Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@19:46:25 GMT

خشک شدن 245 حلقه چاه طی 20 سال گذشته در مرند

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۴۶۱۰۸

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند گفت: طی ۲۰ سال گذشته ۲۴۵ حلقه چاه آب در شهرستان مرند به‌علت اضافه برداشت و نبود مدیریت منابع آب، خشک شده‌اند.

به گزارش ایسنا، «منوچهر رحمانی» در جلسه مصرف بهینه آب و توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، با تأکید بر این‌که موضوع بحران آب، آشکار بوده و یک مسأله جدی است، اظهار کرد: این بحران به‌تدریج از مراحل محدودیت و مراحل بحران عبور کرده و به طرف فاجعه انسانی و زیست محیطی سوق پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: حفر چاه‌های غیرمجاز، برداشت بیش از حد از منابع آب زیرزمینی، مصرف چندین برابری آب و انرژی نسبت به میانگین جهانی در حالی که منابع آب کشور، استان و شهرستان بسیار اندک و میزان مصرف بالاست، از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

رحمانی از وجود 520 حلقه چاه مجاز و فعال آب در این شهرستان خبر داد و گفت: از 765 حلقه چاه آب موجود در شهرستان مرند در طی ۲۰ سال گذشته ۲۴۵ حلقه چاه آب به دلیل اضافه برداشت و نبود مدیریت منابع آب، خشک شده اند و آب موجود در مابقی چاه‌ها نیز کیفیت خود را از دست داده‌اند .

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند افزود: در چهار سال گذشته سه حلقه آب چاه در این شهرستان که برای تأمین آب ۱۲۳ نفر کشاورز مورد استفاده قرار می‌گرفت که مجهز به سیستم آبیاری نوین شده و باید سایر کشاورزان نیز در سال‌های آتی نسبت به تجهیز باغات خود به این سیستم اقدام کنند.

«علیار راستگو»، معاون استاندار و فرماندار شهرستان ویژه مرند نیز در این جلسه تنها راه نجات بحران کم‌آبی در این شهرستان را اصلاح الگوی کشت و تجهیز مزارع به سیستم‌های آبیاری نوین توسط کشاورزان دانست و گفت: هم‌اکنون باید کشاورزان به فکر منابع آبی آینده خود باشند، چون بیشترین مصارف آب این شهرستان، در بخش کشاورزی است.

وی افزود: محصولات نیاز آبی کم برای رشد چون پسته، گل محمدی و زعفران در شهرستان مرند در حال افزایش است و باید کارشناسان اداره جهاد کشاورزی نسبت به آشنایی کشاورزان به پرورش این محصولات تلاش بیشتری کنند.

فرماندار شهرستان مرند اظهار کرد: دولت در جهت حمایت از کشاورزان برای تجهیز مزارع به سیستم‌های آبیاری نوین برای هر هکتار تا سقف ۷۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض جهت خرید این تجهیزات اعطا می‌کند.

جلسه مصرف بهینه آب و توسعه سامانه‌های نوین آبیاری با حضور فرماندار ویژه شهرستان، معاونت بهبود تولیدات گیاهی، مدیر آب و خاک و فنی مهندسی و مدیر ترویج و هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان، مسئولان امور آب شهرستان و شرکت آب منطقه‌ای در فرهنگسرای اداره ارشاد اسلامی شهرستان مرند برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۴۶۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۵۵ هکتار از بستر زرینه‌رود

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،علی شمس با اشاره به اهمیت صیانت از منابع آبی، اظهار کرد: حفظ منابع آبی یکی از مهم‌ترین موضوعات و ضرورت‌هایی است که همه در راستای آن وظیفه داریم.

مدیر امور منابع آب میاندوآب افزود: سال گذشته با تلاش‌های انجام‌گرفته و با حکم دادستانی در راستای حفظ منابع آبی ۵۵ هکتار از تصرفات غیرقانونی و غیرمجاز حریم و بستر رودخانه زرینه‌رود میاندوآب رفع تصرف و آزادسازی شد.

وی گفت: سال گذشته ۱۴۰ هکتار نیز در ساحل راست رودخانه زرینه‌رود میاندوآب از مخزن سد آزادسازی شد.

شمس تصریح کرد: هرگونه دخل و تصرف غیرقانونی در حریم و بستر رودخانه‌ها و منابع آبی ممنوع بوده و متخلفان با حکم قضایی تحت پیگرد قانونی قرار گرفته و اقدامات برای رفع تصرفات با جدیت دنبال می‌شود.

مدیر امور منابع آب میاندوآب با اشاره به اینکه سه هزار و ۷۰۰ حلقه چاه پروانه‌دار در میاندوآب، چهاربرج و باروق وجود دارد، تصریح کرد: از این تعداد دو هزار و ۸۹۵ حلقه چاه در میاندوآب، حدود ۷۰۰ چاه در باروق و ۱۰۰ چاه نیز در چهاربرج واقع هستند.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۴۱ در حوزه استحفاظی مدیریت امور منابع آب این شهرستان مسلوب المنفعه شده است، گفت: کمبود آب و لزوم مصرف صحیح و حفظ منابع موجود، موضوعی مهم و ضروری است که باید موردتوجه همگان قرار گرفته و مردم همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند.

دیگر خبرها

  • تکمیل طرح‌های آبی مشگین‌شهر نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار است
  • انسداد ۱۶ حلقه  چاه غیرمجاز در مناطق «گلاهک» دماوند
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • پلمب ۴۸ واحد صنفی متخلف در مرند
  • رفع تصرف ۵۵ هکتار از بستر زرینه‌رود
  • علت افزایش قیمت برنج ایرانی مشخص شد
  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • دستگاه های حمایتی از خسارت دیدگان سیل اخیر زرند حمایت کنند
  • لایروبی ۱۴۰ کیلومتر از کانال شبکه آبیاری مغان