Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@23:06:26 GMT

محصولات آرایشی و بهداشتی که شما را متعجب می‌کند

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۳۸۰۸۵

مطالعات نشان می‌دهد علاوه بر مواد غذایی، برخی محصولات دارویی، آرایشی و بهداشتی نیز حاوی گلوتن هستند که می‌توانند بیماران مبتلا به سلیاک را با مشکل مواجه کنند. آفتاب‌‌نیوز : برخی مواد غذایی حاوی برچسب فاقد گلوتن هستند که به بیماران مبتلا به سلیاک کمک می‌کند انتخاب بهتری داشته باشند؛ ولی برچسب فاقد گلوتن در مواد آرایشی بهداشتی دیده نمی‌شود و مصرف این مواد بیماران مبتلا به سلیاک را آزار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سلیاک یک بیماری گوارشی است که سبب می شود سیستم ایمنی بدن بر اثر مصرف یک پروتئین به نام گلوتن، به پرزهای روده کوچک حمله کند و باعث اختلال در جذب مواد غذایی شود. گندم و جو حاوی پروتئین گلوتن هستند. در ادامه هفت محصول حاوی گلوتن معرفی شده که بیماران مبتلا به سلیاک باید از آنان اجتناب کنند.-داروبرخی داروها از جمله Tekturna HCT (داروی ضد فشار خون)، Sanctura (داروی مثانه بیش‌فعال) و داروی Doryx (یک نوع آنتی بیوتیک) حاوی گلوتن هستند.‌ اکثر داروها گلوتن ندارند، با این حال قبل از خرید دارو باید با داروساز در این زمینه مشورت کرد.
-مکمل‌های ویتامین
دربرخی مکمل‌های ویتامین از گلوتن برای ترکیب مواد استفاده می‌شود. در واقع این ماده ارزان نقش چسب را ایفا می کند. برخی محصولات نیز از مواد چسبنده دیگر استفاده می‌کنند. تنها راه بررسی مواد تشکیل‌دهنده مکمل هاست که در برچسب شیشه نوشته شده است.
-قالب ارتودنسی
معمولا قالب ارتودنسی و سایر محصولات پلیمری قابل استفاده در دهان و دندان حاول گلوتن هستند. محققان معتقدند قالب‌های ارتودنسی که سیم‌ها را در دهان ثابت نگه می‌دارند، حاوی متیل متاکریلات هستند. این ترکیب برای ساخت پلیمر ضروری است و همین ترکیب برای بیماران مبتلا به سلیاک مضر است.
-کرم ضد آفتاب
برخی از کرم‌های ضد آفتاب، به ویژه کرم‌های حاوی عصاره گندم و ویتامین E حاوی گلوتن هستند که به عنوان تثبیت‌کننده در محصولات استفاده می‌شود. گلوتن در برخی محصولات آرایشی بهداشتی از رژ لب گرفته تا لوسیون‌های بدن وجود دارد و قبل از خرید باید به ترکیبات محصولات توجه کرد.
-غذای حیوانات
برخی مواد غذایی حیوانات حاوی گلوتن هستند و باید پس از تماس با دست به سرعت شسته شوند.
-خمیر بازی
خمیر بازی حاوی گلوتن است و از طریق تماس با دست به راحتی وارد سیسیتم گوارشی می‌شود. از طرفی بعضی کودکان عادت دارند اشیا را داخل دهان ببرند و از این طریق میزان آسیب آن افزایش می‌یابد. بهتر است این محصولات در دسترس کودکان مبتلا به سلیاک نباشد.
تشخیص بیماری سلیاک معمولا دشوار است؛ ولی شایع ترین علایم آن در کودکان، اسهال، استفراغ، نفخ شکم، درد و کاهش وزن و در بزرگسالان، خستگی، استخوان درد، درد و ورم مفاصل است.
محققان احتمال می دهند که بیماری سلیاک در صورت عدم درمان، احتمال ابتلا به بیماری های مرتبط با سیستم اعصاب از جمله ام اس را نیز افزایش دهد.
بر اساس آمار سازمان پیشگیری و کنترل بیماری ها، حدود یک درصد از جمعیت آمریکا به بیماری سلیاک مبتلا هستند که بیماری حدود 83 درصد از این افراد هنوز تشخیص داده نشده یا اشتباه تشخیص داده شده است.
در ایران نیز به گفته معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی،حدود 700 هزار نفر در ایران به بیماری سلیاک مبتلا هستند اما فقط 70 هزار نفر از آنها علائم این بیماری را دارند.
سلیاک یک بیماری تازه است و بعد از جنگ جهانی دوم بود که محققان متوجه شدند افرادی به نان حساسیت دارند و با مصرف آن تغییراتی در روده آنها به وجود می آید.
به گزارش ایرنا از مدیکال ساینس،این بیماری در سال 1380 در ایران تشخیص داده شد، پیش از انقلاب تصور این بود که این بیماری در کشور وجود ندارد و بعد از انقلاب مشخص شد که یک درصد مردم ایران به این بیماری مبتلا هستند، تشخیص این بیماری با انجام یک آزمایش ساده خون امکان پذیر است.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۳۸۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه صحیح استفاده از محصولات مراقبت پوستی برای تاثیرگذاری بیشتر

آفتاب‌‌نیوز :

نکات مراقبتی پس از مصرف یک فرآورده، رعایت و اجرا شود (به ویژه مصرف ضد آفتاب ها)؛ به عنوان مثال سرم‌های پوستی حاوی رتینول که برای کاهش تیرگی و رفع چین و چروک صورت و بصورت بدون نسخه در اختیار قرار می‌گیرد، می‌تواند باعث افزایش حساسیت بافت پوست به نور خورشید شود؛ بنابراین توصیه می‌شود پس از مصرف این فرآورده (در طول روز) از ضد آفتاب‌ها استفاده کرد.

از مصرف بیش از میزان توصیه شده محصولات خودداری شود؛ برای نمونه، مصرف بیش از حد برخی فرآورده‌های لایه بردار حاوی سالیسیلیک اسید یا گلایکولیک اسید که برای بهبود خطوط ریز و اسکار آکنه (جای جوش) عرضه می‌شود، می‌تواند منجر به قرمزی پوست، التهاب و کاهش تولید چربی سطح پوست شود.

به زمان مناسب مصرف هر فرآورده توجه شود؛ به طور مثال اگر مصرف همزمان سرم‌های پوستی حاوی ویتامین C و رتینول (هر دو به منظور جوانسازی و رفع تیرگی پوست) در برنامه مراقبت پوستی فرد باشد، باید زمان مصرف سرم ویتامین C به صبح و زمان مصرف سرم رتینول به شب موکول شود.

در هر برنامه مراقبت پوستی باید مرطوب کننده سازگار با نوع پوست را تهیه کرد؛ این امر علاوه بر حفظ شادابی پوست، منجر به جذب مناسب‌تر فرآورده‌های پوستی می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟
  • قند‌های پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آن‌ها را حذف کنید
  • قندهای پنهان در رژیم غذایی خود را بیابید و آنها را حذف کنید
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شیوه صحیح استفاده از محصولات مراقبت پوستی برای تاثیرگذاری بیشتر
  • سردار هداوند خبرداد: کشف ۲۵ تن مواد اولیه لوازم آرایشی قاچاق به ارزش ۲۰ میلیارد در اشتهارد
  • ۳ واحد صنفی متخلف در ورامین پلمپ شد
  • کشف ۲۵ تن مواد اولیه لوازم آرایشی قاچاق در اشتهارد