Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ وحید حسینی مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در نشست خبری امضای قرارداد همکاری دولت ایران و ژاپن در زمینه‌های علمی، فنی و آموزشی که امروز برگزار شد، اظهار کرد: برای کاهش آلودگی هوای تهران قرارداد همکاری بین دولت جمهوری اسلامی ایران و ژاپن منعقد شده است تا همکاری‌های علمی، فنی، آموزشی و تجهیزاتی بین این دو کشور صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او تصریح کرد: مجری این قرارداد در دولت ایران، شرکت کنترل کیفیت هوای تهران وابسته به شهرداری تهران و مجری این قرارداد در دولت ژاپن، جایکا است.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با بیان اینکه جایکا پروژه‌های متعددی در زمینه محیط زیست در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران اجرا کرده است، گفت: این سازمان دولتی در پروژه احیای دریاچه ارومیه همکاری دارد و این بار بر اساس تعهدات بین‌المللی خود تصمیم گرفته است در زمینه کاهش آلودگی هوای کلان شهر تهران نیز همکاری کند.

به گفته حسینی، مذاکرات قرارداد همکاری بین ایران و ژاپن در راستای کاهش آلودگی هوای تهران دو سال طول کشیده است. این پروژه در بازه چهارساله انجام خواهد شد که طی آن کارشناسان و متخصصان ژاپنی با کارشناسان و متخصصان شرکت کنترل کیفیت هوای تهران و اداره کل محیط زیست استان تهران همکاری خواهند داشت. بر اساس قرارداد، منابع اصلی آلودگی هوای تهران شناسایی و سهم‌بندی آلاینده‌ها به طور دقیق انجام خواهد شد.

او با اشاره به اینکه تاکنون مطالعاتی در زمینه شناسایی منابع آلاینده تهران صورت گرفته است، گفت: دلایل اصلی آلودگی هوا مشخص شده اما نیاز داریم که در برخی زمینه‌ها به جزئیات بیشتری دست پیدا کنیم. برای مثال دستیابی به جزئیات و اطلاعات بیشتر در مورد آلاینده ازن و هیدروکربن‌ها نیاز شهر تهران است.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران تاکید کرد: امیدواریم در پایان چهار سال در زمینه سیاستگذاری و وضع قوانین کاهش آلودگی هوا نیز موفقیت‌هایی داشته باشیم.

او در مورد هزینه اجرای پروژه کاهش آلودگی هوای تهران اظهارکرد: هزینه‌ای که طرف ژاپنی برای اجرای این قرارداد می‌پردازد ۷ میلیون دلار طی چهار سال برآورد شده است. این کمک مالی به طور بلاعوض از سوی دولت ژاپن پرداخته خواهد شد. طی اجرای این پروژه طرف ایرانی هیچ هزینه‌ای متقبل نمی‌شود.

حسینی همچنین از انتقال تجهیزات و تکنولوژی به کشور خبر داد و گفت: طی دو سال گذشته که مذاکرات پروژه انجام می‌شد، درباره کمک تجهیزاتی دولت ژاپن نیز مذاکره کردیم. ارائه تجهیزات از سوی دولت ژاپن در کابینه این کشور به تصویب رسیده است و منتظر هستیم بعد از عقد قرارداد جداگانه بین شهرداری تهران و دولت ژاپن تجهیزات آنالیز هوا وارد کشور شود. دولت ژاپن برای انتقال این تجهیزات ۱۲.۵ میلیون تا ۱۳ میلیون دلار هزینه خواهد کرد.

او با بیان اینکه بازه چهارساله برای انجام پروژه کاهش آلودگی هوا بازه طولانی مدت نیست، تاکید کرد: معمولا پروژه‌های کاهش آلودگی هوا در دنیا به‌طور ۱۰ تا ۲۰ ساله انجام می‌شود بنابراین چهار سال زمان زیادی برای انجام چنین پروژه‌ای نیست.

حسینی تاکید کرد: امیدواریم در پایان دوره چهارساله اجرای پروژه علاوه بر شناسایی دقیق آلاینده‌های هوای تهران بتوانیم متخصصان ایرانی در زمینه مقابله با آلودگی هوا را تربیت کنیم. تربیت کارشناسان و متخصصان ایرانی به عنوان یک هدف جانبی در این پروژه دنبال خواهد شد.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در ادامه اظهار کرد: امیدواریم با کمک اداره کل محیط زیست استان تهران بتوانیم دستاوردهای این پروژه را به سایر کلان شهرهای کشور که با آلودگی هوا درگیر هستند انتقال دهیم.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در ادامه با تاکید بر اینکه پیدا کردن راهکارهای کاهش آلودگی هوا بدون شناسایی دقیق آلاینده‌ها میسر نیست، گفت: در سال ۸۲ با کمک اطلاعات پروژه قبلی جایکا متوجه شدیم که خودروهای کاربراتوری نقش مهمی در تولید گازهای منواکسیدکربن در تهران دارند؛ آلاینده‌ای که عامل سکته‌های قلبی است. همچنین در نتیجه این مطالعات متوجه شدیم که سرب در هوای تهران وجود دارد بنابراین تلاش‌ها برای ارتقای استاندارد خودرو و حذف کاربراتور آغاز شد و در نهایت حذف سرب انجام شد منواکسیدکربن در هوای تهران کاهش یافت.

حسینی افزود: در پروژه چهار ساله کاهش آلودگی هوای تهران در مقطع کوتاهی مطالعات شناسایی دقیق آلاینده‌ها را انجام می‌دهیم سپس به ارائه راهکارها خواهیم پرداخت. در حال حاضر اطلاعات بسیاری در مورد منابع آلودگی هوای تهران وجود دارد ولی قصد داریم این اطلاعات را دقیق‌تر کنیم و در کنار آن به راه‌حل‌ها برای کاهش آلودگی ناشی از منابع متحرک و ثابت دست یابیم.

او تاکید کرد: در جریان این پروژه شرکت کنترل کیفیت هوا تنها راهکارها را ارائه خواهد داد و از آنجا که هر یک از منابع آلودگی در کشور دستگاه مسئول خود را دارد اجرای راهکارها به دستگاه‌های مرتبط سپرده می‌شود.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران تاکید کرد: برای کاهش آلودگی هوای تهران، راهکارهای آزموده شده ارائه خواهد شد. در این زمینه نیاز به اختراع و نوآوری نداریم و تنها باید بدانیم سایر کشورها زمانی که دچار این مشکل بودند چه مسیری را طی کردند و سعی کنیم با بومی‌سازی این راه‌حل‌ها و تطابق آن با شرایط فرهنگی و اجتماعی کشور، آن‌ها را اجرایی کنیم.

حسینی در ادامه با اشاره به قوانین کاهش آلودگی هوا که طی سال‌های گذشته به تصویب رسید است، اظهار کرد: قانون منع پلاک‌گذاری موتورسیکلت‌های کاربراتوری مصوبه ۱۳۹۵ دولت است اما این مصوبه در اجرا نیاز به نظارت و بازرسی دقیق دارد تا واقعا پلاک‌گذاری موتور کاربراتوری صورت نگیرد و وارد بازار نشود همچنین باید نظارت‌ها در مورد جایگزین کردن موتورسیکلت‌های انژکتوری استاندارد به صورت دقیق انجام شود.

او افزود: حذف کاربراتوری‌ها و خودروهای فرسوده همچنین حذف دیزلی‌ها که نقش آنها در سرطان‌زایی تایید شده، تصمیماتی است که برای کاهش آلودگی هوا شروع شده و در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اظهار کرد: در حال حاضر نوسازی ناوگان تاکسیرانی، نصب فیلتر دوده و جریمه خودروهای فرسوده در کشور آغاز شده و لازم است که اجرای آن با جدیت ادامه یابد.

حسینی تاکید کرد: در زمینه ذرات معلق تهران آنالیز شیمیایی صورت گرفته ولی نیازمند اطلاعات بیشتر در این زمینه هستیم. افزون بر این فلزات سنگینی در آلاینده‌های تهران مشخص می‌شود که منابع آن شناخته شده نیست و لازم است در این زمینه مطالعات دقیق‌تری صورت گیرد.

او گفت: پروژه حل معضل آلودگی هوای تهران که با همکاری جایکا و شرکت کنترل کیفیت هوای تهران انجام می‌شود راه‌حل پایانی برای معضل آلودگی هوا نیست بلکه تنها قطعه‌ای از یک پازل است.

گفتنی است ایران یکی از کشورهایی است که با مشکلات جدی آلودگی هوا مواجه است. در تهران پایتخت ایران، مسئله‌ی آسیب‌های سلامتی و بیماریهای تنفسی ناشی از آلودگی هوا رفته رفته شدیدتر می‌شود و این ار بخاطر شرایط جغرافیایی این شهر است که قسمت شمالی آن در دامنه‌ی کوه قرار گرفته و همچنین بافت‌شهری تهران به طرز سریعی روبه گسترش است. حدود 80تا80درصد این آلودگی از منابع متحرکی مانند اتومبیل ناشی می‌شود.

برای برنامه ریزی و اجرای اقدامات مقابله‌ای در برابر دلایل آلودگی هوا در شهر تهران، لازم است که پایش کیفیت هوا ارتقا یابد تا از این طریق سهم منابع انتشار و ساختار آلودگی هوا مشخص شود و باید موثر بودن اقدامات کاهش آلودگی هوا در مورد آلاینده‌های رایج مورد ارزیابی قرار گیرد.

هدف پروژه عبارت است ارتقای ظرفیت شرکت کنترل کیفیت هوا برای مقابله با آلودگی هوا از طریق اقدامات مقابله‌ای لازم و حرکت به سوی بهبود سلامت شهروندان و تدوین سیاست‌های کنترل آلودگی هوا است.

402

بنزین آلودگی هوا دلار هزینه ایران ژاپن آموزش

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۴۳۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعطای تسهیلات و کمک بلاعوض به سیل زدگان سیستان و بلوچستان ظرف چند روز آینده آغاز می‌شود

وزیر کشور با اشاره به مصوبه امروز هیئت دولت برای تخصیص یک هزار و پانصد مییارد تومان اعتبار ویژه به صورت فوق العاده برای جبران خسارات ناشی از سیل و اقدامات فوری  برای حل مشکلات استان سیستان و بلوچستان به خبرنگار قدس آنلاین گفت: البته ممکن است بیش از این اعتبار نیاز باشد که در وقت خودش با بررسی های مجدد  دولت آنرا تکمیل خواهد کرد.

وی در خصوص امکان اعطای کمک بلاعوض دولت و تسهیلات به سیل زدگان هم  با تأکید بر اینکه بخشی از کمک های دولت به صورت کمک های بلا عوض می تواند ارائه شود و بخشی از طرق تسهیلات بانکی، اظهار داشت: این روال جاری در همه موارد مشابه است و کا هم شروع شده و آقای استاندار به شدت  پیگیر این مسئله هستند.

وی در پاسخ به این سوال که فصل ساخت و ساز و بازسازی خانه های آسیب دیده کوتاه است و چه زمانی مردم استان می توانند به این تسهیلات دسترسی پیدا کنند هم تصریح کرد:  روند اجرایی کار به سرعت شروع شده و  شاید در همین چند روز اینده این مهم اتفاق بیفتد.

پاکستان با ما در امر مبارزه با تروریسم هم نظر است

وزیر کشور  در پاسخ به سوال دیگری در مرود روند اجرای برنامه انسداد مرزهای شرقی کشور هم با اشاره به اینکه انسداد مرز یک پروژه قدیمی است و کار در مقاطع مختلفی دنبال و بعضا رها شده است، گفت: اکنون رئیس‌جمهور در این خصوص تصمیمات مهمی گرفته‌اند و برای آن منابع جدیدی پیش‌بینی شده تا این کار با همت بیشتری انجام شود که در دست اجراست.

احمد وحیدی درباره امکان تعقیب تروریست ها و اشرار در داخل خاک پاکستان پس از سفر رئیس جمهور و مذاکرات با مقامات پاکستانی هم گفت: مقامات پاکستانی کاملا اظهار آمادگی کردند که با هماهنگی هم اقداماتی هم انجام دهیم. الان بحث ادامه عملیات مطرح نیست؛ موضوع مهم این است که آنها هم کاملا با جمهوری اسلامی ایران در موضوع مبارزه با تروریسم هم‌نظر هستند. بعد از سفر رئیس جمهور گام‌های خوبی برداشته می‌شود.

قرارداد شهردای تهران با چینی‌ها یک حرکت خوب بود

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره مسائل نقدها و شائبه‌هایی که در مورد قرارداد کلان شهرداری تهران با چین برای خرید اتوبوس و مینی بوس و وسائط حمل و نقل شهری منعقد شده و اینکه ذیل نظارت این وزارتخانه انجام شده؟ با تأکید بر اینکه طبعا این قرارداد با نظارت ما بوده، گفت: بالاخره شهرداری تهران یک کار خوب را با هدف نوسازی ناوگان انجام داده و آنرا در دو سطح مترو و خودروهای حمل و نقل عمومی اقدامی خوبی می‌دانیم. البته توضیح داده‌ایم که اولویت ما نخست حمایت از تولید داخل است و به هر میزان که در داخل تولید داشته باشیم  اولویت با خرید از آنجاست و  مابقی نیاز را باید با خرید از خارج برطرف کنیم وحیدی استفاده و  خودورهای برقی را یکی از راهکارهای کاهش آلودگی هوا و مل به تعهدات قانون هودای پاک عنوان کرد و و در مورد نقدهایی که به اهلیت شرکت چینی در این قرارداد مطرح شده، گفت: تشخیص اهلیت روش و قانون دارد و  قانون تعیین می کند که چطور این شرکتها انتخاب شوند.

همه از اجرای طرح نور رضایت دارند

وحیدی درباره آخرین وضعیت اجرای رح نور هم با بیان اینکه طرح نور بر اساس تکالیف قانونی است که فراجا به عنوان ضابط قوه قضائیه انجام می‌دهد، گفت: دستگاه‌های دیگر هم طبق قانون مسئولیت‌هایی دارند و باید به آن عمل کنند  و تا از ناهنجاریهایی که می‌خواهند به جامعه ما تحمیل کنند جلوگیری شود و الحمدلله تا کنون نیز هم مجلس هم قوه قضائیه و هم  دستگاه‌ها و نهادهای مختلف از اجرای این قانون ابراز رضایت کرده‌اند.

آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • اعطای تسهیلات و کمک بلاعوض به سیل زدگان سیستان و بلوچستان ظرف چند روز آینده آغاز می‌شود
  • ضرورت احداث تهران جدید
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • جزئیات آلودگی هوا در استان خوزستان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق