Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-04@08:23:30 GMT

ترامپ در تله

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۵۰۸۱۳

ترامپ در تله

جهان > آمریکا - مترجم: محسن پیریایی:
نوشتار زیر نمونه‌ای است از استدلال‌های مخالفان نگاه ترامپ به توافق هسته‌ای در آمریکا که بدون جرح و تعدیل به فارسی برگردانده شده است.

طبيعي است اين مقاله از فرد كاپلان براساس تحليل دشمن‌انگارانه كارشناسان آمريكايي نسبت به ايران به رشته تحرير درآمده است. ترجمه اين نوشته كه درماندگي ترامپ را در مواجهه با برجام نشان مي دهد براي آگاهي از تضاد فكري كنوني در آمريكا به‌خاطر سياست‌هاي رئيس‌جمهور اين كشور خالي از لطف نيست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دام ايران

ترامپ حتي با استانداردهاي خودش هفته‌اي بسيار بد را پشت‌سر گذاشته است. دوشنبه گذشته وراي مشكلات ادامه‌دارش با روسيه، او خودش را درمانده از نشان‌دادن هرگونه واكنش در مقابل 2دستاورد بزرگ دوران اوباما يعني قانون بهداشت و درمان اوباما و توافق هسته‌اي با ايران ديد.

درخصوص قانون بهداشت و درمان، رهبران جمهوريخواه سنا حتي درون حزب خودشان هم نتوانستند رأي كافي را براي جايگزين كردن طرح اوباما در خفا و محروم كردن بيش از 20ميليون آمريكايي از مزاياي آن جمع‌آوري كنند. درباره توافق هسته‌اي با ايران هم بايد گفت كه ترامپ با يك غافلگيري ناخوشايند مواجه شده كه البته ابتدا تلاش مي‌كرد با آن مقابله كند: ايراني‌ها كاملا به عبارات دشوار و دقيق اين توافق پايبند بوده‌اند. توافق هسته‌اي كه ترامپ و ديگر مخالفان، آن‌ را خطرناك و غيركابردي مي‌خوانند، اتفاقا خوب كار مي‌كند.

اندكي بعد از اينكه توافق هسته‌اي در جولاي 2015از جانب ايران و شش كشور ديگر امضا شد، كنگره آمريكا قانوني را تصويب كرد كه از رئيس‌جمهور مي‌خواست هر 90روز درباره پايبندي ايران به اين توافق گزارش دهد. دوشنبه گذشته سررسيد يكي از اين 90روزها بود. آژانس بين‌المللي انرژي اتمي هم به‌عنوان نهاد رسمي رصدكننده اجراي توافق هسته‌اي كه اين كار را با دقت فراوان و تحت شديدترين نظارت‌هايي كه تاكنون در تاريخ فعاليتش سابقه نداشته، انجام مي‌دهد چالش ديگري را در مقابل كاخ سفيد قرار داده است. آژانس در گزارش‌هاي خود با ارائه جزئيات اعلام كرده كه ايران كاملا در حال اجراي توافق است.

براساس توافق هسته‌اي، ايران تعداد سانتريفيوژهاي خود را تا دو سوم كاهش داده، ذخاير اورانيوم غني شده خود را 97درصد كم كرده، قلب رآكتور آب سنگين خود را درآورده و از رده خارج كرده و به بازرسان آژانس بين‌المللي انرژي اتمي اجازه مي‌دهد تا وارد ايران شده و نسبت به رصد سايت‌هاي هسته‌اي شناخته شده و همچنين مكان‌هايي كه نسبت به آنها سؤال‌هايي برايشان ايجاد مي‌شود، اقدام كنند. آژانس اكنون براساس همكاري‌هاي ايران به اين نتيجه رسيده كه فقط بايد بر چك كردن و بررسي فعاليت‌هاي ايران تمركز داشته باشد.

مشاوران امنيتي ارشد ترامپ اعم از ركس تيلرسون، وزير امور خارجه، جيمز متيس، وزير دفاع، ژنرال اچ. آر. مك‌مستر، مشاور امنيت ملي و ژنرال جوزف دانفورد، رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا در جلسه طولاني‌اي كه چهارشنبه گذشته با رئيس‌جمهور داشتند، غيرمستقيم به ترامپ گفتند كه او انتخاب ديگري براي تأييد ميزان پايبندي ايران به اين توافق پيش رو ندارد.

هرچند براساس آنچه پيتر بيكر به نيويورك تايمز گفته، ترامپ 55دقيقه از زمان اين جلسه را به مخالفت با اين گفته مشاورانش صرف كرد.در روزهاي پس از اين نشست، مشاوران درگير اين مسئله بوده‌اند كه خط‌مشي جديدي به ترامپ ارائه كنند: رئيس‌جمهور آمريكا اكنون تأييد آژانس مبني بر پايبندي ايران به توافق هسته‌اي را پذيرفته‌، اما به‌دنبال تشديد تحريم‌ها بر ضد‌ايران به بهانه گسترش برنامه موشكي، حمايت از تروريسم و نقض حقوق بشر است.

البته آنچه حقيقت دارد اين است كه مشاوران ترامپ مهارت به خرج دادند و به او گفتند براساس توافق هسته‌اي آمريكا و پنج كشور ديگر پذيرفته‌اند كه تحريم‌هاي هسته‌اي ايران را بردارند. اين بدان معناست كه تحريم‌هاي ديگر ايران پابرجا خواهند ماند. البته طرح مشاوران كه ترامپ آن‌را پذيرفت، چيز جديدي نبود و به او گفته شد تحريم‌هاي ايران به دلايل غيرهسته‌اي براي سال‌هاي متمادي مي‌تواند ادامه يابد.

مك‌مستر كه به‌نظر مي‌رسد تلاش مي‌كند حمله لفظي عليه ايران را ادامه دهد، دوشنبه گذشته در كنفرانسي خبري گفت كه ايران «روح توافق» را نقض كرده و در مسير خدشه وارد كردن به اصل آن گام برمي‌دارد. او مانند بسياري از سربازان آمريكايي كه در عراق مي‌جنگيدند، به‌شدت به ايران مظنون است، اما او هم متن توافق هسته‌اي را خوانده و اين گفته‌هاي او جز نشان دورويي‌اش نيست. متن توافق هسته‌اي به حدي دقيق است كه نمي‌توان تمايزي ميان «روح» و «كلمات» آن قائل شد. تنها راه نقض اين توافق، نقض متن آن است.

بله، ايران به انجام كارهايي كه ما دوستشان نداريم، ادامه مي‌دهد، اما اين كارها اعم از آزمايش‌هاي موشكي، موضوع تروريسم، مقابله با منتقدان داخلي و گسترش نفوذش در خاورميانه در محدوده توافق هسته‌اي قرار نمي‌گيرد و ناقض آن نيست. غرب برنامه هسته‌اي ايران را به‌عنوان يك خطر جدي مي‌ديد و همين مسئله باعث شد چانه‌زني بزرگي براي مقابله با آن شكل بگيرد به‌نحوي كه تفاوت‌هاي مذاكره‌كنندگان با ايران را تحت‌الشعاع خود قرار داد، تا حدي كه با مذاكرات منجر به امضاي معاهدات كاهش تسليحات هسته‌اي ميان آمريكا و شوروي در زمان جنگ سرد مقايسه مي‌شود.

در اين معاهدات سخني درباره ايدئولوژي كمونيستي شوروي، دشمني‌ با آمريكا، اشغال اروپاي شرقي يا حمايت‌هاي مسكو از حركت‌هاي انقلابي در كشورهاي در حال توسعه به ميان نيامد و آنچه مهم بود كاستن از خطر ايجاد يك جنگ هسته‌اي در جهان بود. اين رويكردي صحيح از جانب اوباما و برخي دستيارانش بود كه اميدوار بودند توافق هسته‌اي با ايران بتواند با وارد كردن ايران به ساختار اقتصاد جهاني پس از سال‌ها انزوا، تقويت موضع داخلي حسن روحاني و محمدجواد ظريف در گذر زمان به تغيير رفتار ايران منجر شود.

البته اوباما در آشكار و نهان گفت كه اين توافق يك توافق خوب براي امنيت ايالات متحده و متحدانش در جهان و به‌طور خاص در خاورميانه است، چه رويكردهاي كلان ايران را تغيير بدهد يا نه. او مي‌پرسيد خوب است ايران به‌عنوان يك دشمن، به سلاح هسته‌اي مجهز باشد يا خير؟ منتقدان بر اين نكته تأكيد داشتند كه توافق هسته‌اي تا 10سال ايران را از دستيابي به سلاح هسته‌اي بازمي‌دارد (اگرچه در عمل برخي مسيرهاي دستيابي تا 15و 25سال مسدود شده‌اند) و اوباما در پاسخ مي‌پرسيد:

شما ترجيح مي‌دهيد ايران را رها كنيد تا در يك سال آينده بتواند به بمب اتمي دست پيدا كند يا اينكه اين امكان را از او سلب مي‌كنيد؟

منتقدان در پاسخ او احتمال تقلب ايران در توافق را مطرح مي‌كردند و ترامپ هم تاكنون بر اين موضع اصرار كرده، اما مي‌بينيم كه ايراني‌ها تقلب نمي‌كنند. اكنون روحي براي توافق هسته‌اي وجود ندارد كه ايراني‌ها آن‌را نقض كنند و زماني كه مك‌مستر مدعي مي‌شود ايران در مسير نقض متن توافق هسته‌اي گام برمي‌دارد، يعني به شكلي در حال گفتن اين نكته است كه ايراني‌ها توافق را نقض نكرده‌اند. آنها ممكن است تلاش كنند تا محدوديت‌هاي توافق را براي خود تسهيل كنند، اما اين بدان معنا نيست كه آنها به سلاح هسته‌اي نزديك شده‌اند.

در اين شرايط كه ترامپ درخصوص رفتار ايران نگران است، گويا اين حقيقت را فراموش كرده كه سياست‌هايش در حال بدتر كردن اوضاع است. ترامپ با محكوم كردن قطر به‌عنوان يكي از اصلي‌ترين حاميان تروريسم، باعث شد تا اين كشور كه بزرگ‌ترين پايگاه هوايي آمريكا در آن قرار دارد، اگرچه يكي از اصلي‌ترين دامن زنندگان به جنگ‌هاي فرقه‌اي در منطقه است، به دامان ايران پناه ببرد. ترامپ با كمك به عربستان سعودي براي شكل دادن به حملات وحشيانه هوايي برضد‌يمن و كشتار بسياري از غيرنظاميان يمني، به حمايت ايران از انقلابيون يمن مشروعيت بخشيد. او با به شكست كشاندن تلاش‌هاي سياسي و ديپلماتيك براي حل بحران در عراق و سوريه و حتي با ناكام گذاردن حملات نظامي به داعش و گروه‌هاي تروريستي باعث شد كنترل سياسي ايران بر بغداد تقويت شود.

ترامپ همچنين اشتباه هولناك ديگري هم مرتكب شد و آن زماني بود كه در‌ماه مي‌گذشته در نشست ناتو تلاش كرد متحدان اروپايي خود را به توقف تعاملات تجاري و مالي با ايران تشويق كند. با اين كار ايالات متحده به نخستين كشوري تبديل شد كه تلاش مي‌كند توافق هسته‌اي را نقض كند. به‌عنوان مثال در توافق هسته‌اي، آمريكا و اتحاديه اروپا متعهد شده‌اند از هرگونه سياستي كه مستقيم يا غيرمستقيم بر عادي‌سازي روابط تجاري و اقتصادي با ايران تأثير منفي داشته باشد، پرهيز كنند. آنها همچنين تسهيل دسترسي‌هاي بين‌المللي ايران در حوزه‌هاي تجارت، فناوري، مالي و انرژي را تضمين كرده‌اند. اما لابي‌هاي ترامپ در اروپا تأثيري ندارد.

شركت‌هاي اروپايي امضاي قرارداد با ايران در حوزه‌ تجارت هسته‌اي كه براساس توافق مجاز دانسته شده‌ است را شروع كرده‌اند و شركت‌هاي آمريكايي رضايت چنداني از اين وضعيت ندارند.اكنون نگراني‌هاي فزاينده‌اي در حال ظهور است، نه فقط نسبت به درك ترامپ از سياست خارجي يا اينكه معاملات خودنمايانه او سياست‌هاي بين‌المللي آمريكا را شكل مي‌دهد، بلكه نگراني نسبت به اينكه شرايطي به‌وجود آمده كه او به راحتي مورد حمله وزير خارجه ايران قرار مي‌گيرد و مايه تأسف براي آمريكايي‌ها اينكه حق با وزير خارجه ايران است.

نويسنده: فردكاپلان- مجله اسليت

در همین زمینه: جزئیات فرمان جدید ترامپ علیه ایرانیان جهان نگران دعوای شخصی ترامپ و اون اختلاف‌های پشت پرده دوستان عزیز

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۵۰۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ

نتایج نظرسنجی‌های جدید نشان می‌دهد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیشتازی بسیار اندکی نسبت به دونالد ترامپ دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نتایج نظرسنجی‌های جدید که توسط رویترز/ایپسوس به مدت 2 روز انجام شده، نشان می دهد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیشتازی بسیار اندکی نسبت به دونالد ترامپ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در ماه نوامبر دارد.

بر این اساس، حدود 40 درصد رای دهندگان ثبت نام کرده اظهار کردند که آنها به بایدن رای می دهند در حالی که 39 درصد به ترامپ رای می دهند. این در حالی است که این میزان پیشتازی در نظرسنجی ابتدای ماه گذشته 4 درصد بوده است و این یعنی میزان محبوبیت بایدن کاهش یافته است.

همچنین حدود 28 درصد رای دهندگان اظهار کردند که هیچ نامزدی را برای رای دادن انتخاب نکرده‌اند و یا تمایل به نامزد حزب سوم داشته و یا ممکن است اصلا رای ندهند.

علاوه بر این، 8 درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی، رابرت کندی را به عنوان نامزد مورد نظر خود انتخاب می کنند اگر او در جریان رقابت بین ترامپ و بایدن به عنوان نامزد حزب سوم قرار بگیرد.  

این در حالی است که این نظرسنجی در بین بزرگسالان سراسر آمریکا انجام شده و در آن ترامپ در بین تمام رای دهندگان پیشتازی 2 درصدی نسبت به بایدن دارد اما پیشتازی بایدن نسبت به ترامپ در بین رای دهندگان ثبت نام کرده اهمیت بیشتری دارد زیرا افرادی که در حال حاضر برای رای دادن ثبت نام کرده‌اند، به احتمال بیشتر در انتخابات ماه نوامبر شرکت می کنند. تنها دو سوم واجدان شرایط رای دهی در انتخابات ریاست جمهوری 2020 که به پیروزی بایدن منجر شد، شرکت کردند.

هچنین براساس نتایج این نظرسنجی، ترامپ با 41 درصد نسبت به بایدن با 35 درصد در بین شرکت کنندگان مرد در این نظرسنجی، پیشتاز است، در حالی که بایدن با 35 درصد نسبت به ترامپ با 33 درصد در بین شرکت کنندگان زن جلوتر است.

به علاوه، ترامپ در بین شرکت کنندگان بدون مدرک دانشگاهی پیشتاز است در حالی که بایدن در بین افراد تحصیل کرده برتری دارد.

انتشار نتایج این نظرسنجی در حالی است که موج اعتراضات حمایت از فلسطین در محوطه‌های دانشگاه‌های آمریکا از 17 آوریل تاکنون آغاز شده است. اعتراضات از دانشگاه کلمبیا آغاز و  بعد از دستگیری صدها نفر از معترضان در این دانشگاه گسترده‌تر شده و بعد از سرایت به اکثر دانشگاه‌های این کشور در حال گسترش به دانشگاه‌های سایر کشورهای دنیا است. دانشجویان معترض خواستار قطع رابطه این دانشگاه با نهادهای اسرائیل که در جنگ غزه نقش دارند شدند. معترضان در دانشگاه‌های دیگر نیز خواسته‌های مشابهی دارند. همین امر دولت بایدن را با بحران چشمگیری در زمینه امنیت داخلی و پرداختن به موضوع جنگ در غزه در آستانه انتخابات ماه نوامبر روبرو کرده است.

دونالد ترامپ نیز همچنان درگیر پرونده های حقوقی و کیفری خود است. در حال حاضر دادگاه رسیدگی به اتهامات ترامپ درباره پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیر اخلاقی در نیویورک در حال برگزاری است.

دادگاه رسیدگی به اتهامات دونالد ترامپ درباره پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیر اخلاقی از چند روز پیش در حال برگزاری است. براساس این گزارش یک هیئت منصفه 12 نفره برای بررسی اتهامات ترامپ تعیین شده است.

براساس پرونده حق السکوت ترامپ، دادستان‌های نیویورک اعلام کردند که ترامپ پیش از انتخابات سال 2016، از مایکل کوهن وکیل سابق خود خواسته تا 130 هزار دلار را به عنوان حق السکوت در ازای رابطه جنسی وی با استورمی دنیلز پرداخت کند و سپس با جعل اسناد پرداختی آن، این رقم را به عنوان هزینه‌های قانونی نشان دهد.

این در حالی است که ترامپ هر گونه رابطه با دنیلز را رد کرده است. نام واقعی این بازیگر، استفانی کلیفورد است.

انتظار می رود این دادگاه حدود 6 هفته به طول بیانجامد.

در حال حاضر دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان با اتهامات کیفری متعددی روبروست: تلاش برای ابطال نتایج انتخابات 2020 و حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره در ژانویه 2021، نگه داری اسناد طبقه بندی شده در ویلای شخصی‌اش در فلوریدا پس از ترک کاخ سفید، پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیراخلاقی، و تلاش برای تغییر نتایج انتخابات در ایالت جورجیا. وی همچنین درگیر پرونده کلاهبرداری و اتهامات مالی است. علاوه بر این رئیس جمهور سابق آمریکا با پرونده پرداخت خسارت به یک نویسنده که او را به تجاوز جنسی متهم کرده بود، روبروست.

اما ترامپ انجام هر اقدام نادرست در این پرونده ها را رد و طرح این اتهامات را تنها با انگیزه سیاسی و با هدف کنار گذاشتن او از رقابت‌های انتخاباتی 2024 می‌داند.

اگر ترامپ بار دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، می تواند برای هر گونه اتهام فدرال علیه خود درخواست عفو بدهد.

این در حالی است که در اوایل ماه مارس جو بایدن و دونالد ترامپ موفق به کسب نامزدی دموکرات ها و جمهوری خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا شدند تا نخستین رویارویی دوباره دو نامزد انتخاباتی در حدود 70 سال اخیر در تاریخ این کشور رقم بخورد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر سال 2024 برگزار می شود.

ترامپ: حامیان فلسطین در دانشگاه کلمبیا پول گرفته‌اندترامپ 9 هزار دلار جریمه شدواکنش ترامپ به خیزش دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطینانتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفید

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • ترامپ: دانشجویان را «شستشوی مغزی» دادند
  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • ترامپ: من تجربه بدی با نتانیاهو دارم