Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@19:55:09 GMT

معجون افزایش‌دهنده شیر مادران

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۸۵۹۷۱۷

در این مطلب با نحوه تهیه ۱۲ معجون و ترکیب گیاهی ساده آشنا می‌شوید که مصرف آنها، نقش بسزایی در افزایش شیردهی مادران شیرده دارد.
به گزارش پویا، شیر مادر بهترین غذا برای نوزادان است و از منظر طب ایرانی برخی از غذاها به تولید شیر در مادران شیرده کمک می‌کند.
ــ نخود در شیر خیسانده شود و یک شب تا صبح بماند, صبح همراه با شکر میل شود, در منابع متعددی ذکر شده که این دستور در افزایش شیر تأثیر زیاد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ــ گندم نیم‌کوب 100 گرم، جو نیم‌کوب 70 گرم و نخود نیم‌کوفته مقشر (پوست گرفته‌شده) 70 گرم را همراه با 35 گرم تخم شوید، 10 عدد انجیر خشک و 35 گرم قدومه مخلوط کرده هر صبح 70 گرم از این ترکیب را با 4 عدد انجیر و دو شاخه بادیان تازه در 12 لیوان آب بپزند تا به یک لیوان برسد, سپس دو برابر مقدار باقیمانده شیر تازه به مواد اضافه شود و مجدداً جوشانده شود, در انتها 15 گرم روغن بادام و 70 گرم شکر اضافه کرده و میل شود.
ــ آرد باقلا، آرد گندم، آرد نخود از هر کدام یک قاشق غذاخوری همراه با 4 قاشق غذاخوری مغز بادام پوست‌گرفته با کمی تخم شاهی، تخم یونجه و رازیانه همراه با شکر سفید به‌صورت فرنی پخته شود و به‌عنوان یک وعده غذایی مصرف شود.
ــ مصرف نخود یا فرنی از آرد نخود و شیر توصیه می‌شود.
ــ مصرف ماءالشعیر طبی با روغن بادام برای افزایش شیر مفید است؛ روش تهیه ماءالشعیر طبی به این صورت است که جوی مرغوب با آب به‌نسبت 1 به 20 جوشانده شود تا حدی که دانه‌های جو به‌خوبی شکفته شوند, سپس آن را با پارچه دولا صاف کرده البته دانه‌های جو نباید فشار داده شوند, سپس آب صاف‌شده مدتی بماند تا لرد آن ته‌نشین شود. آب زلال روی آن ماء الشعیر طبی است، مصرف این ماءالشعیر همراه با کمی روغن بادام شیرین می‌تواند به افزایش تولید شیر مادر کمک کند.
ــ نوشیدن ماء‌الشعیر طبی با عسل یا جلاب می‌تواند موجب افزایش شیر مادر شود؛ روش تهیه جلاب به این صورت است که نبات یا شکر را با گلاب به‌نسبت 1 به 3 مخلوط کرده با حرارت ملایم جوشانده و کف آن گرفته شود تا به نصف مقدار اولیه برسد و صاف شود, سپس زعفران به‌میزان کافی به آن اضافه شود (یک گرم زعفران به‌ازای هر کیلوگرم شکر), در زمان مصرف با مقدار مناسب آب مخلوط شده و مصرف شود.
ــ استفاده از اسفیدباج به‌عنوان وعده غذایی مادر شیرده توصیه می‌شود, اسفیدباج در منابع طب سنتی نوعی شوربا است, بنا به تعریف آب گوشت است که با گوشت مرغ یا گوسفند و سبزیجات و کمی ادویه‌های با طبع گرم پخته می‌شود به‌گونه‌ای که طعم غالبی در آن نباشد, به‌عبارت دیگر اسفیدباج شوربای گوشت است که تند و تیز و ترش نباشد و بیشتر از گوشت و پیاز و نخود تشکیل شده است.
ــ عصاره کنجد می‌تواند موجب افزایش شیر شود.
ــ ماهی شور از افزاینده‌های شیر مادر است.
ــ از جمله مواد غذایی بسیار خوب افزایش‌دهنده شیر، روغن گاو است که باید به‌صورت ناشتا استفاده شود.
ــ مغز بادام پوست‌کنده، مغز پسته، مغز نارگیل هر کدام 120 گرم، کنجد پوست‌کنده 200 گرم, همه مواد خوب آسیاب شده و سپس با شکر مخلوط شود, هر روز یک قاشق غذاخوری از مواد فوق همراه با شیر تازه مصرف شود.
ــ حریره تهیه‌شده از آرد برنج, زیره و شیر گاو در افزایش شیر مفید است.
نکته: وقتی نوزاد پسر باشد، مصرف رازیانه توسط مادر تا دوهفته اشکالی ندارد؛ اما بیشتر از آن بهتر است استفاده نشود. پسندیدم 0

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۵۹۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهلا نوری، با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است، اظهار کرد: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

وی با بیان اینکه به‌صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، مطرح کرد: طی سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: نرخ باروری در درازمدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به علت کاهش نرخ باروری شاهد پدیده پیری جمعیت در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه همدان چهارمین استان سالمند در کشور است که درصد سالمندان و جمعیت بالای ۶۰ سال در آن زیاد است.

نوری افزود: در صورت ادامه‌دار بودن روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری پیش‌بینی می‌شود که تا ۳۰ سال آینده یک‌چهارم جمعیت کشور سالمند و پیر باشند.

وی یادآور شد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

نوری با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و گفت: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری و … بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برخی مطالعات حاکی از آن است که ۲۰ درصد خانواده‌ها تک‌فرزند هستند، تصریح کرد: نرخ ناباوری طی سال‌های اخیر در استان همدان ۱۵ درصد گزارش شده است.

وی با اشاره به سقط‌جنین عمدی و یا غیرعمدی، افزایش میزان طلاق، تغییرات سبک زندگی، روند روبه‌رشد شهرنشینی و … هم بر پدیده پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است، گفت: شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزو عوامل تأثیرگذار بر کاهش نرخ باروری هستند، اگرچه بیشتر میزان عدم تمایل به فرزندآوری در طبقات بالای اجتماعی و درآمدی به ثبت رسیده است.

نوری با بیان اینکه مرکز بهداشت مهمترین مکان برای ارائه آموزش‌های عمومی در زمینه فرزندآوری و جوانی جمعیت است، گفت: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

وی با اشاره به مشاوره فرزندآوری در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان اذعان کرد: سال گذشته ۱۸۷ هزار و ۴۳۰ مشاوره فرزندآوری در راستای بارداری سالم، فرزندآوری طی دو سال اول ازدواج و… برای مادران گروه هدف به ثبت رسیده است.

کد خبر 6092444

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • خراسان جنوبی به لحاظ افزایش ولادت چهارمین استان کشور است
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • خطر افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال
  • افزایش میزان فرونشست‌های زمین همزمان تشدید بارندگی‌ها