Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-بازتاب رونمایی از موشک میان برد «خرمشهر» در رژه روز جمعه با واکنش رسانه‌ها و کارشناسان سیاسی در سراسر جهان همراه بود. رسانه های آمریکایی این رویداد را درست بعد از سخنرانی جنجالی ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل سیلی محکمی بر دهان ترامپ خوانده‌اند.جدیدترین موشک بالستیک ایران، موسوم به «خرمشهر» روز جمعه در مراسم رژه نیروهای مسلح در تهران با حضور رئیس‌جمهور و مقامات عالی‌رتبه نظامی رونمایی شد که این رویدادبازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران با رونمایی از موشک جدید خود سیلی به صورت ترامپ و اسرائیل زد

نشریه آمریکایی نیوزویک در گزارشی با عنوان « ایران با رونمایی از موشک جدید خود سیلی به صورت ترامپ و اسرائیل زد» به نقل از روبرت اینهورن مشاور دولت اوباما که نقش مهمی در تدوین سیاست‌های آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران داشته است، نوشت: نمایش عمومی موشک ایران و اظهارات روحانی، پاسخ روشنی به اظهارات ترامپ برای اعمال فشار بیشتر به تهران جهت پذیرش محدودیت‌های آنها بر برنامه‌های موشک‌های بالستیک بود.

اینهورن گفت: روحانی به وضوح اعلام کرد برنامه موشکی ایران قابل مذاکره نیست.

پایگاه خبری اسپوتنیک روسیه نیز در گزارشی با عنوان «ایران ظرفیت‌های موشکی را چه بخواهید چه نخواهید افزایش خواهد داد»، نوشت: رییس‌جمهور ایران قول داد که در برابر فشارهای غرب ایستادگی کند و ظرفیت‌های موشک بالستیک کشور را تقویت کند. این اظهارات همزمان با رژه نیروهای مسلح و رونمایی از یک موشک جدید بیان شده است.

نویسنده این گزارش نوشت: «برد اعلام شده برای موشک جدید خرمشهر، ۲ هزار کیلومتر اعلام شده که این برد برای حمله به رقبای منطقه‌ای ایران از قبیل اورشلیم و تل آویو کافی است.» ایران چه بخواهید چه نخواهید از مردم ستم دیده حمایت می‌کند اسپوتنیک به سخنرانی روحانی اشاره کرد و نوشت: روحانی تاکید کرد هیچ تغییری در سیاست خارجی ایران صورت نخواهد گرفت و شما چه بخواهید چه نخواهید ما از مردم سرکوب شده یمن و فلسطین و سوریه حمایت خواهیم کرد.

پایگاه خبری استریت تایمز آمریکا که به نیروی دریایی این کشور تعلق دارد نیز در گزارشی با اشاره به وعده ایران برای تقویت ظرفیت‌های موشکی نوشت: همزمان با سالروز آغاز جنگ هشت ساله ایران و صدام حسین، رییس‌جمهور این کشور وعده داد ظرفیت‌های موشک بالستیک ایران را تقویت کند.

نویسنده این گزارش به انتقادات دولت امریکا به توافق هسته‌ای نیز اشاره کرد و نوشت: تهران معتقد است برنامه موشکی‌اش مشروع است و منافاتی با توافق هسته‌ای ندارد اما واشنگتن معتقد است این برنامه نقض روح برجام است.

در این گزارش گفته شده دونالد ترامپ رییس‌جمهور آمریکا باید تا ۱۵ اکتبر درباره آینده تایید یا عدم تایید پایبندی ایران به برجام تصمیم‌گیری کرده و تصمیمش را به کنگره ابلاغ کند. در صورتیکه این تایید صورت نگیرد، تحریم‌های سابق آمریکا علیه ایران مجددا اعمال خواهد شد. در تقابل با آمریکا، ایران از جدیدترین موشک خود در رژه اخیر رونمایی کرد روزنامه واشنگتن پست آمریکا نیز در گزارشی با عنوان «در تقابل با آمریکا ایران از جدیدترین موشک خود در رژه اخیر رونمایی کرد»، نوشت: این حرکت ایران، چالشی مستقیم با دونالد ترامپ بود که اخیرا تحریم‌هایی را به بهانه برنامه موشکی ایران اعمال کرده است.

این روزنامه آمریکایی مدعی شد: «ایران در ماه فوریه هم موشکی با همین برد رونمایی کرده بود و این کار، ترامپ را وادار کرد تا به ایران هشدار دهد. در گزارش‌های تلویزیون رسمی ایران گفته شده که این موشک میان‌برد قبلا آزمایش شده اما زمان و مکان این آزمایش اعلام نشده است.»

این روزنامه در گزارش خود به اظهارات رییس‌جمهور کشورمان در رژه روز گذشته نیز اشاره کرد و نوشت: «به گفته روحانی، ایران از حمایت از مردم یمن، سوریه و فلسطین دست نمی‌کشد. این اظهارات اشاره‌ای نقش حمایتی ایران از گروه‌های فلسطینی نظیر حماس داشت. »

بر اساس این گزارش، این اظهارات یک روز بعد از درخواست روحانی از رییس‌جمهور آمریکا برای عذرخواهی از مردم ایران بابت اظهاراتش در مجمع عمومی سازمان ملل صورت گرفت.

واشنگتن پست مدعی شد: «جزییات زیادی درباره موشک خرمشهر در دست نیست. به گفته امیر علی حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوایی ایران، این موشک قابلیت حمل کلاهک‌هایی با انواع استفاده‌ها را دارد. اما خبرگزاری‌های ایرانی اطلاعات بیشتری در این باره منعکس نکرده‌اند. »

این روزنامه به تظاهرات ضدترامپ ایرانی‌ها در روز جمعه هم اشاره کرد و نوشت: «معترضان اظهارات ترامپ خشمگین بودند. هزاران نمازگزار ایرانی طبق برنامه هر هفته در روز جمعه به این اظهارات با شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل پاسخ دادند. رسانه‌های ایرانی از برگزاری مراسم مشابه در سایر شهرهای ایران علاوه بر پایتخت نیز خبر داده‌اند.» رونمایی موشک بالستیک خرمشهر توسط ایران بعد از سخنرانی ترامپ پایگاه خبری ان بی سی نیوز نیز در گزارشی به رونمایی موشک بالستیک خرمشهر بعد از سخنرانی ترامپ اشاره کرد و نوشت: «سخنرانی روحانی درباره تقویت برنامه موشکی ایران، سه روز بعد از اینکه ترامپ ایران را در مجمع عمومی سازمان ملل به ساخت موشک‌های خطرناک و صادرات خشونت به یمن و سوریه و سایر نقاط منطقه محکوم کرد، بیان شده است.»

ان بی سی نیوز در گزارش خود نوشت: «روحانی در رژه‌ای که به مناسبت سالروز آغاز جنگ ایران و عراق برگزار شده بود، گفت که ما باید قدرت نظامی و دفاعی‌مان را تقویت کنیم و این ضرورت است. ما به دنبال دفاع از سرزمین‌هایمان هستیم. برای ملت بزرگی مانند ایران همیشه صلح و امنیت در منطقه و جهان اولویت داشته است و همیشه از مردم ستم‌دیده جهان حمایت کرده است. ما از مردم یمن و سوریه و فلسطین چه شما بخواهید چه نخواهید حمایت خواهیم کرد.»

این گزارش همچنین به بخش‌های دیگر سخنرانی روحانی در این روز نیز اشاره کرده و نوشت: «روحانی بدون نام بردن از نتانیاهو و ترامپ گفت که همه جهان به توافق هسته‌ای پایبندند الا دو نفر. آمریکا و رژیم صهیونیستی خودشان را با بیان اعتراضات به توافق هسته‌ای منزوی خواهند کرد. این توافقی است که همه جامعه بین‌المللی آن را پیروزی دیپلماسی می‌دانند. من بسیار خوشحالم که امسال تنها دو صدا در میان کشورهای عضو مجمع عمومی سازمان ملل مخالف مردم جهان بود.» ایران با رونمایی از موشک جدید به ترامپ تازیانه زد روزنامه نیویورک تایمز نیز در گزارشی به رژه روز جمعه ایران اشاره کرد و نوشت: «ایران با رونمایی از موشک جدید به ترامپ تازیانه زد.»

نویسنده این گزارش با اشاره به بالا گرفتن جنگ لفظی میان رییس‌جمهور ایران و آمریکا نوشت: « حسن روحانی روز جمعه تاکید کرد که آنها موشک‌های جدیدشان را توسعه خواهند داد و به دنبال اجازه هیچ کسی برای دفاع از سرزمین‌شان نیستند.»

نیویورک تایمز درباره اظهارات اخیر روحامی با صنم وکیل، اندیشمند ایرانی موسسه چاتهام هوس لندن گفت‌وگو کرده و وکیل در این باره تاکید داشت که روحانی دست به رقابت سخت و بیرحمانه‌ای زده است. او با وعده تقویت برنامه موشکی ایران به دنبال جلب حمایت اصولگرایان در ایران است که منتقد برنامه هسته‌ای هستند و بارها او را به نرمی بیش از حد با جامعه بین‌المللی متهم کرده اند. از این گذشته اصولگرایان بر این باورند که اجماع با آمریکا تجربه‌ای شکست خورده است. تاریخ و تجربه به دولت ایران نشان می‌دهد که تنها از موضع قدرت می‌توانند از خودشان حفاظت کنند.

«مارک فیتزپاتریک» رییس دفتر آمریکا در موسسه مطالعات استراتژیک بین‌المللی هم در گفت‌وگو با این روزنامه آمریکایی نوشت: «ایران به جسارت‌های ترامپ از موضع قدرت پاسخ خواهد دارد تا نشان دهد از چیزی نمی‌ترسد.»

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۱۷۸۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زهر چشمی که ایران در حمله به «نواتیم» از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود

ضربه کاری بی‌سابقه‌ای که ایران با وجود اعلام قبلی به پایگاه نظامی نواتیم وارد کرد، به نتانیاهو فهماند که اگر جنگ واقعی آغاز شود، چیزی از امکانات نظامی اسرائیل نخواهد ماند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: در این باره روزنامه دنیای اقتصاد در تحلیلی می‌نویسد: پس از گذشت دو هفته از حمله ترکیبی موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل، و با انتشار ابعاد تازه‌ای از این حمله، می‌توان ادعا کرد کیفیت حمله بالستیکی ایران به این پایگاه راهبردی، حتی در تصمیم نتانیاهو در خودداری از حمله تلافی‌جویانه به ایران مؤثر بوده است. پایگاه هوائی نِواتیم متعلق به نیروی هوائی اسرائیل در ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر بئرشبع در صحرای نقب قرار دارد. این پایگاه عظیم با سه باند با طول‌های مختلف پروازی میزبان جت‌های رادارگریز اف ۳۵، هواپیماهای ترابری، هواپیماهای ‌تانکر و هواگردهای شناسایی و تشخیص الکترونیکی است.

پس از آنکه سخنگوی ارتش اسرائیل، حمله ایران به این پایگاه را کم‌اهمیت و جزئی اعلام کرد، این رسانه‌های آمریکایی بودند که از قول منابع آگاه اعلام کردند، ضربات موشکی ایران، «چیزی بیش از ضربات جزئی اعلام‌شده از سوی اسرائیل بوده است». ما اکنون می‌دانیم که یکی از باندها با صدمه جدی مواجه شده، یکی از هواپیماهای پهن‌پیکر اسرائیلی از نوع سی ۱۳۰ (که البته این نوع هواپیماها کاربردهای شناسایی - الکترونیکی هم دارد) آسیب دیده و همچنین یک آشیانه اف ۳۵ و یک انبار قطعات یدکی نیز منهدم شده‌اند. در ابتدا، تعداد موشک‌های برخورد کرده به پایگاه، ۳ فروند، سپس ۵ فروند و بعد ۹ فروند اعلام شد. رسانه‌های غربی احتمالا با توافق مقامات پنتاگون با انتشار قطره‌ای اطلاعات قصد دارند تا یک نکته را به مقامات اسرائیل گوشزد کنند: «اگر آمریکا کمک نمی‌کرد چیزی از پایگاه نواتیم باقی نمی‌ماند».

اما چرا حمله به نواتیم، نتانیاهو را از پاسخ جدی باز داشت؟ از مجموع پرتابه‌های ایران، ۱۲۰ فروند موشک بوده‌اند و رهگیری این نوع موشک‌ها به دلیل شیوه حرکت بسیار سخت است. اگرچه سایر موشک‌ها را هواپیماهای جنگی اسرائیل و متحدانش، سامانه گنبد آهنین یا حتی فلاخن داوود می‌توانند (با درصد زیاد) از بین ببرند، اما این تجهیزات در برابر موشک بالستیک ناتوان از انهدام (و حتی رهگیری) هستند. موشک‌های بالستیک ایران (حتی انواع قدیمی‌تر) از لحظه پرتاب، ظرف دو دقیقه از جو خارج شده، ۹ دقیقه خارج از جو به حرکت خود ادامه می‌دهند و در یک دقیقه آخر با سرعت ۶تا ۸ برابر صوت به سمت هدف حرکت می‌کنند. اسرائیل دربرابر این نوع موشک‌ها با محدودیت مواجه است. تنها سامانه ارو (پیکان) قادر به درگیری با این نوع موشک‌هاست؛ اما این سامانه به دلیل لانچرهای کم‌تعداد، با محدودیت تعداد موشک مواجه است. اطلاعات ارتش آمریکا نشان می‌دهد که اگر حمایت ناوشکن‌های آمریکایی مستقر در مدیترانه از «نواتیم» نبود، احتمالا بیش از ۲۰ موشک به این پایگاه اصابت می‌کرد.

دوباره به شب ۲۵ فروردین بازگردیم. اگر ایران حمله را از قبل اطلاع نمی‌داد، به‌جای موشک‌های قدیمی‌تر، از فتاح ۲ یا خیبرشکن و خرمشهر استفاده می‌کرد و تعداد موشک‌ها را دو برابر می‌کرد، چه رخ می‌داد؟ اسرائیل تعدادی از بهترین دارایی‌های خود نظیر هواپیماهای شناسایی و پیش‌اخطار گلف استریم، سوخت‌رسان‌های ۷۰۷ و از همه مهم‌تر بخشی از اف۳۵‌ها را از دست می‌داد. پس قدرتی برای حمله متقابل به ایران نمی‌یافت. واقعیت این است که نیروی هوائی اسرائیل برای حملات کوتاه و پرتعداد تجهیز شده و برای حمله به کشوری در ۱۲۰۰ کیلومتری، تجهیزات کافی ندارد. اسرائیل تنها از ۳۹ فروند اف ۳۵ برخوردار است و نباید از یاد برد که سایر تجهیزاتش رادارگریز نیستند. این تعداد هواپیما برای یک حمله بزرگ کافی نیستند. اسرائیل مشکل کمبود سوخت‌رسان دارد و اگر ۷۰۷‌های سوخت‌رسانش را که تنها ۷ فروند هستند، از دست دهد، حتی قادر به یک حمله محدود به ایران نیز نیست. (به همین دلیل هم بخشی از آنها را به آلمان فرستاد تا از دسترس ایران دور باشد.)

حمله ایران به نواتیم به نتانیاهو نشان داد که هرگز بدون آمریکا حریف جدی برای ایران نیست. ایران بیش از ۱۷پایگاه هوایی، صدها پایگاه موشکی با هزاران سیلوی پرتاب دارد و حمله به چنین اهدافی نیاز به هزاران بمب‌افکن و صدها ‌تانکر سوخت‌رسان دارد. اگر قرار باشد که ایران، سه پایگاه اصلی اسرائیل را زیر بارانی از موشک بالستیک بگیرد، در کمتر از یک هفته توان هوائی اسرائیل به کمتر از نصف کاهش می‌یابد.

به نظر می‌رسد گزارش فرماندهان ستاد مشترک ارتش اسرائیل (که اتفاقا در کابینه جنگ او نقش اساسی دارند) در ممانعت از حمله اسرائیل تاثیر جدی داشته است. سال‌ها قبل یک افسر ارشد سیا در دولت اوباما گفته بود که اسرائیلی‌ها مایلند تا آخرین سرباز آمریکایی با ایران بجنگند، آنها علاقه‌ای به درگیری طولانی نظامی با ایران ندارند. این عملیات به ایران نیز نشان داد که حمایت آمریکا از اسرائیل بی‌چون و چرا نیست و اگر ایران حتی به اسرائیل حمله‌ قانونی داشته باشد، حتی از نتانیاهو و کابینه جنگ‌طلب او نیز کاری ساخته نیست.

دیگر خبرها

  • جروزالم پست: موفقیت 25 درصدی سامانه های پدافندی آمریکا در رهگیری موشک های ایرانی
  • تل‌آویو به شکست سامانه‌های آمریکا دربرابر موشک ایرانی اعتراف کرد
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم
  • اعتراف تل‌آویو به شکست پاتریوت آمریکا در برابر موشک ایرانی
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره ایران و احتمال جنگ با اسرائیل
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • زهر چشمی که ایران در حمله به «نواتیم» از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • سوخت موشک ها و پهپادهای ایران در حمله به اسرائیل چه بود؟