Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، مراسم تشییع پیکر نادر گلچین صبح امروز (2 مهرماه) با حضور برخی چهره‌های موسیقی، ادبیات، تئاتر و سینمای کشورمان در تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدای این مراسم؛ کامبیز روشن‌روان به دعوت سیدعباس سجادی (مجری مراسم) پشت تریبون قرار گرفت و گفت: من هر وقت به این فضای زیبای محوطه باز تالار وحدت پا می‌گذارم متاسفانه برای تشییع یکی از هنرمندان کشورمان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیدوارم روزی فرا برسد که ما برای بزرگداشت هنرمندان در اینجا دورهم جمع بشویم.

وی در ادامه افزود: نادر گلچین جزو معدود شخصیت‌های موسیقی کشورمان محسوب می‌شود که هیچ وقت ندیدم از کسی بد بگوید و یا گلایه کند. او همیشه از خوبی می‌گفت و به سمت زیبایی‌ها اشاره می‌کرد و شعر می‌خواند. ایشان حافظه بسیار خوبی داشت به طوری که به خاطر می‌آورم چند سال قبل یک شعر طویل را که بیش از صد بیت داشت از حفظ خواند. چنین حافظه‌ای در این سن و سال بسیار جالب توجه است. ایشان بسیاری از اوقات از کسانی صحبت می‌کرد که من حتی آنها را به یاد نمی‌آوردم.

این آهنگساز همچنین عنوان کرد: امیدوارم روزی هنرمندان ما در جایگاهی قرار بگیرند که همچون نادر گلچین به معنای واقعی کلمه هنرمند باشند و از زیبایی‌ها سخن بگویند.

در بخش دیگر این مراسم حمیدرضا نوربخش (خواننده و مدیرعامل خانه موسیقی) پشت تریبون قرار گرفت و درباره نادر گلچین گفت: من در دو نوبت درباره ویژگی‌های آوازی استاد نادر گلچین به تفصیل سخن گفته‌ام. یکی حدود 10-12 سال قبل در فرهنگسرای ارسباران و دیگری حدود یک سال قبل در تالار وحدت بود. استاد گلچین از استعدادهای کم‌نظیر آواز ایرانی بود. او از معدود کسانی بود که مکتب اساتید مختلف را درک نکرده بود اما توانسته بود خودش به سبک و شیوه مخصوص خودش برسد. ما هنرمندانی با چنین ویژگی خاصی را به ندرت در موسیقی می‌بینیم.

وی در ادامه افزود: استاد گلچین هم از نظر تلفیق شعر و موسیقی و هم از لحاظ تمام چیزهایی که لازمه آواز است درک عمیقی داشت و برای کسانی که امروز آواز می‌خوانند یک الگوی بسیسار خوب محسوب می‌شوند. امروزه ما کسانی را به عنوان خواننده داریم که محضر اساتید بسیاری را درک کرده‌اند و حدود 3-4 صفحه روزمه دارند اما نمی‌توانند آواز مقبولی بخوانند.

مدیرعامل خانه موسیقی همچنین عنوان کرد: استاد گلچین درک عمیقی از زیبایی‌شناسی هنر داشت و همچنین به اهمیت جای صدایش پی برده بود. او می‌دانست باید کجا و در چه محدوده‌ای بخواند که صدایش دلنشین باشد. او همچنین از نظر شخصیتی آدم بسیار مهربان و خوبی بود و طبع بی‌نظیری داشت و هرگز ندیدم خواسته‌ای داشته باشد. استاد گلچین می‌تواند برای همه ما الگو باشد.

فریدون شهبازیان نیز در بخش دیگری از این مراسم پشت تریبون قرار گرفت و گفت: این سفر بهشتی دوست عزیزم نادر گلچین را به خانواده‌اش و مردم ایران تسلیت می‌گویم. 50 سال از رفاقت من و نادر گلچین می‌گذرد. زمانی که برنامه گلهای تازه را تهیه می‌کردم از نادر گلچین دعوت کردم تا به این برنامه بیاید و گلهای شماره 177 با شعری از هوشنگ ابتهاج را که گریز نام داشت، اجرا کند. هیچ ضرورتی ندارد که من از نادر گلچین تعریف کنم اما گریز که براساس شعر نو بود را هیچ کس بهتر از او نمی‌توانست اجرا کند.

این آهنگساز در ادامه افزود: نادر با تمام وجودش می‌خواند و آنقدر محفوظات و سواد داشت که اصلا نیاز نبود با او درباره شعر یا موسیقی کار صحبت کنم. ما گلهای شماره 16 را نیز با یکدیگر کار کردیم و باید بگویم او مرد بسیار بزرگی بود که از بین ما رفت. نادر دوست بسیار عزیز من بود که شاهد بزرگ شدن فرزندانش بودم اما متاسفانه اخیرا به دلیل تعلمات روحی‌ام نتوانستم به او سر بزنم و در کنارش باشم.

در بخش بعدی مراسم نیز فاضل نظری پشت تریبون قرار گرفت و گفت: نادر گلچین روزی به من می‌گفت چقدر خوب است که در مراسم ختم مرغ سحر اجرا شود و من الز شما عزیزان می‌خواهم که بخش‌هایی از این کار اینجا همخوانی کنیم.

پس از همخوانی مرغ سحر توسط حاضران مرجانه گلچین نیز به دعوت عباس سجادی و به نمایندگی از خانواده نادر گلچین پشت تریبون قرار گرفت.

مرجانه گلچین (برادرزاده نادر گلچین) گفت: خانواده ما از نظر تعداد خانواده کوچکی است؛ اما امروز با وجود همه شما عزیزانی که اینجا هستید دیگر احساس می‌کنم خانواده گلچین خانواده بزرگی محسوب می‌شود. امروز جای دختران استاد و خواهرم اینجا خالی‌است ولی گمان می‌کنم خوشحال‌ترین فرد امروز مرحوم نادیا گلچین دختر استاد است که می‌تواند از او پذیرایی کند.

این بازیگر سینما و تلویزون در ادامه افزود: متاسفم که استاد بخش عمده‌ای از عمر خود را ناخواسته خانه‌نشین شد و درست در زمانی که در سلامت کامل قرار داشت و می‌توانست کار کند اجازه فعالیت پیدا نکرد. صدای استاد از زمانی از تلویزیون پخش شد که دیگر پزشک‌ها به دلیل بیماری‌اش به او اجازه خواندن ندادند.

وی همچنین عنوان کرد: من خوشحالم که استاد گلچین هم مانند بسیاری از بزرگان هنر این مملکت از مکانی تشییع می‌شود که بارها روی صحنه آن مورد تشویق قرار گرفته است. از شما می‌خواهم امروز به قدری که استاد شایسته تشویق هستند ایشان را بدرقه کنید.

در ادامه پیکر زنده‌یاد نادر گلچین از مقابل تالار وحدت به سمت بهشت زهرا(س) تشییع شد.

این مراسم با حضور شهرام ناظری، محمندعلی بهمنی، رضا بنفشه‌خواه، ایرج راد، محمد منتشری، صدیق تعریف، علی مرادخانی (معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، فرزاد طالبی (مدیرکل دفتر موسیقی)، عبدالحسین مختاباد، حسن اکلیلی، جمشید عندلیبی، بهرام حصیری، شهرام صارمی، حمیدرضا نوربخش (مدیرعامل خانه موسیقی)، داوود گنجه‌ای، علی جهاندار، بهرام گودرزی، بیژن بیژنی و برخی دیگر از اهالی فرهنگ و هنر برگزار شد.

فیلم اجرای آواز فاضل جمشیدی و همخوانی مرغ سحر توسط حاضران را در اینجا می‌توانید ببینید:

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۲۷۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون

«دیدار در سنگلج» به تهیه کنندگی و کارگردانی ابوالفضل توکلی، تولید جدید شبکه مستند، پرتره استاد سعید امیرسلیمانی از چهره‌های پیشکسوت عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون است و به مرور به زندگی شخصی و حرفه‌ای این هنرمند می‌پردازد.

توکلی با اشاره به روند تولید این فیلم مستند گفت: تصویربرداری این مستند از اوایل پاییز سال ۱۴۰۲ شروع شد. ابتدا برای پیش تولید اثر با آقای امیرسلیمانی به گفتگویی دوستانه نشستیم تا از خاطرات و صحبت هایشان نکاتی را برای ساخت و چگونگی تولید دریافت کنیم. در این گفتگو، همراه با استاد آلبوم ها، عکس‌ها و نشریات قدیمی که مربوط به سال‌های فعالیت شان در عرصه بازیگری و اجرای تئاتر در سنگلج را مرور کردیم. ایشان به زیبایی تمام از آنها تعریف می‌کردند که گویی هنوز خودشان و خاطراتشان را در «سنگلج» زنده نگه داشته بودند، برای همین بود که همان لحظه ایده شروع تصویربرداری از این مکان به ذهن مان رسید.

توکلی همچنین در این باره گفت: در این فیلم خانم علی پور، همسرآقای امیرسلیمانی برای کمک به بالاتر بردن کیفیت این فیلم با در دست داشتن نشریات و عکس‌های قدیمی که در طول فعالیت هنری استاد جمع آوری کرده بودند کمک زیادی به ما کردند که بار تصویری کار ارتقاء پیدا کند. همچنین کمند و سپند امیرسلیمانی فرزندان استاد همکاری و همراهی خوبی با من در تولید این اثر داشتند.

وی افزود: استاد ایرج راد از پیشکسوتان مطرح عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون ایران با وجود مشکلاتی که داشتند، در تولید این مستند همکاری و کمک شایانی کردند.

از دیگر عوامل تولید می‌توان به مدیر تولید: امیرمهدی صادقی، تصویربردار: ابوالفضل اعلایی و صدابردار: مهرداد مقدسی اشاره کرد.

رونمایی از مستند «دیدار در سنگلج» از تولیدات جدید شبکه مستند روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت، ساعت ۱۸ در فرهنگسرای ارسباران واقع در تهران، خیابان شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان جلفا برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • دخیا همراه با ولا و ماتا به دنبال یک تجربه جدید
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • آیین پاسداشت استاد سعید امیر سلیمانی هنرمند پیشکسوت سینما و تلویزیون
  • پارک شهدای سنندج به پاتوق فرهنگی تبدیل می‌شود
  • پخش فیلمی در تلویزیون همزمان با اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • چند حقیقت درباره نادر طالب‌زاده
  • اندیشه‌های استاد شهید مطهری ماندگار و جاودانه است
  • ویژه‌برنامه استاد مجتهدی با عنوان «یک‌عمر معلم» برگزار می‌شود
  • تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان