Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-24@19:56:44 GMT

«خندوانه» بنگاه تبلیغاتی رامبد جوان شده است

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۱۵۵۳۱

صراط:«حسین سلطان محمدی» منتقد تلویزیون و سینما با اشاره به حواشی موجود در برنامه «خندوانه» گفت: این برنامه یکی از پیشگام‌ترین برنامه‌ها در سال‌های اخیر برای توجه به بحث شادی در رسانه ملی و گسترش دادن آن در جامعه است و تجربه سالهای اخیر در این برنامه نشان می‌دهد که خیلی از خانواده‌ها در آن ساعت مشخص با وجود اینکه همه امکانات لازم برای سرگرم شدن را دارند، اما یا در همان ساعت پخش و یا در زمان بازپخش حتما این برنامه را می‌بینند و این نشان از همراهی آنها با خندوانه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش فارس وی ادامه داد: خندوانه دو ویژگی مثبت دارد یکی اینکه توجه مستمر مردم را در طولانی مدت به خود جلب کرد و بعدی اینکه در این مدت زمان خانواده‌ها را هم مشتاق نگه داشت. اما در این سالها آیتم‌هایی که به آن پرداخته علاوه بر گزارش‌های عمومی و تجربیات سفر به مناطق مختلف و بهره گیری از کاراکترهای عروسکی که البته در دوره اخیر از این مورد فاصله گرفت و مخاطب به تدریج عادت کرد با الگوی جدیدی از برنامه سازی در سری چهارم روبه رو باشد و ما را به این رساند که برنامه ساز تلاشش را کرده تا در بخش بندی برنامه، تعادلی بین بخش چهره‌های برگزیده و مردمی ایجاد کند و دیدیم که تا حد زیادی هم بین بیان گفتار و کلمات مراقبت شد.

این منتقد ادامه داد: اگر چه به طور طبیعی و همیشه در هر برنامه‌ای با اینکه حداکثر مراقبت هم صورت می‌گیرد، اما اعتراض، خرده گیری رسانه‌ای یا رسمی هم وجود دارد و این موضوع درهمه جا طبیعی است و در اینجا هم رخ داده است. در هر حال نگاه کلی، نگاه منسجم کننده است و نگاه همراه کردن هنرمند و همراه کردن مردم در دور محوری به نام خنده و شادی است و آیتم‌ها، پرسش، تلاش‌ها و حتی الگوهایی که هنرمندان در استند آپ کمدی، خنداننده شو و ادا بازی به عنوان الگوهای بازی‌های جمعی در کنار همدیگر را ارائه می‌دهد قابل قبول هستند.

وی با بیان اینکه «خندوانه» تکراری شده است، ادامه داد: معتقدم ایرادی ندارد که خندوانه تکراری شده است، اما این را قبول دارم که استندآپ کمدی در این برنامه تکراری شده شاید می‌طلبید کاراکترهای مختلف از فضاهای متفاوت در کنار یکدیگر قرار می‌گرفتند. مخاطب امروز نیازمند دریافت آیتم‌های متنوع است. الگویی که پرسش‌هایی از داخل پاکت بیرون می‌آورند و سعی می‌کنند با پانتومیم آنها را اجرا کنند، اولین بار در فیلم «درباره الی» اصغر فرهادی دیده شد و بعد از آن در چندین آگهی بازرگانی از آن استفاده کردند. در اینجا از پانتومیم به شکل مردمی و فراتر از همیشه که پانتومیم‌ها در یک سالن نمایش اجرا می‌شد، بهره گرفتند. خندوانه تلاش کرد با درگیر شدن با خاطرات مردمی همه آنچه ما با آنها بارها می‌خندیم. خندوانه تلاش دارد تا ذهن‌ها را فعال می‌کند و سواد غیر کلامی را نشان دهد و همه اینها نشان از الگوسازی شادی و کنار هم بودن و همراهی خانواده را ترویج می‌دهد که از نکات مثبت آن است.

سلطان محمدی افزود: در یکی از دوره‌ها به طور ناخواسته به فضای سیاسی کشیده شد و ماجراهایی بین مردم برای رای دادن به دو بازیگر راه افتاده بود که خیلی افراد را متوجه تلویزیون کرد. همان تلویزیونی که می‌گویند کسی تماشایش نمی‌کنند. اما همیشه آیتمی وجود داشته که همین منتقدین کلامی را پای تلویزیون بنشاند. در این برنامه روایت متفاوتی مطرح نمی‌شد، تنها یک چیز شاد گفته می‌شد و بعد از دریافت واکنش‌ها رای مردم سنجیده می‌شد. در اصل این مسائل نشان داد که هنر ناخواسته این نوع رقابت حتی افراد به ظاهر منتقد را با خود درگیر کرد و اینها را پای تلویزیون نشاند. خیلی‌ها این برنامه را خراب نکردند و گذاشتند داستان ادامه پیدا کند و مرحله به مرحله جلو رود.

این منتقد بیان داشت: در هر حال با اینکه تلویزیون برنامه‌ای مثل نود دارد که می‌تواند در زمینه ایجاد کردن موج پیشگام باشد،‌ خندوانه هم توانست در همین جایگاه خود را نگه دارد و به هوای شرکت کننده مردمی خانم فضاهایی ایجاد شد و رای نیاورد و خودش در واکنش‌ها گفت که حواشی باعث برکناری‌اش شد. همین که تا همین اندازه می‌تواند ذهن‌ها را متمرکز کند خوب است و نوعی الگوسازی که در کنار خوانده بودن و شاد شدن است را ترویج داده است.

وی درباره حضور چهره‌های شناخته شده در این برنامه نیز گفت: در یک دوره ای همه نوع چهره ای را به این برنامه آورد از جامعه روحانیت ورزشی علمی فرهنگی و هنری به این برنامه آمدند تا اجرای بدلکاری ارشا اقدسی همراه با موسیقی. همه اینها تلاش برای ابتکارات جدید با استفاده از الگوهای آشنا در ذهن مردم است. یعنی مفهومی آشنا را با تصوراتی دیگر جلوی مردم گذاشتیم. دقیقا مثل فیلم‌های سینمایی که قصه تکراری دارند و یا برداشتی از فلان فیلم هستند که اصلا مهم نیست و مهم نوع ساختنش

سلطان محمدی درباره حذف جناب خان از این برنامه گفت: این برنامه در سری سومش هم توانست خود را نگه دارد و این خنداننده‌ها باعث شدند تا مخاطب جای خالی جناب خان را فراموش کند،‌ البته نباید این را از یاد برد که بعد از رفتن جناب خان، چهار عروسک به برنامه آوردند که به محض عدم استقبال مخاطب آنها را از برنامه حذف کردند. ضمن اینکه این چهار عروسک چهره‌های جذاب و حتی تو دل برو هم نداشتند که مخاطب شب‌ها آنها را ببیند و به خواب راحت برود. بعد از حذف جناب خان عوامل خندوانه سعی کردند تا با استفاده از مسابقه‌های مختلف با حضور مردم جایش را پر کنند و احتیاج به زمان دارد. ما در کلیت اقتصاد فرهنگ‌مان، درک اقتصادی متعادل نداریم و الان سوالم این است که آیا مالک این عروسک با عدم توافق مالی با عوامل خندوانه و همکاری با فلان شرکت شوینده برای استفاده از این عروسک روی بدنه اتوبوس‌ شرکت واحد به نتیجه مطلوب رسید؟ در صورتیکه شبکه نسیم می‌توانست با مالکیت این عروسک کارهای فرهنگی زیادی از جمله چاپ عکس جناب خان روی جلد دفتر و مداد و ... انجام دهد. اما با این کار مخاطب هم لطمه خورد و این عروسک با دیدن هر روزه در این برنامه برای ما زنده بود. مالک این عروسک ضمن اینکه از لحاظ مالی به خودش ضرر زد، خندوانه را هم مقداری از قدرت نفوذش انداخت.

وی با اشاره به عدم حضور برنامه‌ هم ساختار در کنار خندوانه بیان داشت: این که طبیعی است اما هر برنامه‌ای هم ساخته می‌شد، می‌گفتند کپی آن برنامه است. اگرچه مدتی است که جذابیت ماهواره برای مردم ما فروکش کرده به این خاطر که برنامه و یا سریال متفاوتی ندارند و مدام منتظر این هستند که چه سریالی در شبکه نمایش خانگی ایران عرضه می‌شود و آنها همان را در شبکه‌های خود پخش کنند که دیگر برای مردم ما جذابیت ندارد. الان دیگر شبکه جم هم مثل سابق نیست.

وی عنوان داشت: امسال که دیگر ما جلوی تبلیغات جم را گرفتیم پس چرا مردم برای دیدن فیلم‌های سینمایی هزینه می‌کنند؟ مردم ما برای محصول داخلی هزینه کردند. الان اگر دقت کنید در سریال‌های طنزی که در حال پخش هست، مقداری صریح‌تر به وضعیت پرتلاطم جامعه چه در فضای فوتبالی و چه سیاسی پرداختیم. اینها تجربیات جدید است که کمک می‌کند متمرکز شویم به سمت تلویزیون که ببینیم به کجا می‌رود.

وی با اشاره به حذف یکی از سکانس‌ها در سریال «گسل» بیان داشت: گاهی لازم است بعضی از این سکانس‌ها در این سریال برنامه‌ها و .. باشد تا بگوییم ما خودمان موضوع مورد بحث را با خودمان پیدا می‌کنیم و لازم نیست کسی از بیرون به ما بگوید.

سلطان محمدی با بیان پیشنهادی برای تولید فصل جدید خندوانه گفت: به هر حال بالا برویم و پایین بیاییم، همانطور که فردوسی پور ستون نود است، رامبد جوان هم ستون خندوانه است و این برنامه‌ها با این مجریان هویت دارند. اگر جوان از اظهار نظرهایی که می‌کند فاصله بگیرد که می‌دانم کار بسیار سختی است، برای برنامه «خندوانه» بسیار بهتر است، ‌کما اینکه می‌توانند از تعداد قسمت‌های این برنامه در هفته بکاهند تا هم به زندگی شخصی خود برسد و هم به خندوانه.

وی درباره محتوای برنامه نیز گفت: ما در مراسم‌های شادی بازی‌های گروهی و کمدی‌های گوناگون و شاد داریم و انواع بازی‌هایی وجود دارد که از قدیم انجام می‌دادند که مردم را حتی الامکان از فضای مجازی دور می‌کند و می‌تواند در این بخش از هنرمندان هم استفاده کند و بازی‌هایی به برنامه بیاید که در استودیو هفت سنگ، ‌لی لی و بازی‌های داخلی به استودیو بیایند و ببینند آیا واقعا قابلیت اجرا دارد؟ چراکه طراحی مسابقه کار ساده‌ای نیست.

وی در پایان به ویژگی مثبتی در این برنامه اشاره کرد و افزود:‌ حضور مردم به صورت خانوادگی در این برنامه یکی از نکات مثبتش هست که بهتر است در فصل جدید از بین نرود. این برنامه در حقیقت کمکی است برای شادی آخر شب و آرام خوابیدن مردم.اما این برنامه نباید به سمتی برود که تبدیل به بنگاه تبلیغاتی برای رامبد جوان، فیلم‌هایش و حتی زندگی خانوادگی اش بشود.


منبع: صراط نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۱۵۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب‌های زیرزمینی در افق ۱۴۲۰

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، محمد جوان‌بخت معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در کارگاه آموزشی «حکمرانی آب زیرزمینی» عنوان کرد: آب کالایی با ارزش و غیرقابل جایگزین در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها و یکی از مؤلفه‌های مهم در حفظ تعادل و پایداری اکوسیستم و محیط زیست به شمار می‌آید؛ همچنین آب، یکی از پارامترهای اثرگذار در آمایش سرزمین و توسعه کشورهاست.

جوان‌بخت با بیان اینکه آب زیرزمینی به عنوان یک منبع استراتژیک، از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: آب زیرزمینی به عنوان بزرگترین منبع آب شیرین در زمین طی نیم قرن اخیر به شکل بی‌رویه‌ای برای مصارف کشاورزی، شرب و صنعت مورد بهره‌برداری قرار گرفته و متأسفانه اثرات نامطلوب محیط زیستی همچون فرونشست‌ها را در پی داشته است.

وی با بیان اینکه در بسیاری از آبخوان‌های جهان نرخ برداشت آب زیرزمینی بسیار بالاتر از تغذیه آن است، گفت: این مسئله سبب شده منابع آب زیرزمینی به تدریج تحت تنش‌های کمی و کیفی قابل توجهی قرار بگیرد.

۶۵ درصد کل برداشت آب زیرزمینی جهان توسط پنج کشور از جمله ایران

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران ادامه داد: برداشت از آب زیرزمینی تنها در هند، ایالات متحده، چین، پاکستان و ایران حدود ۶۵ درصد از کل برداشت آب زیرزمینی جهان را تشکیل می‌دهد و این پنج کشور حدود ۷۰ درصد از آب کشاورزی را در اختیار دارند که برای آبیاری بخش عمده‌ای از این اراضی از منابع آب زیرزمینی استفاده می‌شود.

وی اضافه کرد: رشد جمعیت، افزایش شهرنشینی و تغییر در سبک و الگوی زندگی سبب افزایش مصرف آب شده که بخش قابل توجهی از آن، از آب زیرزمینی تأمین می‌شود و این امر منجر به ناپایداری منابع آب زیرزمینی شده است.

جوان‌بخت بیان کرد: یافته‌ها و تجارب نظری و علمی کشورها حاکی از آنکه تنظیم‌گری و سیاست گذاری در برداشت آب زیرزمینی و جلوگیری از افت آن صرفاً از طریق تدوین مقررات و کنترل از سوی دولت‌ها بسیار دشوار است. بخش مهمی از این مشکل ریشه در ماهیت آب زیرزمینی دارد که جز منابع عمومی مشترک محسوب می‌شود و بهره‌برداری پایدار از آن نیازمند تحقق یک کوشش جمعی است.

سه دهه افت مستمر منابع زیرزمینی در ایران

وی خاطرنشان کرد: کشور ما نیز با داشتن نزدیک به یک میلیون چاه، حدود سه دهه افت مستمر منابع زیرزمینی را تجربه کرده است که بخشی از این افت، ناشی از تجارت آب مجازی از طریق صادرات محصولات کشاورزی و فراورده‌های غذایی می‌تواند باشد. هرچند در سال‌های اخیر با وضع برخی قوانین و تمهیدات اخذ عوارض صادراتی تلاش شده از این نوع صادرات جلوگیری شود.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به کلیاتی از سیمای منابع و مصارف آب کشور بیان داشت: متوسط بارندگی سالانه کشور حدود یک سوم متوسط بارندگی جهانی است. کل حجم آب تجدیدپذیر کشور نیز بر اساس آخرین برآوردها حدود ۱۰۳ میلیارد مترمکعب تخمین زده می‌شود که در شرایط حاضر بیش از ۹۰ درصد آن، دو برابر شاخص‌های جهانی مصرف می‌شود.

مصرف ۸۰ میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی

جوان‌بخت با تأکید بر اینکه نزدیک به ۵۰ درصد منابع آب مصرفی از آب‌های زیرزمینی و بقیه از آب‌های سطحی تأمین می‌شود، گفت: بزرگترین مصرف‌کننده آب در کشور، در بخش کشاورزی با ۸۰ میلیارد مترمکعب است که بخش عمده آن از آب زیرزمینی تأمین می‌شود.

وی در خصوص وضعیت منابع آب زیرزمینی نیز افزود: در ایران واحد برنامه‌ریزی در موضوع آب زیرزمینی ۶۰۹ محدوده مطالعاتی است؛ تقریباً ۶۶۰ آبخوان آبرفتی با وسعت ۲۶۵ هزار کیلومتر مربع و حدود ۱۵ درصد مساحت کشور شناسایی شده است. از یک میلیون و ۳۰۰ هزار منبع آبی شناسایی شده، بالغ بر یک میلیون آن به چاه‌ها اختصاص دارد و بقیه مربوط به چشمه‌ها و قنوات است و طول چاه‌های حفر شده در کشور نزدیک به ۳۸ هزار کیلومتر است که سهم چاه‌های مجاز ۷۰ درصد از این میزان است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا اظها: کرد منابع آب زیرزمینی به دلیل برداشت بی‌رویه و بروز خشکسالی‌های متوالی از شرایط مناسبی برخوردار نیست؛ کسری متوسط سالانه منابع آب زیرزمینی برابر ۴.۹ میلیارد است و به دلیل تداوم برداشت‌ها میزان تجمعی کسری مخازن آب زیرزمینی بالغ بر ۱۴۶ میلیارد متر مکعب است.

حدود ۳۵۹ دشت کشور دچار فرونشست است

وی با بیان اینکه حدود ۳۵۹ دشت کشور دچار فرونشست است، اعلام کرد که ۲۸ درصد چاه‌های کشاورزی معادل ۱۱۷ هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست بیش از ۱۰ سانتی متر حفر شده است.

جوان‌بخت، پدیده حفر چاه‌های غیرمجاز و نیز برداشت بیش از پروانه بهره‌برداری را از معضلات اساسی مدیریت آب زیرزمینی خواند و اظهار داشت: بخشی قابل توجهی از آن ناشی از کشاورزی معیشتی و خرد شدن سطوح اراضی کشاورزی در اختیار بهره‌برداران است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: برنامه‌ریزان بخش آب کشور از دیرباز به اهمیت آب زیرزمینی پی‌برده و در همین ارتباط نسبت به وضع قوانین و مقررات و نیز تدوین برنامه‌های عملیاتی اقدام کردند.

وی افزود: در حوزه قانونگذاری، تصویب قانون و نحوه ملی شدن آن در سال ۱۳۴۷ نخستین اقدام بود که در آن تأکید شد همه چاه‌های غیرمجاز باید مسدود شود. در سال ۱۳۶۱ و بعد از کمتر از دو دهه، قانون توزیع عادلانه آب جایگزین قانون قبلی شد و مقرر شد که در دشت‌های با بیلان منفی، توسعه برداشت ممنوع شود.

جوان‌بخت اضافه کرد: بعد از حدود ۲۸ سال قانون تعیین تکلیف چاه‌های فاقد پروانه، در سال ۱۳۸۹ به تصویب رسید که در نتیجه آن بخشی از چاه‌های غیرمجاز حفر شده قدیمی، با شرط اینکه موجب اضرار به حقوق دیگران نشود، مشروعیت پیدا کرد.

اقدامات انجام شده منجر به توقف افت منابع آب زیرزمینی یا حتی ثابت ماندن آن نشده است

وی گفت: در قوانین برنامه‌های توسعه و نیز قوانین بودجه سنواتی کشور نیز، پیوسته آب زیرزمینی نقش پررنگی داشته اما به دلیل ناهم‌سویی سیاست‌ها و ناهماهنگی عددگذاری‌ها در بخش‌های مختلف اثرگذار، همه اقدامات متأسفانه منجر به توقف افت منابع آب زیرزمینی یا حتی ثابت ماندن آن نشد.

معاون وزیر نیرو با اشاره به برنامه‌های عملیاتی نیز، بیان داشت: یکی از مهمترین برنامه‌ها در کشور برای بهبود شرایط آب زیرزمینی، طرح احیا و تعادل‌بخشی آب زیرزمینی بود که تقریباً از دو دهه پیش توسط وزارت نیرو و از طرف وزارت نیرو تألیف و با همکاری سایر دستگاه‌ها به اجرا گذاشته شد ولی اجرای کامل آن با شرایط مطلوب فاصله زیادی دارد.

جوان‌بخت خاطرنشان کرد: طی چند سال اخیر، برنامه سازگاری با کم آبی از برنامه‌هایی است که تلاش کرد با ایجاد وفاق بین دستگاه‌های اثرگذار در مدیریت منابع آب، برنامه‌ای را برای کاهش برداشت از منابع آب زیرزمینی و حفظ این منابع استراتژیک پیشنهاد و عملی کند، اما تقریباً تمام این برنامه‌ها به جای تکیه بر مدیریت تقاضا، متکی بر مدیریت مصرف آب بوده و عملاً توفیق چندانی در مدیریت آب زیرزمینی و احیای آن نداشته است.

نقشه راه آب کشور؛ برنامه‌ای برای رفع ناترازی بین منابع و مصارف آب متکی بر مدیریت تقاضا

وی با اشاره به نقشه راه آب کشور، تدوین این برنامه را در راستای رفع ناترازی بین منابع و مصارف آب متکی بر مدیریت تقاضا دانست و گفت: توجه ویژه به شاخص‌های اجتماعی و اقتصادی در مدیریت آب در دستور کار قرار گرفته است.

جوان‌بخت با بیان اینکه در نقشه راه آب کشور، به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده تا آب مانعی برای توسعه و پیشرفت کشور نباشد، گفت: در این نقشه تلاش شده تا اشتغال جامعه در حد مطلوب باشد، تولید ناخالص داخلی به ازای واحد آب مصرفی ولی در کل افزایش یابد و مبتنی بر نقشه راه آب کشور، میزان مصرف آب زیرزمینی از حدود ۵۰ میلیارد مترمکعب در سال در شرایط کنونی، به حدود ۲۵ میلیارد مترمکعب در افق سال ۱۴۲۰ برسد.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: بر اساس نقشه راه آب کشور، ارزش افزوده تولیدی بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعت و خدمات به نسبت وضع موجود نیز ارتقا خواهد یافت.

پایش ۲۲۰ هزار چاه کشاورزیِ مجهز به کنتور هوشمند

وی با اشاره به طرح «مدیریت توأمان مصرف آب و برق» نیز اضافه کرد: این برنامه یکی از برنامه‌هایی است که در یکسال و اندی گذشته تعریف شده تا از برداشت آب بیش از پروانه بهره‌برداری چاه‌ها جلوگیری شود که از طریق مدیریت انرژی مصرفی چاه‌ها اجرایی می‌شود.

جوان‌بخت ادامه داد: در این طرح با تجهیز چاه‌ها به کنتورهای نسل جدید که قابلیت‌هایی همچون رؤیت، کنترل و برنامه پذیری از راه دور دارد، میزان بردشت آب متناسب با سهمیه انرژی متناظر آن مورد کنترل قرار می‌گیرد.

وی گفت: در سال گذشته زیرساخت‌های سخت افزاری و نرم افزاری طرح تهیه شده و در حین ایجاد این بستر، بیش از ۲۲۰ هزار حلقه چاه مورد پایش قرار گرفت. در سال اول ۵۲ هزار چاه با الگوی مصرف بالاتر از سهمیه مجاز ماهانه یا سالانه شناسایی شده و حدود ۲۴ هزار چاه نیز مشمول محدودیت در مصرف شد.

کنترل ۷ میلیارد مترمکعب آب با اجرای طرح مدیریت توأمان آب و برق
جوان‌بخت تأکید کرد: تداوم و اجرای همین یک برنامه، می‌تواند حجمی نزدیک به ۷ میلیارد مترمکعب را کنترل و از برداشت غیرمجاز چاه‌ها جلوگیری کند که می‌تواند کمک شایانی به رفع ناترازی منابع آب زیرزمینی محسوب شود؛ همچنین برنامه عملیاتی انسداد چاه‌های غیرمجاز نیز با نگاه به حل مشکلات معیشتی همزمان پیگیری می‌شود.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران به طرح جایگزینی آب مصرفی صنایع با آب‌های نامتعارف نیز اشاره کرد و اظهار داشت: این طرح بر اساس تکلیف قانونی بند ع تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ است که در اجرای این برنامه نیز، بخش عمده‌ای از آب زیرزمینی صنایع با هدف حفظ و صیانت از آب‌های زیرزمینی کاسته خواهد شد.

تحقق اهداف در گرو مشارکت گرو داران و هماهنگی سیاست‌گذاری‌هاست
وی افزود: وزارت نیرو با رصد مناسب وضعیت آب زیرزمینی اهدافی را در راستای حکمرانی مطلوب آب زیرزمینی طی دولت سیزدهم دنبال کرده است؛ هر چند تحقق این اهداف، در گرو مشارکت تمامی گرو داران و هماهنگی سیاست‌گذاری‌ها در این زمینه است.
جوان‌بخت خاطرنشان کرد: حمایت از تشکیل و تقویت مدیریت مشارکتی با حضور بهره‌برداران اصلی دشت‌ها، ایجاد شفافیت و رعایت قانون و برقراری عدالت در برخورداری از آب و انرژی برای بهره‌برداران مجاز، استقبال و استفاده از راهکارها و ایده‌ها در حوزه هوشمندسازی و استفاده از تجهیزات مدرن و تکنولوژی‌های میدریت تقاضا، حفظ و تعادل آبخوان‌ها برای رعایت حقوق عامه و پایداری در امینت غذایی، توزیع عادلانه آب با هدف مدیریت و صیانت از منابع آب و حفظ منافع اقتصادی کشاورزان، جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز، بهره‌مندی از پتانسیل و ظرفیت شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در حوزه بهره‌وری در صنعت آب از این اهداف است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: جای خوشبختی است که مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری در برگزاری سلسله کارگاه‌های آموزشی، موضوع حکمرانی آب زیرزمینی را مورد توجه قرار داده و با مشارکت مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق بازرگانی، دانشگاه تربیت مدرس، شرکت مدیریت منابع آب و سایر مشارکت‌کنندگان اقدام به برگزاری این کارگرو کرده است.
وی اضافه کرد: در این کارگاه که مهمانان و سخنرانان خارجی از مراکز بین‌المللی مانند ارزیابی منابع آب زیرزمینی، انجمن بین‌المللی هیدرولوژیست‌ها و شرکت‌کنندگانی از کشورهای اسپانیا، ایتالیا، هلند، اسپانیا و مالت نیز حضور دارند، فرصت مناسبی برای به اشتراک گذاشتن تجربیات نو در زمینه حکمرانی آب زیرزمینی است.

جوان‌بخت اظهار داشت: قرار است در نشست‌های پیش بینی شده در این کارگاه موضوعاتی همچون حکمرانی چند سطحی، حکمرانی تلفیقی آب سطحی و زیرزمینی، مدیریت مشارکتی آب زیرزمینی، ارزیابی طرح تعادل بخشی آب زیرزمینی، پایش و مدیریت توأمان آب و برق و همکاری‌های بین بخشی ارائه و بحث شود که همه آنها از ضروریات حکمرانی آب زیرزمینی در کشور ما است.

وی بیان داشت: تبادل تجارت عملی و نظری متخصصان حاضر در این کارگاه می‌تواند گامی در راستای بهبود مدیریت منابع استراتژیک آب زیرزمینی در منطقه بردارد و ارزیابی و آسیب‌شناسی برنامه‌ها و فعالیت‌های کشورمان در مدریت آب زیرزمینی راهگشا خواهد بود.

کد خبر 6086717 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت ایران
  • توجه به نسل جوان اولویت تمام برنامه‌های تبلیغات اسلامی باشد
  • کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب‌های زیرزمینی در افق ۱۴۲۰
  • تمهیدات لازم برای برگزاری دور دوم انتخابات در خوزستان فراهم شد
  • رادیو ۸۴ ساله شد/ اینجا تهران است، رادیو ایران
  • فراهم شدن تمهیدات لازم برای برگزاری دور دوم انتخابات در خوزستان
  • کاری کنید امید مردم برای خانه‎دار شدن از بین نرود/بنگاه‌‎داری بانک‌‎ها، آفت بزرگ بازار مسکن کشور است
  • بنگاه داری بانک ها آفت بزرگ بازار مسکن کشور است
  • سخت‌نگیر! بیا وسط
  • قرعه‌کشی تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس برگزار شد/ تماشای مناظره و برنامه‌های تبلیغاتی از شبکه تهران