Web Analytics Made Easy - Statcounter

نقطه طلایی بحث بنده با آقای زیباکلام که از نظرها مغفول ماند اشتراک هر دوی ما در این نقطه نظر بود که از ناسیونالیزم و ایرانشهری فاشیزم و نژادپرستی زاده می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، متن زیر پاسخ جعفر حسن خانی سردبیر ماهنامه خردنامه همشهری به حواشی به وجود آمده پس از برنامه ۱۸۰ درجه این هفته شبکه افق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه این هفته ۱۸۰ درجه با موضوعاز «هویت» تا «بحران هویت» بین دو استاد دانشگاه یعنی موسی نجفی و صادق زیباکلام پخش شد که پس از آن حواشی ای در شبکه های اجتماعی به همراه داشت.

متن این جوابیه را در ادامه می خوانید.

برنامه اخیر «۱۸۰ درجه» با موضوع «هویت یا بحران هویت» با حضور اساتید بزرگوار آقایان موسی نجفی و صادق زیباکلام برگزار شد و بنده هم افتخار همصحبتی ایشان را در این برنامه داشتم، این برنامه حواشی ای در بر داشت که به نظرم آمد در این باره نکاتی را بیان کنم.

۱. بنده به دلیل آنکه از کتاب «مقدمه ای بر انقلاب اسلامی» آقای صادق زیباکلام به خصوص بخش های ابتدایی آن آموختم خود را شاگرد ایشان می دانم لذا همواره بر حفظ احترام ایشان از سوی خود اصرار دارم. این متن نیز از این قاعده مستثنی نیست. ضمنا امید دارم استاد بزرگوار به همان ساحت پژوهشگری خود بازگردد و یک آکادمیسین بماند تا هر چیز دیگری.

۲. در طول برنامه ۱۸۰ درجه آقای زیباکلام بیانی داشته اند که تلویحا و حتی قدری تصریحا چنین برداشت می شد که حاصل سیستم آموزشی رژیم پهلوی شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بودند و حاصل سیستم آموزشی جمهوری اسلامی جوانان پورشه سوار. بنده در تعریض به این سخن مدعای مستدل را طرح کردم که در طول دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منهای شهید بزرگوار نجات اللهی یک استاد شهید هم نداشته ایم بدان معنا که اساتید برآمده از رژیم شاه در همراستایی با کنش جمعی مردم ایران برای دفاع از خواسته ها و ارزش های خود در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس خون نداده اند. با ارائه این شاخص آماری قصد بر آن بود تا دانشگاهیان قبل و بعد انقلاب با هم مقایسه شوند. آن شاخص موید خروجی سیستم دانشگاهی رژیم پهلوی بود که طرح شد و اگر فرصت برنامه اجازه می داد شاخص خروجی سیستم دانشگاهی جمهوری اسلامی با طرح اسامی اساتید شهید بزگواری چون شهید مجید شهریاری و شهید مسعود علیمحمدی تکمیل می شد .

در طول گفت و گو با این تعریض بنده، آقای زیباکلام سخن خود را تصحیح کردند و بیان داشتند: «مقصود من این نبود که شهدای دانشجو نظیر گردان شهید سیدعلم الهدی تربیت یافته شاه بودند. مگر من دیوانه ام که بگویم شاه اینان را اسلام گرا کرده بود.»

۳. جناب استاد با رندی خاصی دوگانه مقایسه دانشگاهیان و اساتید برآمده از رژیم پهلوی با اساتید و دانشگاهیان برآمده از نظام مقدس جمهوری اسلامی را به دوگانه مقایسه اساتید دانشگاه و حوزه کشاندند و پرسش کردند که روحانیت آیا شهیدی در این راه داده است بنده منهای شهید نواب صفوی که خود استاد طرح کردند مقتضی جلسه به آیت الله آقانورالله نجفی برادر جد استاد مدعو جناب آقای موسی نجفی اشاره کردم که با رضا شاه وارد مناقشه نظامی شد و جلو او ایستاد و در نهایت به طرز مشکوکی به طور ناگهانی درگذشت. در ادامه این سخن بنده، استاد بزرگوار سخن خود را محدود کرده و پرسش داشته اند که از ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ تا بهمن ۱۳۵۷ آیا مجتهد و استاد حوزه علمیه شهید داشتیم یا نه؟ این پرسش استاد در فضای شبکه های اجتماعی بازتاب گسترده ای داشت که همین امر موجب شد دست به قلم برده و این متن را به نگارش در آورده و نام اساتید و مجتهدین شهید حوزه را به میان آورم تا در حق این شهدای بزرگوار از سوی بنده اجحاف نشده باشد.

در اینجا از دو استاد حوزه و آیت الله شهید می توانم نام ببرم که در زندان شاه در میانه سال های ۱۳۳۲ تا انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند اولی آیت الله شهید سید محمدرضا سعیدی و دیگری آیت الله شهید حسین غفاری. آیت الله سعیدی در ۲۰ خرداد ۱۳۴۹ و آیت الله غفاری چهارم دی ماه ۱۳۵۳ در زندان رژیم پهلوی به شهادت رسیدند. در طول دوران دفاع مقدس هم قشر روحانیت به میزان جمعیت بیشترین شهید را در میان دیگر اقشار کشور در دفاع از ارزشهای اسلامی که حاصلش صیانت از کشور هم بود تقدیم جمهوری اسلامی و مردم کرد. این در حالی است که همچنان تاکید می کنم در دانشگاه برآمده از رژیم پهلوی منهای شهید نجات اللهی درمیان اساتید در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شهیدی نداشته ایم.

۴. در بخشی از گفت و گوی بنده با استاد بنده ایشان را ارجاع دادم به کتاب مقدمه ای بر انقلاب اسلامی ایشان که تقریبا ۸ سال پیش از این خوانده بودم، آقای زیباکلام در این برنامه در پاسخ به ارجاع بنده مبتنی بر کتابی که نوشته اند بیان داشتند که «هفتاد ، هشتاد درصد زندانیان سیاسی در سال های منتهی به انقلاب دانشجویان بودند که حدودا نصفشان مارکسیست بودند گروه های نظیر چریک های فدایی خلق و ... و نصف دیگر طرفداران سازمان مجاهدین ، موتلفه ، فداییان اسلام و ... و آن بیست درصد باقی مانده بینشان روحانی بود، بازاری و نویسنده بود، معلمین و کارگران هم بودند ... » در پاسخ به این سخن استاد بنده بخشی از کتاب استاد را مورد اشاره قرار می دهم و چیزی جز آن نمی گویم چرا که همه پاسخ در همین ارجاع موجود است «اگر از نظر بافت اجتماعی، مخالفین رژیم را در دهه ۱۳۲۰ و ۱۳۳۰ نوعا توده ای ها و ملی گرایان تشکیل می دادند، در دهه ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ این بافت دگرگون می شود. جمع زندانیان سیاسی توده ای ، نهضت آزادی و جبهه ملی از اواخر دهه ی ۱۳۴۰ تا دوران انقلاب به زحمت به به یکصد نفر می رسد. در حالی که در اوایل دهه ی ۱۳۴۰ ما اساسا زندانی سیاسی بجز ملیون و توده ای ها نداریم، در اواسط دهه ی ۱۳۵۰ درصد این نوع زندانیان سیاسی به کمتر از دو درصد کاهش می یابد. » (منبع: زیباکلام. صادق. مقدمه ای بر انقلاب اسلامی . ۱۳۸۷ . ص ۱۳۹ )

۵. نقطه طلایی بحث بنده با آقای زیباکلام که از نظرها مغفول ماند اشتراک هر دوی ما در این نقطه نظر بود که از ناسیونالیزم و ایرانشهری فاشیزم و نژادپرستی زاده می شود. وقتی بنده بعد از تایید سخن استاد که تاکید کردند از ایرانشهری فاشیزم زاده می شود ایشان را مورد پرسش قرار دادم که چرا موضعی در این باره نمی گیرید ایشان تصریح کردند که «کار بد، بد است . نژاد پرستی ، ناسیونالیزم و فاشیزم چه روشنفکر بیان کند تحت عنوان ایرانشهری چه تحت عنوان تشیع و بغض و کینه نسبت به اهل سنت و عرب طرح شود، چه توسط داعش طرح شود در برابر شیعیان، چه آقای ترامپ بیان کند نسبت به مسلمانان ، چه هیلتر انجام دهد نسبت به یهودیان بد است؛ نژادپرستی معیوب و پلید است و باید با آن مبارزه بکنیم. بنا بر این من هر کجا که بتوانم با آن ایرانشهری که گفتید مبارزه می کنم و جلو آن می ایستم. » این آن سخن جدی بود که در این بحث باید مورد توجه اندیشه ورزان ما قرار می گرفت که کمتر بدان توجه شد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۳۲۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردار فدوی: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اینکه تفکر و شاخصه انقلاب اسلامی در اقصی نقاط دنیا به یک مکتب تبدیل شده است، گفت: شهید حجازی از عزیزانی است که تاثیرگذاری‌اش در جبهه مقاومت به قدری بود که عزیزان مقاومت هر مرتبه اثر خاص وجودی او را مرتباً تکرار می‌کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از سپاه نیوز، دریادار پاسدار علی فدوی جانشین فرمانده کل سپاه در مراسم بزرگداشت سومین سالگرد شهادت سرلشکر شهید سید محمد حجازی اظهار کرد: بسیاری از ما از نظر سنی نسبت به شناخت شهید حجازی اطلاعات کافی نداریم چون شهید حجازی چند سال از ما بزرگ‌تر بود و او پاسداری از انقلاب اسلامی را از زمان مبارزه با طاغوت را آغاز کرد.

وی ادامه داد: او به نحو احسن تمام مراحلی را که می‌بایست طی کند تا به مرتبه اعلای شهادت برسد، طی کرد و در همه این مراتب و همه سال‌های طولانی مراقبت از خود شاخصه بزرگی بود که او داشت.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به نقش شهید حجازی در محور مقاومت اظهار کرد: او یکی از عزیزانی است که تاثیرگذاری‌اش در جبهه مقاومت به قدری بود که عزیزان مقاومت هر مرتبه اثر خاص وجودی او را مرتباً تکرار می‌کردند.

وی با اشاره به حضور سردار حجازی به‌عنوان فرمانده نیروی مقاومت بسیج افزود: هنگامی که شهید حجازی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران بود از آنجا به رده یک نیرو رفت و نه در رده ستاد نیرو بلکه در رده یک نیرو شروع به کار کرد که حضور بیش از ۷ ساله او برکات بسیاری داشت.

سردار فدوی اظهار کرد: شهدا و شهید حجازی در اعلی علیین و مراتب بالا قرار دارند که ذهن ما به آنجا خطور نمی‌کند ولی ما می‌توانیم از شهید حجازی و سایر شهدا مدد بجوییم تا بتوانیم از وجود آن‌ها بهره ببریم.

وی افزود: البته باید بررسی کنیم که آن‌ها چه اقداماتی انجام دادند که موجب شد تا به چنین رتبه‌ای برسند و با الگو گرفتن از این اقدامات به چنین مراتبی برسیم.

سردار فدوی با بیان اینکه باید شهیدانی همچون حجازی را الگوی خود قرار بدهیم، تصریح کرد: شهید حجازی با طمأنینه و سعه صدری که داشت در همه مسئولیت‌های خود در پاسداری از انقلاب اسلامی، این ویژگی خود را بروز می‌داد.

وی ادامه داد: او در سال‌های حضور در جبهه مقاومت موجب اقتدار و اوج‌گیری این جبهه شد و نقش بسیار موثری در این‌ باره ایفا کرد. البته شهیدانی همچون سردار زاهدی نیز در این میان نقش بسیاری ایفا کردند.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اینکه در اصل دوم قانون اساسی تاکید جدی بر موضوع پشتیبانی از مظلوم و دفاع در مقابل ظالم شده است، تاکید کرد: سپاه پاسداران با قدرت این تکلیف و این دستور را به اجرا گذاشت و بسیاری از پاسداران و مسئولان سپاه پاسداران در این رویه قرار گرفتند و حداکثر تلاش خود را انجام دادند همچون شهیدان حجازی، سلیمانی، زاهدی و بسیاری از شهدا.

وی با اشاره به مبارزات حضرت امام خمینی(ره) با آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه داد: ۶۰ سال پیش با شروع نهضت اسلامی، امام خمینی(ره) خبیثان آمریکایی و صهیونیسم را مورد حمله مستقیم قرار داد و بعد از ۶۰ سال بیش از ۹۲ درصد از کشورهای جهان همان مطلبی که ایشان مطرح کرده بودند را در ۲۰۰ روز گذشته تکرار کردند.

جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه تفکر و شاخصه انقلاب اسلامی در اقصی نقاط دنیا به یک مکتب تبدیل شده است، بیان کرد: این در اثر حرکت عظیم انقلاب اسلامی بود و پس از نقطه عطف او یعنی پیروزی انقلاب اسلامی به یک جریان مستمر تبدیل شد که تفکر، روند و شاخصه‌های انقلاب اسلامی در اکثر نقاط دنیا البته آن‌هایی که به انقلاب اسلامی نزدیک‌تر بودند، انجام شده است.

وی افزود: امروز در مرکز شیطان بزرگ در آمریکا علیه نظام استکباری آمریکا و صهیونیست‌ها شعار داده می‌شود که به طور خاص در روزهای اخیر در دانشگاه‌های آمریکا آن را شاهد هستیم.

سردار فدوی ادامه داد: این روند منحصر به مسلمانان، شیعیان و جبهه مقاومت نیست البته به همه مستضعفان عالم که تحت ظلم قرار گرفتند هم موکول نیست بلکه همه کسانی که از دل خود از آنچه شیاطین مانند شیطان بزرگ آمریکا و ایادی آن همچون رژیم صهیونیستی به وجود آورده‌اند، اعلام برائت می‌کنند و علیه سردمداران آن شعار می‌دهند. این حرکت یک حرکت شتابدار و رو به جلو است که دائماً تداوم دارد.

جانشین فرمانده کل سپاه با اشاره به فرامین فرمانده معظم کل قوا در حمایت از جبهه مقاومت تصریح کرد: امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به ما دستور داده است تا مطابق با فرامین خداوند متعال از مظلومان حمایت کنیم.

وی ادامه داد: ما پشتیبانی از مظلوم در برابر ظالم را دائما ادامه می‌دهیم یعنی آن‌هایی که می‌خواهند در برابر ظلم ظالمان و مستکبرین ایستادگی کنند و حریت و آزادگی را که در خلقت همگان قرار دارد به منصه ظهور برسانند و این روند هر روز ادامه دارد.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در ادامه ضمن اشاره به تحولات غزه در مبارزه با رژیم صهیونیستی اظهار کرد: چقدر زیبا در این ۲۰۰ روز جلوه‌گری کردند کسانی که شاید ۱۰ سال پیش اسمی از آن‌ها وجود نداشت. هنگامی که خبیثان آمریکایی و ایادی آن‌ها به یمن حمله کردند، گفتند که یمن فقیرترین کشور جهان است و طی یک یا دو هفته می‌توانیم به مقاصد خود دست پیدا کنیم.

وی ادامه داد: همچون یمن، جبهه مقاومت در عراق حزب الله لبنان چرا که بر اساس قاعده‌ای که خداوند با صراحت در قرآن کریم اعلام کرده است اقدام کردند یعنی انجام تکالیفی که خداوند بر عهده آن‌ها قرار داده است. البته تکالیفی که خداوند بر عهده بندگان خود گذاشته است پیش از تکلیف توانمندی اجرای آن را به بنده خود داده است.

سردار فدوی تصریح کرد: خداوند هیچ تکلیفی را برای بنده خود مشخص نکرده که نتواند انجام دهد. ما در طی ۴۵ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی این مورد را مشاهده کرده‌ایم و ظهور و بروز داشته است.

وی ادامه داد: مستکبرین عالم فکر نمی‌کردند که روزی در منطقه غرب آسیا آنچنان توانمندی به وجود بیاورد که اساس آن‌ها را زیر سوال ببرد و برده است.

در این مراسم که در مسجد پیامبر اعظم (ص) شهرک شهید محلاتی برگزار شد،  سردار سرتیپ پاسدار «اسماعیل قاآنی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ «محمد شیرازی»رئیس دفتر فرمانده معظم کل قوا، سردار سرتیپ پاسدار «محمدرضا فلاح‌زاده» جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «محسن رضایی» دبیر شورای‌ عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، سردار سرلشکر «محمدعلی جعفری» فرمانده قرارگاه فرهنگی، اجتماعی بقیةالله (عج)، «مهدی فضائلی» عضو دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ بسیجی «محمدرضا نقدی»معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ «اسماعیل احمدی‌مقدم» رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی، حجت‌الاسلام والمسلمین «عبدالله حاجی‌صادقی» نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین «حیدر مصلحی» رئیس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس، سردار سرلشکر «مصطفی ایزدی» فرمانده قرارگاه سایبری و تهدیدات نوین قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص)، حجت‌الاسلام والمسلمین «علی محمدی‌سیرت» مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار «حسین اشتری» مشاور عالی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سردار «قاسم قریشی» جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار سرتیپ دوم «یدالله جوانی» معاون سیاسی نمایندگی ولی فقیه در سپاه و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری و خانواده شهید حجازی حضور داشتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شهید مطهری مجاهدی در عرصه جهاد تبیین بود
  • تجلیل از فرماندهان و مربیان برتر عقیدتی سیاسی
  • عملیات وعده صادق ابهت آمریکایی‌ها و اسراییلی‌ها را شکست
  • برگزاری مراسم «آگاه زمان» برای سالگرد شهادت شهیدمطهری
  • جانشین فرمانده کل سپاه: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد
  • سردار فدوی: شهید حجازی موجب اقتدار و اوج‌گیری جبهه مقاومت شد
  • جنجال بزرگ علیه قالیباف از سوی یاران رائفی پور /غضنفری: در عوض رأی دادن به قالیباف، وعده خودرو و وام چندصدمیلیونی دادند/حبیب زاده: تکذیب می کنم
  • عملیات وعده صادق برای دوستان انقلاب اسلامی پیام همبستگی و برای دشمنان پیام مقاومت داشت
  • سومین سالگرد سردار شهید سید محمد حجازی
  • برگزاری گرامیداشت یاد و خاطره شهید شفیع زاده در تبریز