Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-05-06@22:17:05 GMT

پیمانه مصرف آب و برق در حال لبریز شدن است

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۵۴۱۱۳

پیمانه مصرف آب و برق در حال لبریز شدن است

به گزارش بولتن نیوز، سرپرست وزارت نیرو در خصوص وضعیت مصرف بخش آب و برق در زمان پیک، به ایسنا گفت: امسال نسبت به سال قبل شاهد رشد ۲.۵ درصدی مصرف در بخش آب و رشد ۷.۴ درصدی در بخش برق بودیم.

وی با بیان این که در سال‌های گذشته میزان افزایش مصرف آب بین یک تا ۲.۵ درصد می‌رسید، بیان کرد: در برخی ایام حدود ۱۸ میلیون مترمکعب آب مصرف می‌شد، اما امسال این عدد از ۲۰ میلیون مترمکعب نیز عبور کرد، یعنی در برخی از روزها حتی میزان افزایش مصرف آب از ۳.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴ درصد نیز افزایش یافت.

رشد ۸.۹ درصدی مصرف برق صنایع

وی اظهار کرد: تنها نکته قوت افزایش مصرف برق امسال این بود که تاکنون ۸.۹ درصد میزان مصرف برق صنایع رشد داشته که در برخی ماه‌ها این عدد به ۱۱ درصد رسیده که این موضوع بیانگر رشد صنایع در کشور است.

سرپرست وزارت نیرو با اشاره به رشد مصرف برق در صنایع کشور، گفت: گرچه این مساله فشار زیادی را به بخش برق وارد می‌کند، اما به دلیل این که موتور تحرک صنعت روشن می‌شود و در برخی قسمت‌ها مانند تامین تجهیزات و پشتیبانی کمک رسان صنعت برق است، ما از این موضوع بسیار خرسندیم.

برنامه ریزی برای افزایش ۳۰۰۰ مگاواتی شبکه برق

محمودی درخصوص افزایش مصرف برق درسال‌های آینده، اظهارکرد: باتوجه به ارزیابی‌های صورت گرفته مصرف برق هر ساله افزایش می‌یابد و به همین دلیل طبق برنامه ریزی‌های صورت گرفته باید ۳۰۰۰ مگاوات ظرفیت جدید در سال آینده ایجاد شود که این میزان حدود چهار درصد افزایش را نشان خواهد داد.

وی ادامه داد: پیش‌بینی ما این است که اگر مدیریت مصرف مانند امسال انجام شود، با افزایش ظرفیت و اقداماتی که صورت می‌گیرد می‌توان صنعت برق را در سال آینده نیز مانند امسال مدیریت کرد.

لزوم کاهش ۳ درصدی مصرف لوازم سرمایشی

به گفته سرپرست وزارت نیرو، با وجود شرایط فعلی باید یک کار جدی با مشترکان انجام شود و مشترکان باید به میزان مصرف کولر خود توجه داشته باشند، به گونه‌ای که مصرف و انتخاب کولر به نحوی باشد که میزان مصرف آب و برق متعادل شود.

محمودی با اشاره به مصرف بالای سیستم‌های خنک کننده در زمان پیک مصرف، اظهار کرد: اگر سه درصد میزان مصرف سیستم‌های خنک کننده کاهش یابد برای شبکه برق فرصتی ایجاد می‌شود تا به راحتی بتوانند خدمات خود را ارائه دهند.

وی با بیان این که برای شبکه‌های برق خوزستان، مازندران و تهران برنامه ویژه‌ای تنظیم کرده‌ایم، گفت: با توجه به این که این سه استان در تابستان امسال برای تامین برق خود در برخی موارد دچار مشکل شدند، لذا روی سیستم انتقال و تولید برنامه ریزی‌هایی صورت گرفته که نهایتا تا اول مهرماه این برنامه‌ها منتشر خواهد شد.

مصرف برق کولرهای گازی دو برابر کولرهای آبی

سرپرست وزارت نیرو با اشاره به میزان مصرف کولرهای گازی در مقایسه با کولرهای آبی، ادامه داد: با توجه به اظهارات کارشناسان کولرهای گازی دو برابر کولرهای قدیمی مصرف برق دارند، همچنین میزان مصرف برق کولرهای آبی یک سوم کولرهای جدید است.

به گفته وی کولرهای جدیدی که وارد بازار شدند گرچه میزان مصرف آب را کاهش دادند، اما مصرف برق آنها بیش از دو برابر شده است؛ به ویژه در مناطق گرمسیری یا مناطق مرطوب که کولرهای آبی راندمان پایین‌تری دارند، مشترکان از همان ابتدا به سمت کولرهای گازی روی آوردند و این در حالی است که مصرف برق کولرهای گازی به شدت بالا است.

وی با بیان این که در حال حاضر این مساله نیاز به یک بازنگری دارد، گفت: لازم است که با وزارت صنعت درباره این مساله صحبت شود. مشترکان باید بدانند که وزارت نیرو به هیچ عنوان انتظار ندارد که مردم گرما را تحمل کنند، ولی باید به سمتی برویم که مصارف برق به حداقل ممکن برسد.

سرپرست وزارت نیرو با اشاره به بحث کاهش تلفات، اظهار کرد: دولت یازدهم عملکرد خوب و درخشانی در حوزه کاهش تلفات داشت، به طوری که میزان تلفات از ۱۵.۷ به کمتر از ۱۱ درصد رسید.

کاهش تلفات برق به ۸.۵ درصد می‌رسد

به گفته محمودی، براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته قرار شده تا در دولت دوازدهم میزان تلفات به ۸.۵ درصد برسد که اگر این امر محقق شود، قطعا شاهد تاثیرات بسیار مثبتی در حوزه صنعت برق خواهیم بود.

وی با بیان این که انجام این امر می‌تواند منجر به احداث ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید شود، گفت: علاوه بر این که کاهش تلفات می‌تواند به صنعت برق کمک کند بلکه از لحاظ اقتصاد ملی نیز بسیار کارآمد است، چرا که در بسیاری از هزینه‌ها صرفه جویی خواهد شد.

طرح های تشویقی برای کاهش لوازم سرمایشی

سرپرست وزارت نیرو در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان طرح تشویقی تعویض لامپ‌های کم مصرف با پرمصرف را برای وسایل سرمایشی نیز اجرایی کرد، گفت: باید روی این مساله به طور کارشناسی کار شود، اما واقعیت این است که رشد کولرها بسیار فراتر از حالت طبیعی پیش رفت و به همین دلیل باید وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت نیرو و سازمان استاندارد در مورد این مساله تصمیم گیری جدی داشته باشند.

محمودی گفت: باید بتوان با ایجاد تکنولوژی جدید از مصرف برق بیش از حد جلوگیری کرد یا با ارائه‌ی فناوری‌هایی لوازم موجود را به صورت کاهنده مورد دسترس مصرف کنندگان قرار داد.

سرپرست وزارت نیرو با بیان این‌که ممکن است در برخی مواقع نیازمند مشوق‌هایی نیز باشیم، اظهار کرد: در حوزه لامپ‌های کم مصرف تشویق‌هایی برای کارخانه‌ها و مشترکان در نظر گرفته شد. در حوزه سرمایش نیز می‌توان با همکاری وزارت صنعت قوانینی را در راستای کاهش مصرف لوازم سرمایشی به وجود آورد.

سال آبی چگونه گذشت؟

وی در خصوص سال آبی ۱۳۹۶- ۱۳۹۵ گفت: در آغاز سال بارش‌های خوبی صورت گرفت تا حدی که نگرانی‌هایی برای فراوانی آب نیز وجود داشت و سازمان هواشناسی نیز اعلام کرده بود که سال آبی نرمالی را پیش رو خواهیم داشت.

محمودی ادامه داد: در حال حاضر میزان بارش‌ها ۲۳۰ میلی‌متر ثبت شده که نسبت به سال گذشته ۴.۵ درصد کاهش و نسبت به میانگین بلندمدت سه درصد کاهش داشته است.

سرپرست وزارت نیرو میزان بارندگی در یک سال نرمال را ۲۵۱ میلی‌متر دانست و افزود: هر سالی که حدود پنج درصد پایین‌تر و یا بیشتر از این عدد باشد نرمال فرض می‌کنیم که این مساله نشان می‌دهد سال آبی ۱۳۹۵-۱۳۹۶ نرمال بوده است.

کدام استان ها با کاهش بارندگی روبرو شدند؟

به گفته وی، در برخی مناطق مانند استان خوزستان، دریاچه ارومیه، یزد، سمنان، خراسان جنوبی، جنوب کرمان و بخش‌هایی از استان خراسان رضوی با کاهش بارندگی روبه‌رو بوده‌ایم. به طور مثال در استان خوزستان نسبت به سال قبل ۴۸ درصد و در دریاچه ارومیه ۳۶ درصد کاهش بارندگی داشته‌ایم.

محمودی تصریح کرد: به طور معمول استان‌هایی که در دامنه زاگرس هستند به طور طبیعی بارش‌های خوبی را هر ساله تجربه می‌کنند اما امسال این اتفاق نیفتاد، به گونه‌ای که استان ایلام ۵۵ درصد کاهش بارندگی داشته است.

سرپرست وزارت نیرو با بیان این که در مجموع سال آبی ۱۳۹۶ -۱۳۹۵ مقداری از حالت نرمال پایین‌تر نیز بود، اظهار کرد: در برخی از مناطق با تنگنای شدید، برخی مناطق شرایط نرمال و دیگر مناطق نیز حتی شرایط بهتر از نرمال را نیز تجربه کرده‌ایم.

وی گفت: با وجود تمام این مسائل میزان شهرهای دارای تنش آبی امسال کاهش یافت به گونه‌ای که از ۳۱۰ شهر به ۲۹۰ شهر تنزل یافتیم. همچنین در کلانشهرهای بزرگ نیز هر ساله چند شهر دچار تنش جدی آب می‌شدند که امسال این مشکل در هیچ یک از کلانشهرها به صورت جدی وجود نداشت.

حذف ۱۲۰۰ روستا از طرح آبرسانی سیار

محمودی در خصوص وضعیت آبرسانی روستاها با تانکر نیز گفت: ۱۲۰۰ روستا نسبت به سال گذشته از بین روستاهایی که با تانکر آبرسانی می‌شدند، کمتر شده چرا که در دولت یازدهم ۲۰۰۰ روستا با جمعیت ۴.۲ میلیون نفر جمعیت زیر پوشش آبرسانی سالم و بهداشتی قرار گرفتند.

سرپرست وزارت نیرو با اشاره به وضعیت دریاچه ارومیه نیز گفت: در طول دو سال اخیر یک میلیارد و ۱۶۰۰ میلیون مترمکعب از سدهای موجود در منطقه آب به سمت دریاچه رها شد که این مساله توانست در کنترل دریاچه ارومیه بسیار موثر باشد.

وی ادامه داد: برنامه‌های متعددی همچون کنترل چاه، کنترل کشت، الگوی کشت و پروژه‌های دیگری برای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه در حال اجرا داریم که امیدواریم تا پایان سال ۱۳۹۷ وضعیت این دریاچه بهبود قابل توجهی یابد.

پاسخ به گلایه بخش خصوصی

محمودی در خصوص گلایه بخش خصوصی در مورد عدم حمایت وزارت نیرو از این بخش، توضیح داد: وزارت نیرو در دولت یازدهم اعتماد بیشتری به بخش خصوصی داخلی کرد، به طوری که بازار گسترده‌ای در اختیار بخش خصوصی قرار داد و رویکرد حمایت گرانه زیادی به این بخش داشت.

به گفته وی، وزارت نیرو توانست تعامل خوبی با کشورهای همسایه مانند عراق و ارمنستان داشته باشد، اما باید به این مساله توجه کرد که این وزارتخانه به لحاظ ساخت تجهیزات مشکل عمده‌ای ندارد، ولی در حوزه انتقال تکنولوژی کماکان نیازمند بوده و است.

سرپرست وزارت نیرو با بیان این که وزارت نیرو اهرم انتقال تکنولوژی را با کمک مپنا جلو می‌برد، اظهار کرد: شبکه‌های انتقال، سامانه‌های اندازه گیری، پست GIS با مناقصه‌های داخلی با همکاری‌ خارجی‌ها برگزار شده است.

محمودی با بیان این که به زودی فاز اول انتخاب پیمانکار برای احداث تعدادی از پست‌های GIS انجام می‌شود، گفت: محوریت با بخش خصوصی داخلی است.

وی تصریح کرد: وزارت نیرو در طول چهار سال دولت یازدهم تنها یک مورد قرارداد با بخش خصوصی خارجی منعقد کرده و باید به این نکته توجه کرد که صنعت برق نیازمند سرمایه‌ گذاری است و ظرفیت زیادی برای این مساله در این صنعت وجود دارد.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۵۴۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟

مصرف پروتئین کافی به حفظ توده عضلانی بدون چربی کمک می‌کند، به خصوص در افرادی که به طور منظم ورزش می‌کنند. اما آیا زمان مصرف پروتئین بر میزان اثرگذاری آن تاثیر می‌گذارد؟ باید قبل از تمرین پروتئین خورد یا بعد از آن؟ بهترین زمان مصرف پروتئین ممکن است به نیاز‌های کلی و اهداف تناسب اندام شما بستگی داشته باشد.

به گزارش روزیاتو، پروتئین در فرآیند‌های بیولوژیکی مختلف از جمله تولید هورمون، عملکرد سیستم ایمنی و بسیاری از واکنش‌های آنزیمی نقش دارد. همچنین برای رشد و ترمیم عضلات حیاتی است و این موضوع آن را به کانون توجه بسیاری از افراد که بر تناسب اندام تمرکز دارند تبدیل می‌کند.

فعالیت بدنی باعث تجزیه پروتئین عضلانی می‌شود، اما اسید‌های آمینه موجود در پروتئین رژیم غذایی نقش بلوک‌های ساختمانی را برای بافت عضلانی بازی کرده و از ترمیم عضله حمایت می‌کنند.

هیچ‌گونه شواهد قطعی وجود ندارد که بتوان گفت مصرف پروتئین قبل از تمرین بهتر است یا بعد از آن، اما مصرف پروتئین هم قبل و هم بعد از تمرین فوایدی برایتان دارد.

مردان و زنان باید روزانه چه مقدار پروتئین مصرف کنند؟

فواید مصرف پروتئین قبل از تمرین

در سال‌های اخیر، ورزش ناشتا به یک استراتژی رایج برای به حداکثر رساندن اکسیداسیون چربی در تلاش برای کاهش وزن تبدیل شده است. در حالی که تحقیقات در مورد اثربخشی آن هنوز قطعی نیست، بسیاری از ورزشکاران – حدود ۶۳٪ – این نوع تمرین را در برنامه‌های خود گنجانده‌اند.

مصرف پروتئین قبل از تمرین می‌تواند یک استراتژی تغذیه‌ای موثر برای افرادی باشد که برای ورزش ناشتا با مشکل مواجه هستند. این کار کربوهیدرات‌های موجود در سیستم بدن شما را در طول تمرین محدود می‌کند و در عین حال گرسنگی را نیز از بین می‌برد.

تحقیقات نشان می‌دهد که دوز‌های حداکثر ۴۰ گرمی پروتئین قبل از تمرین مانع اکسیداسیون چربی نمی‌شود. از طرفی مصرف آن قبل از تمرین تضمین می‌کند که ذخایر پروتئین آماده حمایت از سنتز پروتئین عضلانی در زمان مناسب هستند.

فواید مصرف پروتئین بعد از تمرین

مصرف پروتئین بعد از تمرین فواید زیادی دارد که با نقش آن در سنتز پروتئین عضلات شروع می‌شود.

این باور وجود دارد که تمرین مقاومتی جامع پاسخ آنابولیک عضله به دریافت پروتئین را تا ۲۴ ساعت افزایش می‌دهد. بنابراین، تامین یک منبع پروتئین برای سیستم بدن پس از تمرین می‌تواند به مرور زمان باعث افزایش عضله شود.

پروتئین بعد از تمرین می‌تواند نشانگر‌های آسیب عضلانی و التهاب را کاهش دهد، روند ریکاوری را بهبود بخشد و بدن را برای جلسه بعدی تمرین آماده کند.

به‌علاوه، برای کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند، خوردن یک وعده غذایی غنی از پروتئین بعد از تمرین می‌تواند باعث احساس سیری شود و به کاهش مصرف غذا در بین وعده‌های غذایی کمک کند.

پروتئین قبل از تمرین یا بعد از آن؟

تصمیم برای مصرف پروتئین قبل یا بعد از تمرین بستگی به اهداف فردی، برنامه تمرینی و ترجیحات شخصی دارد. عواملی مانند شدت تمرین، قابلیت هضم، و نوع منبع پروتئین ممکن است بر زمان مصرف بهینه تأثیر بگذارند.

در حالی که زمان‌بندی ممکن است بر اساس عوامل فردی متفاوت باشد، این اولویت دادن به مصرف «کافی» پروتئین روزانه است که نقش کلیدی را در دستیابی به اهداف تناسب اندام ایفا می‌کند.

مشاوره با یک متخصص تغذیه می‌تواند به شما کمک کند تا مصرف پروتئین و زمان‌بندی خود را برای بهینه‌سازی عملکرد و نتایج تمرینی‌تان تنظیم کنند.

دیگر خبرها

  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • دفاع عجیب خبرگزاری دولت از قلیان پرعارضه اکسیژن
  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • آخرین تحولات اوکراین| درخواست کی‌یف از اروپا برای اعزام نیرو
  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟
  • دستور کاهش مصرف آب در ادارات دولتی
  • تشکیل سالانه ۶۰ هزار پرونده قضایی در وزارت نیرو
  • برای هنرمندی که سینه‌اش لبریز از زلالی مذهب و عشق بود
  • وزارت نیرو: امسال خاموشی نداریم
  • انهدام انبار مهمات ارتش اوکراین به دست روس‌ها