Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@20:18:38 GMT

تبلیغ درست دین زبان خاص خود را دارد

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۳۲۸۰۸

تبلیغ درست دین زبان خاص خود را دارد

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا، در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام و المسلمین مهدوی کنی، رئیس دانشگاه امام صادق(ع) ضمن تسلیت ایام سوگواری امام حسین(ع) و گرامیداشت یاد و خاطره آیت‌الله مهدوی کنی، آغاز سال تحصیلی جدید را فضای مناسبی برای توجه به مقام معلم و متعلم دانست.

وی با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) در باب علم‌آموزی، به آیت‌الله آملی لاریجانی خیرمقدم و خوش‌آمد گفت و از حضور ایشان ابراز خوشحالی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این جلسه ۴ تن از دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) در فضایی صمیمانه به بیان پیشنهادات و انتظارات خود از هیئت امنای این دانشگاه پرداختند.

تقدیر از خانواده شهید احسان آقاجانی از شهدای حادثه تروریستی ۱۷ خرداد مجلس شورای اسلامی که دانشجوی دکترای اقتصادی دانشگاه امام صادق(ع) بود، برنامه بعدی این مراسم بود که با حضور آیت‌الله آملی لاریجانی دکترای افتخاری به این شهید اهدا و به پدر این شهید داده شد.

پس از اقامه نماز ظهر و عصر، آیت‌الله آملی لاریجانی ریاست دستگاه قضا و رئیس هیئت امنای دانشگاه امام صادق(ع) به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی ضمن تسلیت به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم، ماه مصائب اهلبیت(ع) ابراز امیدواری کرد که خداوند قلوب همه را به انوار معرفت اهلبیت(ع) و حق متعال منور گرداند.

آیت‌الله آملی لاریجانی ضمن گرامیداشت یاد آیت‌الله مهدوی کنی گفت: قبل از هرچیز یادی می‌کنم از آیت‌الله مهدوی کنی از بنیانگذاران دانشگاه امام صادق(ع) که عمر خودشان را برای توسعه دانشگاه گذاشتند.

آیت‌الله آملی لاریجانی با اشاره به جلسه صبح امروز خود با هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) خطاب به دانشجویان، تصریح کرد: انشاء‌الله دانشگاه امام صادق(ع) از طریق راه انداختن گروه‌های علمی، پژوهشی و کلاس‌های درسی جان‌دار از طریق خود شما یک مرجع علمی شود.

وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد هیئت امنای دانشگاه امام صادق(ع) بیان کرد: در حد لازم جلسات هیئت امنا که اصولاً ۲-۳ ساعت به طول می‌انجامد، برگزار شده است و عزیزانی از شهر‌های دیگر به این جلسات می‌آیند و این اجتماع تشکیل می‌شود و در حد میسور برای رفع مشکلات دانشگاه فکر می‌شود.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه گمان نمی‌کنم که هیئت امنای هیچ دانشگاه دیگری به این اندازه تشکیل جلسه داده باشد، خاطرنشان کرد: بنده اصرار دارم که جلسات هیئت امنای دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شود تا بتوانیم برخی از مشکلات دانشگاه را در حدی که میسر است، رفع کنیم.

رئیس هیئت امنای دانشگاه امام صادق(ع) ادامه داد: توسعه دانشگاه امام صادق(ع) براساس اساسنامه و راهبرد‌های مقام معظم رهبری نیاز به یک توسعه در وضع مالی دارد که متأسفانه در این زمینه محدودیت بسیار است و دولت‌ها چندان علاقه ندارند که به چنین دانشگاهی کمک کنند؛ در حالیکه انصاف این است که به این دانشگاه که یک محفل علمی است، کمک شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه توقع این است که این دانشگاه یک مرجعیت علمی پیدا کند، گفت: نیرو‌های خوبی در این دانشگاه چه به لحاظ هیئت علمی و چه به لحاظ دانشجویان با استعداد، فهیم و متدین وجود دارد که این یک مسئله اساسی است و باید به این دانشگاه کمک شود. انشاء‌الله بتوانیم با کمک دوستان در مجلس و دولت منابعی مازاد بر آنچه که هست، در نظر گرفته شود تا این دانشگاه بتواند اهداف خود را دنبال کند.

آیت‌الله آملی لاریجانی با تأکید بر اینکه سرمایه اصلی در این دانشگاه استاد و دانشجوی متدین، اهل اخلاق و باعزم است، تصریح کرد: در کنار همه مسائل، مسئله اخلاق مسئله اصلی است که باید به آن توجه کرد که این سرمایه در دانشگاه امام صادق(ع) از دوره‌های قبل وجود داشته که بهترین شاهد آن کسانی هستند که خروجی‌های این دانشگاه‌اند و بسیاری از آنها چهره‌های برجسته هستند که البته ما انتظار داریم بیشتر شوند.

وی در زمینه برگزاری جسات هیئت امنای دانشگاه امام صادق(ع) گفت: جلسات این دانشگاه را بیش از دانشگاه‌های دیگر برگزار کرده‌ایم؛ منتهی ممکن است انتظار دوستان بیش از این باشد و البته یک راهنمایی و ارشاد خوب هم کردند و گفتند که اگر نمی‌رسیدید، عذرخواهی می‌کردید که باید بگویم بنده این کار را کردم و محضر مقام معظم رهبری عرض کردم که برای من واقعاً میسور نیست و ایشان اصرار فرمودند و عنوان کردند که ۶ ماه بپذیرید. بنده حرف شما را واقعاً قبول دارم؛ اما ایشان امر فرمودند و بنده تمام عذر‌ها را هم آوردم که عذر بنده موجه هم بود و بهانه‌گیری نبود.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: از زمانی که قم را با تمام علایق مانند ماهی بیرون از آب افتاده، ر‌ها کردم و حسب وظیفه و امر مقام معظم رهبری به قوه قضائیه آمدم، بعد از آن هر وظیفه‌ای را که امر بفرمایند، انجام می‌دهم؛ اما موظف هستم میزان توانایی خود را عرضه کنم که چه مقدار توانایی دارم. خدمت ایشان عرض کردم که با مشکلاتی که در قوه قضائیه هست، ممکن است فرصت کافی نباشد؛ اما ایشان امر فرمودند که این کار را انجام دهید.

رئیس هیئت امنای دانشگاه امام صادق (ع) خطاب به دانشجویان عنوان کرد: اگر شما نیز جای من بودید، امر حاکم مسلمین و ولی امر را می‌پذیرفتید. بنده سوای وظایفی که نسبت به ایشان دارم، از صمیم قلب ایشان را دوست دارم و حق نبود که بیش از این در مورد این مسئله مخاطبه می‌کردم.

عضو مجلس خبرگان رهبری در رابطه با مسائل مطرح شده از سوی دانشجویان مبنی بر امنیتی شدن رفت‌وآمد‌ها به دانشگاه تصریح کرد: بنده قبول دارم که چهره بیرونی رفت‌وآمد‌ها آنگونه است که شما می‌گویید، اما درون ما را نیز بنگرید. حال ما این نیست که علاقه‌ای به این چیز‌ها داشته باشیم.بنده آن زمان که عضو مجلس خبرگان بودم، خودم رانندگی می‌کردم.

وی به بیان خاطره‌ای از آیت‌الله حسن‌زاده آملی پرداخت و گفت: روزی که مشغول رانندگی بودم، وقتی به درب منزل مرحوم ابوی رسیدم، آیت‌الله حسن‌زاده آملی آنجا حضور داشتند و خطاب به من گفتند: کمک‌کننده نمی‌خواهی؟ که بنده گفتم خیر فعلاً خودمان هستیم.

رئیس قوه قضائیه با تأکید بر اینکه مطمئن باشید بنده هیچ علاقه‌ای به این مسائل ندارم، یادآور شد: ولکن بنا بر مصوباتی در شورای عالی امنیت ملی و شورای امنیت کشور، این موضوع در نظر گرفته شده است و این برادرانی که همراه من هستند، از جان خود گذشته‌اند و برحسب یک مصلحتی محافظت می‌کنند. یک نهادی به اینها امر می‌کند و براساس اوامری که به آنها ابلاغ می‌شود، موظف هستند مسئولیت خود را انجام دهند.

رئیس هیئت امنای دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه بنده از خدا می‌خواهم که خیلی راحت و بدون هیچ مانعی بین شما‌ها بنشینم، تصریح کرد: حال بنده این است؛ اما مصالحی در کشور وجود دارد. البته ما خوفی هم نداریم و خداوند متعال چیز‌هایی را به ما نشان داده است که برای عبور از این کانال آماده‌ایم. این عوالم بر همه ما سریع می‌گذرد و شهادت بهترین چیزی است که انسان می‌تواند به آن فکر کند برای عبور از این مسیر.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: منتهی ما وظایفی داریم و دیگران نیز وظایفی دارند و مسائلی را تشخیص می‌دهند و همه شخصیت‌ها حفاظت‌هایی دارند که نباید یک وقتی در دل شما خطور کند که چرا اینگونه است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود نقبی بر توجه به معنویت در جوامع مختلف زد و گفت: ما امروز در دنیایی زندگی می‌کنیم که برخلاف تصوراتی که مدرنیته و لوازمش اقتضاء می‌کرد و در مغرب زمین مطرح شده بود، رنگ دین کم نشده است.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه پروژه مدرنیته از دو سه قرن قبل اقتضائاتی داشت که سکولاریسم یکی از آن اقتضائات بود، بیان کرد: آنها می‌گفتند وقتی جهان مدرن می‌شود و تفکر و علوم نو می‌شود، دائماً به سمت کمتر شدن دیانت می‌رویم؛ ولی عملاً دنیا اینگونه نشد.

رئیس هیئت امنای دانشگاه امام صادق(ع) عدم حرکت جوامع به سمت بی‌دینی را یک بحث فنی در جامعه‌شناسی دانست و گفت: سکولاریسمی که ادعای جامعه‌شناسی می‌کرد و از اقتضائات مدرنیته تصور می‌شد، محقق نشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه امروزه در دنیا رنگ دین و معنویت بیشتر شده است، تصریح کرد: این روز‌ها هجوم برای فهم دینی و تحولات معنوی بیشتر شده است و این چیزی نیست که ما در جهوری اسلامی به دلیل علایق دینی‌مان عرض می‌کنیم؛ بلکه برخی از متبحرترین جامعه‌شناسان غربی به این مطلب تصریح کرده‌اند.

آیت‌الله آملی لاریجانی با اشاره به کتاب نفی سکولاریسم جهان که در مقدمه آن چند استاد دانشگاه به بیان نظریات خود پرداخته‌اند، گفت: اولین مقاله این کتاب را آقای پیتربرگر جامعه‌شناسنوشته است که وی در این مقدمه تصریح کرده خودم جزو کسانی بودم که سال‌ها قبل به این نظر اصرار می‌کردم که جامعه به سمت سکولاریسم می‌رود؛ اما الان می‌گویم که این نظر درست نیست.

وی با بیان اینکه این کتاب برای سال‌های بعد از 2000 است، گفت: در این کتاب پیتربرگر با عده‌ای از نویسندگان تصریح می‌کند که در دنیا دین در حال پررنگ شدن است و دنیا به سمت نفی سکولاریسم جلو می‌رود.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: یک متفکر مسیحی نیز با مثال زدن جامعه آمریکا تصریح کرده است که اینکه دنیا به سمت کمرنگ شدن دین می‌رود درست نیست و تأکید می‌کند با اینکه بی‌دینی در جامعه امریکا زیاد است، اما جهت گرایش دینی وجود دارد و دخالت دین در شئون تقنینی ملاحظه می‌شود.

رئیس هیئت امنای دانشگاه امام صادق (ع) افزود: حتی در آمریکا، اروپا و جا‌هایی دیگر که تبلیغ علیه اسلام و دیانت وجود دارد باز هم می‌بینید که مردم به اسلام گرایش پیدا می‌کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: در میان فیلسوفان غربی یک زمانی به حدی مسئله نفی دین مطرح بود که یک فیلسوف متدین برایش سخت بود که بگوید من متدین هستم. اما در طول ۳۰-۴۰ سال اخیر فیلسوفان حتی در نحله‌های آمریکا عنوان می‌کنند که متدین هستند و کتاب هم زیاد می‌نویسند.

آیت‌الله آملی لاریجانی با بیان اینکه امروزه با گروهی ازفیلسوفان مواجه هستیم که گرایش دینی پیدا کرده‌اند، گفت: فضا در دنیا در حال تبدیل شدن به فضای دینی است و خلاء دین احساس می‌شود.

وی یادآور شد: در آمریکا در حال حاضر گروه‌هایی هستند که بودیسم را تبلیغ می‌کنند؛ چون خلاء وجود دارد و خلاء روحی انسانِ سرگردان اینگونه است و این انسان به دنبال جایی می‌گردد که به آن چنگ بیندازد و خلاء روحی خود را پر کند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه کیفیت دینی که تبلیغ می‌کنیم را مورد تأکید قرار داد و افزود: بشر امروز که خلاء دینی و معنوی را احساس می‌کند، طرف دیگرش این است که آن دین سنتی او را خیلی ارضاء نمی‌کند و نحوه تبلیغ دین نحوه‌ای نیست که نیاز‌های او را برآورده کند که این یک مسئله بغرنج برای ما هم هست.

رئیس هیئت امنای دانشگاه امام صادق (ع) ادامه داد: شما جوان‌هایی را مشاهده می‌کنید که خلاء‌های روحی دارند و می‌خواهند به چیزی تمسک کنند، ولی مشکل این است که آن چیزی که ما عرضه می‌کنیم، مشکل آنها را رفع نمی‌کند و قانع‌شان نمی‌کند که این هم مشکلی است و این وضع بغرنج ماست و این موضوع، هم برای دانشگاه‌ها و هم برای حوزه‌ها یک مسئله است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه ما به‌عنوان افرادی که برای دیانت خود و جامعه تلاش می‌کنیم، باید سه مقوله را مدنظر قرار دهیم، گفت: زمانی که به دعوت جامعه مدرسین برای مسئولین این جامعه صحبت می‌کردم، عنوان داشتم که ما سه امر اصلی و اساسی داریم که شامل فهم دین، تبلیغ صحیح دین و دخالت در امر اجرای دین است.

آیت‌الله آملی لاریجانی با بیان اینکه بر فرض که ما فهم دین و تبلیغ صحیح دین را انجام دادیم، حال سؤال اینجاست که در مقام اجرا چه باید بکنیم، تصریح کرد: جمهوری اسلامی اتفاقاً نمونه‌ای است برای اینکه چگونه اجرای دین به بحث فهم دین و تبلیغ دین گره می‌خورد. امروز در نظام جمهوری اسلامی در نهاد‌های مختلف کسانی باید حضور پیدا کنند که با فهم دین و تبلیغ دین ارتباط پیدا کنند.

وی با طرح این سؤال که دانشگاه امام صادق (ع) در این فضا چه چیزی را به عهده دارد، بیان داشت:به شما قول می‌دهیم آن قدری که میسور باشد، در این زمینه تلاش می‌کنیم.

رئیس قوه قضائیه خطاب به دانشجویان گفت: خود شما به‌عنوان نیرو و سرباز نظام و دین و دیانت در این جهان امروز هستید و چه وظیفه‌های عظیمی دارید و خواهشم این است که به خودتان خوف راه ندهید؛ چون راه بسیار طولانی‌ای در پیش دارید و فهم صحیح دین مقدماتی دارد.

رئیس هیئت امنای دانشگاه امام صادق (ع) با تأکید بر اینکه تبلیغ درست دین نیز زبان خاص خود را دارد، تصریح کرد: گفت‌وگو منبر‌ها و مداحی‌های ما یک طرف قضیه است؛ ولی شما ببینید که تأثیر فیلم‌های هالیوودی چقدر است.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد:‌زمانی که اخوی بزرگوار بنده رئیس صداوسیما بود، هرچند وقت یکبار به ایشان زنگ می‌زدم و عنوان می‌کردم که فلان فیلم وقتی در محیط خانواده پخش می‌شود از یک خانواده غربی با خودش فرهنگ به کشور می‌اورد.

آیت‌الله آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: تأثیری که فیلم‌ها در جامعه می‌گذارند و فرهنگی که با خود می‌آورند و رمان‌هایی که نوشته و پخش می‌شوند، بسیار است و عرضم این است که زبانِ رساندن مفاهیم دین منحصر نیست.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۳۲۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده صادق نتیجه همکاری جریان‌های علمی و دفاعی کشور بود

رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها گفت: اگر جریان علمی کشور در کنار جریان‌های دفاعی قرار نمی‌گرفت افتخارآفرینی وعده صادق رقم نمی‌خورد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمیان رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، در مراسم معرفی اساتید نمونه کشوری گفت: اگر بناست اتفاقات مورد آرزو رقم بخورد حتما با توجه به صحنه علم، دانش و تکریم دانشمندان، استادان و دانشجویان رقم خواهد خورد.

حجت الاسلام رستمی: برنامه‌های دشمن در محیط دانشگاه شکست خورده است

وی افزود: افتخاری که امروز در بخش‌های مختلف کشور می‌بینیم محصول تلاش علمی دانشمندان، اساتید و معلمان و هم جریان حمایت مداوم از علم است.

رستمیان به حماسه وعده صادق اشاره کرد و گفت: اگر جریان علمی کشور در کنار جریان های دفاعی کشور قرار نمی گرفت این افتخارآفرینی رقم نمی خورد.

وی افزود: این موضوع نشان داد اگر دانشگاه قوی باشد جریان اقتصادی هم در برابر آن تسلیم می‌شود. همان طور که شاهد بودیم جریان اقتصادی در برابر جریان دفاعی تسلیم شد.

پایان پیام/

دیگر خبرها

  • نیم قرن مجاهدت «فقیه مجاهد»/ از تاسیس شبکه ماهواره ای تا دانشگاه
  • حرکت کاروان عزاداری شهادت امام صادق (ع) از میدان المپیک تا دانشگاه علامه طباطبایی 
  • وعده صادق نتیجه همکاری جریان‌های علمی و دفاعی کشور بود
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • جهان ایران را به عنوان قدرت برتر پذیرفت
  • تأکید رئیس قوه قضائیه بر تدوین پیوست رسانه‌ای در آرا و تصمیمات قضائی
  • تاکید رئیس قوه قضائیه در راستای عدم تأثیرپذیری از فضاسازی‌ها
  • طنین شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسراییل» در دانشگاه لرستان