Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی گفت: عامل اصلی وضعیت امروز شرکت های بزرگ هپکو و آذرآب و اعتراضات کارگران آن، سوء مدیریت های داخلی و واگذاری های غیرصحیح و رانتی است.

«ناصر بیگی» امروز (دوشنبه) در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا با یادآوری اینکه سهام شرکت های هپکو و آذرآب در دهه هشتاد خورشیدی به بخش خصوصی واگذار شد، افزود: از زمان آغاز واگذاری سهام شرکت های دولتی به بخش خصوصی در کشور، این دو شرکت نیز همچون دیگر شرکت ها روند مناسبی در واگذاری تجربه نکردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی، امروز شاهدیم افرادی که شایستگی ندارند، در این شرکت ها به عنوان مالک فعالیت می کنند و هیچ کس سر جای خود نیست.
این فعال اقتصادی اظهار داشت: امروز شرکت هپکو با تولیدی کمتر از 10 درصد سال های رونق، از بازدهی لازم برخوردار نیست که محصول حضور مدیرانی است که به ناحق در واگذاری ها در این شرکت ورود کرده اند.
وی تصریح کرد: امروز شاهدیم معوقات بانکی سر رسید شده شرکت هپکو بیش از 2 برابر سرمایه گذاری این شرکت شده و با این وضعیت نمی توان برای تولید و بهبود فضای کسب و کار تلاش کرد.
بیگی ادامه داد: بر این اساس، فشار اصلی بر کارگران وارد می شود که شاید بیشتر از حق و حقوق و معوقاتشان، مساله بیمه تامین اجتماعی و آینده خود و خانواده ها برایشان مهم باشد.
نماینده اتاق استان مرکزی در اتاق ایران در ادامه خاطرنشان کرد: طی نشست روزهای گذشته نمایندگان مجلس با وزیر صنعت، معدن و تجارت و رایزنی های انجام شده، قرار است معوقات کارگران پرداخت و مشکلات حل شود.
وی با بیان اینکه امروز وضعیت بسیار بهتر از روزها و هفته های گذشته شده است، تاکید کرد: به هرحال باید معوقه های کارگران پرداخت و خواسته های برحق آنان تامین شود.
بیگی با اشاره به زمزمه های تعویض استاندار در این استان، بیان داشت: همه مردم منتظرند که ببینند چه تحولی در استانداری ایجاد خواهد شد، زیرا استاندار به عنوان نماینده عالی دولت در استان می تواند نقش اساسی در تامین مطالبات مردمی داشته باشد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی استان مرکزی گفت: وقتی کارگران شاهد هستند نمایندگان مجلس به دنبال سوال از وزیر کشور هستند و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز نسبت به موضوع حساس شده و پیگیر موضوع است، احساس دلگرمی می کنند.
به گزارش ایرنا، کارگران دو شرکت هپکو و آذراب اراک در چند روز گذشته خواستار حمایت مسئولان برای رفع مشکلات صنفی خود شدند.
شرکت مهندسی و تولید ماشین آلات راهسازی، معدنی و کشاورزی هپکو اراک در سال 1386 فعالیت رسمی و جدی خود را به عنوان بزرگترین شرکت اقماری شرکت تولید تجهیزات سنگین - هپکو با هدف استفاده بهینه از ظرفیت های بالقوه مهندسی و تولیدی آغاز کرده است.
رویکرد این شرکت تولید ماشین آلات راهسازی و مشارکت فعال در انجام پروژه های بزرگ کشور در زمینه های نیروگاهی، نفت و گاز و صنایع بزرگ است.
شرکت صنایع آذرآب اراک نیز در سال 1363 تاسیس اما فعالیت رسمی این شرکت از سال 68 آغاز شده و هم اکنون به عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های پیمانکاری عمومی در ایران شناخته می‌شود.
«محمود زمانی قمی» استاندار مرکزی درباره تلاش و نشست ویژه دولت برای رفع مشکل کارگران این دو کارخانه گفته است: در این نشست وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر اقتصاد و دارایی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس کل بانک مرکزی، روسای سازمان های امور مالیاتی کشور، سازمان تامین اجتماعی کشور، رئیس خصوصی سازی، مدیرعامل بانک های ملی و صنعت و معدن، معاون امنیتی وزیر کشور، استاندار مرکزی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت این استان، نمایندگان مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی و نمایندگان کارگران این 2 شرکت حضور داشتند.
وی برگزاری مجمع عمومی شرکت صنایع آذرآب را یکی از مهمترین مصوبات این نشست عنوان کرد و افزود: پس از برگزاری مجمع و تعیین تکلیف مدیریت این شرکت، اقدامات و تلاش هایی به منظور تقسیط بدهی به تامین اجتماعی، امور مالیاتی و صدور گواهی ماده 186 انجام و هماهنگی برای ترخیص مواد اولیه این شرکت بدون نیاز به ضمانت نامه بانکی در گمرک انجام شود.
استاندار مرکزی ادامه داد: همچنین مقرر شد تسهیلات مصوبه کارگروه ملی توسط بانک ملی پرداخت و شرکت های هپکو و آذرآب مشمول بخشنامه طرح رونق تولید مبنی بر عدم مشمول شدن چک های برگشتی این 2 شرکت قرار گیرند.
وی گفت: پیگیری قراردادهای منعقد شده شرکت آذرآب با کارفرمایان و تلاش برای جلوگیری از لغو و فسخ قراردادهای این شرکت نیز از دیگر مصوبات این نشست بود.
زمانی قمی در خصوص شرکت هپکو نیز گفت: در توافق سازمان خصوصی سازی با سهامدار جدید از وی به طور جدی خواسته شده است که در چند روز آینده با کارگران تسویه حساب کرده و برای انجام این مهم رئیس سازمان خصوصی سازی نظارت کامل بر عملکرد سهامدار هپکو داشته باشد.
وی افزود: پیگیری برای تمدید قرارداد شرکت هپکو با سازمان همیاری شهرداری ها برای ساخت ماشین آلات راه سازی از دیگر مصوبات این نشست بود.
استاندار مرکزی بیان کرد: در این نشست مقرر شد تامین اجتماعی نسبت به ارایه خدمات و تمدید اعتبار دفترچه های کارگران هپکو همکاری کند و وزارت کشور مکلف به پیگیری برای اخذ مجوز ترک تشریفات از دولت برای شرکت هپکو شد.
زمانی قمی اضافه کرد: همچنین در این نشست مقرر شد قرارداد ساخت سه هزار دستگاه ماشین آلات توسط شرکت هپکو و تحویل به وزارت راه وشهرسازی و سازمان مدیریت بحران کشور انجام شود.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام **3065*2025* مصاحبه: محمد ملک دار ** انتشار: لیلا جودی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۳۹۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثرگذار بودن برگزاری نشست‌های اصفهان درتوسعه همکاری‌های تجاری

دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا روز دوشنبه در آیین گشایش اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع در اصفهان، با قدردانی از برگزارکنندگان این نشست، به برگزاری نخستین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو در سال ۲۰۲۱ در کشور ترکیه اشاره کرد و گفت: اجلاس مجمع توسط اتحادیه اتاق‌های بازرگانی در ترکیه با عنوان «TOBB» برگزار شد و در پایان، نیاز به گسترش چنین جلساتی برای رسیدن به توافق مورد تأکید اعضاء قرار گرفت.

 پورنچای دانویواتانا افزود: برای تداوم گفتگو‌ها بین ۳۵ کشور عضو ACD و استمرار تعاملات میان منطقه‌ای، برگزاری چنین نشست‌هایی موثر است.

او با تاکید بر ضرورت مبادلات بین اعضای مجمع گفت وگوی همکاری آسیا از طریق ایجاد استاندارد‌ها و وضع قوانین سرمایه‌گذاری تصریح کرد: موضوعات گوناگونی وجود دارد و نقش حیاتی اتاق‌های بازرگانی در این راستا بسیار مهم و کارگشاست.


دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا با بیان اینکه احتمال دارد، جلسه بعدی اجلاس در کشور قطر برگزار شود، گفت: صرفنظر از علاقه‌مندی به تداوم برگزاری چنین جلساتی، همچنین مایلیم دست‌اندرکاران به مشکلاتی که در این عرصه وجود دارد، بصورت عمیق بیندیشند تا بتوانیم در پرتو تداوم همکاری‌ها، مشکلات موجود را برطرف کنیم.

پورنچای دانویواتانا ادامه داد: اگر هر کدام از اتاق‌های بازرگانی کشور‌های عضو آمادگی خود را بعنوان سومین میزبان اعلام کنند و داوطلب این کار شوند، در نهایت می‌توانیم به اجماع لازم در این زمینه برسیم.

او خاطرنشان کرد: باید همکاری‌های چندجانبه را بهبود ببخشیم تا بتوانیم چنین نشست‌هایی را به موفقیت برسانیم، بنابراین باید نتایج توافق‌های کسب شده بصورت گزارش به ACD ارائه و از طریق بهبود شرایط، مشکلات برطرف شود تا در مسیر توسعه مجمع به پیشرفت نائل شویم.

 مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (Asia Cooperation Dialogue) با هدف ارتقاء همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در «چاآم» تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند.

ایران نیز در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ بعنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده کشورمان است.

کشور‌های بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات عربی متحده، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین، عضو مجمع گفت وگوی همکاری آسیا ACD هستند.

این اجلاس به مدت ۲ روز در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان ادامه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • برنامه های متنوعی برای تسهیل تبادلات مالی با چین داریم
  • واگذاری بیش از ۹ هزار فقره انشعاب آب در استان مرکزی
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری زنجان با سوریه
  • بخش‌خصوصی به‌شرط وجود زیرساخت‌ها، تجارت خارجی کشور را توسعه می‌دهد
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • اثرگذار بودن برگزاری نشست‌های اصفهان درتوسعه همکاری‌های تجاری
  • موضوعات مشترک کشور‌های عضو ACD پیگیری شود
  • اثرگذار بودن برگزاری نشست‌ها درتوسعه همکاری‌های تجاری
  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • موضوعات مشترک کشورهای عضو ACD پیگیری شود