Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-07@03:42:06 GMT

تجارت برد- برد در منطقه

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۴۴۹۰۱

تجارت برد- برد در منطقه

تین‌نیوز |

وبلاگ فاطمه مقیمی-گرجستان یکی از کشورهایی است که می‌تواند برای ایران شریک تجاری مناسبی باشد. اما برای حضور ایران در بازارهای منطقه به ویژه گرجستان، چالش‌های اقتصادی مانند تعامل بین بانک‌ها وجود دارد. هنوز ارتباط بانکی بین دو کشور ایران و گرجستان شکل نگرفته و مقامات ایرانی در حال پیگیری این موضوع هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در حال حاضر امکان ارتباط بانکی از طریق حواله وجود ندارد. این در حالی است که سفیر گرجستان در ایران تلویحا اعلام کرد که تضمین سرمایه‌گذاری در این کشور وجود دارد. اما باید در نظر بگیریم که هنوز این بازار برای ما ناشناخته است. بازار اولیه و بکر کشورها می‌تواند فرصت خوبی برای سرمایه‌گذار باشد، اما باید تضمین سرمایه‌گذار خارجی شکل بگیرد. گرجستان اطلاعاتی در این مورد ارائه کرده اما نمی‌توان به قطعیت گفت که برای افراد ضمانت اجرایی داشته باشد.

لغو روادید بین ایران و گرجستان که مدتی است محقق شده، به رفت و آمد تجار و توریست‌ها و همچنین افزایش تجارت خارجی کمک می‌کند اما از طرفی الحاق گرجستان به عنوان عضو ناظر اتحادیه اروپا در سازمان تجارت جهانی، باعث محدودیت تجارت و موارد مبتلابه آن می‌شود.

یکی دیگر از مواردی که به عنوان مزیت تجاری کشور گرجستان می‌توان به آن اشاره کرد این است که اگر کالایی به گرجستان صادر شود، می‌توان گواهی مبدأ اولیه برای آن کالا دریافت کرد. اگر بخواهیم کالای ایرانی به اروپا صادر کنیم، مالیات مطرح می‌شود و درصورتی که گواهی مبدأ اولیه در گرجستان صادر شود، با توجه به یکسان‌سازی‌ای که صورت گرفته، حدود 10 الی 15 درصد از هزینه کالا کاهش می‌یابد. بنابراین این خود تشویقی برای تاجر ایرانی است که کالای خود را از گرجستان به اروپا صادر کند. درواقع در این فرآیند صادرات مجدد انجام می‌شود و کشوری اروپایی به عنوان مبدأ کالا تعریف می‌شود.

در گذشته بحث واگذاری زمین‌های کشاورزی گرجستان مطرح بود که مجلس این کشور آن را ممنوع کرد و دیگر در این کشور زمین کشاورزی واگذار نمی‌شود.

مبحث دیگری که می‌توان به عنوان مزیت اقتصادی کشور گرجستان مطرح کرد، کریدور شمال - جنوب است. یکی از مسیرهای این کریدور، کشور گرجستان است که می‌تواند فرصت جدیدی را در مناسبات اقتصادی دو کشور ایجاد کند. در این راستا 17 و 18 مهرماه کمیسیون مشترک ایران و گرجستان برگزار می‌شود. حضور گسترده تجار ایرانی در نشست‌های دوجانبه با کشور گرجستان نشان از استقبال بخش خصوصی از این بازار دارد و از سوی دیگر، پاسخ‌گویی دولت گرجستان به سؤالات و مباحث مطرح‌شده در این نشست‌ها نشان می‌دهد دولت نسبت به مطالبات افرادی که در مجموعه کار می‌کنند یا می‌خواهند کار کنند احساس تعهد می‌کند.

از طرفی تاجر باید بداند چه محصولاتی را به کشور مقصد صادر می‌کند و بازار چه محصولاتی در آنجا بهتر است. بهترین مرجع برای شناسایی کالاهایی که بازار تجاری خوبی در گرجستان دارد، سازمان توسعه تجارت و سایت سفارت است. در سایت سفارت در قسمت وابسته بازرگانی، میزان و نوع اقلام مجاز و مورد نیاز تعریف شده که همه اینها به تاجر کمک می‌کند تا کالای خود را انتخاب کند.

به طور قطع پیمان‌های منطقه‌ای می‌تواند در تجارت بین دو کشور تاثیر خوبی داشته باشد. پیمان منطقه‌ای حوزه قفقاز یکی از پیمان‌هایی است که گرجستان نیز در آن حضور دارد. اما به دلیل به‌روز بودن بحث کریدورهای اقتصادی می‌توانیم توصیه کنیم دولت‌ها از یک بازی برد - برد اقتصادی برای طرفین حمایت کنند.

در حال حاضر صاحب‌نظران می‌گویند بازار گرجستان برای ایران فضای مناسبی دارد. اما بازار بکری نیست و در گذشته کشورهایی به این حوزه ورود کرده‌اند. ترکیه یکی از رقبای تجاری ما در گرجستان است و امارات بنادر این کشور را به صورت قرارداد 99 ساله اجاره کرده است. اینها فرصت‌های اولیه‌ای است که ما می‌توانستیم در آن پیش‌قراول باشیم. در بحث مسکن هم همین شرایط وجود دارد و کشورهای دیگر پیش از ما به آن ورود کرده‌اند.

بحث گردشگری در این کشور مهم است و جمعیت تک‌رقمی میلیونی دارد که از این رو ایران بازار خوبی را از دست داده است. اما هنوز در برخی از موارد می‌توان ورود کرد و مزیت‌هایی به دست آورد.

با توجه به اینکه گرجستان در حال پیوستن به اتحادیه اروپاست، بسیاری از سرمایه‌گذاران برای اقامت به این کشور سفر کرده‌اند تا پاسپورتی برای سفر راحت و بدون دردسر به اتحادیه اروپا تهیه کنند و از این فرصت به خوبی استفاده کرده‌اند. در نتیجه ایرانی‌ها نیز می‌توانند با تکیه بر پتانسیل‌های این بازار و شرایطی که بین دو کشور جاری است، برای ورود به این بازار حرکت کنند.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۴۴۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر ظهر امروز (دوشنبه) در دیدار سلمان الغریری وزیر تجارت عراق، با بیان اینکه توفیقات دولت و ملت عراق همواره برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است اظهار امیدواری کرد روز به روز شاهد افزایش توفیقات و رفاه مردم دو کشور باشیم.

معاون اول رییس جمهور همچنین لازمه توسعه مناسبات اقتصادی ایران و عراق را تسهیل همکاری بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: بخش خصوصی ایران به دلیل روابط صمیمانه دو کشور و همچنین وجود عتبات عالیات، انگیزه بالایی برای فعالیت در عراق دارند که لازم است کمیسیون همکاری‌های مشترک، موانع پیش روی توسعه مراودات تجاری فی مابین را شناسایی و نسبت به رفع این مشکلات اقدام کند.

وی با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند تصریح کرد: روابط دوستانه، عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

دکتر مخبر در بخش دیگری از سخنان خود از وعده صادق و پاسخ محکم جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر قدس به عنوان یک نقطه تاریخی یاد کرد و اظهار داشت: امروز هیمنه آمریکا و اسرائیل با ایستادگی محور مقاومت کاملاً در هم شکسته و علی رغم اینکه آنها تمامی امکانات خود را بسیج کرده‌اند نتوانسته‌اند به اهداف خود دست پیدا کنند به همین دلیل به کشتار زنان و کودکان در غزه روی آوردند.

وزیر تجارت عراق نیز در این دیدار ایران را سرزمین تاریخ، تمدن و اندیشه توصیف کرد و گفت: بغداد به دنبال تقویت جدی در مناسبات تجاری با تهران است و این موضوعی است که نخست وزیر عراق نیز آن را به عنوان یک اولویت دنبال می‌کند.سلمان الغریری وزیر تجارت عراق با اشاره به وجود کالاها و محصولات ایرانی در عراق خاطر نشان کرد: عراق بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است و ما همواره خواهان تقویت واردات محصولات ایرانی به عراق هستیم.

وزیر تجارت عراق از ایران به عنوان یکی از مهمترین شرکای تجاری خود یاد کرد و افزود: به عنوان وزیر تجارت عراق و رییس طرف عراقی کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور آمادگی دارم موانع و مشکلات پیش روی تجار ایرانی را برای توسعه فعالیت‌های خود در عراق مرتفع کنم.

کد خبر 6098217 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • مخبر: ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است
  • صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟
  • ۲۳ سند، آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور است
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران
  • درخواست آمریکا از چین برای مهار ایران/ پکن اهرم فشار علیه تهران دارد؟
  • ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا