Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-04@22:38:20 GMT

اینجا امن است

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۲۹۲۶۳

اینجا امن است

زندگی>خانواده - مژده پورمحمدی:
با آغاز‌ماه محرم، شرکت در مجالس ذکر و عزاداری امام‌حسین علیه‌السلام، جزو برنامه‌های روزانه بسیاری از خانواده‌ها قرار می‌گیرد.

به همراه بردن كودكان در اين مراسم‌ها، امري مطلوب و لازم است؛ چرا كه تأثير به سزايي در انتقال روحيه معنوي به آنها دارد. ضمير كودك آثار اين مجالس و محافل را جذب مي‌كند و نورانيت آنها در ضمير او اثر مي‌گذارد اما مسئله آنجاست كه در برخي از اين مراسم‌ها، مسائل و مواردي وجود دارد كه مي‌تواند موجب ترس و نگراني كودك شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال آنكه تصويري كه از اين فضاها در ذهن كودك ثبت مي‌شود، بايد مثبت، خوشايند و آرامش‌بخش باشد تا زمينه پيوند روزافزون او با اين مجالس را فراهم كند.

چه بشنويم؟

علاوه بر اقتضائات فيزيكي مكان، دقت به لحن و محتواي مرثيه‌ها و نوحه‌ها نيز مهم است. برخي از كودكان كاملا به مضمون روضه توجه مي‌كنند. بنابراين شركت دادن آنها در مجالسي كه در آنها روضه‌هاي باز خوانده مي‌شود يا مقتل‌خواني صورت مي‌گيرد، كار درستي نيست. كودكان نياز دارند تا بيشتر با وجه رحماني ماجراي كربلا آشنا شوند و عظمت، شجاعت، صبر، مهرباني و ساير خصوصيات مثبت قهرمانان كربلا براي آنها ذكر شود. اصل بيان تقابل خير و شر در كربلا و صحبت از مبارزه براي رسيدن به خوبي‌ها و نيكي‌ها، لازم است اما طرح جزئياتي كه درك‌شان براي كودكان سنگين است يا احساس ناامني در آنها ايجاد مي‌كند، ضرورتي ندارد و بعضا آسيب‌زاست؛ براي مثال، برخي از كودكان آنقدر تصويرسازي قوي‌اي از نحوه شهادت حضرت علي اصغر(ع) يا حضرت رقيه(س) مي‌كنند كه تا مدت‌ها در ذهن‌شان باقي مي‌ماند و آنها را آزرده مي‌كند. همچنين لحن مداحي‌ها و نوحه‌خواني‌ها نيز مهم است. آواها و نغمه‌ها و سبك مداحي برخي از افراد، مي‌تواند براي كودكان دلهره‌آور باشد. شناخت پيشين شما از سبك روضه‌خواني مداح مجلس، مي‌تواند در انتخاب يا عدم‌انتخاب آن جلسه به شما كمك كند.

كجا برويم؟

هنگام انتخاب مجلس عزاداري كه قصد شركت در آن را داريد، يادتان باشد كه شما ديگر يك زوج تنها نيستيد و بايد اقتضائات حضور فرزند كوچكتان را نيز درنظر داشته باشيد. بزرگ بودن فضا و عدم‌تراكم جمعيت يكي از مواردي است كه بايد درنظر بگيريد. بچه‌ها اگر فضايي براي بازي و تحرك داشته باشند، راحت‌تر با مكان مأنوس مي‌شوند. نكته ديگر، احساس منفي كودكان در تاريكي است. برخي از هيئت‌ها، هنگام عزاداري و سينه‌زني، تاريكي نزديك به مطلق ايجاد مي‌كنند. بسياري از بچه‌هاي كوچك در اين وضعيت ترسان مي‌شوند و شروع به جيغ زدن يا گريه مي‌كنند. اگر فرزند شما در اين دسته قرار دارد يا حتي گريه نمي‌كند اما دچار احساسات منفي مي‌شود، براي مدتي مجالس ديگري را انتخاب كنيد. دقت كنيد كه جايي كه براي نشستن با فرزندتان انتخاب مي‌كنيد، به اندازه كافي از بلندگوها فاصله داشته باشد تا بلندي صدا، موجب ترس او نشود. حتي برخي از نوزادان نيز به‌شدت از صداي بلند مي‌ترسند و با شنيدن نخستين جمله مداح مراسم يا نخستين صداي سنج‌زني، گريه شديد را آغاز مي‌كنند. در اين موارد، تلاش كنيد كه تا جاي ممكن از دستگاه‌هاي پخش صوت فاصله بگيريد و حتي درصورت امكان محوطه بيروني مجلس را براي حضور انتخاب كنيد.

چگونه اشك بريزيم؟

والدين دوست دارند كه مانند ساير شركت‌كنندگان در مجلس، در عزاي امام حسين(ع) اشك بريزند اما قريب به اتفاق كودكان از ديدن گريه مادر يا پدرشان، آزرده مي‌شوند. والدين براي كودك منبع محبت و امنيت هستند. او هنگامي كه ناراحتي و گريه والدين را مي‌بيند، احساس ناامني مي‌كند. حتي برخي از كودكان فكر مي‌كنند كه مقصر ناراحتي والدين‌شان آنها هستند و از اين بابت دچار احساسات منفي مي‌شوند. البته واكنش كودكان به اين مسئله، يكسان نيست و بسته به روحيات‌شان، عكس‌العمل‌هاي مختلفي بروز مي‌دهند. شما مي‌توانيد واكنش فرزندتان را رصد و باتوجه به آن، شيوه مناسب را اتخاذ كنيد. برخي از كودكان اگر مشغول بازي با همسالان‌شان باشند و يا غرق در بازي با موبايل يا تبلت شده باشند، حتي صداي بلند گريه والدين نيز، چندان توجه آنها را برنمي‌انگيزد و مي‌توان به اين ترتيب فرصت مناسبي براي عزاداري پدر و مادر فراهم كرد. دسته ديگري از كودكان از شنيدن صداي بلند گريه غمگين مي‌شوند اما گريه آرام و كنترل شده را مي‌پذيرند. كافي است به اين بچه‌ها چنين جملات توضيحي‌اي را بگوييد تا آنها با گريه شما كنار بيايند؛ «آقا روضه مي‌خونه، منم گريه‌ام مي‌گيره.» يا «چون دلم براي امام حسين تنگ شده، آخه من خيلي امام حسين رو دوست دارم» و... . اما برخي از كودكان با ديدن لحظه‌اي اشك ريختن پدر و مادر، عميقا به هم مي‌ريزند و ممكن است حتي تا ساعت‌ها يا روزها اندوهگين و نگران باشند. در اين موارد سعي كنيد به‌نحوي عزاداري كنيد كه فرزندتان متوجه اشك ريختن شما نشود يا هنگام روضه فرزندتان در كنار شما نباشد تا هم شما امكان عزاداري پيدا كنيد، هم فرزندتان آسيب نبيند. البته در همه حالات، توصيه مي‌شود كه در پايان برنامه، فرزندتان را در آغوش بگيريد و او را ناز و نوازش كنيد تا احساس منفي احتمالي‌اش خنثي شود و از انرژي معنوي مثبت شما نيز بهره‌مند شود.

چگونه انس بگيريم؟

هدف اصلي از حضور كودكان در مراسم‌هاي عزاداري و هيئات، انس گرفتن آنها با اين مجالس و بهره‌مندي از نورانيت و فيوضاتي است كه در اين محافل وجود دارد. بر اين اساس، حتي اگر كودكان در فضاي بيروني جلسه مشغول بازي يا در مهدكودك گوشه حسينيه، درحال درست كردن كاردستي باشند، هدف مورد نظر برآورده مي‌شود. بدين‌ترتيب زمينه ترس كودكان از فضاي روضه نيز از بين مي‌رود. خصوصا كه برخي از هيئات، سينه‌زني كودكانه‌اي نيز براي بچه‌ها برگزار مي‌كنند. همچنين درنظر داشته باشيد كه هرچه كودكان بيشتر در فضاي روضه و عزاداري قرار بگيرند، به مرور انس بيشتري با آنها پيدا مي‌كنند. با توجه به اين موضوع، شما مي‌توانيد براي كودكان حساس، از بازه‌هاي زماني كوتاه و حضور در حاشيه جلسات شروع كنيد و كم‌كم زمان حضورتان را طولاني‌تر كنيد و در مجلس اصلي حضور پيدا كنيد.

در همین زمینه: اندوه ابدی نوبت محرم شد از خانواده سادات شیعه کوچولوها

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۲۹۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاغل بهاره در تهران قدیم | کاهگل‌مالی و یخ‌فروشی

همشهری آنلاین- صفورا صادقی: تهرانی که امروزه می‌بینیم و در آن زندگی می‌کنیم شاید برای پدران و مادران و بزرگترهایمان هیچ شباهتی به گذشته ای که آنها گذرانده اند ندارد. از آب و هوا و شکل و شمایل ساختمانها و خیابانها و کوچه ها، تا مدل لباس پوشیدن و صحبت کردن مردم، گزینه «تغییر» در تمامی لایه های آشکار و پنهان زندگی پایتخت‌نشینی دیده می‌شود. با ورود فصل بهار و پایان زمستان در گذشته تهران مشاغل جدیدی به وجود می‌امد که شاید امروزه نه تنها دیگر اثری از آنها باقی نمانده است، بلکه شنیدن قصه این مشاغل هم باعث تعجب نسل امروز شود.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

نصرالله حدادی، تهران شناس، در این باره توضیح می‌دهد: «در تهران دهه۳۰و ۴۰ بعد از اتمام زمستان سخت و پربارش برای مردمی که شغل اغلب آنها زراعت بود و با آمدن سرما و برف و باران کسب و کار آنها نیز تعطیل میشد، نو شدن فصل مصادف بود با رونق مشاغلی که در آن زمان مرسوم بود.

شغل کاهگل‌مالی

از زمستان های سرد و پربارش قدیم زیاد شنیده ایم ولی شاید کمتر بدانیم بعد از این سرما و بارش برای ساختمان های کم استقامت آن زمان تهران چه اتفاقی می‌افتاد. حدادی می‌گوید: «در تهران قدیم بعد از چله کوچیکه و چله بزرگه و بارش برف و باران با شروع فصل بهار، زمان بازسازی و درست کردن سقف کاهگلی خانه‌ها بود. در فصل بهار شغل «کاهگل مالی» از مشاغل رایج آن زمان بود. در کوچه‌ها می‌گشتند و صاحب هر خانه‌ای که نیاز به تعمیرات داشت، سقف خانه و در و دیوارش را با «کاهگل» که ترکیبی از ملات کاه و گل رس، نمک و آب، بود درست می کرد. ملات کاهگل خانه ها را در برابر رطوبت مقاوم و محافظت می‌کرد.

یخ‌فروشی

حدادی ادامه می‌دهد: «یک زمانی خوردن آب خنک برای تهرانی ها حسرت بود و دسترسی به آن در ماههای گرم سال به آسانی ممکن نبود. در دهه ۳۰ شغل یخ فروشی در پایتخت وجود داشت و با گرم شدن هوا کامیون های قدیمی یخ‌ها را حمل می‌کردند و به دکه‌های یخ‌فروشی که معمولا سر چهارراه ها بودند میرساندند. صاحبان دکه روی یخ‌ها را با چند لایه گونی خیس می‌پوشاندند تا آفتاب دیرتر آنها را ذوب کند و معمولا در سایه قرار می‌دادند.

آنها یک وسیله برای تکه کردن یخ ها داشتند که چنگک مانند با نوک تیز بود به قطر حدودا دو سانتی متر که یخ‌فروش با این وسیله یخ‌ها را تکه‌تکه می‌کرد و می‌فروخت. این یخ ها صبح خیلی زود قبل از طلوع آفتاب به دکه‌ها می‌رسیدند و تا بعد از ظهر فروش می‌رفتند. قیمت هر قالب یخ ۳ قران بود. در حال حاضر هم فروش یخ وجود دارد آخرین بار قیمت بالای ۲۰۰ هزار تومان برای هر قالب دیدم که مربوط به چند ماه قبل است.

نقل است از آقاسید مهدی قوام که روزی از جلوی یخ فروشی رد می‌شد و دید صاحبش با صدای بلند داد می‌زند یخ هایم آب شد بخرید ... دیدند آقا سید مهدی شروع به گریه کرد. از او می پرسند چرا گریه میکنی گفت این مرد برای آب شدن یخ‌هایش گریه می‌کند من چطور برعمر رفته ام گریه نکنم...»

کد خبر 846990 برچسب‌ها مهارت‌ها شغل شهردارى تهران

دیگر خبرها

  • مارکو رویس گل زد و تا مرز گریه رفت
  • از بقیع صدای گریه می‌آید
  • روضه| آزار و اذیت‌هایی که بر امام صادق(ع) روا داشتند+صوت
  • طرح/ با مهر معلم آمدم تا اینجا
  • گریه تلخ پیرمرد پس از نابودی زندگی‌اش در آتش سوزی امامزاده ابراهیم
  • گریه تلخ پیرمرد پس از زندگی‌اش در آتش سوزی امامزاده ابراهیم
  • گریه ناگهانی آقای خواننده در هنگام اجرای آهنگ در کنسرت | فیلم
  • مشاغل بهاره در تهران قدیم | کاهگل‌مالی و یخ‌فروشی
  • ببینید | گریه ناگهانی روزبه بمانی در هنگام اجرای آهنگ «اسمت که میاد»
  • (ویدیو) گریه ناگهانی مجری صداوسیما روی آنتن زنده