Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مدير کل آژنس بين‌المللي انرژي اتمي روز سه‌شنبه خواستار شفاف‌سازي درباره يکي از بندهاي برجام شد که به ادعاي وي تهران مي‌تواند از آن براي ساخت سلاح‌هاي هسته‌اي استفاده کند.
به گزارش گروه بين‌الملل خبرگزاري ميزان،يوکيا آمانو، مدير کل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي روز سه‌شنبه خواستار شفاف‌سازي درباره بخشي از توافق هسته‌اي ايران برجام شد ادعاي وي ايران مي‌تواند از آن براي ساخت سلاح هسته‌اي استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مخالفان توافق هسته‌اي پيشتر به دولت «دونالد ترامپ»، رئيس‌جمهور آمريکا پيشنهاد داده‌اند از بند T مندرج در ضميمه اول توافق هسته‌اي با ايران به عنوان بهانه‌اي براي بازرسي از سايت‌هاي نظامي ايران استفاده کند.
در بند T ضميمه اول برجام، «فعاليت‌هايي که مي‌تواند در طراحي و توسعه يک وسيله انفجاري هسته‌اي نقش داشته باشند» ممنوع شده‌اند. اين فعاليت‌ها طبق متن توافق هسته‌اي موارد ذيل را شامل مي‌شوند:
طراحي، توسعه، ساخت، دستيابي و يا استفاده از مدل هاي کامپيوتري براي شبيه سازي وسايل انفجاري هسته‌اي.طراحي، توسعه، ساخت، دستيابي و يا استفاده از چاشني‌هاي انفجاري چند نقطه که براي توسعه يک وسيله انفجاري هسته‌اي مناسب هستند مگر اينکه مقاصد غير هسته‌اي بودن آن توسط کميسيون مشترک تاييد شده باشد و موضوع پايش باشد.طراحي، توسعه، ساخت، دستيابي و يا استفاده از سيستم‌هاي تشخيص انفجار (دوربين‌هاي Streak ، دوربين‌هاي سرعت بالا و يا دوربين‌هاي Flash x-ray) مناسب براي توسعه تجهيزات انفجار هسته‌‌اي مگر اينکه مقاصد غير هسته‌اي بودن آن توسط کميسيون مشترک تاييد شده باشد و موضوع پايش باشد.طراحي، توسعه، ساخت، دستيابي و يا استفاده از چشمه­‌هاي نوتروني هدايت کننده انفجارات يا مواد خاص براي چشمه‌هاي نوتروني هدايت کننده انفجارات. خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش داده راستي‌آزمايي از مفاد مندرج در اين بند بر خلاف بسياري از ديگر بخش‌هاي برجام چندان روشن نيست و در آن اشاره‌اي به نقش آژانس نشده است.
روسيه مي‌گويد که عدم اشاره به آژانس نشان مي‌دهد که اين نهاد بين‌المللي موظف به راستي‌آزمايي از آن نيست. کشورهاي غربي و آژانس با اين تفسير مخالفند.
آمانو در پاسخ به سوال رويترز مبني بر اينکه آيا آژانس ابرازهاي لازم براي راستي‌آزمايي از بند T را دارد گفت: «ابزارهاي ما محدود هستند.»
وي اضافه کرد: «به عنوان مثال، در بندهاي ديگر ايران متعهد به ارائه اطلاعيه، قرار دادن فعاليت‌هاي خود تحت پادمان‌هاي آژانس يا اعطاي دسترسي شده است. اما در بند T ما چنين تعهدي را شاهد نيستيم.»
مدير کل آژانس گفت اميدوار است که طرف‌هاي برجام درباره اين موضوع در نشست‌هاي کميسيون مشترک بحث کنند.
او گفت: «شفاف‌سازي بيشتر، سازنده خواهد بود. روسيه، ديدگاه متفاتي دارد. آنها معتقدند که اين در حيطه وظايف آژانس نيست. سايرين ديدگاه‌هاي متفاوتي دارند و رايزني‌ها در اين باره ادامه دارد.»
آمانو در بخش ديگري از اظهاراتش بار ديگر به پايبندي ايران به تعهداتش در چارچوب برجام اشاره کرد. او گفت که بازرسي‌هاي تکميلي - که اغلب بازرسي‌هاي سرزده تحت پروتکل الحاقي را شامل مي‌شوند- بدون مشکل انجام مي‌شوند.
آمانو گفت: «دسترسي‌هاي تکميلي در ايران بدون مشکل انجام مي‌شوند و تعداد دسترسي‌ها هم بسيار بالا است.»
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۸۶۴۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی

رئیس جمهور فرانسه ضمن اعلام آمادگی برای ایفای نقش بیشتر در زمینه دفاع مشترک اروپایی، بازدارندگی هسته‌ای را عنصری اجتناب ناپذیر در این راستا دانسته و خواستار بحث درباره نقش این تسلیحات در دفاع مشترک اروپایی شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت"، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه اعلام کرده که این کشور آماده کمک بیشتر به دفاع از اروپا است. به گفته وی بازدارندگی هسته‌ای که می تواند ارائه شود یک "عنصر اجتناب ناپذیر" است.

به این ترتیب امانوئل ماکرون، خواستار بحث درباره نقش سلاح های هسته‌ای در دفاع مشترک اروپا شده است. ماکرون در مصاحبه‌ای با گروه رسانه ای ابرا که روز شنبه منتشر شد، گفت: او می خواهد بحثی را آغاز کند که باید شامل دفاع موشکی، قابلیت های دوربرد و تسلیحات هسته ای برای کسانی باشد که آنها را دارند یا سلاح های هسته‌ای آمریکایی در خاک خود دارند.

وی افزود: بیایید همه چیز را روی میز بگذاریم و به آنچه واقعاً قابل اعتماد از ما محافظت می کند، بنگریم. وی افزود: فرانسه آماده است بیشتر در زمینه دفاع از اروپا ایفای نقش کند. از زمان برگزیت، فرانسه تنها قدرت هسته ای در اتحادیه اروپا بوده است.

ماکرون پیش از این هم در سخنرانی روز پنجشنبه خود در دانشگاه سوربن پاریس خواستار تقویت دفاع اروپایی شده بود. مکرون گفت: اروپای ما فانی است، می تواند بمیرد و این بستگی به تصمیمات ما دارد. او خواستار دفاع «معتبر» اروپا شد. وی تاکید کرده بود که بازدارندگی هسته‌ای که فرانسه در اختیار دارد "یک عنصر اساسی دفاع از قاره اروپا" است.

رئیس‌جمهور فرانسه هشدار داد که کشورهای اروپایی در صورتی که به ایالات متحده وابسته بمانند و نتوانند سیستم‌های دفاعی پیشرفته مستقر کنند دچار مرگ خواهند شد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، مدت هاست که توسعه صنعت هسته‌ای اروپا را ترویج می کند که شامل فرآوری اورانیوم نیز می شود. در فوریه 2022، او از چرخش در فرانسه به سمت گسترش مجدد انرژی هسته‌ای خبر داد و وعده ساخت تا 14 راکتور جدید را داد.

ماکرون این موضوع را با بیان اینکه انرژی هسته‌ای کم انتشار است و به تامین مستقل انرژی کشور کمک می کند، توجیه می کند. منتقدان خاطرنشان می کنند که فرانسه حدود نیمی از اورانیوم مورد نیاز نیروگاه های هسته‌ای را از قزاقستان و ازبکستان وارد می کند.

بریتانیا و فرانسه تنها دو کشور اروپایی ناتو هستند که چنین سیستم های تسلیحاتی دارند. ماکرون پیش از این در سال 2020 به آلمان و دیگر شرکای اتحادیه اروپا پیشنهاد داده بود که درباره همکاری اروپا در زمینه بازدارندگی هسته‌ای صحبت کنند که تا کنون بی پاسخ مانده است.

ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیمتماس تلفنی ماکرون و نتانیاهو درباره وضعیت منطقه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزارتخانه‌های نیرو، ارتباطات و سازمان انرژی اتمی پیشتاز صدور به موقع مجوز‌ها
  • گسترش همکاری‌های سازمان ثبت و سازمان انرژی هسته‌ای
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید