Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین کنعانی‌مقدم در زمینه تغییر مکانیسم در اصولگرایی و بحث گفتمان مدرن اصولگرایی، گفت: باید تفکیکی بین تفکر و خط مشی سیاسی اصولگرایی قائل شویم، چراکه اصول مورد پذیرش اصولگرایان همانی است که حضرت امام (ره)، انقلاب اسلامی را بر آن پایه‌گذاری کردند و رهبری هم آن را ادامه دادند و به مراتب به این اصول اشاره کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین تغییری در اصول رخ نمی‌دهند و گفتمان اصولگرایی، گفتمانی کاملاً انقلابی است.
به گزارش صدای ایران،دبیرکل حزب سبز ایران با اشاره به مشی سیاسی اصولگرایی گفت: با توجه به تحولات مختلف که بعد از انقلاب اسلامی رخ داده است، با ظهور و بروز دولت‌ها و جریان‌های مختلف، اصولگرایان گفتمانی را طرح کرده که برخی مواقع توانسته آرایی را به خود جذب کنند و در بعضی مواقع هم موفق نبوده‌اند. بنابراین در گفتمان و مشی سیاسی باید یک نوع بازنگری متناسب با نسلی که وارد صحنه سیاسی کشور می‌شوند، انجام شود.
وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد مفهوم گفتمان مدرن اصولگرایی و یا نواصولگرایی که برخی آن را مطرح می‌کنند، نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای انقلابی جامعه باشد، اظهار داشت: باید به فکر آن باشیم که اگر تفکر اصولگرایی به جریان سیاسی تبدیل شده است، یک سازمان‌دهی تشکیلات سیاسی رهبری، نقشه راه و ظهور و بروز در بین مردم و ایجاد مقبولیت مطرح کند و مطالبات مردم را به عنوان مطالبات اصلی خود قرار دهد و از چارچوب‌های تصنعی که عمدتاً چارچوب بسته حزبی است و صرفاً منافع حزبی و نه منافع مردم را دنبال می‌کند، خارج شود.
کنعانی‌مقدم، اظهار داشت: گفتمانی که قالب باشد و مردم را به سمت صندوق‌های رای بیاورد و اصولگرایان را وارد عرصه جدیدی از رقابت‌های سیاسی کند، گفتمان انقلابی است، که باید خود را متناسب با شرایط جامعه و مطالبات مردم طرح کند. در این صورت اگر اصولگرایان نتوانند گفتمان غالبی را مطرح کنند، نمی‌تواند جایی برای مطرح شدن داشته باشند.
وی درباره فعالیت تشکل‌های جوان و نوپا که اصولگرایان را به دو قشر سنتی و نو تبدیل کرده است، گفت: در اصولگرایی دو وجهه قالب داریم که شامل اصولگرایی انقلابی و اصولگرایی محافظه‌کار است و البته اخیراً هم برخی مشی اعتدال‌گرا را مطرح کرده‌اند؛ اکنون جریان اصولگرای انقلابی بر اصولگرای محافظه‌کار غلبه دارد و این گفتمان بیشتر مورد توجه است اما برخی از افرادی که در جریان محافظه‌کار هستند، عمدتاً برای حفظ شرایط موجود تلاش می‌کنند و معتقد به تغییر نیستند و شرایط را برای خود مناسب می‌دانند اما اصولگرای انقلابی، معتقد به اصولگرایی اصلاح‌طلبانه و مشی انقلابی است که باید ادامه یابد و از حالت ایستایی به حالت پویا حرکت کند.
این فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: اگر اصولگرایی را از انقلابی بودن جدا کنیم و اسلام منهای روحانیت را ترویج دهیم هر دو آنها انحراف است و هیچ نسبتی با اصولگرایی ندارد و ما باید به اصول برگردیم.
وی در پاسخ به اینکه مطرح می‌شود جامعتین دیگر دارای نفوذ در جریان‌ اصولگرایی نیست و نقش جامعتین را در تصمیم‌گیری‌های کنونی چگونه تعریف می‌کنید، گفت: اگر روحانیت انقلابی جایگاهی که امام تعریف کردند و رهبری بر آن تاکید دارند را حفظ کند، می‌تواند در بین مردم به عنوان مهم‌ترین عنصر تشکیلاتی ظهور و بروز داشته باشد و در سیاست‌گذاری و مراتب جامعه نقش خود را بازی کند اما اگر بخواهد از این نقش خارج شود و به کارهایی بپردازند که در شان روحانیت و مطالبات مورد نظر مردم نباشد، قطعاً تنزل پیدا می‌کند و تبدیل به یک حزب سیاسی می‌شود.
کنعانی مقدم بیان‌کرد: توصیه ما همیشه به دوستان این بوده که روحانیت باید به تکلیف اصلی و انقلابی خود و حضور در بین لایه‌های جامعه بپردازد و بلندگوی مطالبه‌گر مردم باشد و اگر بنا باشد روحانیت مطالبه‌گر یک جناح سیاسی باشد، به طور طبیعی جایگاهش تنزل می‌یابد. جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تاکنون تلاش کرده‌اند در مواضعی که دارند در مصادیق دخالت نکرده و در انتخابات بیشتر جنبه تشویق مردم و جریان‌های سیاسی در مشارکت‌های سیاسی و حفظ آرمان‌ها و ارزش‌های انقلاب را داشته باشند که نباید از این نقش دور شوند.
عضو جبهه ایستادگی درباره بحث محوریت اصولگرایان و تلاش جبهه مردمی برای این موضوع گفت: حرکتی که جمنا انجام داد یک حرکت آغازین و مثبت بود که در جهت همدلی و همراهی گروه‌های سیاسی انجام گرفت اما این کفایت نمی‌کند و جمنا نیاز به یک ساماندهی، شورای رهبری، نقشه راه دارد که بتواند در بین آحاد مردم با مطرح کردن مطالبات آنان مقبولیت کافی را به دست آورد.
کنعانی مقدم با بیان اینکه اگر هرکسی بخواهد خود را محور قرار دهد و دیگران را با خود هماهنگ کند، از ابتدا به انحراف رفته است، گفت: بحث وحدت یعنی اینکه همه با هم باشند نه اینکه همه با من باشند و متاسفانه برخی جریان‌ها در اصولگرایی وجود دارند که وحدت را« با من بودن» تعریف می‌کنند که این امر غلط است.
وی با اشاره به اجماع بین جریان‌های اصولگرا گفت: تا زمانی که نتوانیم به یک خردجمعی برای اجماع بین جریان اصولگرایی و فراگیر شدن چتر اصولگرایی برسیم، تمام وحدت‌هایی که شکل می‌گیرد، ائتلاف انتخاباتی و موقتی است که نمی‌تواند پایداری لازم را داشته باشد.
وی درباره اینکه آیا رئیسی می‌تواند به عنوان محور فعالیت‌های سیاسی اصولگرایان در آینده مطرح شود، گفت: از ابتدا در جریان بحث‌های سیاسی گروه‌های اصولگرا در این مسئله به قطعیت رسیدیم که جریان اصولگرایی دارای دو رهبری نیست. اینکه فکر کنیم یک رهبری، مقام معظم رهبری است و یک رهبری جریان سیاسی داریم، اشتباه است.
کنعانی‌مقدم با بیان اینکه در زمینه کادر رهبری سیاسی، جریان اصولگرایی باید به این نکته بپردازد که کادری باشد که بتواند همه طیف‌های مختلف سیاسی اصولگرایی را در خود جای دهد و کسانی باشند که بتوانند از عهده ساختار و سازمان سیاسی برآیند، افزود: نباید به دنبال رهبر درست کردن برای اصولگرایان باشیم، لذا یک رهبر داریم که مقام معظم رهبری است و ایشان را رهبر تفکر اصولگرایی می‌دانیم.
این فعال سیاسی اصولگرا بیان کرد: رئیسی و دوستانش می‌توانند در کادر رهبری جریان اصولگرایی نقش ایفا کنند، اما در مورد اینکه بخواهند رهبر جریان اصولگرایی باشند باید بگویم چنین جایگاهی را در او نمی‌بینم.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۲۸۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بساط ویژه‌خواری برچیده شود/ جایگاه شغلی کارگران ارتقا یابد

نماینده ولی فقیه در لرستان تأکید کرد: توجه به ارتقای شغلی کارگر، پرداخت حقوق به‌موقع کارگران، دقت در واگذاری کارها به کارگر ضروری است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، حجت‌الاسلام سید احمدرضا شاهرخی در خطبه‌های این هفته نمازجمعه خرم‌آباد در مصلای الغدیر گفت: حمایت مردم و نمایندگان قوای سه‌گانه از استاندار لرستان با هدف توسعه و آبادانی استان ضروری است.

وی با بیان اینکه اولین گام لزوم حمایت دولت و قوای سه‌گانه از استاندار است تا شاهد توسعه باشیم افزود: حمایت‌هایی که تاکنون انجام شده‌است، قابل‌تقدیر اما کافی نیست و همکاری با استاندار جدید ضروری خواهد بود تا تحول همراه با جهش را شاهد باشیم.

نماینده ولی فقیه در لرستان عنوان کرد: ما در حال نزدیک‌شدن به برگزاری دور دوم انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه خرم‌آباد و چگنی هستیم و اگر افرادی بدون در نظر گرفتن شایسته‌سالاری به فردی رأی دهند خیانت به اسلام، نظام و مردم کرده‌اند.

شاهرخی با بیان اینکه انتخاب فرد اصلح ضروری است و مردم باید نگاه قبیله‌گرایی را کنار بگذارند تصریح کرد: برگزارکنندگان انتخابات مجلس شورای اسلامی باید امانت دار مردم باشند و حفاظت و صیانت از رأی مردم را به‌عهده بگیرند.

وی افزود: مسئولان طبق قوانین حق تبلیغ ندارند و در غیر این صورت با این‌گونه افراد متخلف برخورد می‌شود و اگر تخلفی صورت بگیرد، باید اطلاع رسانی شود تا جنبه بازدارندگی داشته باشد.

نماینده ولی فقیه در لرستان تصریح کرد: هیچ نهادی در این استان درباره رد و یا تأیید شخص و یا حوزه انتخابیه از نماینده ولی فقیه استعلام نکرده‌است و همه چیز برای مردم یکسان خواهد بود.

شاهرخی گفت: روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای  در پیش است و این ورزش با طنین ذکر و یاد اهل‌بیت به‌ویژه امیرالمؤمنین علیه‌السلام همراه و این فرهنگ باید با هدف جوانمردی تبلیغ شود.

وی با اشاره به شهادت مرتضی مطهری و روز معلم اعلام کرد: گروهی منحرف این فقیه و فیلسوف را از جامعه اسلامی گرفتند و با توجه به نام‌گذاری این روز به‌نام روز معلم، معلمان چراغ ارشاد را در دل شاگردان روشن نگه دارند که باارزش‌ترین هدیه است.

نماینده ولی فقیه در لرستان با اشاره به روز کارگر افزود: حیات و زندگی جامعه وابسته به کار و کارگر است و تلاش‌های این قشر مهم تلقی می‌شود و جامعه باید به سمتی حرکت کند که کسب ثروت رابطه مستقیم با کار داشته باشد.

وی با بیان اینکه ویژه‌خواری، ربا و رانت در نظام اسلامی باید برچیده شود، تصریح کرد: بخشی از مشکلات امروز از عدم مبارزه به‌هنگام، فوری و قاطع با فساد است.

شاهرخی متذّکر شد: توجه به ارتقای شغلی کارگر، پرداخت حقوق به‌موقع کارگران، دقت در واگذاری کارها به کارگر ضروری است.

نماینده ولی فقیه در لرستان بیان کرد: رژیم اشغالگر قدس کانون جرم و جنایت در دنیا است و تمام قوانین بین‌المللی را زیر پا می‌گذارد، اما مورد حمایت آمریکای جنایتکار قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/ 645

دیگر خبرها

  • علم الهدی: در بحث حجاب، نمی‌شود مردم یک گوشه بنشینند و تماشاچی باشند / حکومت هم باید فراتر از یک ناصح مشفق در میدان باشد
  • بساط ویژه‌خواری برچیده شود/ جایگاه شغلی کارگران ارتقا یابد
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • مسئولین به صورت پیوسته همان چیزی را می گویند که رهبری فرموده اند، این چه بساطی است؟
  • علم الهدی : در بحث حجاب ، نمی شود مردم تماشاچی باشند و بگویند آقای نیروی انتظامی، شما بیا این ناهنجاری را درست کن
  • علم الهدی: در بحث حجاب، نمی‌شود مردم یک گوشه بنشینند و تماشاچی باشند
  • میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • آیت الله علم الهدی: میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • میدان داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • میدان داری مردم و دولت پیش نیاز تحول فرهنگی است