Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اقتصادی: رئيس كل سازمان توسعه تجارت از كاهش ۵ درصدي صادرات در پنج ماهه امسال خبر داد و ضمن انتقاد از بلاتكليفي مصوبه‌هاي صادراتي در مجلس گفت: بسياري از صنايع در شش ماهه نخست امسال با كاهش صادرات مواجه بودند، اما در اين مدت واردات خودرو رشد ۴۰ درصدي داشته و حدود يك ميليارد و ۲۰۰ ميليون دلار خودرو وارد كشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارشبولتن نیوزبه نقل از جوان انلاین،براساس اعلام سازمان توسعه تجارت، در شش ماهه امسال در بخش مصنوعات فلزي، لوازم خانگي، خودرو و قطعات آن، صنايع معدني، تجهيزات الكترونيك و... با كاهش ميزان صادرات و در مقابل با افزايش واردات خودرو روبه‌رو بوديم. رئيس سازمان توسعه تجارت در نشست خبري كه به مناسبت برگزاري بيست‌و‌يكمين سالروز ملي صادرات برگزار شد، گفت: توسعه صادرات نياز به عزم ملي دارد، براي دستيابي به هدف رشد 7/21 درصد كه در برنامه ششم توسعه مطرح شده است در وهله نخست بايد عزم ملي را تكرار و پيگيري كنيم. چنانچه طي مدت گذشته متأسفانه عزم جدي در راستاي توسعه صادرات از سوي مجلس شوراي اسلامي ديده نشده است، به نحوي كه همچنان چندين مصوبه براي دريافت يارانه همچنان در مجلس بلاتكليف است.

مجتبي خسروتاج به ارائه توضيحاتي درباره وضعيت واردات و صادرات كشور پرداخت و گفت: در حوزه صادرات خودرو در پنج ماهه اول سال جاري شاهد ۲۵ درصد كاهش وزني و ۲۶ درصد كاهش ارزشي بوده‌ايم كه اين رقم در حوزه صادرات قطعات و لوازم يدكي به ۱۹ درصد كاهش ارزشي رسيده است و در حوزه موتورسيكلت و قطعات آن نيز از نظر وزني ۲۵ درصد و از نظر ارزشي ۳۳ درصد كاهش صادرات را شاهد بوده‌ايم. به گفته وي، در حوزه ساير نيرومحركه‌ها نيز ۷۱ درصد كاهش ارزشي و ۵۰ درصد ارزش وزني صادرات را شاهد بوده‌ايم.
رئيس سازمان توسعه تجارت از رشد ۴۰ درصدي واردات خودرو در شش ماهه ابتداي امسال خبر داد و گفت: تعجب مي‌كنم چرا به‌رغم انتقاداتي كه نسبت به بحث واردات مي‌شود، اما پس از توقف ثبت سفارش خودرو و توقف واردات خوروهاي لوكس و وارداتي رسانه‌هايي كه خودشان نسبت به موضوع واردات همواره منتقد بودند، الان نسبت به توقف ثبت سفارش خودرو و واردات آن منتقد شده‌اند.

وي در پاسخ به سؤالي درخصوص تعيين تكليف واردات خودرو گفت: در اواخر سال گذشته تصميم گرفته شد آيين‌نامه جديدي براي واردات خودرو تدوين شود و در قالب يك چارچوب شركت‌هاي صاحب برند كه در زمينه خودرو فعاليت مي‌كنند در بخش‌هاي مختلف وارد مذاكره شويم. خسروتاج با بيان اينكه توقف ثبت سفارش واردات خودرو موقت است، گفت: با ابلاغ دستورالعمل جديد واردات خودرو از سر گرفته مي‌شود، ضمن اينكه تا دي ماه امسال واردكنندگاني كه قبلاً از تيرماه كه ثبت سفارش كرده‌اند مي‌توانند خودرو وارد كنند و اين عده واردكننده تا دلتان بخواهد ثبت سفارش كرده‌اند و خودرو وارد مي‌كنند.
رئيس سازمان توسعه تجارت افزود: در شش ماهه ابتداي امسال يك ميليارد و 200 ميليون دلار خودرو به كشور وارد شده است كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزشي 40 درصد و از نظر تعداد 38 درصد رشد داشته است.

وي با بيان اينكه توقف ثبت سفارش واردات خودرو در راستاي حمايت از توليد داخل نيست و تعرفه 55 درصدي از توليد داخل حمايت مي‌كند، اظهار داشت: 44 هزار دستگاه خودرو در شش ماهه ابتداي امسال خودرو از گمرك ترخيص شده است كه نسبت به سال گذشته كه خودروي ترخيصي از گمركات 32 هزار عدد بوده 12‌هزار خودرو بيشتر از گمركات طي اين مدت ترخيص شده است.
وي با اشاره به اينكه نبايد بازار خودروي ايران در اختيار چند برند خارجي قرار گيرد و ارز مملكت خارج شود، گفت: به صلاح نيست كه منابع ارزي را براي واردات خودرو خرج كنيم. گفته مي‌شود حدود 6 تا 7 هزار خودرو در گمركات مانده و ترخيص نشده اين عدم‌ترخيص به اين دليل است كه قبلاً واردكنندگان خودرو را به گمركات مي‌آوردند و بعد مجوز ورود را مي‌گرفتند، ولي الان ما اين اجازه را نمي‌دهيم و مي‌گوييم ابتدا مجوز واردات گرفته شود و سپس خودرو وارد شود و الان دولت در قبال اين دسته از واردكنندگان كه خودروهايشان در گمرك مانده مسئوليتي ندارد. وي درخصوص برنامه‌هاي روز ملي صادرات گفت: در سال جاري به دليل شرط مندرج در مصوبه هيئت وزيران مبني بر حصول رشد 10 درصدي نسبت به سال انتخاب، برخي از بهترين صادركنندگان كشوري نتوانستند در فضاي رقابت مشاركت كنند و اين فرصت بعد از سال‌ها نصيب بنگاه‌هاي كوچك‌تر شد.

وي افزود: اگرچه در دوره‌هاي سه ماهه، چهار ماهه و پنج ماهه ابتداي امسال با كاهش رشد صادرات مواجه بوده‌ايم، اما پيش‌بيني مي‌شود رشدي در آمار شش ماهه صادرات ايجاد شود.
خسروتاج درباره وضعيت صادرات ايران به قطر در سال جاري با توجه به شرايط مناسب صادراتي اين كشور گفت: در شش ماه سال جاري 100ميليون دلار به اين كشور صادرات داشته‌ايم در حالي كه رقم صادرات ما در مدت مشابه سال گذشته حدود 40 ميليون دلار بوده است.
رئيس سازمان توسعه تجارت ايران افزود: براي حضور بهتر در اين كشور اقدامات مناسبي مانند رفع مشكلات حمل و نقل و صدور ويزا و رفع مشكلات بانكي انجام شده است و اكنون دو بانك صادرات و الخليج در دو كشور مشغول فعاليت هستند اما بايد توجه داشت كه ظرفيت بازار قطر خيلي محدود است و كشش زيادي ندارد.
وي درباره وضعيت صادرات ايران به عراق در سال جاري اظهار كرد: در شش ماهه سال جاري 3‌ميليارد‌و‌200 ميليون دلار به كشور عراق صادرات صورت گرفته كه اين رقم در مدت مشابه سال قبل 3‌ميليارد‌و‌100 ميليون دلار بوده است.

وي تصريح كرد: ايران در كشور عراق رايزن بازرگاني داشته و از اين طريق سعي بر توسعه روابط اقتصادي با اين كشور دارد اما بايد توجه داشت كه بي‌ثباتي‌هايي در اين كشور شاهد هستيم كه منجر به بروز مشكلات براي صادرات مي‌شود، به طوري كه در گمرك اين كشور يكباره عوارضي وضع مي‌شود و بي‌نظمي‌ها و رفتارهاي خودسرانه‌اي در استان‌هاي مرزي مشاهده مي‌شود كه مورد تأييد دولت مركزي نيز نيست.

بانك‌هاي عراقي تحت فشار امريكا رابطه خوبي با ايران ندارند
قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت درباره وضعيت روابط بانكي ايران و عراق گفت: مشكلات بانكي در كشور عراق وجود دارد و بانك‌هاي عراقي تحت فشار بانك‌هاي امريكايي روابط خوبي با ايران ندارند و بيشتر فعاليت‌هاي ما در اين كشور از طريق بانك‌هاي خودمان صورت مي‌گيرد.

3بار پيشنهاد برقراري تجارت آزاد به عراق داديم اما نپذيرفته است
اين مقام مسئول تأكيد كرد: پيشنهاد برقراري تجارت آزاد سه مرتبه به دولت عراق داده شده است اما اين كشور آن را نمي‌پذيرد زيرا بيشتر درآمدهاي فعلي آن از طريق تعرفه و عوارض گمركي تأمين مي‌شود. خسروتاج اظهار داشت: دنيا با سرعت زيادي در حال تحول است و كشورها براي خود مشخص مي‌كنند كه چه كالايي بايد توليد و صادرات كنند تا در آينده نيز توسعه فعاليت داشته باشند. وي افزود: در شرايط فعلي توليد لوازم خانگي در دنيا هوشمند شده است، آيا لوازم خانگي ما نيز اين شرايط را دارد و با اين شرايط مي‌تواند در‌ آينده در بازارهاي صادراتي حضور يابد؟ اين مقام مسئول اظهار داشت: وضعيت بازارهاي هدف در سال‌هاي آتي نيز به عنوان يك سؤال كليدي بايد مورد توجه قرار گيرد تا دچار مشكل نشويم. وي با ذكر مثالي افزود: در سال‌هاي گذشته عربستان بازار مناسبي براي صادرات محصولات كشاورزي ايران بوده اما در شش ماه گذشته حتي يك كيلوگرم از اين محصولات به عربستان و همپيمانان آن صادر نشده است.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۴۶۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

EXEED در راس هرم نوآوری چری

طبق آخرین تاریخ انجمن خودروسازان ژاپن، حجم صادرات سالانه خودرو ژاپن در سال 2023 تقریباً 4.3 میلیون دستگاه است. بر همین اساس در سال 2023، حجم صادرات خودرو چین از ژاپن پیشی گرفت و به بزرگترین صادرکننده خودرو در جهان تبدیل شد.

در این میان، صادرات چری نیمی از حجم صادرات خودرو در چین را به خود اختصاص داده و برای 21 سال متوالی رتبه اول را در صادرات خودروهای سواری کسب کرده است. محصولات برند چری به بیش از 20 کشور در آسیای مرکزی، آمریکای جنوبی و اروپای شرقی صادر شده و دارای بیش از 150 فروشگاه در خارج از کشور است.

برند EXEED نیز به منظور تولید محصولات با کیفیت جهانی به منابع استراتژیک خود تکیه کرده است. این برند خودروساز با بیش از 27 سال سابقه تحقیق و توسعه فناوری‌های پیشرو در گروه چری و تاسیس هشت مرکز جهانی تحقیق و توسعه، توسعه صادرات‌محور محصولات را دنبال می‌کند. ورود EXEED به بازار ایران نیز در راستای سیاست‌های گسترش سهم بازار این شرکت در منطقه و اهمیت روزافزون اقتصادی و فرهنگی ایران، بوده است. تولید این خودرو همچنین گزینه های حمل و نقل با کیفیت و تنوع عرضه اتومبیل های لوکس در کشور را افزایش خواهد داد.

بر اساس این گزارش، EXEED آخرین برند لوکس تمام الکتریکی خود EXLANTiX را در نمایشگاه خودروی پکن، رونمایی می‌کند. این برند همچنین آخرین مدل‌های ES و ET خود را عرضه می‌کند و در مورد دیدگاه زیست‌محیطی EXEED بحث می‌کند. به گفته «یین تونگیو»، رئیس هیئت مدیره چری « EXEED» می‌خواهد با توسعه انرژی‌های جدید در رأس هرم برند چری باشد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899279

دیگر خبرها

  • گاف دولتی در اعلام خودرو‌های وارداتی دپویی
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟
  • کاهش واردات و توسعه صادرات؛ راهبرد مهم فعالیت مناطق آزاد
  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • EXEED در راس هرم نوآوری چری
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان