Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، همه‌پرسی منطقه کردستان در حالی یک روز تا انجام آن باقی‌مانده، تنش‌ها بر سر اجرایی شدن یا نشدن آن منجر به اختلاف نظر در جناحهای داخل حزب اتحادیه میهنی و اصرار بر انجام همه‌پرسی توسط حزب دموکراتیک شده است.

خبرگزاری «کردپرس» با انتشار تحلیلی در این‌باره، نوشت: با آن که دفتر سیاسی اتحادیه میهنی، مجمع رهبری، فراکسیون اتحادیه میهنی در پارلمان کردستان و معاون اول جلال طالبانی موافق انجام رفراندوم‌ هستند، اما سه روز است که برخی افراد و چهره‌های سیاسی این حزب اظهارات متفاوت و گاها متناقضی در مورد برگزاری رفراندوم انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اظهارات برخی از رهبران اتحادیه در حالی است که یک روز به انجام همه پرسی باقی مانده و مردم در منطقه تحت کنترل این حزب، نمی‌دانند که بالاخره آیا رفراندوم برگزار می شود یا خیر؟!

* جوانی به نام لاهور شیخ جنگی

همه صحبت ها از جایی آغاز شده که مرد شماره یک نیروهای امنیتی اتحادیه میهنی (لاهور شیخ جنگی برادرزاده جلال طالبانی) که مسئول نیروهای ضد تروریستی این حزب است به واسطه نبود فرماندهی و سیاست منسجم از سوی حزب، قدرت زیادی گرفته و به مخالف سرسخت همه پرسی تبدیل شده است. گفته می شود《هیرو خان》 همسر جلال طالبانی که رهبری بخشی از جناح اتحادیه را در دست دارد همه اختیارات را به این مسئول جوان واگذار کرده و او هیمنه نظامی خود را در حزب پیاده کرده است. با توجه به آن که لاهور شیخ جنگی مخالف همه‌پرسی است از سوی شاخه تحت فرمان آنها که بیشتر مراکز و ادارات و رسانه‌های خبری را در دست دارند، در سه هفته گذشت، هیچگونه تلاش مثبتی برای تبلیغ برای همه‌پرسی انجام نداده و به جز اشاره به مصوبات کمیسیون عالی رفراندوم اهمیت چندانی به موضوع تبلیغات نداده است.

* پست فیسبوکی بافل

اما در تازه ترین اقدام مسئولان مخالف رفراندوم دیروز، بافل طالبانی فرزند جلال طالبانی در پست فیسبوکی خود از توافق اتحادیه میهنی و حزب دموکرات برای تعویق رفراندوم خبر داد که پس از دقایقی با هجمه و فشار رسانه ای تلویزیون های حزب دموکرات و جبهه نه به رفراندوم، ناچار به حذف پست فیسبوکی خود کرد. این اقدام پافل در حالی بود که سخنگوی حزب دموکراتیک سریعا در برابر این موضوع جبهه گرفت و آن را نادرست خواند و اعلام کرد: در تماسی که با مسئولان اتحادیه گرفته، هر دو طرف موافق برگزاری رفراندوم در موعد مقرر خود هستند.

همچنین سعدی احمد پیره سخنگوی اتحادیه میهنی که به همراه هیاتی به بغداد رفته بود تا در خصوص رفراندوم با جناحهای مختلف عراقی گفت‌وگو کند، قضیه تعویق رفراندوم را تکذیب کرد و اعلام کرد: رفراندوم در زمان خود انجام می گیرد. در همین رابطه هم بافل طالبانی، بیانیه‌ای صادر کرد که پست توسط یکی از کارمندان دفتر وی بارگزاری شده و گفته او نیست البته او این موضوع را رد نکرد که اقلیم در مورد همه پرسی باید با بغداد گفت‌وگو کند.

* مواضع ضد و نقیض اتحادیه میهنی

در همین حال دیروز دفتر سازماندهی اتحادیه میهنی در بیان‌نامه ای درخواست کرد که رفراندوم به تعویق بیافتد و به نظرات سازمان ملل گوش داده شود. همزمان با این بیانیه،《ملا بختیار》مسئول دفتر سیاسی اتحادیه میهنی در بیان‌نامه ای اعلام کرد که به پیشنهادات کشورهای مختلف توجه شود و او پیشنهادهای عقب انداختن رفراندوم را برای مسعود بارزانی فرستاده است. در بیانیه ملا بختیار آمده که اتحادیه میهنی فکر می‌کند در وضعیت امروز جهان، منطقه و کردستان، لازم است به پیشنهادهای دوستان و سازمان ملل توجه شود زیرا در خدمت منافع و آرمان مردم منطقه کردستان است.

* بالا گرفتن تنش ها در کرکوک

در همین حال، شاخه اتحادیه میهنی در کرکوک که در راس آن (آسو مامند، مسئول اتحادیه در کرکوک) قرار دارد و نزدیک به جریان لاهور شیخ جنگی است، طی نشستی با دیگر احزاب کرد کرکوک اعلام کرد که اتحادیه میهنی مخالف رفراندوم در این زمان در کرکوک است. همزمان با این تنشها تعدادی از نیروهای آسایش به مقر کمیسیون عالی رفراندوم رفتند و از توزیع لوازم مورد نیاز برای صندوقهای رای‌گیری در محلهای مختلف جلوگیری کردند. این اتفاقات در حالی روی داد که عصر دیروز (شنبه‌ 1 مهر)، نجم الدین کریم استاندار کرکوک طی کنفرانسی خبری آمادگی کرکوک برای رفراندوم را اعلام کرد و از مردم کرکوک سوا از اقوام و مذاهب مختلف خواست در همه‌پرسی شرکت نمایند و این در حالی است که قباد طالبانی معاون نخست وزیر منطقه کردستان تا اینک سکوت کرده و در خصوص رفراندوم مطالب زیادی عنوان نکرده است.

* اردوکشی جناح های اتحادیه در کرکوک

اما موضوع کرکوک در حالی بغرنج شده که شاخه وابسته به لاهور شیخ جنگی رئیس دستگاه امنیت و نیروهای ضد ترور اتحادیه میهنی، هشدار دخالت نظامی در کرکوک و جلوگیری از انجام رفراندوم در این شهر را می‌دهد.

* اتحادیه میهنی و آزمون سخت رفراندوم

آنچه مشخص است اتحادیه میهنی در موضوع رفراندوم به دو جناح تقسیم شده است. شاخه‌ای که مخالف رفراندوم در زمان کنونی است و از پیشنهادات سازمان ملل و آمریکا استقبال می‌کند و شاخه‌ای موافق انجام همه پرسی در روز دوشنبه بدون احتساب نگرانی کشورهای منطقه و جامعه جهانی. در این میان شاخه ای که مخالف همه پرسی است جناح موافق را متهم می‌کند که تبدیل به آلت دست حزب دموکراتیک شده و اراده‌ای از خود ندارد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۳۰۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی کردستان گفت: مراسم آئینی سنتی کومسای روز جمعه چهاردهم اردیبهشت‌ سال‌جاری در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کردستان، منصور مهرزاد اظهار کرد: ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان و وجود ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی در این منطقه موجب شده است تا هورامان به یکی از قطب‌های مهم گردشگری کشور تبدیل شود و همواره مورد توجه تعداد بی‌شماری از گردشگران قرار گیرد.

وی افزود: کومسای از جمله برنامه‌هایی است که هرساله در نیمه اردیبهشت در این منطقه جهانی به‎ صورت ویژه و باشکوه هرچه تمام‌تر برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان خاطرنشان کرد: این مراسم آیینی روز جمعه چهاردهم اردیبهشت سال‌جاری با حضور گردشگران داخلی و خارجی در محوطه‌ای مجاور زیارتگاه سیدمصطفی مشهور به پیرشالیار از نوادگان و سادات حضرت امام جعفرصادق (ع) برگزار می‌شود.

مهرزاد ادامه داد: برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و سوغات منطقه، دف‌نوازی، اجرای شمشال هورامی و شعرخوانی از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده این مراسم آئینی است.

وی ابراز امیدواری کرد همواره بتوانیم با همکاری شایسته مردم، بخش خصوصی و دستگاه‌های مربوطه با ارائه خدمات مناسب و کسب رضایتمندی گردشگران در سفر به کردستان، انگیزه حضور دوباره و زمینه انتخاب استان به عنوان مقصد گردشگری را فراهم آوریم.

به گزارش ایمنا، کومسای در هورامی از دو کلمه «کو» به معنی جمع شدن و مجمع و «مسای» به معنی یادگیری تشکیل شده است. روایت می‌شود با توجه به وضعیت خاص منطقه و فرهنگ تعاون و همزیستی نشأت گرفته از طبیعت سخت هورامان و فرهنگ کوچ‌نشینی و هوارنشینی، هر ساله اواسط فصل بهار مردم، روستا را ترک و به هوارهای دور و نزدیک در منطقه کوچ می‌کردند و مدتی بیش از شش ماه از سال را از همدیگر دور بودند و قبل از کوچ لازم می‌دیدند که در جلسه و مراسمی مقرراتی را سامان‌دهی کرده و امورات ضروری اجتماعی را میان خود تقسیم و به افراد واجد شرایط واگذار کنند و برای کوچ آماده می‌شدند.

در ورای این ماجرا یک افسانه روایت می‌شود که پیرشالیار مردی بزرگوار بوده و کرامات خاصی داشته است که به عنوان مثال گفته می‌شود او توانسته شاه بهارخاتون را که دختری کر و لال بوده، شفا بدهد.

همچنین روایاتی وجود دارد که روزی یکی از مریدان پیرشالیار به نام درویش گومار نزد پیرشالیار رفته و از کمبود شیر دام‌های خود گله و شکایت می‌کند، پیرشالیار به او می‌گوید در نزدیکی مزار درویشی که دامپزشک بوده سنگی هست، قطعه‌ای از آن را بِبُر و به مشک دام‌های خود ببند تا شیرشان افزون شود؛ به‌همین دلیل هنوز هم در پایان مراسم کومسای تکه سنگ سفیدی را که در جوار مزار پیرشالیار وجود دارد می‌شکنند و برای تبرک با خود می‌برند که بنا بر اعتقاد اهالی هورامان، خاصیت برکت‌بخشی دارد.

مراسم جشن عروسی پیر شالیار هم یکی از جشن‌های رایج در منطقه جهانی هورامان است که هر ساله در اواسط بهمن و هم‌زمان با جشن سده برگزار می‌شود، این مراسم در واقع سالگرد ازدواج پیر افسانه‌ای به نام شالیار است که ریشه در اسطوره‌ها و اعتقادات و آیین قدیم مردم این سرزمین دارد.

منطقه هورامان تخت در ۶۰ کیلومتری جنوب شهر مریوان و غرب شهرستان سروآباد با جمعیتی بیش از ۳۵۰۰ نفر در میان کوه‌های سر به فلک کشیده تخت‌ثانی، پیررستم، مله‌اسب و کوسالان محصور است و نماد و قلب تپنده منطقه جهانی هورامان به‌عنوان منظری تاریخی و فرهنگی محسوب می‌شود.

کد خبر 749453

دیگر خبرها

  • مراسم کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • مسدود شدن ۲۹۰ کارت سوخت در کردستان
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد
  • جدایی کاپیتان تیم ملی عراق از تیم لیگ برترمس رفسنجان
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • حمله مرگبار در اکوادور چند روز پس از رفراندوم سرکوب تبهکاران
  • کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت سفید در کردستان