Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر طی نامه‌ای رسمی از شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست کردند به موضوع اجرای طرح جامع «دانشگاه عاری از دخانیات» رسیدگی کنند.

متن این نامه به شرح زیر است:

اخیرا فعالیت تعدادی پخش‌کننده‌ی مواد مخدر گل، در محیط دانشگاه و با تمرکز بر محیط خوابگاه‌های دانشجویی نگرانی‌ها را 2 صد چندان کرده اما متاسفانه تاکنون هیچ‌گونه اقدام عملی جدی برای اجرای طرح«دانشگاه عاری از دخانیات» صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این نامه در خصوص تاکیدات امام خمینی(ره) بر اهمیت دانشگاه آمده است: نظر به جایگاه خطیر دانشگاه اسلامی در منظومه‎ی مقدس جمهوری اسلامی ایران و تاکید بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی بر میزان اهمیت این جایگاه ،مبنی بر«دانشگاه،کارخانه ی انسان سازی است» لزوم نگرشی عمیق و دقیق و همه جانبه بر مقوله‌ی مدیریت دانشگاه‌ها برای دستیابی به اهداف والای تعریف شده را برای آحاد مسئولین جامعه یادآوری می‌نماید.

در این نامه با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان مادر دانشگاه‌های صنعتی کشور، همواره به عنوان یکی از پیشتازان عرصه‌ تولید علم و فناوری و دانشگاه‌های تراز اول کشور در حوزه‌ی پژوهشی شناخته شده و به دنبال دستیابی به موفقیت‌های گوناگون در عرصه‌ی نظام آموزش عالی در کشور بوده، آمده است: لیکن دستیابی به این امر مهم مستلزم توفیق دستیابی به ثبات،امنیت و سلامت اجتماعی،اخلاقی و فرهنگی دانشجویان نخبه در محیط خوابگاه و همچنین دانشگاه بوده و بلاشک عدم حضور این ثبات و امنیت در محیط دانشجویی،دستیابی به تفوق علمی و پژوهشی را نیز دچار اختلال و ایراد جدی خواهد کرد.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه متاسفانه دانشگاه صنعتی امیرکبیر چند سالی است که با مقوله‌ مصرف دخانیات در فضای دانشگاه و خوابگاه‌های خود دست و پنجه نرم می‌کند و در فضای عمومی دانشگاه شاهد آن هستیم که مصرف سیگار به امری عادی و غیر مذموم تبدیل شده است.خاطر نشان کرد:آنچه امروز باعث شده است تا دانشگاه صنعتی امیرکبیر در وضعیتی اسف بار قرار بگیرد و از لحاظ اجتماعی به محیطی ناامن برای دانشجویان تبدیل شود و ذهن اولیاء را نیز به خود درگیرد کند رویارویی با موضوع پخش و مصرف مواد مخدر به صورت گسترده در محیط دانشگاه بالاخص در محیط خوابگاه‌های دانشجویی می باشد.

این دانشجویان ضمن اشاره به اینکه متاسفانه چند ماه پیش مصرف برخی مواد مخدر همچون شیشه در محیط داخلی دانشگاه رویت شده بود و همان موقع نیز به اطلاع مسئولان دانشگاه رسید افزودند: اما اخیرا فعالیت تعدادی پخش‌کننده‌ی مواد مخدر گل،در محیط دانشگاه و با تمرکز بر محیط خوابگاه‌های دانشجویی که بسیاری از دانشجویان در آن در معرض خطرات روحی،روانی و اجتماعی قرار دارند نگرانی‌ها را دوصد چندان کرده و دانشگاه صنعتی امیرکبیر را به طور جدی به دانشگاهی نا امن برای بیش از 15هزار دانشجوی نخبه‌ی این دانشگاه تبدیل کرده است.

در ادامه‌ این نامه آمده است: نکته‌ قابل تامل اینجاست که علی رغم ارائه‌ گزارش به مسئولین ذیربط دانشگاه و همچنین شخص دکتر معتمدی ریاست محترم دانشگاه صنعتی امیرکبیر در جلسه‌ شورای فرهنگی دانشگاه، در این خصوص و درخواست اجرا و پیاده سازی طرح «دانشگاه عاری از دخانیات» در نامه نگاری‌های رسمی و همچنین پیگیری‌های مستمر حضوری و شفاهی از مسئولین مربوطه در چند ماه گذشته، متاسفانه تاکنون هیچ‌گونه اقدام عملی جدی برای اجرای طرح«دانشگاه عاری از دخانیات» صورت نگرفته است.

دانشجویان انجمن اسلامی دانشجویان خاطر نشان کردند: حتی ریاست محترم دانشگاه در تریبون‌های رسمی وجود معضل فروش و توزیع مواد مخدر به دانشجویان و همچنین مصرف سیگار در دانشگاه صنعتی امیرکبیر را تقریبا به طور کامل رد کرده است.

در پایان این نامه آمده است: حال انجمن اسلامی دانشجویان(عضو دفتر تحکیم وحدت) بر خود لازم می‌داند تا برای حفظ سلامت و امنیت دانشجویان نخبه‌ دانشگاه صنعتی امیرکبیر، فراهم کردن فضای سالم اجتماعی در محیط دانشگاه و بالاخص خوابگاه‌های دانشجویی و همچنین رفع دغدغه و نگرانی اولیاء دانشجویان از شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست نماید تا با ورود به موضوع مصرف دخانیات در دانشگاه صنعتی امیرکبیر پیگیر اجرای طرح جامع «دانشگاه عاری از دخانیات» بوده تا در اسرع وقت نگرانی‌های جامعه‌ی دانشگاهی پیرامون این موضوع رفع گردد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۵۸۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگهداری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: کار به جایی رسیده است که نگه‌داری از توله سگ، و گربه جای فرزندان را گرفته و سه چهار برابر هزینه فرزند را خرج نگه‌داری از حیوان می‌کنند که بگویند نیازی به فرزند نیست. بنابراین اگر قبول داریم جمعیت در اقتدار نقش ریشه‌ای دارد باید نگاه حکمرانی ضرورت مسئله، رصد پی در پی، سیاستگذاری کاربردی و تصویب قوانین داشته باشیم که همه این کارها انجام شده و در حال حاضر فقط گام پنجم مانده که کار گسترده‌ای باید در زمینه گفتمان‌سازی داشته باشیم تا بینش و نگرش به فرزندآوری و جمعیت تغییر کند.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این همایش گفت: حکمرانی جمعیت و اقتدار ملی موضوعی است که قرار است در آن صحبت کنم. حکمرانی یک نهاد خاصی است که با مشارکت مردم اتفاق می‌افتد. چرا از تعبیر حاکمیت جمعیت به کار نبردیم برای اینکه حلقه‌های میانی و مردمی بیش از نقش حاکمیت است و این بدون مشارکت مردم اتفاق نمی‌افتد.

وی تصریح کرد: گام اول حکمرانی جمعیت کشف ضرورت مسئله است. چرا بر روی جمعیت تمرکر می‌شود برای آنکه سیاست نادرست نانوشته‌ای در دهه ۶۰ و ۷۰ به صورت اقدامی اعلام شد که جمعیت کاهش پیدا کرد. اما بلوغ فرهنگی و افزایش نظامی موجب اقتدار است. جمعیت ما در اقتدار است. اگر حد نصاب جمعیت کاهش پیدا کند توانمندی نظامی از بین می‌رود، بلوغ فرهنگی آسیب می‌بیند و رشد اقتصادی اسیب می‌بیند. وقتی از جمعیت صحبت می‌کنیم بحث ریشه‌ای در زمینه اقتدار دارد. اگر جمعیت حل نشود تمام مسائل اقتدارزا اسیب می‌بیند.

خسروپناه افزود: گام دوم در حکمرانی جمعیت گام رصد است مسئله رصد یا تعبیر بنده راه بینی همان نقشی دارد که دیده‌بان در جنگ دارد. دیده‌بان نقش مهمی در هدایت توپحانه دارد که کجا را هدف بگیرد. مسئله رصد در جمعیت باید با قدرت ادامه پیدا کند. اگر بر اساس اهداف تحقق برنامه هفتم به سطح تولد دو فرزند بروند جمعیت ۸۵ میلیون امروز، در سال ۱۴۰۶ به جمعیت ۹۶ میلیون خواهد رفت.

وی تصریح کرد: گام سوم در هر حکمرانی سیاست‌گذاری آن حوزه است. فاصله همه علما و فق‌ها با رهبر انقلاب مثل نسبت زمین تا آسمان هفتم است. رهبر انقلاب در ۳۰ اردیبهشت ۹۳ سیاست‌های کلی جمعیت را ابلاغ کردند. اما ده سال پیش بعد از رصد کلی، ۱۴ سیاست کلی را ابلاغ کردند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: گام چهارم که باید طی شود قوانین مربوط به جمعیت است که این گام هم طی شده است. قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۰ هم تصویب شده است. شورای عالی انقلاب فرهنگی چندین مصوبه برای سیاست عملیاتی این قوانین انجام داده است. آنچه باید در تقنین صورت بگیرد انجام شده است. پس چرا مسئله جمعیت هنوز در مسیر ریل اصلی نیفتاده است که به گام دیگری نیاز دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بنابراین در گام پنجم باید گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی شکل بگیرد. چه کارهایی باید شکل بگیرد تا گفتمان‌سازی صورت بگیرد. اگر باور دینی پیدا کنند جمعیت رو به افزایش خواهد بود. ما حتی گفتمان دینی برای کسانی که گرایش دینی حداکثری دارند ایجاد نکردیم. اکثر فیلم‌ها و سریال‌هایی که ساخته می‌شود نفی جمعیت را ترویج می‌کنند. رهبری گفتند جمعیت کشور ما می‌تواند تا ۱۵۰ میلیون و ۲۰۰ میلیون نفر بالا برود.

وی افزود: ما باید بنویسیم و فرزندآوری را با ابزار رسانه‌ای جدید این گفتمان ترویج دهیم. ما باید بعضی از عوامل کاهش فرزندآوری را تشریح کنیم. ما ۱۹ درصد کاهش ازدواج داریم و ۱۶ درصد افزایش آمار طلاق داریم. ما مسئله خانواده را جدی نگرفتیم. مسئله خانواده و تحکیم آن نقش مهمی در تقویت باور به خدا دارد. افزایش میزان تجرد و افزایش برعهده گرفتن سرپرست حیوانات خانگی از موضوعاتی است که خانواده را تضعیف کردت است.

خسروپناه عنوان کرد: کار به جایی رسیده است که نگه‌داری از توله سگ، و گربه جای فرزندان را گرفته و سه چهار برابر هزینه فرزند را خرج نگه‌داری از حیوان می‌کنند که بگویند نیازی به فرزند نیست. بنابراین اگر قبول داریم جمعیت در اقتدار نقش ریشه‌ای دارد باید نگاه حکمرانی ضرورت مسئله، رصد پی در پی، سیاستگذاری کاربردی و تصویب قوانین داشته باشیم که همه این کارها انجام شده و در حال حاضر فقط گام پنجم مانده که کار گسترده‌ای باید در زمینه گفتمان‌سازی داشته باشیم تا بینش و نگرش به فرزند آوری و جمعیت تغییر کند.

دیگر خبرها

  • تأیید انتخاب رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر و رئیس دانشگاه گرمسار
  • خبر خوب یک وزیر برای کارمندان دولت
  • پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت
  • کتاب اصلی‌ترین عامل تمدن‌سازی است
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: نگهداری از توله سگ و گربه جای فرزندان را گرفته است
  • بیشترین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره اخیر برای آموزش و پرورش بوده است
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • المپیاد ورزشی فناورانه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می شود
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی