Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه ایران گفت اقدامات ترامپ علاوه بر اینکه واشنگتن را به بازیگری غیرقابل پیش‌بینی بدل می‌کند، این پیام را ارسال می‌کند که ایالات متحده قابل اتکا نیست.

به گزارش مشرق، «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران می‌گوید بعد از پایان محدودیت‌های برجام، با ایران مانند دیگر دارندگان برنامه هسته‌ای غیرنظامی رفتار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در برنامه «جی‌پی‌اس» که روز یکشنبه از شبکه «سی‌ان‌ان» پخش شد، گفت اقدامات دولت آمریکا از جمله تهدید به خروج از برجام، این واقعیت را ثابت می‌کند که ایالات متحده قابل اتکا نیست.

ظریف با بیان اینکه توافق هسته‌ای برای هیچ‌یک از طرفین ایده‌آل و کامل نبوده، گفت ماهیت مذاکره «داد و ستد» است: «ما به توافقی رسیدیم که هیچ‌کس آن را دوست ندارد، و این خوب است، چراکه هیچ توافق خوبی، توافق کاملی نیست. چراکه شما نمی‌توانید برای هر دو طرف توافقی کامل داشته باشید. شما مجبورید توافقی کمتر کامل داشته باشید، تا دو طرف بتوانند با هم به تفاهم برسند.»

وی اظهارات «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل علیه توافق هسته‌ای را «ناشی از بی‌اطلاعی و به دور از واقعیات» توصیف کرد.

ترامپ در سخنرانی‌اش توافق هسته‌ای با ایران را «یکی از یک‌طرفه‌ترین و غیرمنصفانه‌ترین» توافق‌های تاریخ و «مایه شرم» ایالات متحده توصیف کرده بود.

بر اساس یک مصوبه کنگره، ترامپ باید هر سه ماه یکبار پایبندی ایران به برجام را تائید کند. گفته می‌شود ترامپ ممکن است در ۱۵ اکتبر که موعد بعدی صدور این تائیدیه است، از تائید پایبندی ایران خودداری کند.

آقای ظریف در پاسخ به این سوال که واکنش ایران به این اقدام ترامپ چه خواهد بود، گفت این مربوط به قوانین داخلی آمریکا است و ارتباطی به توافق هسته‌ای ندارد و مسئولیت رئیس‌جمهور آمریکا در قبال برجام را از او سلب نمی‌کند، چراکه «تنها مرجعی که در توافق هسته‌ای برای تائید پایبندی به رسمیت شناخته شده، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.»

وزیر امور خارجه با این حال گفت ایران عملکرد ایالات متحده را تحت نظر گرفته و چندین گزینه از جمله «خروج از توافق را در اختیار دارد. برنامه ما صلح‌آمیز باقی خواهد ماند، اما دیگر محدودیت‌هایی را که به صورت داوطلبانه پذیرفته‌ایم، نخواهیم پذیرفت.»

وی در مورد ادعاهای صورت‌گرفته از سوی برخی مخالفان برجام در آمریکا مبنی بر اینکه زمان‌محور بودن محدودیت‌های برجام دست ایران را برای ساخت سلاح هسته‌ای پس از رفع محدودیت‌های برجام باز می‌گذارد، گفت: «افسانه‌ای در ایالات متحده شکل گرفته مبنی بر اینکه این توافق بند «غروب آفتاب» (تاریخ انقضا) دارد. چنین بندی وجود ندارد.»

آقای ظریف تأکید کرد کهایران به عنوان یک عضو معاهده منع گسترش، همواره متعهد به عدم ساخت سلاح اتمی است.

وی گفتآنچه بازه زمانی دارد، محدودیت‌ها بر فعالیت هسته‌ای ایران است. اما بعد از رفع این محدودیت‌ها هم با ایران مانند یک عضو عادی غیردارنده سلاح اتمی رفتار خواهد شد.

سرخط نکات مهم اظهارات ظریف در ادامه آمده است:

-برجام یک معاهده دو یا حتی چندجانبه نیست، بلکه قطعنامه شورای امنیت است.

-آمریکا نیاز دارد که برای حصول توافقات دو یا چندجانبه مذاکره کند، اما [در صورت خروج واشنگتن از برجام] دیگر کسی به آمریکا به عنوان یک طرف مذاکره قابل اتکا نگاه نخواهد کرد.

-رفتار آمریکا مصداق این مثل می‌شود که «آنچه مال من است، مال من است، و باید بر سر آنچه مال تو است، مذاکره کرد.»

-تمام تحولات جهانی از بحران کره گرفته تا بحران‌های منطقه ما، به هم پیوستگی و ارتباط دارند.

-در چنین جهانی، مهم است که طرف‌ها قابل اتکا باشند. ایران نشان داده که شریکی قابل اتکا است.

-هفت گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان داده که ایران شریکی قابل اتکا است.

-امیدواریم که ایالات متحده هم در مواضعش تجدید نظر کرده و به جهان نشان دهد که شریکی قابل اتکاست.

-بارها گفته‌ایم که برنامه موشکی ما ماهیت دفاعی دارد.

-ما ۴۰۰ میلیارد دلار تسلیحات "زیبا" از ایالات متحده نمی‌خریم و باید توان دفاعی‌مان را خودمان تولید کنیم.

-زمانی که صدام شهرهای ما را موشک‌باران می‌کرد، عزیز ایالات متحده و کشورهای غربی بود.

-[شیخ‌نشین‌های حاشیه خلیج فارس] همواره تصمیمات اشتباه اتخاذ کرده‌اند. آن‌ها از صدام حمایت کردند و بعد که صدام علیه خود این کشورها اسلحه کشید، ما به کمک کویت رفتیم. آن‌ها از القاعده هم حمایت کردند.

-به دنبال گسترش نفوذ خود در منطقه نیستیم. معتقدیم که بی‌ثباتی در منطقه به نفع ما نیست.

-متاسفانه برخی در منطقه دائما به دنبال تنش و درگیری هستند.

-معتقدیم که این‌ها پیشرفت چندانی نداشته‌اند و اقداماتشان منافعشان را تأمین نکرده است. به وضعیت یمن نگاه کنید.

-پیش از بحران و بلافاصله پس از آن اعلام آمادگی کردیم که به سعودی‌ها و اماراتی‌ها کمک کنیم که این بحران را خاتمه دهند.

-به نفع ایالات متحده است که واقعیات را ببینید. هیچ "واقعیت جایگزینی" وجود ندارد. واقعیات منطقه ما کاملا روشن است و در طول ۴۰ سال گذشته هم همین طور بوده است. متأسفانه ایالات متحده این واقعیات را نادیده گرفته و زیان کرده است.

در حال تکمیل...

منبع: فارس ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۳۵۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل

جان لیمبرت، گروگان سابق سفارت آمریکا در تهران در مطلبی با اشاره به سطح تنش‌ها بین ایران و آمریکا بر لزوم گفتگو بین طرفین تاکید کرد و گفت که صحبت با ایران سخت خواهد بود؛ اما اگر بتواند هر دو طرف را از مسیر فاجعه دور نگه دارد، ارزش دارد.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ جان لیمبرت، دیپلمات پیشین آمریکایی در مطلبی برای اندیشکده ریسپانسیبل استیت کرفت نوشت، برای چندمین بار، ایالات متحده و ایران به یک جنگ آشکار نزدیک شده اند که هیچ یک از طرفین آن را نمی‌خواهند. بر اساس این گزارش، اخیرا اسرائیلی‌ها به ساختمانی در محوطه کنسولگری ایران در دمشق حمله کردند که منجر به شهادت هفت مستشار نظامی ایران شد.

در مقابل ایرانی‌ها به این نقض اماکن دیپلماتیک اعتراض کرده و با پرتاب صد‌ها پهپاد و موشک جنگی به سمت اسرائیل به آن پاسخ دادند. در این بین آمریکا با هشدار‌های فراوان به رهگیری آن‌ها کمک کرد. اسرائیلی‌ها برای نشان دادن توانایی خود، دست به یک حمله متقابل زدند. به نظر می‌رسد که این مبادله تا دور بعدی فعلا پایان یافته است.

دیر یا زود، اگر آمریکا و جمهوری اسلامی می‌خواهند از این درگیری باخت-باخت اجتناب کنند، باید شروع به گفتگو کنند. ۴۵سال اتهام و نکوهش از سمت دو طرف، دستاوردی برایشان به ارمغان نیاورده است. همچنین برای دولت‌های متوالی ایالات متحده، ایران همچنان معما است و معما باقی خواهد ماند.

با الهام از تروتسکی می‌توان گفت «شما ممکن است کاری با ایران نداشته باشید. اما ایران با شما کار دارد.» برای ایران، آمریکا یک مشغله ذهنی باقی می‌ماند. جمهوری اسلامی ایران نیز نشان داده که بعد از چهل و پنج سال جایگاه خود را حفظ کرده است. حال این پرسش مطرح می‌شود که چرا باید با جمهوری اسلامی صحبت کنیم، در حالی که اصل سیاست جمهوری اسلامی به قول یکی از مقامات ایرانی «مخالفت با آمریکا» است؟

جان لیمبرت ادامه می‌دهد: «ما باید صحبت کنیم، زیرا صحبت کردن (و گوش دادن) به دشمن به معنای تامین منافع ملی ما از طریق برقراری ارتباط است. حرف زدن هرگز به معنای تایید یا حمایت نیست.» تا امروز که دو طرف با هم صحبت نکرده اند، چه اتفاقی افتاده است؟ یا به عنوان مثال وقتی نمایندگان جمهوری اسلامی در جلسات از ملاقات حضوری با همتایان آمریکایی خود اجتناب می‌کنند، چه اتفاقی می‌افتد؟

هر گاه دو طرف، همسایه ها، اقوام، کشور‌ها به هر دلیلی نتوانند با هم صحبت کنند، هر یک از طرفین برای دیگری به طور همزمان تبدیل به مافوق بشر می‌شوند که قادر به هر کاری است. در این صورت، یک ایران مافوق بشر می‌تواند در عرض چند هفته سلاح هسته‌ای بسازد و تحویل دهد، نیرو‌های محور مقاومت را برای انجام ماموریت هایش در هر جایی تقویت و امپراتوری‌های قدرتمند ایرانی دوران یونان و روم را بازسازی کند.

از سوی دیگر، ایالات متحده مافوق بشر نیز می‌تواند سیاست مداخله در رویداد‌های ایران را به شکل دیگری ادامه دهد. در یک سطح، سیاستمداران تهران و واشنگتن به دنبال اجتناب از جنگ ایران و آمریکا هستند. ایران نمی‌خواهد جنگ بزرگ، اوضاع را در این کشور به‌هم ریزد و در واشنگتن، هر دو رئیس جمهور دموکرات و جمهوری خواه می‌دانستند که «جنگ احمقانه دیگر» در خاورمیانه یک بازنده سیاسی به همراه دارد.

در سال ۲۰۱۶، ترامپ در برابر چنین جنگ‌هایی مقاومت کرد و پیام او قدرتمند بود. اگرچه او به طرز احمقانه‌ای توافق هسته‌ای ایران را رها کرد و تهدیدی عجیب برای زدن «۵۲ مکان تاریخی» در ایران مطرح کرد، اما به وضوح شکی برای پرهیز از جنگ نداشت. زمانی که مشاور امنیت ملی‌اش او را به سمت رویارویی سوق داد، وی را اخراج کرد.

آیا نخست وزیر بنیامین نتانیاهو می‌خواهد ایالات متحده را وارد جنگ با ایران کند؟ به نظر می‌رسد که او در پی حفظ خود در قدرت است. جنگ‌ها اغلب با بیان اینکه هر دو طرف خواهان صلح هستند، آغاز می‌شود. اما محاسبات نادرست یا دست کم گرفتن طرف مقابل و اقدامات شخص ثالث می‌تواند کشوری را به سمتی سوق دهد که خود می‌داند ویرانگر است. لیمبرت در نهایت تاکید کرد که صحبت با جمهوری اسلامی سخت خواهد بود، اما اگر بتواند هر دو طرف را از مسیر فاجعه دور نگه دارد، ارزش دارد.

دیگر خبرها

  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل
  • ظریف: دانشجویان معترض آمریکایی بر خادمان حرم‌های شریف شرف دارند
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • واشنگتن، جنگنده‌ها و پهپادهایش را به قطر منتقل کرد
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است