Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@06:22:55 GMT

منبر با پرداختن به مسائل روز جامعه کاربردی شود

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۴۷۴۱۱

منبر با پرداختن به مسائل روز جامعه کاربردی شود

مسئول حوزه علمیه امام صادق(ع) تفرش گفت: بیان مطالب غیرمستند سبب می شود که منبر جایگاه حقیقی خودش را از دست بدهد و سخنان سخنران از درجه اهمیت و اعتبار ساقط شود. بیان این گونه مطالب غیرمستند سبب می شود که حتی اگر مطالب مستند و عمیق علمی مدلل هم بیان شود برای مخاطب قابل پذیرش نباشد و منبر از جایگاه کاربردی خود خارج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام محسن تقی زاده، مسئول حوزه علمیه امام صادق(ع) تفرش در گفتگو با ندای تفرش در خصوص ویژگی های سخنرانی مناسب و در تراز اسلام در منابر، با بیان این مطلب که مخاطب شناسی یکی از لازمه های هر سخنرانی است، گفت: مخاطب شناسی یکی از مسائلی است که در قرآن هم به آن سفارش شده است تا پیامبران به اندازه فهم و درک مردم با آنها صحبت کنند. یک روحانی باید مخاطب خود را به خوبی بشناسد و براساس این مسئله، با زبان محلی یا منطقه ای و یا حتی ملی با آنها صحبت کند.

تقی زاده با اشاره به ویژگی های یک منبر خوب اظهار کرد: یکی از ویژگی های منبر خوب این است که متناسب با ذائقه مخاطب باشد. هدف از منبر، تغییر رفتار فرد به سوی کمال است؛ هر قدر که سخنران مخاطب خود را بهتر بشناسد و خطابه بهتری را تنظیم می کند.

وی افزود: فرد منبری باید نسبت به معضلات، مشکلات، آفتها و آسیبهایی که مردم در آن محل، منطقه و ملیت گرفتار شده اند، اشراف داشته باشد و مسائل و مشکلات را اولویت بندی کند. اگر سخنران براساس اولویتها نیازهای مخاطبان را بسنجد، نتیجه بهتری از وعظ خود می گیرد که این نوع منابر دارای خروجی کاربردی هستند.

منبر با پرداختن به مسائل روز کاربردی شود/نکته غیرمستند تمام سخنرانی را از درجه اعتبار ساقط می کند

مسئول حوزه علمیه امام صادق(ع) تفرش با اشاره به ویژگی های یک منبر کاربردی بیان کرد: منبر کاربردی به منبری گفته می شود که در مخاطب خود تغییر ایجاد کند. اگر این خروجی را نداشته باشد، در واقع منبر تاثیر خود را بر مخاطب نگذاشته است؛ به عبارت بهتر این منبر، نتوانسته آن طور که شایسته است، خود را با مسائل مبتلابه جامعه منطبق کند، معضلات را بشناسد و برای آنها نسخه بپیچد.

تقی زاده با بیان این مطلب که در منابر باید از بیان مطالب غیرمستند پرهیز شود، اضافه کرد: بیان مطالب غیرمستند سبب می شود که منبر جایگاه حقیقی خودش را از دست بدهد و سخنان سخنران از درجه اهمیت و اعتبار ساقط شود. بیان این گونه مطالب غیرمستند سبب می شود که حتی مطالب مستند و عمیق علمی مدلل موجود در خطابه برای مخاطب قابل پذیرش نباشد و منبر اینگونه از جایگاه کاربردی خود خارج شود.

تبیین اصول سیاست اسلامی توأمان با بیان اعتقادات صورت گیرد

وی با اشاره به تقویت جایگاه سیاسی منابر ادامه داد: امروز استکبار جهانی هجمه های متعددی علیه جمهوری اسلامی انجام می دهد که اغلب این هجمه ها از موضع مسائل سیاسی است تا اعتقادات خودشان را در سطح بین الملل مطرح کنند؛ در نتیجه جایگاه سیاسی منابر باید حفظ شود و از این جایگاه برای افزایش بصیرت و هوشیاری مردم استفاده شود. به عبارت بهتر در منابر مسائل نه تنها با رویکرد دینی بلکه با رویکرد سیاسی نیز برای مخاطبین تبیین شود.

مسئول حوزه علمیه امام صادق(ع) تفرش خاطر نشان کرد: حضرت امام(ره) می فرماید؛«سیاست ما عین دیانت و دیانت ما عین سیاست ماست». این دو لازم و ملزوم هم و از یکدیگر جداناشدنی هستند. دین، خط و مشی سیاسی و روش سیاسی خاص خود را دارد. سیاست به معنای اتخاذ روشهای دینی است. متاسفانه می بینیم که دنیا با سیاست خودش اعتقادات غلط خودش را بر جوامع دیگر تحمیل می کند که می طلبد که در منابر اعتقادات درست با سیاست مورد قبول شرع برای مردم بیان شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۴۷۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه تقاضای افزایش حقوق بدهیم؟ ( 12 توصیه کاربردی)

سواد زندگی؛ توسعه توانمندی‌های فردی؛ مریم طرزی- اگر می‌خواهید بدانید که چگونه درخواست افزایش حقوق کنید، راز آن برنامه‌ریزی و اعتماد به نفس است. بسیاری این کار برای شان سخت است و البته حق هم دارند. نمی توان انکار کرد که کار ساده ای نیست، موقعیت دشواری است و همواره این احتمال وجود دارد که پاسخ منفی دریافت کنید. با این حال، مانند خیلی چیزهای دیگر در زندگی، برای محقق شدنش باید ریسک کرد.

اولین قدم این راه  همیشه بررسی روند حقوق و دستمزد در بخشی است که در آن کار می کنید. علاوه بر این، اطلاع از سلامت مالی شرکتی که در آن کار می کنید نیز عنصری تعیین کننده است. پس از آن، تنها چیزی که باقی می ماند این است که یک استراتژی خوب برای دستیابی به آن میزان افزایش حقوق ترسیم کنیم.

 کوشیده ایم در این متن تمام توصیه ها را به طور مفصل شرح دهیم تا احتمال موفقیت شما بالاتر رود.

متن کامل را در سواد زندگی بخوانید (اینجا)

_____________________

درس های دیگری در سواد زندگی
مدرسه آموزش‌های دانش پایه و کاربردی عصر ایران

*شگرد "قصد متناقض" یا چگونه با درآغوش گرفتنِ مشکلات بر آنها چیره شویم؟

*صبر و انتظار را از نو بیاموزیم (+6 تکنیک برای پرورش صبر)

*5 فضیلت بی حوصلگی!

*خوشبختی چیست و چگونه به دست می‌آید؟ (+ توصیه هایی برای خوشبخت بودن)

*« ترازوی رنج و معنا » چگونه عمل می کند؟

*چگونه در لحظه زندگی کنیم (+ تمرین هایی برای ذهن آگاهی)

*اصرار بر حال خوب همیشه خوب نیست؛ حال بدمان را بپذیریم

*احساس مسؤولیت مان را کم کنیم!

*گاهی وقت‌ها هیچ کاری نکنید: هنر "بی عملی"

کانال تلگرامی سواد زندگی: savadzendegi@

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • چگونه تقاضای افزایش حقوق بدهیم؟ ( 12 توصیه کاربردی)
  • دانشجویان خود را نسبت به مسائل روز دخیل بدانند
  • وزیر کار: جامعه کار و تولید مخاطب اصلی شعار سال
  • شهید مطهری روشن‌فکر، زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • کارگر یک عنصر با ارزش برای جامعه است
  • رسانه‌ها مشکلات را با رعایت اخلاق منعکس کنند
  • گردهمایی موسسات مردمی گلستان در زمینه خانواده، جمعیت و هویت زن امروز در گرگان
  • انتظار جامعه از روانشناسان و مشاوران تشخیص درست مسائل هویتی است