Web Analytics Made Easy - Statcounter

بخش مرکزی بیرجند با دارا بودن ۳۲۴ روستا و جمعیتی بالغ بر ۵۲ هزار نفر مشکلات زیادی برای خدمات دهی به مردم دارد که در این راستا روستاهای حاشیه شهر شاهد رشد ۶۰۰ درصدی جمعیت است که زنگ خطری جدی است که به گوش می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، صبح امروز تعدادی از اعضای شورای بخش مرکزی بیرجند با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند دیدار کردند و در این دیدار مشکلات این بخش را عنوان کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس شورای بخش مرکزی بیرجند در این دیدار اظهار داشت: با توجه به مشکلاتی که استان خراسان جنوبی و به ویژه شهرستان بیرجند دارد می‌توان از توان و ظرفیت آستان قدس رضوی استفاده کرد چون آستان قدس با توجه به منابع مالی که دارد می‌تواند به عنوان مثال صنایع دستی خراسان جنوبی را حمایت کند.

آستان قدس در خراسان جنوبی کارگاه‌های تولیدی راه‌اندازی کند

علیرضا دستگردی افزود: آستان قدس رضوی می‌تواند کارگاه‌های تولیدی را راه‌اندازی کند و در جهت بازاریابی و فروش محصولات استان کمک کند.

وی بیان کرد: تغییر نگاه مسئولان به برخی مسائل از جمله طرح‌های هادی در مسکن روستایی بیشتر انجام شود چون چیزی که ما در شهر می‌بینیم نمی‌توانیم در روستا تهیه و پیاده کنیم.

رئیس شورای بخش مرکزی بیرجند گفت: در بحث تعریض زمین در روستاها زمین‌هایی که زیر 70 متر باشد در بحث تعریض معابر قرار می‌گیرد به این جهت روستائیان در تعریض معابر کمتر همکاری می‌کنند.

نگاه آموزشی به روستاها باید تغییر کند

دستگردی با بیان اینکه طبق برنامه‌ریزی به روستائیان برای احداث خانه روستایی زمین‌های 160 و 120 متری داده می‌شود و این در حالی است که خانه روستایی باید بزرگتر از این باشد و برای یک فرد روستایی خانه زیر 500 متر معنا ندارد چون کاربرد خود را از دست می‌دهد.

وی اظهار داشت: نگاه آموزشی به روستاها باید تغییر کند و متناسب با کار روستایی باید تغییر کند و کتاب‌هایی باید تالیف شود که در زمینه همان هنر، شغل روستایی باشدتا مشاغل در روستا رشد کند.

رئیس شورای بخش مرکزی بیرجند گفت: توسعه علمی بارها در کشور گوشزد شده است و دستاورد علوم جدید باید ایجاد شود و حرکت‌ها و برنامه‌ها باید از طریق علمی باشد و زیرساخت حرکت علمی ایجاد پایگاه پژوهشی است.

مرکز پژوهشی با توجه به نیاز استان خراسان جنوبی ایجاد شود

دستگردی با بیان اینکه از نماینده ولی فقه در خراسان جنوبی می‌خواهیم به مراکزی مانند استانداری گوشزد کند که مرکز پژوهشی با توجه به نیاز استان خراسان جنوبی ایجاد شود.

یکی دیگر از اعضای شورای بخش مرکزی بیرجند نیز اظهار داشت: بخش مرکزی بیرجند دارای 324 روستا است که فاصله روستاها از یکدیگر بسیار زیاد است و اگر بخشدار و یا رئیس بخش مرکزی بیرجند بخواهد از روستاها بازدید کند باید زمان زیادی را صرف کند تا بتواند از همه روستاها دیدن کند و این خدمت رسانی به مردم را هم سخت می‌کند.

حسینی افزود: با توجه به گستردگی زیاد بخش مرکزی بیرجند هرچه امکانات باشد باز هم کم است چون خواسته‌های مردم هم با توجه به پیشرفت امکانات روز به روز بیشتر می‌شود.

قانون در بخش شوراها ضعیف دیده شده است

حاجی‌آبادی یکی دیگر از اعضای شورای بخش مرکزی بیرجند اظهار داشت: ما مشکل قانون داریم چون قانون در بخش شوراها ضعیف دیده شده است و قوانین شوراها نمی‌تواند برآورده شود.

وی بیان کرد: 52 هزار نفر جمعیت در 324 روستای بخش مرکزی بیرجند ساکن هستند که ظلم مضاعفی به این بخش شده و در هیچ کجای کشور بخشی با این تراکم جمعیت و با این همه روستا وجود ندارد و در 4 حاشه شهر بیرجند از جمله چهکند، امیرآباد، حاجی آباد و دستگرد 26 هزار و 500 نفر زندگی می‌کنند.

حاجی‌آبادی افزود: با توجه به خشکسالی‌های چندین ساله خراسان جنوبی بیشتر مردم از روستاها به حاشیه شهرها می‌آیند و در تقسمات کشوری تاکنون به بیرجند به دلیل بخش مرکزی با این تعداد روستا و جمعیت ظلم شده است و در فضاهای آموزشی و فضاهای تفریحی مشکلاتی داریم.

تکرار 18 ساله مشکلات بخش مرکزی بیرجند

وی با بیان اینکه در حاشیه شهر هر روز مدیریت دچار بحران می‌شود اظهار داشت: در یکی از حاشیه‌های شهر بیرجند در یک بازده زمانی رشد 600 درصدی جمعیت را شاهد بودیم و 18 سال است که این مشکلات بخش مرکزی تکرار می‌شود اما گوش شنوایی برای رفع مشکلات وجود ندارد.

مسعود پورصدری یکی از دیگر از اعضای شورای بخش مرکزی بیرجند اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلات بخش مرکزی مهاجرت‌ها است که در سال‌های آینده شاهد مهاجرت‌های بیشتری به حاشیه‌های شهرهای استان مخصوصاً بیرجند خواهیم بود که خالی شدن مدارس در روستاها تأیید کننده این موضوع است.

خالی شدن روستاها از سکنه تهدیدی جدی و ملی است

وی اظهار داشت: خالی شدن روستاها از سکنه تهدیدی جدی و ملی است و برای پیشگیری از مهاجرت‌ها باید کار اساسی و پژوهشی انجام شود و از طرفی خشکسالی‌ها بر مهاجرت‌ها دامن زده است که باید نظرات کارشناسی صورت گیرد و تدابیری اندیشیده شود.

پورصدری افزود: برای اقتصاد در روستاها باید پیش‌بینی لازم شود و اگر فکری برای مبارزه با آفت سرشاخه‌ها نشود به زودی درختان با قدمت چندین ساله در روستاهای استان را از دست می‌دهیم.

احمدی یکی دیگر از اعضای شورای بخش مرکزی بیرجند اظهار داشت: مهاجرت‌ها و خالی شدن روستاها از جمعیت زنگ خطر بزرگی برای دولت است و باید بیشتر از این روستاها را دریابیم.

انتهای پیام/

R41348/P1486/S6,56/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۵۶۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری مشکل اینترنت در روستاها

رئیس شورای اسلامی بخش مرکزی اصفهان در خصوص وجود مشکل اینترنت در بعضی از روستاها گفت: تلاش‌هایی برای رفع این مشکل انجام شده است، اما به گفته مسئولان مربوطه مانعی که بر سر راه است، تحریم کابل فیبر نوری در کشور است و باید برای این مشکل رسیدگی‌های لازم صورت بگیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حسن نایبی عصر امروز_ پنج‌شنبه سیزدهم اردیبهشت_ در جلسه همایش شورای اسلامی شهری و روستایی شهرستان اصفهان با بیان اینکه یکی از پرتلاش‌ترین شوراها در دوره کنونی، شورای روستاها هستند، اظهار کرد: با وجود اینکه اعضای شورا خداپسندانه فعالیت می‌کنند، یکی از چالش‌های شورای بخش مرکزی، مدیریت نامطلوب برخی مدیران است و این موضوع سبب اجحاف در حق شورا شده است.

وی با اشاره به اینکه از مشکلات موجود در بخش مرکزی استان اصفهان آگاه هستیم، اما مصوباتی در شورا تصویب شد که تأثیر به‌سزایی در رفع مشکلات داشت، افزود: امیدوار هستیم مصوبات تعیین شده در شوراها پیگیری و اجرایی شود، سعی‌مان بر این است تا این مصوبات تا دهه فجر اجرایی شود تا شرمنده مردم نشویم.

رئیس شورای اسلامی بخش مرکزی اصفهان در خصوص وجود مشکل اینترنت در بعضی از روستاها با بیان اینکه در بعضی از روستاها اینترنت وجود ندارد و دانش‌آموزان مجبور هستند برای شرکت در کلاس‌ها و امتحانات به یکی از کتابخانه‌های شهر مراجعه کنند، عنوان کرد: تلاش‌هایی برای رفع این مشکل انجام شده است، اما به گفته برخی مسئولان مربوطه مانعی که بر سر راه است، تحریم کابل فیبر نوری در کشور است و باید برای این مشکل رسیدگی‌های لازم صورت بگیرد.

کد خبر 750169

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی دستگاه لیزیک برای اولین بار در خراسان جنوبی 
  • همایش زائران حج تمتع خراسان جنوبی به روایت تصویر
  • پخش دور دوم مناظرات انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف
  • گزارش آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی 
  • مختاران سربیشه در صدر جدول بارندگی‌های خراسان جنوبی
  • سیل برخی از راه‌های روستایی و فرعی خراسان جنوبی را مسدود کرد
  • سیل برخی از راه‌های روستایی و فرعی را مسدود کرد
  • پیگیر رفع مشکل اینترنت در روستاها هستیم
  • پیگیری مشکل اینترنت در روستاها
  • آغاز تبلیغات انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف