Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-04@13:41:15 GMT

بیانیه حزب اتحاد ملت به مناسبت آغاز سال تحصیلی

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۲۹۶۹۶

بیانیه حزب اتحاد ملت به مناسبت آغاز سال تحصیلی

به گزارش جماران متن این بیانیه به این شرح است:

به نام خداوند جان و خرد
وزیدن نسیم مهر و طنین دوباره زنگ آموختن که طلیعه بهار دانایی و شکوفایی و بیداری است، بر همه معلمان، دانش‌آموزان، مدیران و برنامه‌ریزان نظام آموزش و پرورش کشور مبارک باد.
امسال درس و مدرسه با نام و یاد آموزگار بزرگ آزادگی حسین بن علی(ع) و تربیت‌شدگان مکتب عاشورا آغاز می‌شود، تا آموختن با عدالت و آزادی و انسانی زیستن، بیشتر و بهتر عجین گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حزب اتحاد ملت ایران اسلامی فرصت را مغتنم می‌شمارد و مسائل و مسئولیت‌هایی را که در برابر حکومت، دولت، نهادهای مدنی و عموم شهروندان است، به اختصار یادآور می‌شود:
۱- ارتقاء کمی و کیفی آموزش و پرورش بالاترین هدف در توسعه همه‌جانبه کشور است؛ توسعه سرمایه طبیعی، منابع انسانی، سرمایه اجتماعی، سرمایه فرهنگی و حتی سرمایه نمادین بدون توجه به این مهم ناممکن است.
۲- ریشه کامیابی‌ها و ناکامی‌ها در اقتصاد، سیاست، فرهنگ و اجتماع در «مدرسه» است. بدون تحول و اصلاح نظام تعلیم و تربیت، نه جامعه توانمند می‌شود و نه حکمروایی خوب محقق می‌گردد. سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌ریزی باید به آن سو رود که مدرسه کانون تفکر، آموزش انتقادی، گفت و گو و تربیت شهروندی باشد، نه محل افزایش محفوظات و کاهش قدرت یادگیری.
۳- نظام آموزش و پرورش و از آن مهم‌تر نظام سیاسی کشور، نیازمند ارتقاء نگرش و رویکرد به «معلم» است. معلمان نخستین گروه مرجع در جامعه ما هستند و در تحولات سیاسی و فرهنگی نقش اول را ایفا می‌کنند اما از وضع منزلت اداری و وضعیت معیشتی متناسب با آن برخوردار نیستند. هنوز متأسفانه معلمان شریف و صبور و آزاده ما در موارد مختلف مواجه با تنگ نظری‌ها و محدودیت‌های امنیتی و سیاسی و اداری و اقتصادی هستند. باید ارتقاء شأن و جایگاه معلمان را مسأله‌ای ملی دانست.
۴- گفتمان آموزش و پرورش، نگرش، ساختار و نظام مدیریتی آن نیازمند نوسازی است، نوسازی در بینش، نوسازی در روش، نوسازی در مدیریت و نوسازی در اقتصاد. تأخیر و تعلل در اصلاح نگرش‌ها و نوسازی گفتمان تعلیم و تربیت خسارت‌های جبران‌ناپذیر ملی در پی دارد.
۵- مطالبات فرهنگیان و برنامه ارائه شده از سوی رئیس جمهور محترم و وزارت آموش و پرورش می‌تواند بنایی برای پیگیری این رویکردها و ضرورت‌ها باشد؛ به ویژه آن‌که لازمه تحقق آن‌ها جلب اعتماد و مشارکت عموم فرهنگیان کشور است.
۶- اصلاح و تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت بر پایه مسائل و نیازهای واقعی جامعه، باید بتواند علاوه بر این‌که دانش‌آموزان را خلاق، مؤمن، شجاع، فداکار، نقاد، توانا در گفتگو و در دفاع از حقوق خود و دیگران تربیت کند، آموزش و پرورش را به مهم‌ترین رکن همبستگی ملی و انسجام اجتماعی نیز تبدیل نماید. اکنون باید آموزش و پرورش در پی پاسخ‌گویی به این پرسش مهم و اساسی باشد که چگونه می‌توان آموزش را توأم با تربیت کرد که در عین توسعه دانش‌ها و مهارت‌ها دانش‌آموزان بتوانند در جهت‌گیری زندگی معنوی و زیست مسئولانه رفتارهایی مانند تعقل، آینده‌اندیشی، روحیه کار جمعی، قانون‌گرایی، انضباط اجتماعی و آگاهی شهروندی را هم در عمل فراگیرند.
امروز اصلاح نظام تعلیم و تربیت امری هم‌پای تأمین امنیت عمومی و ارتقاء سرمایه ملی است که به عنوان یک تکلیف و وظیفه بر دوش دولت‌ها نهاده شده است .این وظیفه سنگین وخطیر، در عین حال فرصتی بی بدیل در اختیار حکومت ها و دولت ها قرار داده است تا هر چه بیشتر بتوانند آموزش وپرورش را به جامعه نزدیک کنند و با بازآفرینی نقش‌های فرهنگی و اجتماعی آن، نهاد دین، نهاد خانواده و نهادهای مدنی را در کنار نهاد تعلیم و تربیت قراردهند.
حزب اتحاد ملت ایران اسلامی به اتکای دانش و تجارب جهانی و ملی و برخورداری از نیروهای برجسته فرهنگی در سراسر کشور، بر این باور است که اگر نظام تعلیم و تربیت، با اجزای اساسی خود مثلثی از معلم، مدرسه و خانواده رابطه‌ای منزلتی مبتنی بر کرامت را شکل دهد، طبیعتا دانش‌آموزان هم به عنوان هدف این نظام، انگیزه‌مندتر و تواناتر خواهند شد و هرچه بیشتر خواهند کوشید آن نوع رابطه را در میان خود بازتولید کنند و در پیشبرد انسجام اجتماعی و توسعه همه‌جانبه نقش‌آفرین باشند.
حزب اتحاد باور دارد که از منظر منافع ملی، آموزش و پرورش در صدر قرار دارد. بنابراین نگاه حداقلی به این نهاد مؤثر و راهبردی را خطرناک می‌داند و همه بخش‌ها و دستگاه‌های عمومی را به حساسیت نسبت به تبعات آن برای آینده کشور فرا می‌خواند. چرا که به تعبیر مقام معظم رهبری آموزش و پرورش «کانون خلق دنیای آینده» است.
حزب اهمیت برنامه‌های راهبردی را برای اصلاحات آموزشی در اولویت‌های توسعه و امنیت ملی کشور می‌داند و از دولت و مجلس می‌خواهد که با اهتمام به آن و تدبیر درباره الزامات آن، اساس آینده کشور را برپایه بهسازی و نوسازی نظام تعلیم و تربیت، پیشبرد عدالت آموزشی و توانمندسازی معلم و دانش‌آموز قرار دهد.
دنیای پرشتاب و جامعه ارتباطی و شبکه‌ای امروز، آینده‌ای پر از پرسش و گریزان از مدیریت‌ها و سیاست‌های کهنه و سنتی را پیش روی ما قرار می‌دهد. گسترش مرزهای ایده، دانش و اندیشه در مسائل آموزش عمومی و عالی، نیاز به بررسی و تجزیه و تحلیل دانش‌ها و تجربه‌های جهانی و نقد سیاست‌ها و برنامه‌های ناکارآمد را بیشتر کرده است.
حزب اتحاد ملت ایران اسلامی انتظار دارد که دولت با جلب نظر و مشارکت نخبگان، صاحب‌نظران و نهادها و تشکل‌های علمی، صنفی و سیاسی این حوزه، افق‌های جدیدی در پیشبرد اصلاحات و در آموزش و پرورش باز کند. حزب با تأکید بر خواسته‌های به‌حقی که از سوی معلمان و فرهنگیان در طول انتخابات دوره دوازدهم ریاست جمهوری مطرح شد، امیدوار است که با ارتقاء جایگاه و گفتمان آموزش و پرورش، با محرومیت‌زدایی از آموزش و پرورش و تحقق همه‌جانبه عدالت آموزشی و اجرای همه اصول قانون اساسی در این حوزه و در سراسر کشور، با ارتقاء سطح مدیریت زنان و جوانان و اقدام در آموزش و پرورش و با آزادی و رفع محدودیت از فعالیت‌های صنفی، سیاسی و قانونی معلمان، گام‌های جدیدی برای شکوفایی استعدادها و سرمایه‌های ملی در مدرسه برداشته شود.
امید، بالندگی و تلاش هرچه بیشتر برای همه معلمان و دانش‌آموزان و مدیران و مسئولان را از خداوند بزرگ مسئلت داریم.


حزب اتحاد ملت ایران اسلامی
اولمهر ۱۳۹۶

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۲۹۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند/ افزایش اردوهای دانش آموزی

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمدحسین پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، با حضور در برنامه جهان آرا که همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری (ره) و روز گرامیداشت مقام عالی معلم از شبکه افق پخش شد، ضمن تبریک روز معلم به تمام معلمان سراسر کشور گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، شهیدان رجایی و باهنر نهال امور تربیتی را در آموزش و پرورش کاشتند سال‌ها بعد معاونت پرورشی و فرهنگی به طور رسمی در ساختار آموزش و پرورش شکل گرفت این ساختار تا سال ۱۳۸۰ مستقر بود تا اینکه معاونت پرورشی و فرهنگی منحل و ساختار سازمان دانش آموزی جایگزین شد.

وی افزود: در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی نگاشته می‌شود و این معاونت بر می‌گردد در این سال‌ها و ۱۸ سال بعد از احیای معاونت پرورشی و فرهنگی مقام معظم رهبری نکات مهمی را در حوزه پرورشی اشاره و عدم رضایت خودشان را از وضعیت پرورشی در آموزش و پرورش اعلام کردند.

پورثانی ادامه داد: امروز نیز مقام معظم رهبری نکات دقیقی را در دیدار با معلمان فرمودند چرا که معاونت پرورشی و فرهنگی در دولت جدید یکی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین معاونت‌های آموزش و پرورش است و در بین همکاران معاونت تربیتی شناخته می‌شود.

وی اظهار کرد: برنامه ریزان سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش را به عنوان وزارت تربیت رسمی پیشنهاد کرده بودند در سند تحول بنیادین کلمه آموزش و پرورش پیدا نمی‌شود و تمام کلمات به تربیت ختم می‌شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: سند تحول بنیادین با توجه به مبانی دینی و تربیتی نگاشته شده است اما با تحقق آن فاصله داریم در صورتی که همکاران در مدارس تلاش می‌کنند که تربیت محقق شود.

دولت قبل پیگیر سند ۲۰۳۰ بود، مسیر این دولت سند تحول است

وی ادامه داد: در دولت قبل سند ۲۰۳۰ بررسی شد تا در آموزش و پرورش نهادینه شود اما در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی افتاد که راه و حرکت ما در مسیر باشد؛ در شورای عالی انقلاب فرهنگی نقشه راه سند مطرح شده که مطالبه چندین ساله مقام معظم رهبری نیز بوده است با تصویب سند پرورشی و نقشه راه معتقدیم مسیر تربیت مشخص می‌شود.

پورثانی درباره آسیب به موضوع تربیت با تعدد مدارس گفت: عدالت آموزشی با تنوع مدارس سازگار نیست؛ ماده واحده ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است تا کاهش تنوع مدارس در نظام آموزش و پرورش شکل بگیرد با تصویب این امر، مسیر بهتری در پیش خواهیم گرفت.

وی درباره برنامه ریزی آموزش و پرورش برای تربیت نیروی مؤثر تربیتی گفت: معتقدیم در جایی که ساختمان مدرسه فرسوده است می‌توان درس خواند محتوا اگر صد در صدی نبود می‌توان درس خواند اما اگر معلم تراز نباشد نمی‌توان درس خواند.

جذب ۱۵ هزار معلم پرورشی پس از ۱۵ سال

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت اامآموزش و پرورش افزود: طی سال‌های اخیر جذب نیروی پرورشی در آموزش و پرورش نداشتیم روز جمعه ۱۴ اردیبهشت آزمون استخدامی جذب ۱۵ هزار مربی پرورشی بعد از ۱۵ سال برگزار می‌شود چراکه ۵۰ درصد مدارس مربی پرورشی ندارند.

وی تاکید کرد که کیفیت استخدام نیز مهم است در سال‌هایی قریب به ۳۰۰ هزار نیروی انسانی وارد آموزش و پرورش می‌کردیم که از مبادی تربیت معلم نبوده اند لذا در سال گذشته کانون‌های ارزیابی در کشور مستقر شدند این کانون‌ها ابزارهایی دارند تا معلمان را ارزیابی کنند تا اگر نیرویی توانمند بود وارد آموزش و پرورش شود.

پورثانی اشاره کرد: ارتقای وضعیت معلمان نکته بعدی است نظام رتبه بندی معلمان برای این موضوع پیاده شد که تلاش و کار علمی همکاران دیده شود.

وی با تاکید بر اینکه جوشش درونی مربی تربیتی مهم است گفت: در بحث ارزشیابی همکاران باید نسبت به فعالیت همکار امتیاز ویژه دهیم تکلیف برنامه هفتم دادن کارنامه رشدی تربیتی در کنار کارنامه تحصیلی به دانش آموزان است.

شاخص‌های تربیتی در رتبه بندی معلمان لحاظ می‌شود

پورثانی اضافه کرد: در نظام ارزیابی شاخص‌هایی تعیین کرده ایم و به مربیان امتیاز می‌دهیم همچنین منزلت و ارزش به کار معلمی که کار تربیتی می‌کند مدنظر است.

وی اظهار کرد: نظام ارزشیابی در آموزش و پرورش در حال اجراست اما ورود شاخص‌های تربیتی تغییر کرده است امروزه یک معلم برای ارتقای رتبه باید شاخص‌هایی را بگذراند.

پورثانی از افزایش برگزاری اردوی دانش آموزی خبر داد و گفت: گفتمان سازی و انتظار عمومی از آموزش و پرورش مطالبه امروز مقام معظم رهبری است تا کار تربیتی جدی در مدارس صورت بگیرد.

کد خبر 6094767 علی قدمی

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت/ زمان ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع مشخص نیست
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد
  • صحرایی: آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد
  • صحرایی: آموزش و پرورش را براساس سند تحول اداره خواهیم کرد
  • آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد
  • آموزش و پرورش بر مبنای سند تحول بنیادین اداره خواهد شد
  • نخستین آیین نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش پس از ۱۲ سال تصویب شد
  • ورود ۷۰ هزار معلم جدید به آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۲
  • آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد/ معلم کارمند نیست
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند/ افزایش اردوهای دانش آموزی