاست توانسته است در این مدت کوتاه ۲۲٫۵میلیارد دلار سرمایه جذب خود کند.
حتما بخوانید : عملکرد فصل اول تاپیکو با تعدیل سود همراه شد

•بازار وام مسکن

آمار‌های فرابورس نشان می‌دهد در نیمه اول امسال جمعا ۶۴۵میلیارد تومان وام مسکن از طریق سامانه معاملات فرابورس خریداری شده است که این مقدار نسبت به سال قبل ۱۸درصد رشد نشان می‌دهد، البته روند معاملات این اوراق در هفته‌های اخیر شتاب بیشتری گرفته است به‌طوری که فقط در هفته گذشته ارزش کل وام مسکنی که توسط سرمایه‌گذاران خریداری شد نسبت به هفته قبل از آن ۲۵درصد رشد کرد.سال قبل در نیمه اول سال جمعا ۵۴۸میلیارد تومان وام مسکن توسط متقاضیان خریداری شده بود.

همشهری

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۱۴۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، پس از مدت‌ها بحث و گفت‌وگو برای واگذاری سهام دو باشگاه ورزشی بزرگ تهران، اواخر فرودین امسال سازمان خصوصی‌سازی آگهی واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را منتشر و قیمت پایه و شرایط عرضه سهام این باشگاه‌ها را اعلام کرد.

در همین راستا مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه در فرابورس آغاز شد و در نهایت سهام سرخابی‌ها به فروش رفت؛ اگرچه واگذاری این باشگاه چندان به فرآیند واقعی خصوصی سازی شبیه نبود و بیشتر به نظر می رسید که آن‌ها صاحبان فرمایشی جدیدی یافته اند؛ اما به هر جهت در این مزایده هلدینگ بزرگ خلیج فارس ۸۵ درصد سهم باشگاه استقلال را خریداری کرد و کنسرسیوم بانکی، صاحب سهام پرسپولیس شد.

واگذاری سرخابی‌ها تأثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد

برای بررسی تأثیر این واگذاری بر این دو باشگاه و بازار سرمایه، حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه درباره فروش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به صاحبان جدید آنها در بورس به خبرنگار آنا گفت: واگذاری سرخابی‌ها تاثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد؛ اما خریداران آنها که از شرکت‌های بورسی می‌توانند دوران جدیدی از نظر شفافیت در پیش بگیرند.

وی ادامه داد: این باشگاه‌ها اگرچه بورسی هستند؛ اما شفافیت لازم و افشای اطلاعاتی که در مقررات بورسی هستند را رعایت نکرده اند. به همین دلیل اگر ساختار مدیریتی این باشگاه‌ها بتوانند دستخوش تغییرات مثبت شوند و بر اساس دستورالعمل‌های تیمداری اداره شوند و سیاسی‌کاری از آنها حذف شود، ممکن است که اتفاقات خوبی برای این دو باشگاه و مالکان جدید آنها رخ دهد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: از جمله مهترین تغییراتی که می‌تواند در روند این دو باشگاه تغییرات مثبتی را پدید آورد، این است که نسبت به دریافت حق پخش بازی‌های این دو تیم اقدام شود. همچنین لازم است که مدیران این تیم‌ها رایزنی‌های لازم برای دریافت حق اتخاذ مستقیم تصمیمات اقتصادی را پیگیری کنند.

مانور‌های مدیریتی دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج می‌کند

وی تصریح کرد: با انجام این نوع مانور‌های مدیریتی می‌توان این دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج کرد. شایان ذکر است که شرکت‌هایی که این دو باشگاه را خریداری کرده اند از نظر توانایی مالی و نیروی انسانی متخصص در شرایطی هستند که می‌توانند وضعیت تأمین سرمایه پولی و نیاز کادر مدیریتی ماهر در این مجموعه‌ها را برطرف کنند؛ از این رو تحول این دو باشگاه کاملاً در دسترس است.

میرمعینی گفت: باید دید که دست مدیران شرکت‌های جدیدی که صاحب این دو باشگاه شده اند تا چه حد در بنگاهداری باز است؛ در غیر این صورت تحول خاصی را در شرایط و درآمد و ارزش سهام این دو باشگاه نخواهیم دید؛ البته طبیعی است که از طرف مالکان جدید با توجه به این‌که بخشی از منابع آنها برای این خرید صرف شده، دخالت‌های ساختاری صورت گیرد.

وی ادامه داد: این دو باشگاه حالا مالکان پولداری دارند که اگر بتوانند مدیریت مناسبی را اعمال کنند، اتفاقات خوبی خواهد افتاد. حالا فقط می‌توان یک دوره منتظر ماند تا ببینیم مالکان جدید از نظر مدیریت باشگاه و مدیریت مالی چه می‌کنند. مدیر استراتژیک و مدیر مالی مناسب در بدنه مالکان این باشگاه‌ها هست، اما این‌که چقدر دست آنها برای ایجاد تغییر باز باشد، هنوز محل سؤال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • نزول بورس برای چهارمین روز متوالی؛ شاخص هم‌وزن قد کشید
  • گزارش روزانه بورس ۱۲ اردیبهشت/ افت ۴ هزار واحدی شاخص
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!