Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اجتماعی: خانم عطیه پژوهی، پزشک فارغ‌التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران که به تازگی ساکن شهر راچستر، ایالت مینه‌سوتا، شده است در سری یادداشت هایی از حال و هوای محرم در شهر محل سکونتش در آمریکا می نویسد.

به گزارش بولتن نیوز، قسمت اول این مجموعه مطالب که تحت عنوان « مُحرّم‌نوشت‌های یک تازه آمریکانشین کنجکاو» نام گرفته، به شرح زیر است:

در تب و تاب رسیدن محرم بودم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلم پیش همه‌ی شب‌هایی بود که با قد و نیم قدهای خواهر و برادرم می‌رفتیم جایی که هم سخنرانی‌اش دلچسب باشد، هم مداحی اش دل‌زننده نباشد و هم به قول معروف بچه‌فرندلی باشد و بچه‌ها برایشان خاطره‌ی بد نماند؛ از هیس گفتن و اخم بعضی زن‌ها و پیرزن‌های بداخلاق. امسال اما تنهایی همه‌مان قلمبه شده، هر کدام‌مان یک گوشه‌ی این دنیا تنها شده‌ایم.

شهر جدید ما مسجد شیعیان ندارد و من دنبال یک راه چاره بودم که بشود بدون ماشینی که هنوز نداریم بروم تا نزدیک‌ترین شهری که مرکزی برای شیعیان دارد. خیال می‌بافتم که تا مینیاپولیس کمتر از دوساعت راه است و شاید نشود دیگ قیمه بار بگذارم برای امام حسین(ع)، اما می‌شود با تحمل چندتا نگاه متعجب و نا آشنا به نذری، با یک سینی حلوا سوار اتوبوس راچستر به مینیاپولیس شوم و عین خیالم هم نباشد! بین همین خیال‌بافی‌ها تلفنم زنگ می‌خورد.

بهشید است: دوستی که هم خودش و هم همسرش اینجا خیلی زیاد به ما کمک کردند و به قول مامانم خدا سر راهمان گذاشتشان که کمتر احساس تنهایی کنیم. هشت سال است که در همین شهر زندگی می‌کنند و هشت سال است که برای آرایشگاه رفتنش پیش یک زن عرب مسلمان می‌رود. پشت تلفن به من می‌گوید که تازه امروز، یعنی دقیقا روزی که شبش شب اول محرم است فهمیده که آرایشگرش شیعه است. آرایشگر گفته که همینجا، در همین شهر، ده شب محرم را مراسم دارند. من پشت تلفن پاهایم سست می‌شود.

چرا هیچ کدام از محرم‌های هشت سال قبل دعوتش نکرده به مراسم هایشان؟ چرا امسال؟ چرا امروز؟ بغضم را قورت می‌دهم. از پشت سیم‌ها و ماهواره‌های تلفن برای بهشید تشکر و ذوق می‌فرستم و خداحافظی می‌کنم. روی اولین صندلی‌ای که در کتابخانه می‌بینم ولو می‌شوم. انگار خدا از پشت یک دیوار سنگی، برایم سرک کشیده، لبخند زده و دست تکان داده و رفته... در خیالم به دیوار سنگی نگاه می‌کنم و به آن گوشه‌ی خالی که خدا برایم از آنجا دست تکان داده و رفته. فکر می‌کنم خوشبختی یعنی داشتنش، یعنی هر جا که هستی، با هر عقیده و مسلکی که هستی، خدایت را پشت دیوارهای سنگی زندگی ات ببینی!

شنبه شب از این جهت که هم خودش تعطیل بود و هم فردایش، روز خوبی بود برای اینکه مراسم‌شان را امتحان کنم. با نوحا، خانم عربی که تا به حال ندیده بودمش تماس گرفتم و مطمئن شدم که مجلس فقط مخصوص زن‌هاست و ساعت هشت و نیم شب شروع می‌شود.

با اپلیکیشن لیفت (چیزی شبیه همان اسنپ و تپسی خودمان) یک ماشین به مقصد منزلی که آدرسش را دارم می‌گیرم. اسم راننده احمد است. این اولین باری نیست که راننده اسم‌های این‌چنینی دارد. قبل از این، مصطفی و فوزیه و یک احمد دیگر هم دنبالم آمده بودند. سوار ماشین احمد می‌شوم و او می‌پرسد که اهل کجا هستم. همه‌شان به خاطر حجابم کورسوی امیدی دارند که بتوانند بقیه‌ی صحبت‌هایشان را به زبان عربی ادامه دهند. می‌گویم اهل ایرانم و او می‌گوید که اهل فلسطین است...

خودش نخ صحبت را می‌کشد می‌بَرَد می‌گذارد بین شیعه و سنی. دلش می‌خواهد بداند از نظر من فرق شیعه و سنی چیست. مانده ام با این دلی که برای عاشورا هوایی شده و این زبان الکن انگلیسی چه جوابی بهش بدهم. راست دلم را می‌گیرم و حرف دلم را می‌زنم که راستش را بخواهید در این دنیای امروز حرف زدن در مورد اشتراک‌هایمان شاید قشنگ‌تر باشد. می‌گویم که از نظر من، نه فقط ما مسلمان‌ها، که همه‌ی آدم‌های روی زمین به نوعی برادر و خواهر هستیم و به خصوص ما مردم خاورمیانه، فارغ از هر دین و مذهبی، قصه‌های مشترک و شبیه به همی از جنگ و ناامنی و مظلومیت و ظلم دولتمردان داریم...

احمد ولی اصرار دارد که دقیقاً فرق بین شیعه و سنی را بداند. می‌گویم شاید قسمتی از تفاوت‌های اصلی‌مان این باشد که منتظر منجی‌ای هستیم که از نوادگان علی(ع) است... و واقعاً حتی الآن که دستم رفته به سمت خاطره نوشتن نمی‌دانم که آیا اهل سنت هم قائل به این منجی و نواده‌ی علی(ع) بودنش هستند یا نه. احمد کامنتی نمی‌دهد. نمی‌توانم حدس بزنم از سر سیاست مداری‌اش است یا از سر بی‌اهمیتی یا کمبود اطلاعاتش؛ مثل هزاران مسلمان ایرانی که به اسم مسلمانند ولی اصلاً دغدغه‌های اینچنینی ندارند...

[از ظاهر نمی‌شود قضاوت قطعی کرد] اما با شلوارک کرم رنگ و موهای فرفری روشن و روغن زده‌اش هیچ بعید نیست که از دسته‌ی دوم باشد. سوال آخرش را نزدیک مقصد می‌پرسد: شما از سنی‌ها متنفرین؟!

ادامه دارد...

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۵۵۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

المپیکی‌های کشتی آزاد روسیه مشخص شدند

پیکارهای کشتی آزاد قهرمانی روسیه به عنوان مرحله نهایی انتخابی این تیم برای حضور در بازی‌های المپیکی شب گذشته با شناخت نفرات برتر به کار خود پایان داد.

به گزارش مشرق، رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی کشور روسیه با برگزاری دیدارهای نهایی ۶ وزن المپیکی در سالن ۱۱ هزار نفری LIVE Arena در نزدیکی مسکو برگزار و نفرات منتخب این تیم برای حضور در المپیک پاریس و جهانی اوزان غیرالمپیکی مشخص شدند. البته در ۴ وزن نیز نفرات برتر مسابقات کشوری باید یک مرحله دیگر رقابت کنند تا ملی‌پوش نهایی مشخص شود.

گادجی‌مراد رشیدوف، زائوربک سیداکوف و آرتور نایفونوف آزادکاران ۶۵، ۷۴ و ۸۶ کیلوگرم برای حضور در قهرمانی کشور روسیه معاف بودند و باید با نفرات برتر مبارزه کنند. زائور اوگوئف دارنده مدال طلای وزن ۵۷ کیلوگرم المپیک توکیو نیز امسال در یک وزن بالاتر کشتی گرفت و اول‌ شد تا با نفر اول وزن ۵۷ کیلوگرم رقابت کند.

البته عبدالرشید سعدالله‌یف در حالی در این مسابقات حضور یافت که چند ماه پیش برای حضور در مسابقات کسب سهمیه قاره اروپا در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان به دلیل مخالفت کمیته بین‌المللی المپیک حضور نیافت و به نظر می‌رسد او با وجود قهرمانی در روسیه، شانسی برای حضور در پاریس نداشته باشد، مگر آنکه اتفاقات دیگری رخ دهد.

ترکیب نهایی تیم ملی کشتی آزاد روسیه:

۵۷ کیلوگرم: برنده نبرد زائور اوگوئف و احمد ادریسوف

۶۱ کیلوگرم: بشیر ماگمدوف

۶۵ کیلوگرم: برنده نبرد شامیل ممدوف و گادژی مراد رشیداف

۷۰ کیلوگرم: اینال‌بیک شریف

۷۴ کیلوگرم: برنده مبارزه زائوربک‌ سیداکوف و آنزور زاکویف

۷۹ کیلوگرم: ماگومد ماگومایف

۸۶ کیلوگرم: برنده مبارزه آرتور نایفونوف و ابراهیم کادیف

۹۲ کیلوگرم: آلن باگائف

۹۷ کیلوگرم: عبدالرشید سعدلله‌یف

۱۲۵ کیلوگرم: عبدالله کوربانوف

رده‌بندی انفرادی پیکارهای کشتی آزاد قهرمانی روسیه به این شرح است:

۵۷ کیلوگرم: ۱- احمد ادریسوف ۲- لو پاولوف ۳- موسی مهتیخانوف و رامیز گامزاتوف

۶۱ کیلوگرم: ۱- زائور اوگوئف ۲- بشیر ماگومدوف ۳- آرتم گوبایف و ویکتور یاکولف

۶۵ کیلوگرم: ۱- شمیل ممدوف ۲- عباس‌گادجی ماگومدوف ۳- ژاگیر شاخیف و ابراهیم ابراگیموف

۷۰ کیلوگرم: ۱- اینالبک شریف ۲- قربان شیرایف ۳- ماگومد التمیروف و تورپال علی خاتویف

۷۴ کیلوگرم: ۱- آنزور زاکویف ۲- ماگوما دیبیرگاجیف ۳- کامیل عبدال‌گابوف و امام گانیشوف

۷۹ کیلوگرم: ۱- ماگومد ماگومایف ۲- گاجی مراد علیخمایف ۳- احمد مانیلوف و خالد یاخیف

۸۶ کیلوگرم: ۱- ابراهیم کادیف ۲- مالک شاوایف ۳- احمد عثمان‌اف و محمد طاهر خانیف

۹۲ کیلوگرم: ۱- آلن باگایف ۲- اصحاب سعدلله‌یف ۳- گاجی‌ماگومد ناژمودینوف و کنستانتین پسنیچنیکف

۹۷ کیلوگرم: ۱- عبدالرشید سعدلله‌یف ۲- علیخان جبرئیلوف ۳- ایگور اووسیانیکوف و بادی سامدان

۱۲۵ کیلوگرم: ۱- عبدالله کوربانوف ۲- شمیل موسایف ۳- آرتم پوخوفسکی و زلیمخان خیزریف

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • صنعت‌نفت اولین شکست محرم با مس را رقم زد
  • آبادان علیه رکورد حیرت انگیز محرم
  • نفت آبادان طلسم محرم و مس را پاره کرد
  • همکاری‌های مشترک محسن تنابنده و احمد مهرانفر؛ زوج همیشه جذاب
  • خبر مهم وزیر کشور درباره پذیرش اتباع جدید
  • خبر جدید از کشتی توقیف شده توسط سپاه در تنگه هرمز
  • المپیکی‌های کشتی آزاد روسیه مشخص شدند
  • سوگ مردم استان یزد در محرم شهادت امام جعفر صادق (ع)+ فیلم
  • «نادری» سرلیست «جام» برای مرحله دوم انتخابات شد
  • آسمانی شدن مادر شهید آسوده در دزفول