Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیش از دو ماه از توقف ثبت سفارش واردات خودرو گذشت و نشست خبری رئیس سازمان توسعه تجارت هرچند خبر خوشی درخصوص زمان باز شدن سایت ثبت سفارش را برای وارد کنندگان به همراه نداشت، اما این نشست با خبر خوش برای خودروهای با حجم ۲۵۰۰ سی سی که این روزها عنوان خودرو لوکس را یدک می کشند همراه بود.

استارت توقف واردات خودروهای با حجم بالای 2500 سی سی از سال 91 و در دولت دهم به بهانه لوکس بودن زده شد، روندی که تاکنون ادامه داشته و خواسته فعالان صنعت خودرو در خصوص تغییر ملاک لوکس بودن خودورها در این سال ها راه به جایی نبرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ممنوعیت در ابتدا در راستای جلوگیری از خروج ارز از کشور برای خرید کالاهای غیرضروری و کاهش آلودگی هوا وضع شد ، مشکلی که کشور هنگام مواجهه با تحریم های غرب با آن مواجه بود، اما در حال حاضر بخش عمده ای از تحریم ها علیه ایران بر اساس برجام برداشته شده است و با این شرایط ادامه این روند چندان منطقی به نظر نمی رسد. به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از عصرخودرو، حال با گذشت پنج سال از توقف واردات خودروهایی با حجم بیش از 2500 سی سی، مهدی خسروتاج با اشاره به اینکه مقررات اجازه واردات خودرو هایی با این حجم از موتور را نمی دهد از ارائه پیشنهادی به وزارت صنعت،‌معدن و تجارت برای تغییر تعریف خودرو لوکس خبر داد. به گفته رئیس سازمان توسعه تجارت سال گذشته از وزارت صنعت، معدن و تجارت خواستیم تا تعریف خودرو لوکس را از قدرت موتور به سمت ارزش ببریم و صرف نظر از قدرت موتور اگر قیمت خودرو از یک رقمی بالاتر رفت، لوکس تلقی شود که در آیین نامه جدید تعریف جدید پیش بینی خواهد شد.

تغییر تعریف خودروهای لوکس را می توان خواسته اصلی فعالان صنعت خودرو دانست؛ چرا که به اعتقاد فعالان این بخش در حال حاضر خودروهای با حجم کمتر از 2500 سی سی وارد کشور می شوند که به لحاظ قیمتی در میان خودروهای لوکس قرار دارند ولی به دلیل اینکه از حجم کمتر از 2500 سی سی برخوردارند با مشکل در روند واردات مواجه نیستند. به گفته فعالان صنعت خودرو در هیج جای دنیا، مشخصات فنی یک کالا معیار لوکس بودن آن نیست بلکه ارزش خودرو ملاک لوکس بودن خودرو محسوب می شود.

در این خصوص امیرحسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو با اشاره به اینکه خودرو لوکس را می توان در دو گروه فنی و ارزشی طبقه بندی کرد، می گوید: در حال حاضر با تنوع بسیار در موتور خودرو در دنیا مواجه هستیم به همین دلیل نمی توان تنها حجم سی سی موتور را ملاک لوکس بودن خودرو قرار داد از سوی دیگر در حال حاضر برخی از خودروها در دنیا عرضه می شوند که از امکانات ویژه ای برخوردارند و به واسطه این امکانات لوکس محسوب می شوند. کاکایی با اشاره به اینکه در حال حاضر خودروهای با موتور توربو شارژ وارد کشور می شوند که شاید به لحاظ حجم کمتر از 2500 سی سی باشند، اما به لحاظ قدرت از بسیاری از خودروهای موجود در بازار خودروهای پرقدرت‌تری محسوب می شوند که توان آن بعضا تا 4000 سی سی نیز می رسد. به گفته این کارشناس خودرو بسیاری از خودروهای که در حال حاضر عنوان خودرو لوکس را یدک می کشند در دنیا خودرو لوکس محسوب نمی شوند و اصولا خودروهای که در کلاس D و E قرار دارند خودرو لوکس محسوب می شوند.

این کارشناس خودرو معتقد است در حال حاضر نوآوری های که در موتور خودرو در دنیا به وجود آمده که با فرمول های موجود قابل حذف نیستند، از سوی دیگر باید نیاز خریدار را نیز در نظر گرفت.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۴۰۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چطور باتری های لیتیومی صنعت خودرو را دگرگون کردند

تین نیوز

با رشد و توسعه باتری های لیتیومی و عرضه خودروهای هیبریدی و برقی، صنعت خودرو متحول شد و امروزه بازار خودرو ایران هم با عرضه خودروهایی مانند تیگو ۸ پرو پلاگین هیبرید، به سمت آینده ای پاک حرکت می کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، خودروهای پلاگین هیبرید (PHEV) نوعی از خودروهای انرژی نو هستند که از ویژگی های خودروهای هیبرید و کاملا برقی بهره مند هستند که در نتیجه این تکنولوژی، باتری لیتیومی این خودروها به صورت مستقیم از طریق پورت برق و به صورت غیرمستقیم از طریق موتور بنزینی شارژ می شوند.

نقش باتری در خودروهای پلاگین هیبرید

در حال حاضر در اکثر وسایل الکترونیکی قابل حمل مصرفی مانند تلفن های همراه و لپ تاپ ها به دلیل انرژی بالا در واحد جرم و حجم نسبت به سایر سیستم های ذخیره انرژی الکتریکی از باتری های لیتیومی استفاده می شوند. لیتیوم دارای نسبت قدرت به وزن بالا، راندمان انرژی بالا، عملکرد خوب در دمای بالا و عمر طولانی هستند.

باتری ها چطور شارژ می شوند؟

بسته به نوع خودرو، باتری هم به چند روش شارژ می شود. بهترین و کارآمدترین مدل شارژ باتری ها مربوط به خودروهای پلاگین هیبرید است که به دو روش قابلیت شارژ دارند. نخست اینکه این باتری ها بدون وابستگی به پورت خارجی (مانند خودروهای کاملا برقی) از طریق مصرف بنزین و تبدیل شدن به انرژی الکتریکی شارژ می شوند که منجر به از بین رفتن اضطراب و نگرانی در سفرهای طولانی مدت می شود.

دومین روش که مناسب سفرهای شهری و روزمره است، شارژ باتری از طریق برق شهری و کابل شارژ است که در خانه یا در ایستگاه های شارژ عمومی انجام می شود.

تیگو ۸ پرو پلاگین هیبرید از جمله خودروهایی است که در هر دو حالت کارکرد دارد و می تواند تا ۷۵ کیلومتر پیمایش کاملا برقی و همچنین حدود ۹۵۰ کیلومتر پیمایش هیبرید داشته باشد.

ایمنی کامل باتری ها در هنگام بروز حوادث

برای جلوگیری از اشغال فضای صندوق عقب یا فضای داخلی خودروها، باتری ها در خودروهای هیبرید، برقی یا پلاگین هیبرید در کف خودرو قرار می گیرند و در برابر رطوبت و ضربه کاملا عایق بندی می شوند.

برای جلوگیری از بروز هر مشکلی، بسته باتری با ایمنی بالایی محافظت می شود که در هنگام بروز حادثه یا تصادف، مشکلی به وجود نمی آید. از طرفی این باتری ها در برابر گرما و سرمای زیاد مقاوم هستند و در شرایط محیطی مختلف به کارکرد خود ادامه می دهند.

باتری های به کار رفته در تیگو ۸ پرو پلاگین هیبرید در مراحل تست در شرایط گوناگون مانند تصادفات و دمای بالا یا پایین مورد تست و بررسی قرار گرفتند که در نتیجه این آزمایش ها، باتری این خودروها دارای گارانتی ۷ ساله یا ۲۰۰ هزار کیلومتری هستند.

انرژی ذخیره شده در باتری دشارژ نمی شود

باتری لیتیومی به کار رفته در خودروهای پلاگین هیبرید به نحوی طراحی شده اند که اگر خودرو مدت زمان طولانی حرکتی نداشته باشد، در هنگام استفاده مجدد نه تنها شاهد افت انرژی الکتریکی نخواهید بود، بلکه خودرو به راحتی به حرکت در می آید و اصطلاحا انرژی باتری دشارژ نمی شود.

کارشناسان خودرو اعتقاد دارند با توجه به تمرکز شرکت های بزرگ جهان بر فناوری خودروهای انرژی نو و توسعه باتری های لیتیومی، احتمالا در آینده این خودروها از تمام جهات به خصوص افزایش ظرفیت ذخیره انرژی و کاهش قیمت تمام شده رشد چشم گیری خواهند داشت و به انتخاب اول کاربران تبدیل خواهند شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • چطور باتری های لیتیومی صنعت خودرو را دگرگون کردند
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد | این خودروها از چه برندی هستند؟ + جزئیات
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به منطقه آزاد قشم رسید
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به قشم رسید
  • ورود نخستین محموله خودروهای هیبریدی به قشم
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟