Web Analytics Made Easy - Statcounter

توسعه باغات دیم در اراضی شیب‌دار استان کهگیلویه و بویراحمد به مساحت ۱۰۰ هزار هکتار در یک بازده زمانی ۱۰ ساله گامی مهم و اثر گذار توسط سازمان جهاد کشاورزی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی بوده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، دارا بودن اراضی مستعد باغی و زراعی یکی از ظرفیت های بالای کهگیلویه و بویراحمد بوده که به نوبه خود می‌تواند سبب رونق کشاورزی در نقاط مختلف این استان چهار فصل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.

جلوگیری از فرسایش خاک، جلوگیری از هدر رفت آب، تقویت منابع آب زیز زمینی، ایجاد اشتغال و رونق تولید و در نهایت تحقق و تقویت اقتصاد مقاومتی از مزایای طرح توسعه باغات در اراضی شیب دار است.

این امر علاوه بر اشتغالزایی و درآمد پایدار نهایتاً زمینه ساز تحقق اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال مدنظر مقام معظم رهبری می‌شود مسئله‌ای که از چشم مسئولان سازمان جهاد کشاورزی پنهان نماند و تصمیم بر بهره بردن از این ظرفیت عظیم شده است.

بدون شک توسعه فعالیت‌های کشاورزی در هر منطقه سبب افزایش محصولات کشاورری خواهد شد و افزایش محصولات کشاورزی خودکفایی در تولید محصولات غذایی و افزایش ضریب امنیت غذایی را در پی خواهد داشت که نتیچه آن افزایش صادرات غیرنفتی و کاهش وادات است.

کهگلویه و بویراحمد نیز با دارا بون اراضی شیب دار مستعد در مناطق سردسیری، معتدل و گرمسیری می‌تواند به عنوان یکی از قطب‌های اصلی کشور در زمینه تولید محصولات متنوع باغی تبدیل شود موضوعی که استارات آن زده شده و قرار است با سرعت مسیر پیش بینی شده را تا رسیدن به هدف بپیماید.

طرح توسعه باغات دیم در 100 هزار هکتار از اراضی شیب‌دار

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده طی یک برنامه 10 ساله طرح توسعه باغات دیم در 100 هزار هکتار از اراضی شیب‌دار استان اجرا می‌شود.

جعفر گوهرگانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج اظهار داشت: استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به وضعیت بارندگی و تپوگرافی اراضی شرایط مناسبی برای توسعه باغات دیم در اراضی شیب‌دار دارد.

وی از احداث 1400 هکتار باغ دیم در اراضی شیب‌دار استان از ابتدای سال 96 تاکنون خبر داد و افزود: امیدوارم در این زمینه یک بسیج همگانی با هدف ایجاد اشتغال، رونق تولید، تلطیف هوا، تقویت سفره‌های آب زیرزمینی،جلوگیری از آتش سوزی، فرسایش خاک و روان آب و پایداری تولید در روستاها و مهاجرت معکوس انجام گیرد.

گوهرگانی با تاکید بر اینکه توصیه مسئولان جهاد کشاورزی به مردم استان توسعه باغات دیم بویژه انگور، بادام و گل محمدی است، عنوان کرد: 150 هکتار باغ انگور دیم در شهرستان بویراحمد وجود دارد که از هر هکتار 10 تن انگور برداشت می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: حاشیه جاده‌های این استان تا 200 متر از حریم شامل یاسوج-کهگیلویه، باشت-چرام، یاسوج-سی‌سخت، یاسوج-شیراز، پاتاوه-دهدشت و مناطقی همچون طسوج چرام، ده بزرگ و لار شهرستان باشت و تمام مناطق مرتعی شهرستان‌های بویراحمد و دنا ظرفیت مناسبی برای احداث باغات دیم دارند.

گوهرگانی تاکید کرد: شرایط این استان برای توسعه باغات دیم در اراضی شیب‌دار به مراتب بهتر از استان‌های فارس و حتی کردستان بوده و تنها نیازمند فرهنگ سازی در این زمینه با هدف استقبال مردم هستیم.

حمایت از توسعه باغات دیم سیاست وزارت جهاد کشاورزی

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی گفت: طبق برنامه ششم توسعه باید 500 هزار هکتار باغ دیم در اراضی شیب‌دار کشور با استفاده از آب سبز احداث شود.

محمدعلی طهماسبی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج اظهار داشت: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده امسال 60 هزار هکتار احداث باغ در اراضی شیب‌دار کشور پیش بینی کرده‌ایم که امیدواریم در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تصویب شود.

وی با بیان اینکه برای احداث هر هکتار باغ دیم 10 میلیون تومان در قالب تسهیلات و بلاعوض نیاز است، عنوان کرد: احداث باغ دیم در اراضی شیب‌دار مناطقی با بارندگی بیش از 400 میلی متر در اولویت است.

طهماسبی با اشاره به اینکه وزارت جهادکشاورزی در زمینه حفره گوده و نهال برای احداث باغ دیم کمک می‌کند،ابراز کرد: یکی از اولویت‌های این وزارتخانه توسعه باغات دیم در اراضی شیب دار بوده و در این زمینه آمادگی کامل برای همکاری با مردم داریم.

معاون وزیر جهادکشاورزی در امور باغبانی با اشاره به اینکه در کشور سالانه 16 میلیارد تن فرسایش خاک داریم، افزود:با توسعه باغات در اراضی شیب‌دار شاهد به حداقل رسیدن این میزان فرسایش خاک هستیم.

طهماسبی ادامه داد: عملکرد استان‌های غرب کشور از جمله کهگیلویه و بویراحمد، فارس و کردستان در زمینه توسعه باغات دیم در اراضی شیب‌دار بسیار مطلوب و امیدوار کننده است.

وی با بیان اینکه 2600 هزار هکتار سطح کل باغات در کشور است، گفت: سالانه یک میلیارد و 700 میلیون دلار صادرات پسته داریم که در مقابل آن میوه‌های آب‌بر وارد کشور می‌کنیم.

امیدواریم با حمایت مسئولام و متولیان امر بویژه وزارت جهاد کشاورزی و همکاری و تعامل مردم شاهد تحقق توسعه باغات دیم استان کهگیلویه و بویراحمد به میزان 100 هزار هکتار در یک بازده 10 سال باشیم زیرا تحقق این مهم جز در سایه حمایت دولت و همکاری مردم امکان پذیر نیست.

گزارش از سجاد نوبهار

انتهای پیام/

R41452/P1336/S6,69/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۱۶۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۳۰۰ طرح ارتباطی در کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کهگیلویه وبویراحمد گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون در این استان بیش از ۳۰۰ پروژه ارتباطی در شهرستان‌های مختلف استان اجرایی شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  یاسوج، سید محمود رادمنش در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در دو سال اخیر یک هزار و دویست میلیارد تومان جذب اعتبار انجام گرفته، بیش از 300 طرح در استان اجرا شده و 16 طرح بزرگ نیز در دست اجرا هستند، که با اجرای این 16 طرح تبدیل به استان سبز ارتباطی می‌شویم.

وی عنوان کرد: در 30 ماه اخیر و قبل از این دولت قریب به 100 کیلومتر فیبر نوری در حوزه روستایی کار شد، در سی ماه دولت سیزدهم 300 کیلومتر فیبر نوری اجرایی شد و مصوبه اجرای 1500 کیلومتر را نیز گرفته‌ایم و اگر این پروژه اجرایی شود هم ظرفیت شبکه ارتقاء پیدا می‌کند، هم سرعت افزایش، و پایداری شبکه بهبود می‌یابد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کهگیلویه وبویراحمد ابراز کرد: به دلیل شرایط توپوگرافی این استان اجرایی کردن پروژه‌ها سخت، و هزینه‌های هر پروژه چندین برابر و کمرشکن است.

رادمنش درخصوص ضعف ارتباطی جاده پاتاوه دهدشت افزود: این جاده به دلیل اینکه تازه افتتاح شده، هنوز به صورت رسمی کد نخورده و در صورتی که کد دریافت کند، تعهدات ارتباطی برای آن در نظر گرفته می‌شود، هرچند که چند سایت نیز در این جاده احداث شده، و تا جایی که ممکن بود چند روستا در نزدیکی این جاده پوشش داده شده است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کهگیلویه و بویراحمد درخصوص نارضایتی در برخی از مناطق روستایی، تصریح کرد: وقتی بارش باران داریم و در سایت مادر قطعی برق اتفاق می‌افتد، موجب می‌شود سایت‌های متصل به این سایت نیز قطع شوند، شبکه برق در حوزه‌های ارتباطی اهمیت زیادی دارد و 95 درصد قطعی سایت فیبر نوری ناشی از قطعی برق است.

رادمنش درباره شبکه ارتباطی جاده بابامیدان یاسوج نیز گفت: تا 90 درصد جاده بابامیدان یاسوج از نظر فیبر نوری مشکلی ندارد و بخشی از آن نیز در محدوده استان کهگیلویه و بویراحمد نیست که دسترسی به آن نداریم.

وی ادامه داد: در بحث آگاه‌سازی عمومی قریب به یک میلیون و نیم پیامک هشدار ارسال کرده‌ایم، در سال 1402 هر بار که پیامک ارسال می‌شود، حدوداً 700 میلیون تومان هزینه بر است.

رادمنش درباره سرقت از سایت‌های ارتباطی گفت: سرقت در کهگیلویه و بویراحمد موجب نارضایتی زیادی می‌شود، گاهی به دلیل یک سرقت کابل و ترانس و... تا دو هفته مردم ارتباط ندارند، وقتی سارق یک سایت را از کار میاندازند، خطر قطع ارتباطی یک یا دو هفته وجود دارد. سارقان محترم باید ببینند که چه چیزی را سرقت می‌کنند و دارند چه لطمه‌ای به مردم می‌زنند، وقتی ارتباط قطع شود چه صدماتی به مردم وارد می‌شود.

وی با اشاره به افزایش ارتباطات در مناطق روستایی خاطرنشان کرد: در دورترین نقاط، مردم در پلتفرم‌های کسب و کاری محصولات خود را برای فروش گذاشته‌اند، ارتباط برقرار می‌کنند و کسب و کار در اینترنت دارند. مثلاً در روستای محروم زیلایی مردم با کسب و کار‌های اینترنتی در ارتباط هستند و آگاهی‌شان خیلی بیشتر شده است، هر چند که با افزایش میزان ارتباطات، سواد رسانه‌ای نیز اهمیت زیادی پیدا می‌کند.

رادمنش ادامه داد: اعتبارات بخش ارتباطات ملی است، و تاکنون یک هزار و دویست میلیارد تومان اعتبار جذب کردیم، بیش از 300 طرح در استان اجرا شده و 16 طرح بزرگ نیز در دست اجرا هستند، که با اجرای این 16 طرح تبدیل به استان سبز ارتباطی می‌شویم.

وی بیان کرد: بالغ بر یک هزار و 100 میلیارد تومان در سال 1403 و 1404 در زمینه اجرای فیبر نوری پیش‌بینی کرده‌ایم و امسال توانستیم مجوز جذب 5 نیرو را بگیریم که این افراد از طریق آزمون استخدامی جذب این دستگاه می‌شوند.

رادمنش یادآور شد: از مردم که بیشترین همکاری را برای اجرای پروژه‌ها داشتند تشکر می‌کنم، مدیران دستگاه‌های اجرایی باید نگاه توسعه محور نسبت به همه جای استان داشته باشند، نباید اینطور باشند که فقط مسائل سازمانی را در نظر بگیرند، این نگاه باید تغییر کند، تا زمانی که این مرز وجود داشته باشد برای توسعه استان کهگیلویه و بویراحمد با چالش مواجه خواهیم بود.

وی تصریح کرد: گاهی اخذ مجوز‌ها بیشتر از 6 ماه به طول می‌انجامد، یک سری بوروکراسی‌ها وجود دارد، اما نگاه باز به این مسائل به توسعه سریعتر استان کهگیلویه و بویراحمد کمک می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۱۶ طرح ارتباطی در کهگیلویه و بویراحمد در دست اجرا
  • جابه‌جایی بیش از یک میلیون تن کالا از کهگیلویه و بویراحمد
  • تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی بویراحمد
  • استخدام ۵۸۱ نفر در آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد
  • تامین ۵ هزار میلیارد ریال برای تکمیل ۶۱ طرح آبرسانی کهگیلویه و بویراحمد
  • بی بهره بودن استان از ظرفیت سدها را به رهبر انقلاب گزارش می دهیم
  • برگزاری جشن روز معلم در دانشگاه فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد
  • اجرای ۳۰۰ طرح ارتباطی در کهگیلویه و بویراحمد
  • آغاز کوچ عشایر به مناطق ییلاقی کهگیلویه و بویراحمد
  • اولین دستگاه رادیو تراپی وارد کهگیلویه و بویراحمد شد