Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-30@01:20:25 GMT

قدرت روزافزون اروپاستیزان درآلمان

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۵۱۷۷۷

قدرت روزافزون اروپاستیزان درآلمان

در واقع نتایج انتخابات پارلمانی اخیر، محاسبات سیاسی را از اساس تغییر داده است.

به گزارش مشرق، «سید رضا میرطاهر» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:

نتایج انتخابات پارلمانی آلمان که روز یک‌شنبه برگزار شد، حاکی از آن است که اتحاد احزاب مسیحی به رهبری آنگلا مرکل ۳۳درصد، حزب سوسیال دموکرات به رهبری مارتین شولتس ۲۰/۵درصد، حزب راستگرای «آ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اف. د.» یا آلترناتیوی برای آلمان ۶ /۱۲ درصد، حزب دموکرات آزاد ۱۰/۷ درصد، حزب سبزها ۹/۲درصد و حزب چپ‌ها ۹ /۸ درصد آرا را از آن خود کرده‌اند.

به‌رغم کاهش قابل توجه آرای دو حزب اتحاد دموکرات مسیحی و حزب سوسیال دموکرات، این نخستین بار از زمان جنگ جهانی دوم است که یک حزب راستگرای افراطی یعنی حزب «آلترناتیوی برای آلمان» به عنوان سومین حزب قدرتمند پارلمان به پارلمان این کشور راه می‌یابد. در واکنش به این مسئله، مردم شهرهای مختلف آلمان یک‌شنبه شب به خیابان‌ها ریختند و شعارهای ضد نازیسم سر دادند.

در واقع نتایج انتخابات پارلمانی اخیر، محاسبات سیاسی را از اساس تغییر داده است. پس از ورود حزب «آلترناتیوی برای آلمان» به تقریباً تمامی پارلمان‌های ایالتی، اکنون این حزب به پارلمان آلمان (بوندستاگ) نیز راه یافته است. این حزب حتی در شرق آلمان با بیش از ۲۱ درصد آرا، به دومین حزب قدرتمند این منطقه از کشور تبدیل شده و در میان رأی‌دهندگان مرد در شرق آلمان در صدر قرار دارد. به این لحاظ شاید بتوان آنگلا مرکل صدراعظم آلمان را برنده و در عین حال بازنده این انتخابات دانست.

هرچند حزب مرکل بالاترین آرا را در انتخابات به دست آورده، با این حال کاهش آرای آن به ویژه در قیاس با انتخابات سال ۲۰۱۳ به منزله پسرفت در جایگاه اجتماعی این حزب و موقعیت سیاسی مرکل محسوب می‌شود. با نگاهی به عملکرد مرکل در چند سال اخیر، بیشترین انتقاد از وی به دلیل اتخاذ سیاست درهای باز در قبال پناهجویان بوده است.

پیروزی بی‌سابقه حزب راستگرای افراطی آلترناتیوی برای آلمان و راهیابی آن به پارلمان آلمان مسلماً تأثیرات و پیامدهای مهمی به دنبال خواهد داشت. یکی از پیامدهای این مسئله، امید مجدد احزاب راستگرای افراطی در دیگر کشورهای اروپایی، برای راهیابی به پارلمان‌های این کشورها است. به ویژه حزب جبهه ملی فرانسه که رهبر آن مارین لوپن در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه متحمل شکست شد و تا حدی در ماه‌های اخیر منزوی شده است، از پیروزی حزب آلترناتیوی برای آلمان استقبال کرده است. اکنون احزاب راستگرای افراطی در اروپا امید جدیدی برای پیروزی در صحنه انتخابات و راهیابی به پارلمان‌ها پیدا کرده‌اند.

در انتخابات منطقه‌ای سال گذشته آلمان نیز، محافظه‌کاران تحت رهبری آنگلا مرکل متحمل چندین شکست شدند، اما حزب آلترناتیوی برای آلمان به نتایج فراتر از انتظار دست یافت. این حزب افراطی در دو سال اخیر با بهره‌برداری از کاهش محبوبیت مرکل و اعتراض آلمانی‌ها به سیاست مهاجرتی وی موقعیت خود را تقویت کرده است.

در واقع روی گرداندن شمار زیادی از رأی‌دهندگان آلمانی از حزب مرکل و ریختن آرا به نفع این حزب راستگرای افراطی نشانه نارضایتی آنها از سیاست مهاجرتی دولت آلمان به رغم رضایت نسبی آنها از وضعیت اقتصادی این کشور است.

رهبر این حزب، نتیجه انتخابات پارلمانی اخیر را «تاریخی» و حرکتی به سمت تغییر توصیف کرده است. حزب آلترناتیوی برای آلمان در سال ۲۰۱۳ ایجاد شد و با اتخاذ سیاست‌های ضدمهاجرت و ضدیورو، خیلی زود موفق به کسب حمایت بخش قابل توجهی از جامعه آلمان شد. شماری از رأی‌دهندگان آلمانی پس از وقوع بحران پناهجویان از حزب مرکل رویگردان و به جناح راستگرای افراطی متمایل شده‌اند. حدود ۶۰درصد کسانی که این حزب را برگزیده‌اند، عنوان می‌کنند که رأی خود را در اعتراض به دیگر احزاب، به «آلترناتیوی برای آلمان» داده‌اند.

با توجه به این امر، کسانی که واقعاً به این حزب باور دارند در اقلیت هستند. دو حزب بزرگ آلمان یعنی ائتلاف احزاب مسیحی و همچنین سوسیال‌دموکرات‌های آلمان پیش‌تر نیز ابراز نگرانی کرده بودند که احتمالاً کاهش مقبولیت آنها در میان رأی‌دهندگان آلمانی به نفع حزب «آلترناتیوی برای آلمان» تمام شود. می‌توان پیش‌بینی کرد که ورود این حزب راستگرای افراطی به پارلمان آلمان، به معنای بروز مخالفت از جانب نمایندگان این حزب در بوندستاگ و رویارویی با دولت جدید مرکل خواهد بود.

ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۵۱۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام عملی برای جهش تولید

دیدار کارگران شریف و زحمتکش کشورمان با رهبر معظم انقلاب، رهاورد جدیدی از هدایت‌های معظم‌له درخصوص تحقق شعار سال داشت:
– برای رسیدن به افق روشن آینده تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کنید.
– کارگران رکن جهش تولید در کشور هستند.
– صاحب‌نظران اقتصادی در دولت و خارج دولت راه‌های فراوان مشارکت در تولید را به مردم نشان ‌دهند.
– مسئولان کشور، راه مشارکت آسان را فراهم کنند.
برای تحقق این رهنمودها می شود راه‌های زیر را رفت و به نتیجه رسید :
۱- ما برای تحقق شعار کلیدی جهش تولید با مشارکت مردم دو قانون دقیق و عملی داریم.
قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مصوب ۱۳۹۰ و یکی هم قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور.
اگر رئیس جمهور محترم روی اجرای این دو قانون تمرکز و از طریق مدیریت خوب معاون اول تمامی مواد آن را پیگیری کنند گامی حیاتی برای تحقق شعار سال برداشته خواهد شد.
در این دو قانون وظایف کلیدی برای دولت و بخش خصوصی از طریق اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور تعریف شده است که می توان به رهنمودهای رهبری را از طریق عملیاتی کردن این وظایف عمل کرد.
ماده ۱۱ این قانون اشاره به تشکیل یک پارلمان بخش خصوصی تحت عنوان شورای گفت‌وگو دارد. فهرست ریزی را تحت عنوان وظایف این پارلمان ارائه داده است که می تواند همه موانع جهش تولید را یکجا بردارد.
اعضای این پارلمان عبارتند از وزیر یا بالاترین مقام دستگاه اجرایی که موضوع مانع تولید به آن دستگاه مربوط می شود.
تشکل‌های اقتصادی سراسر کشور و نمایندگان آنها در اتاق بازرگانی عضو این پارلمان هستند.
ماده ۱۳ در هر یک از استان‌ها می‌گوید: استاندار با همکاری رؤسای اتاق‌ها در استان شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی را به ریاست خود تشکیل دهد و وظایف محوطه در قانون را عملیاتی کند.
۲- به نظر می رسد رئیس جمهور محترم با تشکیل یک پایگاه اطلاع‌رسانی در دبیرخانه مشترک دائمی در شورای گفت‌وگو یا پارلمان بخش خصوصی با مدیریت و مسئولیت بخش خصوصی گزارشات اجرایی برای تحقق شعار سال را به عنوان اولین گام پیگیری و حل مشکلات را یک به یک با زمان‌بندی در این پایگاه رصد کند.
۳- دولت با پرهیز از تصدی‌گری و مبارزه با رانت‌خواری‌ها در تعارض منافع بین دستگاه‌های دولتی و بخش خصوصی اگر به نفع تولید در بخش خصوصی تمایل پیدا کند، مشوقی برای کارآفرینی‌ها و سرمایه‌گذاری‌ها خواهد بود.
بی‌تردید مشارکت موفق مردمی در داخل، رهگشای مشارکت مردمی از سوی ایرانیان خارج از کشور نیز خواهد بود.
۴- باید یک نگاه نو در بانک‌ها و بیمه‌ها به عنوان یک علامت مثبت برای دادن تسهیلات پیدا شود. دولت این نگاه را تضمین و حمایت کند.
این نگاه می تواند اندوخته‌های طلا و ارز را از پستوی خانه‌ها و صندوق امانات در بانک‌ها به سمت تولید بیرون کشد.
رهبری معظم در همین دیدار از عدم اجرای سیاست‌های کلی تامین اجتماعی گله کردند ،
اگر این سیاست‌ها اجرا شود کارگران به آینده شغلی خود امیدوار می شوند.
همچنین این گله در مورد عدم هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید به نوعی بیان شد.
۵- رئیس جمهور عزیز عزم خود را جزم کند به عنوان فرمانده اصلی اتاق جنگ اقتصادی، گام‌های عملی برای کوچک کردن و تصدی‌گری دولت از طریق پارلمان بخش خصوصی بردارد.
یک تیم پای کار از مسئولین دولت و بخش خصوصی را برای تحقق شعار سال تجهیز و تشجیع کند و از آنها هر ۱۰ روز یک بار گزارش بخواهد و در پایان نیم سال اول یک جمع‌بندی از رسیدن به قله های جهش تولید با مشارکت مردم ارائه دهد.

 

دیگر خبرها

  • درخواست نمایندگان پارلمان اروپا برای تقویت دفاع ضد جاسوسی
  • گام عملی برای جهش تولید
  • رئیس ستاد انتخابات ورامین: فرآیند انتخابات با قدرت برگزار می‌شود
  • عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • شورا‌ها مظهر انتقال قدرت متمرکز دولتی به مدیریت مردمی
  • زیاده‌گویی پارلمان اروپا فقط برای دلخوش‌کنی صهیونیست‌ها است
  • تمامیت‌خواهی پارلمان اروپا فقط برای دلخوشی صهیونیست‌هاست
  • امیدواری برای توسعه روزافزون روابط دوجانبه ایران و آفریقای جنوبی
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات