Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، سلمان خدادادی در رابطه با اظهارات رئیس کانونکارگران ساختمانیمبنی بر اینکه مطالبه کارگران ساختمانی ایران جلوگیری از فعالیت غیرقانونی اتباع خارجی از حضور پرتعداد اتباع خارجی غیرمجاز در مشاغل ساختمانی انتقاد کرد و اظهار داشت: مهم‌ترین معضل کشور بحث بیکاری است و کارگران ساختمانی بخش عمده‌ای از بیکاری را به خود اختصاص داده و به دلیل رکود ساخت و ساز وضعیت معیشتی مناسبی ندارند، این در حالی است که شاهد فعالیت غیرقانونی اتباع خارجی در مشاغل ساختمانی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمار دقیقی از فعالیت اتباع خارجی غیرمجاز در مشاغل ساختمانی وجود ندارد

نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه آمار دقیقی از فعالیت اتباع خارجی غیرمجاز در مشاغل ساختمانی وجود ندارد، تصریح کرد: حضور این افراد در مشاغل ساختمانی پرتعداد و تأثیرگذار است، این در حالی است که قانون منع به کارگیری اتباع بیگانه غیرمجاز نیز اجرایی نمی‌شود.

خدادادی، ادامه داد: برای رونق بخشی به کار کارگران داخلی، در مجلس هشتم قانونی را مصوب کردیم که بر اساس آن وزارت کشور موظف به جمع آوری و ساماندهی اتباع خارجی و همچنین شناسایی غیرمجازها و عودت آنها به کشورشان شد و از سویی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز موظف شد وضعیت کارگاهها را بررسی و با کارفرمایان متخلفی که اقدام به بکارگیری اتباع خارجی غیرمجاز می کنند برخورد کند.

وی افزود: بنابراین برای برخورد با کارفرمایان متخلف قوانین بسیار سختی مصوب و به تصویب مجلس رسیده و برای برخورد با آنها خلأ قانونی وجود ندارد؛ البته در این رابطه ضعف نظارتی مجلس، سازمان بازرسی، دیوان محاسبات و قوه قضائیه نیز دیده می‌شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد:‌ وزارت کشور و تعاون، کار و رفاه اجتماعی وظیفه خود را در قبال ساماندهی اتباع بیگانه و نظارت بر کارگاه‌ها و برخورد با کارفرمایان متخلف انجام نمی‌دهند

این نماینده مردم در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه وزارت کشور و تعاون، کار و رفاه اجتماعی وظیفه خود را در قبال ساماندهی اتباع بیگانه و نظارت بر کارگاه‌ها و برخورد با کارفرمایان متخلف انجام نمی دهند، تصریح کرد: ضعف عملکرد دستگاه های مورد نظر باعث شده شاهد سیطره اتباع خارجی غیرمجاز بر بازار کار کشور باشیم.

تاکید بر لزوم شناسایی کارفرمایان متخلف و برخورد قاطع با آنان

خدادادی با تاکید بر لزوم شناسایی کارفرمایان متخلف و برخورد قاطع با آنان، گفت: با شناسایی کارفرمایان متخلف از سوءاستفاده کارفرمایان از اتباع خارجی غیرمجاز جلوگیری، زمینه کار برای کارگران کشور فراهم و از سویی آسیب‌های ناشی از حضور کارگران خارجی غیرمجاز در کشور مدیریت می‌شود، بنابراین نیاز است وزارت کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به وظیفه خود در قبال اتباع بیگانه غیرمجاز به درستی عمل کرده و اتباع غیرمجاز و همچنین کارفرمایان متخلف را شناسایی و به قوه قضائیه تحویل دهند.

برای قرار گرفتن مشاغل ساختمانی در زمره مشاغل سخت و زیان آور محدودیت قانونی وجود ندارد

نماینده مردم ملکان در مجلس دهم با تأکید بر اینکه برای قرار گرفتن مشاغل ساختمانی در زمره مشاغل سخت و زیان آور محدودیت قانونی وجود ندارد، افزود: کمیته‌ای متشکل از نماینده کارگران و کارفرمایان، سازمان تأمین اجتماعی و تشکل‌های کارگری وجود دارد که قانون اجازه داده اگر هر صنفی درخواست سخت و زیان‌آور بودن دارند آن را در کمیته مطرح کنند تا در صورت به نتیجه رسیدن سخت و زیان‌آور بودن آن تصویب شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد: مجلس نگاهی جدی به رفع مشکلات تمامی کارگران دارد و به طور قطع مطالبات کارگران ساختمانی را پیگیری می‌کند.

انتهای پیام/ذ

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۱۶۸۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ساعت کاری شامل بخش خصوصی و کارگری هم می‌شود؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، سیدکریم حسینی (نماینده مردم اهواز و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس) از تصمیم مجلس برای کاهش ساعت کار از ۴۴ ساعت در هفته به ۴۰ ساعت برای تمامی بخش‌ها (اعم از دولتی و خصوصی) خبر داد.

بیشتر بخوانید:

تعطیلی «پنجشنبه» شامل بانک‌ها خواهد شد؟

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پاسخ به این سوال که «آیا بخش خصوصی و کارگری نیز مشمول این قانون خواهند شد؟»، تصریح کرد: مقرر شد ساعت کار همه افرادی که قرار کاری آن‌ها ۱۷۵ ساعت در ماه بوده، به ۱۶۰ ساعت کاهش پیدا کند که به صورت ۸ ساعت در هر روز و ۵ روز در هر هفته اجرا خواهد شد.

عضو کمیسیون اجتماعی افزود: تمامی دستگاه‌های مشمول قانون مدیریت خدمات کشور مشمول قانون اصلاح ساعت کاری و تعطیلی آخر هفته خواهند بود اما بانک‌ها و برخی دستگاه‌های خدماتی استثناء شدند. گفتنی است، این تصمیم پس از تصویب برای ابلاغ و اجرا باید به تایید شورای نگهبان برسد.

منبع: اقتصادنیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1227322 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • ممنوعیت استفاده از نیروی کار اتباع غیرمجاز در واحد‌های تولیدی
  • نشست ساماندهی قرارگاه طرد اتباع غیرمجاز استان گلستان
  • شناسایی ۱۷۱ تبعه خارجی غیرمجاز در واحدهای اقتصادی کرمانشاه
  • همه دلایلی که دولت را پای میز مذاکره مزدی برگرداند!
  • تعطیلی پنج شنبه از کی اجرا می‌شود؟
  • جشن بزرگ کارگری در میبد
  • اعلام جزئیات کاهش ساعت کار هفتگی
  • کاهش ساعت کاری شامل بخش خصوصی و کارگری هم می‌شود؟
  • بیمه کارگران ساختمانی به کجا رسید؟ | حل یک اختلاف نظر بزرگ
  • سایه‌روشن ویکند دوروزه بانک‌ها