Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با آموزش عالی و دانشگاه‌های کشور اندونزی تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد.

به گزارش ایسنا،دکتر محمدجواد دهقانی، سرپرست ISC گفت: تفاهم همکاری پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در وزارت امور مذهبی اندونزی در جاکارتا با حضور پروفسور «کمروالدین امین» معاون آموزش عالی وزارت امور مذهبی اندونزی در محل این وزارتخانه و با حضور محمدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور اندونزی و نیز دکتر قنبری رایزن علمی ایران در شرق آسیا امضا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دهقانی اظهار کرد: این سفر به منظور انعقاد تفاهم‌نامه همکاری و ارائه کارگاه‌های ارتقای جایگاه علمی حوزه آموزش عالی و دانشگاه‌های کشورهای اسلامی انجام گرفت.

سرپرست ISC در ادامه گفت: قرار گرفتن نشریات علمی و پژوهشی معتبر کشور اندونزی در پایگاه استنادی جهان اسلام، رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و کمک به ارتقای رتبه علمی آنها در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی، معرفی اندیشمندان و محققان برجسته اندونزیایی به جامعه بین‌المللی و برگزاری کارگاه‌های آموزشی و تحقیقاتی علم‌سنجی و علم‌شناسی ویژه اساتید اندونزی از جمله مهمترین موارد این تفاهم‌نامه است.

وی افزود: در ادامه این سفر ضمن بازدید از دانشگاه محمدیه اندونزی با ریاست این دانشگاه، پروفسور دکتر سیف البحری در جاکارتا و رؤسای تعدادی از دیگر دانشگاه‌های مستقر در سایر استان‌ها و شهرها که به همین منظور به جاکارتا آمده بودند، به بحث و تبادل نظر پرداخته شد.

دهقانی خاطرنشان کرد: در این نشست‌ها جایگاه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و تاریخچه شکل‌گیری آن به تصویر کشیده شد. فلسفه وجودی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، وظایف و کارکردهای این پایگاه برای کشورهای اسلامی و دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهشی آنها ارائه داده شد. مهمترین هدف پایگاه استنادی علوم جهان اسلام فراهم آوردن اطلاعات لازم در جهت سیاست‌گذاری‌های آگاهانه و هدایت علم دانشگاه‌ها در جهت دادن دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی موثرتر است. بدین ترتیب پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در راستای ارتقای سطح علم در سطح کشورهای اسلامی گام بر می‌دارد.

دهقانی تصریح کرد: پایگاه استنادی علوم جهان اسلام فقط به نمایه‌سازی معتبرترین نشریات کشورهای اسلامی اکتفا نکرده و به ارائه کارگاه‌های آموزشی با هدف ارتقای سطح کیفیت و اثرگذاری پژوهش پرداخته است. پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در حال حاضر در حال برگزاری این قبیل کارگاه‌ها نه فقط برای کشورهای اسلامی بلکه مبتنی بر دعوت‌های صورت گرفته برای سایر کشورهای دنیا نیز است.

وی افزود: رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی در سطح جهان اسلام یکی دیگر از فعالیت‌های علمی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام است. بر اساس این رتبه‌بندی 600 دانشگاه و مؤسسات تحقیقاتی برتر در سطح کشورهای اسلامی شناسایی و رتبه‌بندی شده‌اند. از طریق این نظام نقاط قوت و ضعف هر یک از دانشگاه‌ها با توجه به معیارها و شاخص‌های رتبه‌بندی تعیین و از طریق وبگاه رتبه‌بندی ارائه شده است. پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در جهت راهبری مناسب علم علاوه بر وظایف معمول خود اطلاعات کشورها را از پایگاه‌های استنادی بین‌المللی استخراج می‌کند. این اطلاعات وضعیت موجود و مطلوب هر دانشگاه را معین می‌کند.

در ابتدای نشستی که به امضای تفاهم‌نامه منجر شد، پروفسور دکتر سیف البحری، رییسدانشگاه محمدیه جاکارتابه معرفی دانشگاه‌های محمدیه اندونزی که در سراسر کشور هستند، پرداخت.

وی افزود: در اندونزی تعداد کل دانشگاه‌ها برابر با 296 مورد است کهاز این تعداد 174 دانشگاه متعلق به دانشگاه‌های محمدیه در سراسر کشور است و به همین دلیل گستره فعالیت این دسته از دانشگاه‌ها در اندونزی بیش از سایر دانشگاه‌ها است. قدمت دانشگاه‌های محمدیه به قبل از استقلال اندونزی باز می‌گردد و این دانشگاه‌ها نقش مهمی در استقلال اندونزی داشته‌اند. انعقاد تفاهمنامه برای دانشگاه‌های محمدیه فرصتی در جهت تقویت بنیه‌های علمی این دانشگاه‌ها است.

البحری در ادامه گفت: انتظار دانشگاه‌های محمدیه از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، ثبت و نمایه‌سازی مجلات علمی این دانشگاه و رؤیت‌پذیر کردن آن در سطح بین‌المللی و بویژه در سطح جهان اسلام است. پایگاه استنادی علوم جهان اسلام از پتانسیل بسیار مناسبی برای کمک به رشد علمی دانشگاه‌های محمدیه برخوردار است.

همچنین در این نشست محمدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی نیز به فرصت‌های موجود در ارتباط با اندونزی با توجه به توانمندی‌های هر دو کشور پرداخت و افزود: دو کشور در حوزه علم و فناوری از قابلیت‌های زیادی برای توسعه تعاملات برخوردار هستند. در همین رابطه دو دانشگاه ایرانی دیگر نیز علاقه‌مندی خود را برای توسعه روابط با دانشگاه‌های اندونزی اعلام کرده‌اند، اما ویژگی‌های پایگاه استنادی علوم جهان اسلام فرصت بسیار مناسبی برای توسعه روابط بین حوزه‌های علمی در اندونزی و ایران فراهم می‌آورد، بویژه که پایگاه استنادی علوم جهان اسلام توسعه علمی تمامکشورهای اسلامی را در مرکز توجه خود دارد.

دکتر عباس قنبری، رایزن علمی ایران در شرق آسیا نیز اظهار امیدواری کرد که در ماه میلادی دسامبر سال جاری هماهنگی‌های لازم برای حضور دانشگاه‌های کشور به منظور شروع همکاری‌هابا دانشگاه‌های معتبر اندونزی و ارائه سلسله کارگاه‌های ارتقای جایگاه علمی کشور توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در اندونزی فراهم شود.

بر اساس اعلام روابط عمومی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، در پایان نشست، تفاهم‌نامه همکاری با 13 دانشگاه محمدیه با حضور رؤسای آنها امضا شد. نمایه‌سازی نشریات علمی پژوهشی، ارزیابی و سنجش میزان اثرگذاری دانشگاه‌ها ، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و پژوهشی به منظور ارتقای جایگاه علمی دانشگاه‌ها و دسترسی به فرآورده‌های مختلف پایگاه استنادی علوم جهان اسلامی شامل سامانه نشریات جهان اسلام، رصدخانه علم جهان اسلام و نمایه استنادی علوم جهان اسلام از دیگر مواردی بود که در این تفاهم‌نامه بر روی آن توافق شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۱۷۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، لبناخمیس مهدی رئیس هیئت عالی رتبه وزارت علوم کشور عراق و هیئت همراه به منظور گسترش همکاری‌های علمی، پژوهشی، برپایی تورهای مشترک فناوری و برگزاری نمایشگاه‌های توانمندی‌های فناورانه ایران در کشور عراق از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران و واحدهای فناور آن بازدید کردند.

در این جلسه حسن زمانیان به سابقه همکاری‌های فرهنگی و علمی دو کشور اشاره و گفت: وجود اشتراکات مذهبی، تاریخی، فرهنگی و علمی دو کشور ایجاب می‌کند که گسترش همکاری و تعامل در زمینه‌های مختلف علمی افزایش یابد.

معاون وزیرعلوم و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن اشاره به تحصیل دانشجویان دکترای پژوهشی دارای طرح پژوهشی تقاضا محور بیان داشت: این سازمان آمادگی خود را جهت پذیرش دانشجوی دکترای پژوهش محور از کشور عراق اعلام می‌دارد.

در ادامه لبنا خمیس مهدی گفت: سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با فضای بزرگ، پژوهشکده‌های نوین و دانشمندان گرانقدر، نقشی بزرگ در گسترش و رشد علمی ایفا کرده است. امیدواریم بتوانیم با گسترش روابط با چنین سازمانی، از تجربیات آن در کشور عراق استفاده کنیم و دانشجویان و استادان ما با حضور در این مرکز با نوین ترین دستاوردهای علمی آشنا شوند.

رئیس هیئت عالی رتبه وزارت علوم عراق ضمن بیان امتیازات ویژه سفر خود به ایران اظهار داشت: به لطف الهی، امروز دیداری بسیار ارزشمند و مفید به همراه هیئت وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی عراق از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران داشتیم و برای اولین بار است که چنین مرکز بزرگ علمی و پژوهشی را مشاهده می‌کنم و دیدگاه جدیدتری نسبت به ایران پیدا کردم.

وی با اشاره به توانمندی‌های سازمان با وجود ۹ پژوهشکده بیان داشت: سازمان با دستاوردهای گوناگون و فعالیت‌های علمی گسترده توانسته است در منطقه تعاملات خوبی را ایجاد کند و کشور عراق نیز تمایل دارد در زمینه‌های تحقیقاتی و طرح‌های کلان به ثمر رسیده همکاری و مشارکت داشته باشد.

لبنا خمیس مهدی گفت: پارک علم و فناوری عراق در سال گذشته افتتاح شده است و می‌توان از تور فناوری و برپایی نمایشگاه توانمندی شرکت‌های ایرانی جهت تعاملات علمی و فناورانه بین پارک علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران و عراق استفاده کرد.

در پایان این دیدار معاون پژوهش و توسعه وزرت علوم عراق و هیئت همراه از پژوهشکده برق و فناوری اطلاعات، مهندسی پزشکی، آزمایشگاه‌های تخصصی بانک‌های سویه‌های خون، سایت ماهواره و چند واحد فناور سازمان که در زمینه‌های تجهیزات پزشکی و قطعات هوایی فعالیت داشتند، بازدید کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه شریف با دانشگاه‌های عراق
  • مرکز ملی نوآوری مغز راه اندازی می‌شود
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • مالزی میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام» است
  • مالزی، میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام»
  • نقش امام صادق(ع)در گسترش سیره تربیتی تشیع برای بیداری جهان