Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@13:16:21 GMT

پایان بحران رودخانه کشکان لرستان

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۲۶۵۰۷

پایان بحران رودخانه کشکان لرستان

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان گفت: وضعیت آبدهی رودخانه کشکان عادی شد.

رضا میرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: با پایان یافتن سال آبی 96-95 بحران آب رودخانه کشکان پایان یافت و وضعیت آبدهی این رودخانه عادی شد.

وی با اشاره به میزان آبدهی فعلی رودخانه کشکان در مقایسه با ماه گذشته، افزود: براساس آمار ایستگاه هیدرومتری کشکان – پلدختر که در خروجی این رودخانه نصب شده است، میزان آبدهی رودخانه کشکان بعد از کلیه مصارف در سرشاخه‌ها و بالادست، معادل 4.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7 مترمکعب در ثانیه است که نسبت به آبدهی آن در مردادماه که 3.7 مترمکعب در ثانیه بوده حدود 34 درصد افزایش نشان می‌دهد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان تصریح کرد: در سال جاری به علت افزایش سطح زیرکشت گونه‌های آبدوست به ویژه کاشت بی سابقه برنج، سیب زمینی، ذرت، هندوانه، چغندرقند و صیفی و افزایش دمای هوا، آبدهی رودخانه کشکان در آستانه خشکی قرار گرفت که با رهاسازی 6 مترمکعب آب در ثانیه از سد ایوشان، از خشک شدن رودخانه در پایین دست جلوگیری شد.

میرزایی اضافه کرد: افزایش آبدهی رودخانه کشکان به دلیل پایان فصل گرما و کاهش دمای هوا و به تبع آن کاهش تبخیر و تعرق و برداشت برخی محصولات کشاورزی در عرصه رودخانه کشکان است.

وی بیان کرد: در سال‌های آینده با راه‌اندازی شبکه تحت پوشش سد ایوشان، امکان رهاسازی آب از سد وجود ندارد، لذا از همین حالا باید به دنبال راهکار اساسی برای این مشکل باشیم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان در خصوص ارائه راه حل مقابله با بحران کم آبی رودخانه کشکان، خاطرنشان کرد: مهمترین راهکار جلوگیری از کاشت بی‌رویه محصولات آبدوست و اصلاح و تغییرالگوی کشت در اراضی تحت پوشش در حوضه رودخانه کشکان است.

میرزایی گفت: با توجه به تعامل بسیار خوبی که بین شرکت آب منطقه‌ای به عنوان تامین کننده آب و سازمان جهادکشاورزی به عنوان توزیع کننده آب در مزرعه و متولی اصلاح الگوی کشت وجود دارد و طی جلسات متعددی که داشتیم مقرر شد که قبل از کاشت گونه‌های آبدوست در ابتدای فصل اقدامات پیشگیرانه در این خصوص به عمل آید.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۲۶۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار وقوع سیل برای روزهای آینده در بیش از ۱۵ استان کشور

حسین ظفری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای روزهای دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ و سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در برخی از استان‌های کشور اعلام کرد: برای روز دوشنبه استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، اردبیل، گیلان، زنجان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی چهارمحال و بختیاری، ایلام، شمال و شرق خوزستان، جنوب مرکزی، جنوب همدان و ارتفاعات و دامنه استان‌های مازندران، تهران و البرز که تحت تأثیر هشدارهای نارنجی هستند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیرت بحران کشور برای روز سه‌شنبه نیز برای استان‌های شمال آذربایجان شرقی، شمال و غرب آذربایجان غربی، دامنه ارتفاعات استان‌های تهران، البرز، مازندران و گیلان، لرستان، نوار غربی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب کردستان، غرب کرمانشاه، نیمه شمالی ایلام و شمال شرق خوزستان، اردبیل هشدار سطح نارنجی را صادر کرد.

در ادامه این عضو شورای عالی مدیریت بحران کشور اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی را برای استان‌های ذکر شده پیش بینی کرد.

ظفری در پایان پرهیز از سفرهای غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرا دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی را به مردم استان‌های درگیر با این سامانه را توصیه نمود.

کد خبر 6097215

دیگر خبرها

  • تراشه‌های مغزی به‌زودی از رده خارج می‌شوند/ چه بلایی بر سر بیماران می‌آید؟
  • ۲ هشدار هواشناسی برای لرستان/ سامانه بارشی در راه است
  • جوابیه آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در خصوص برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه
  • سبزتر شدن فضای سبز حاشیه بزرگراه آزادگان تهران
  • هشدار وقوع سیل برای روزهای آینده
  • هشدار نارنجی؛ آماده‌باش مدیریت بحران برای ۱۸ استان
  • هشدار وقوع سیل برای روزهای آینده در بیش از ۱۵ استان کشور
  • بارش باران در مناطق مختلف آذربایجان شرقی
  • برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه/آب منطقه‌ای آذربایجان غربی جوابیه داد
  • اراضی رودخانه‌های استان یزد رفع تصرف شدند