Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- محققان در یک مطالعه جدید به بررسی این موضوع پرداخته‌اند که چرا بعضا افراد در تشخیص فوری سمت چپ و راست دچار مشکل می شوند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، ممکن است برای شما پیش آمده باشد که در تشخیص طرف راست و چپ دچار مشکل شوید. برای مثال در تمرینات آموزش رانندگی مربی از شما بخواهد که به سمت چپ بروید و شما نتوانید در لحظه این کار را انجام دهید و مکث کنید و به اینکه طرف چپ دقیقا کدام طرف است فکر کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر چنین است، باید بگوییم که شما تنها نیستید و بخش قابل توجهی از افراد در تشخیص سمت چپ و راست دچار مشکل می‌شوند.

تمایز بین چپ و راست یک فرایند پیچیده عصبی-روانشناختی است که شامل چندین عملکرد عصبی بالاتر مانند توانایی ادغام اطلاعات حسی و تصویری، عملکرد زبان و حافظه است.

افرادی که در این توانایی‌ها دچار مشکل هستند، اغلب در تمایز بین سمت چپ و راست نیز به مشکل برمی‌خورند.

یکی دیگر از مشکلاتی که افراد با آن درگیر هستند مربوط به زمینه سلامت است چرا که وقتی یک پزشک یا پرستار به بیمار می‌رسد، سمت راست او در سمت چپ بیمار قرار دارد.

بنابراین تشخیص صحیح راست از سمت چپ در بیمار همچنین شامل عملکرد دیداری فضایی و چرخش ذهنی تصاویر است.

تشخیص اشتباه سمت چپ از راست برای مثال در یک مسافرت و در تعیین مسیر شاید اهمیت چندانی نداشته باشد اما موقعیت های بسیاری وجود دارد که در آن تشخیص نادرست می‌تواند عواقب ویرانگری داشته باشد.

بعضی از اشتباهات ناگوار در پزشکی زمانی اتفاق می‌افتد که جراحی در طرف اشتباه یک بیمار انجام می‌شود: برای مثال برداشتن اشتباه یک کلیه و یا قطع اشتباه اندامی مانند پا.

با وجود اینکه سیستم‌هایی برای پیش‌بینی و به حداقل رساندن این گونه اشتباهات وجود دارد، اما وقتی این اشتباهات رخ می‌دهند، ریشه اغلب آنها در خطاهای انسانی است.

خطا یکی از ویژگی‌های ذاتی رفتار انسان است-گاهی اوقات ما دچار اشتباه می‌شویم اما خطا در تشخیص چپ و راست می‌تواند فراتر از یک اتفاق معمولی باشد.

شواهد نشان می‌دهد که سردرگمی در تشخیص راست و چپ در زنان بیشتر است و مردان سطح بالایی از عملکرد فضایی را از خود نشان می‌دهند.

بیمارستان‌ها و دیگر مراکز بهداشتی، مکان‌های شلوغ و پیچیده ای برای این کار هستند.

پزشکان اغلب در حین کار دچار حواس پرتی می‌شوند؛ دریافت تماس تلفنی، نظارت بر علائم حیاتی قلب، سوال از همکاران، بیماران و بستگان آنها، همگی می‌تواند یک محیط چالش برانگیز را بوجود بیاورد.

محققان در تحقیقی که در Medical Education منتشر شده، تأثیر چنین وقفه‌هایی را در توانایی دانشجویان پزشکی در تمایز چپ از راست مورد بررسی قرار داده‌اند.

محققان در این پژوهش 234 دانشجوی پزشکی را مورد بررسی قرار داده تا توانایی آنها برای تشخیص چپ از راست را ارزیابی کنند.

این در حالی بود که آنها با ایجاد سر و صدا و پرسیدن سوالات پزشکی سعی در پرت کردن حواس این دانشجویان داشتند.

یافته‌های این پژوهش محققان را شگفت زده کرد چرا که حتی صداهای پس زمینه نیز می‌توانست در پرت کردن حواس دانشجویان در زمان تشخیص چپ و راست موثر باشد.

همچنین پرسیدن سوالات مکرر در جهت پرت کردن حواس این دانشجویان، تاثیر بیشتری در گمراهی آنها داشت و این درصد خطا و حواس پرتی در خانمها و همچنین دانشجویانی که سن بیشتری داشتند، بیشتر به چشم می‌خورد.

توانایی فردی برای تعیین میزان چگونگی تمایز راست از چپ نامشخص بود. بسیاری از دانش آموزان تصور می‌کردند که در تشخیص این موضوع مهارت داشته و دچار مشکل نمی‌شوند، اما در مرحله عمل، این اتفاق نیفتاد.

برخی از افرادی که در تشخیص چپ از راست دچار مشکل می‌شوند از ترفندهایی برای رفع آن استفاده می‌کنند که این ترفندها نیز اغلب با مشکل مواجه می‌شود.

ما نیاز به استراتژی‌هایی برای کاهش چنین موقعیت‌هایی داریم و نیازمند افزایش آگاهی دانش آموزان و معلمان از این واقعیت هستیم که برخی افراد بیشتر در معرض این سردرگمی و عدم توانایی برای تشخیص درست قرار دارند.

افرادی که در معرض خطر هستند، اغلب فکر نمی‌کنند که ممکن است این مشکل را داشته باشند، اما از طریق انجام تست‌های مختلف مانند آزمون‌های روان سنجی آنلاین می‌توانند خود را ارزیابی کنند.

از مزایای این ارزیابی این است که افرادی که متوجه عدم توانایی خود می‌شوند می‌توانند به هنگام شرایط خاص و حیاتی، بیشتر حواس خود را جمع کرده و بر روی کار خود متمرکز شوند.

این مقاله در The Conversation منتشر شده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۳۶۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، اختتامیه سومین جشنواره ملی «افتخار من» ویژه بیان خاطرات همسران، فرزندان و نوادگان پیشکسوتان دوران دفاع مقدس از ایثارگری و حماسه‌آفرینی‌های آن دوران در سالن قصر شیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

این اختتامیه با حضور امیر سرتیپ نبی سهرابی جانشین رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سردار سرتیپ پاسدار نادر ادیبی مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حجت‌الاسلام والمسلمین حیدر مصلحی رییس سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس، سردار سرتیپ دوم پاسدار مهدی امیریان رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس کشور، سردار علی‌اصغر محسن‌شیخی جانشین مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، حجت‌الاسلام والمسلمین سید جعفر طباطبایی رییس عقیدتی سیاسی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس همراه بود.

در ابتدای اختتامیه سومین جشنواره ملی «افتخار من» سردار ادیبی گفت: یکی از وظایف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس معرفی حماسه‌های جاودان دوران دفاع مقدس برای نسل حاضر و بعدی است. رسالت بزرگی که بر دوش ما نهاده شده این است که تلاش کنیم آنچه به دفاع مقدس تعلق دارد، به نسل جوان منتقل شود. دورانی را پشت سر گذاشته‌ایم که همه دنیا برابر ما قد علم کرده بودند و مجاهدان خدا سد راهشان شدند و موفقیت‌های پی در پی را در دفاع مقدس برای کشور به یادگار گذاشتند. ملت ایران در دفاع مقدس ثابت کرد توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد و این اقتدار نشات گرفته از تربیت دینی و اسلامی است.

وی افزود: جهاد در دفاع مقدس مظهر توانایی ملت ایران بود و شخصیت‌هایی در آن بُرهه خلق شدند که سزاوار معرفی شدن به نسل فعلی و آینده هستند. شناخت زحمت‌های جانبازان و کسانی که بر عهد خود وفادار ماندند و در حال تداوم این راه هستند و همچنین حوادث آن دوران، مساله مهمی است که باید به فکر آن باشیم تا عمق اعتقادات جوانان ما نسبت به آن دوران افزایش یابد.

مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در ادامه سخنان خود گفت: یکی از برنامه‌ها در سازمان پیشکسوتان جهاد و مقاومت، موضوع ایجاد ارتباط عمیق‌تر خانواده‌ها با ایثارگری ایثارگران است. این موضوع کمک می‌کند در جهاد تبیین موفقیت‌های بیشتری کسب کنیم و این جشنواره با همین هدف توسط ادارات کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در حال انجام است. قرار است امسال نیز فراخوان دیگری از این جشنواره منتشر شود که پیشبرد کارهای آن، همت همه ما را می‌طلبد تا فعالیتی گسترده‌تر صورت گرفته و ملت ایران ارتباطشان با دفاع مقدس بیشتر شود.

سردار ادیبی با اشاره به آثار رسیده به این جشنواره افزود: در پی انتشار فراخوان جشنواره، تولیدات خوبی دریافت کردیم، ولی انتظار ما از استان‌ها بیشتر است. امیدواریم در جشنواره چهارم، شاهد افزایش ارسال آثار باشیم. در مجموع شش هزار اثر شامل فیلم، دستنوشته و داستان به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که در این مراسم آثار برگزیده معرفی و از خالقان آثار به صورت ویدئوکنفرانس توسط ادارت کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در استان‌ها تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 6092937 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • سخت‌ترین روز عبدالکریم در انتظار اوست
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون + فیلم
  • بازیکن ایده‌آل از نظر آنتونیو رودیگر: پای چپ اوزیل، پای راست رونالدو
  • بهره مندی بیش از ۴۰۰ هزار نفر در شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر خراسان جنوبی از بیمه سلامت
  • خیرین و مسؤولان در رفع مشکلات مراکز نگهداری معولان کمک کنند
  • ملت ایران توانایی ایستادگی روی پای خود را دارد
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • آیت‌الله حسینی‌بوشهری: طلاب در مسکن و معیشت دچار مشکل هستند
  • پرسپولیس به توانایی فراموشی نیازمند است!